Agenturile straine care ameninta casnicia

V-am mai povestit despre intentiile belicoase ale unei femei odata propasite in culcusul caldut al casniciei. Casnicia nu dezvolta numai tesuturi adipoase si o pasiune brusca pentru electrocasnice si meseria de nasa. Ci si miscari strategice de izolare. Pana acum s-a tot vorbit despre eliminarea inamicului numit conspirativ “soacra”. Si s-au neglijat alte flancuri la fel de importante, in opinia mea.

Proaspata trecuta peste prag, mai cu opinteli, mai fara brusc nu mai intelege nevoile de socializare ale proaspatului capatat sot. Desi tot ce face e sa croseteze lanturi si catuse grele intru propasirea si protejarea caminului, ii e imposibil sa priceapa nevoia existentei altor legaturi, care erau in viata detinutului cu mult inainte de aparitia ei. Astfel, rude de gradul intai, doi, trei trebuie sa dispara. Prieteni, colegi, asijderea. Daca nu poate sa le stearga direct numerele din agenda telefonului, va face orice ii sta cu putinta sa submineze aliante deja existente pe principiul “Un barbat fara prieteni e un barbat castigat”.

Citeste si:  Femeile, cand se supara, isi flutura parul

Orice nu are legatura cu plusul canapelei casniciei este suspectat de rele intentii. Oricine are nevoie de ajutor este un profitor si “ai face bine sa casti odata ochii!”. Cand nefericitul nu “casca” singur ochii, ii va casca ea. Cu forta.

Cu toata sinceritatea, nu stiu ce e de facut. Am vazut barbati cazuti pe campul asta, inconjurati de cadavrele in putrefactie ale vechilor amicitii. Am vazut barbati care mai aveau un pic si sucombau, cu ochii incercanati, exoftalmici, cu bratele moi. Picatura presarata zilnic are o forta de erodare la care nu v-ati fi asteptat. Razboiul este unul de durata si nu va lasati inselati de aparente.

Nevasta aspiranta isi va tine simtamintele-i in frau. Le va pune botnita si le va pili, cu neintrecutele-i talente de manichiurista, unghiile. Abia post nunta, isi va lasa dotarile de animal de prada sa infloreasca si le va folosi in consecinta.

Citeste si:  Tratament la domiciliu

Sigur, va veti intreba: de ce se intampla asta? Se intampla pentru ca femeia vrea totul. Ea nu se multumeste, precum marile puteri la Yalta, sa imparta lumea si sa se multumeasca cu o felie. Ea se viseaza monarh absolut, nici pomeneala de regim democratic. Oarecum, este de inteles: asta e proiectul vietii ei. Aici a investit tot ce are, asa ca mentalitatea “atacul e cea mai buna aparare” ii vine manusa. La fel ca-n regimurile totalitare, femeia incearca izolarea “poporului” unic reprezentat de influente nocive, straine. Ca sa folosesc un cuvant la moda zilele astea, scos de la naftalina si parfumat cu suspiciuni noi, “agenturile” lucreaza, iar asta se traduce printr-o lipsa de somn a femeii, in consecinta si a ta. Te va tari in lupta cu umbrele, iar cea mai mare parte a energiei o va cheltui in razboaie cu cumnate, matusi, bunici, dar si prietena din copilarie a tusicii Marioara
care s-a uitat cam cas la decolteul meu la nunta. Eu am fost civilizata atunci si n-am zis nimic, ca altfel praful s-ar fi ales de sarmalele din cap, dar si de alea din farfurie. Acum e momentul sa actionezi tu, ca doar de-aia mi-am luat barbat, sa ma apere. De ce stai ca mototolu’?
– Pai, si ce ai vrea sa fac?
– Sa iei atitudine!

Citeste si:  O portie de femei bine prajite, va rog!

Nici nu stii de cate ori ti se va cere “atitudine”.

Astfel, proaspata nevasta va incerca sistematic erodarea bunelor relatii. Va gasi dusmani pititi in orice tufis, amenintari la bunastarea financiara si confortul psihic al casniciei. Barbatul se va trezi soldat 24 de ore din 24 inhamat pe frontul luptei cu dusmanii din afara.


7 Comentarii
  1. Barbatii sunt niste egoisti care pozeaza in victime. Ca sa nu mai vorbim despre dependenta de maaaama.
    Si de-ti da Doamne- Doamne o soacra intruziva, la doi pasi de casa, sau in acelasi oras, te intrebi pentru ce te-ai maritat.
    Adora sa fie considerati capul familiei- ei sunt doar invelisul, cutia craniana, creierul este al nevestei. De asta si sunt fff putini barbati capabili sa vietuiasca fara sa le poarte de grija o femeie.

  2. Sunt deacord ca in general barbatii sunt niste egoisti si dependenti de mamele lor dar ei in general sunt ca niste copii mari. Nu au simtul responsabilitatii asa cum il avem noi femeile. Asta sunt defectele lor dar consider ca trebuie sa ii acceptam asa cum sunt cu bune si cu rele ca nici noi nu suntem perfecte fara nici un cusur. Ceea ce consider eu ca e important este dragostea reciproca si armonia in familie. Andreea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.