Atente la bani…

Nici nu imi pot inchipui cum de am scris atatea articole fara a ma lega niciun moment de una dintre calitatile definitorii pentru o femeie. Dupa cum v-ati dat probabil seama din titlu este vorba de zgarcenie, un atribut care este destul de comun si intre barbati dar care isi gaseste incununarea si poate fi observat in deplina lui splendoare doar intre reprezentantele sexului slab.

Totul incepe in frageda pruncie, cand copilul, indiferent de sex, observa cum mama preia fraiele finantelor in casa, limitind accesul tatalui la tot ceea ce inseamna bani si lasind sa emane impresia ca, daca nu s-ar ocupa ea de partea financiara intreaga familie s-ar duce de rapa, ba chiar economia nationala ar putea avea de suferit. Din acest moment fetitele incep sa dobandeasca acele aptitudini de economist iar baietii incep sa invete de la tati cum sa suteasca bani de o inghetata din poseta fara stirea mamei.

Citeste si:  Femeia – menajera trecutului meu

Povestea continua in scoala generala cand baietii nu prea pricep cum pot fetele sa traiasca fara a-si cumpara macar o gogoasa si ce le face sa chiverniseasca toti banutii pe care ii au. In liceu adolescentii isi petrec in continuare timpul cumparind tot ce le pica in mana, tigari, telefoane, haine iar fetele lasa tot impresia ca nu vor si nu au nevoie de nimic, nimeni nu stie cand si daca au bani fetele astea dar toata lumea sa intreaba, daca au, oare ce fac cu ei…

In perioada intalnirilor, baietii incep sa isi dea seama de tacticile diversioniste aplicate de fete pentru a evita, de exemplu, plata consumatiei la restaurant. La venirea notei de plata fetele schiteaza un gest de intindere a mainii catre poseta dar, dupa usoare impotriviri la insistentele lui, renunta si il lasa pe el sa plateasca tot. Apoi, pe tot drumul inspre casa ii explica tot soiul de chestii de genul: de regula nu las baietii sa plateasca findca eu cred in egalitate si nu imi place sa profit asa de politetea oamenilor. Mda, sigur.

Citeste si:  Jurnalul unei misandre. Razboiul continua

Abia mai tarziu descopera fostul adolescent, acum june-prim, ca femeile au nevoie de bani pentru un singur lucru: pentru a simti ca au bani. Ele, spre deosebire de barbati, nu considera banii un mijloc de-a face ceva, de-a achizitiona ceva, simpla existenta a banilor oferindu-le tot confortul sufletesc de care au nevoie. Chiar daca ar fi pe o insula pustie, o femeie ar fi mult mai incantata sa aiba bani dacat, sa zicem, o cutie de conserve.

Citeste si:  Femeile si furtunile tropicale...

Din acest motiv, la inceputul vietii de cuplu, barbatul este pus in fata acapararii de catre femeie a tuturor actiunilor de ordin financiar, femeia considerind ca este singura in masura sa se ocupe de bani din moment ce este singura care ii pretuieste la adevarata lor valoare. Din acest motiv barbatii nu vor avea niciodata bani in buzunar iar femeia, chiar casnica fiind, va fi singurul ordonator de credite al familiei, cheltuind pe ce crede ea de cuviinta si netrebuind sa dea socoteala nimanui deoarece are intotdeauna argumentul: Daca nu aveam eu grija, nu stiu ce se intampla…


5 Comentarii
  1. Stai linistit , tie nu ti se va intampla asa ceva pentru simplul fapt ca nici o femela fie ea si cu nevoi speciale nu se va lipi de tine,nici macar pentru bani. Pariez ca nici pe aia nu ii ai !

  2. iote k mai sunt si exceptii de la regula..eu sunt femela si consider k banii sunt facuti pt a fi cheltuiti nu pt a fi stransi in pusculita:))) dak ai bani foloseste i nu i tine sa faca pui k nu i iei cu tine in groapa..si bineinteles k t simti bine cand stii k ai bani pt k iti confera o stare d siguranta materiala dar asta e valabil si pt barbati nu exclusiv pt femei.desigur asta nu inseamna k dak ai bani tre sa i cheltui p toate prostiile nefolositoare din lume pt k atunci cand vei avea nevoie cu adevarat d bani pt ceva important poate nu i vei mai avea … :D:)))e adevarat k in unele familii dak femeia n ar face economii barbatul ar cheltui banii pe toate bazaconiile d t miri p unde le a gasit si p alea si chiar s ar duce d rapa bugetul familiei .dar sunt si situatii inverse.. ideea asta (desi mie nu mi s pare corecta si e si invechita) k baietii sa plateasca la restasurant sau in alta parte consumatia e asa d adanc inradacinata in mintile barbatilor incat dak ar plati o fata tot in locul baiatului acesta s ar simti cu siguranta f prost (dak are bun simt k mai sunt si din aia kre invita o fata la un suc d exemplu si asteapta sa plateasca fata:)))…in alte tari mai dezvoltate fiecare isi plateste consumatia indiferent dak e fata sau baiat si asa mi s pare normal ..ar mai fi mai multe de spus dar mi e lene sa scriu:P..

  3. Mai cum se numea articolul ala in care Valentin critica obiceiul femeilor de a arunca banii in mall pe toale?
    Acu ori sunt econoame, ori risipitoare?
    Suntem mai econoame in general pentru ca putem sa gandim pe termen lung!
    😉

  4. Ai tot timpul ceva de comentat la adresa sexului \”slab\”. Eu una sunt femeie, dar nu ma consider a fii sexul slab. Cred ca ai probleme mari vizavi de sexul \”slab\”. Te sfatuiesc sa te calugaresti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.