Daca n-avem argumente, inventam…

Una dintre formidabilele placeri ale vietii de barbat este, dupa cum probabil ca v-ati dat seama, sa ne certam cu femeile. Nu ma refer bineinteles la acele interminabile certuri domestice care au ca obiect tot soiul de interdictii pe care ni le impuneti si pe care noi nu le respectam niciodata. Ma refer la micile dispute si contradictii in care oricarui barbat ii place sa fie tarat si din care savureaza fiecare moment.

Obiectul acestor certuri nu este relevant, dupa cum nu este relevant nici daca avem dreptate sau nu, impresionant pentru noi este sa observam cum femeile isi dau toata silinta pentru a aduce argumente in favoarea opiniei pe care o sustin. Nimic nu este mai interesant decat sa vezi o femeie care nu se pricepe deloc la masini, de exemplu, cum foloseste cuvinte pompoase auzite cine stie pe unde pentru a te convinge ca o masina este mai buna decat alta. Discutia nu are cum sa nu fie comica in conditiile in care asculti niste detalii tehnice pe care se vede ca respectiva nu le intelege dar pe care le aduce ca suport opiniei proprii.

Citeste si:  Cronica unei femei disperate - varianta simpatica

De exemplu, am ramas stupefiat cand o colega mi-a spus ca ii place o anumita masina fiindca are „cuplu” mai mare decat altele. Simtind ca este rost de distractie, am intrebat si eu ca nestiutorul la ce foloseste cuplul, raspunsul fiind, dupa cum era de asteptat: „Ei, cuplul nu este asa de important, mie de fapt imi place pentru ca e cu 12 in V”. Intrebind ce e acela un „12 in V”, am aflat ca de fapt nici asta nu prea conteaza, mai important fiind ca are servo si ABS. La intrebarea urmatoare, „cum adica servo si ABS?” am aflat ca de fapt ii place cum arata masina si in plus are si „de toate”, deci mai buna nu se poate.

Citeste si:  Pana cand este o femeie tanara?

Masinile fiind unul dintre cele mai putin atractive subiecte de conversatie pentru femei, sa ne uitam putin asupra altor subiecte pe tema carora femeilor le place sa se contrazica iar noua ne face o placere deosebita sa le ascultam. Istoria nu a fost niciodata punctul forte al femeilor, de regula acestea nesimtind nicio placere in a discuta despre ce au facut altii cu sute sau mii de ani in urma.

Cum uneori conversatiile mai ating si acest subiect si eticheta te poate forta sa scoti si tu un cuvant, afli cu stupoare ca William Wallace s-a iubit cu regina Angliei, ca spartanii erau buni si persii erau rai, sau ca Ludovic al XIV lea avea un frate geaman cu o masca de fier, acestea fiind chestii citite, in niciun caz vazute in filme. Cum inca nu s-a inventat femeia care sa taca sau sa nu ia cuvantul atunci cand subiectul o depaseste, femeile se vor avanta in continuare in povestiri legate de inginerie, medicina, geografie si chiar se vor contrazice cu oricine este dispus sa le puna la indoiala spusele, chiar daca nu au nici cea mai vaga notiune legata de vreunul dintre subiecte.

Citeste si:  Un pic de sinceritate ...

Ratiunea este probabil aceea ca fiecare femeie presupune ca cei din jurul ei sunt cel putin la fel de nestiutori, deci usor de convins prin folosirea catorva cuvinte mai pretentioase. Sper ca pe viitor sa va pastrati aceasta calitate deosebita deoarece nimic nu este mai inaltator pentru un barbat dacat sa asculte o femeie convinsa de prostiile pe care le spune. E probabil ultimul bastion al barbatilor, singurul moment in care ne mai reamintim de ce femeile nu avut voie sa voteze pana secolul trecut.


5 Comentarii
  1. dak p tine t inalta sa asculti \’\’o femeie convinsa de prostiile pe care le spune\’\’ atunci esti demn d mila. as zice eu mai multe dar cum bine stiu ar insemna sa vorbesc peretilor …

  2. Nu e regulã. Tot timpul se va gãsi cel puþin o exceptie. Îmi plac masinile, îmi place viteza, Si detalii tehnice stiu destule pentru o femeie, despre ce nu stiu nu discut. Ceea ce vrei sã spui tu, e cã TOATE femeile sunt mai proaste decât UNII bãrbaþi. Sã zicem cã te iert, pentru cã esti plãtit sã fii misogin. 😉

  3. Mizand pe o oarecare concizie, am sa va intreb daca nu v-ati saturat sa generalizati \”personalitatea\” unui om, sa ajungeti uneori la paroxism scotand articole din ce in ce mai proaste despre reguli, metode si tot ce se poate in materie de psihologii- tipuri? Nu numai ca as putea sa afirm stupiditatea cu care incercati sa scrieti ceea ce se citeste( si inca articolul asta e un caz fericit) insa ceea ce mi se pare cel mai grav este ca va injositi scotand prostioare \”mondene\”… Aceasta e o problema atat a jurnalistilor cat si a persoanelor care isi mangaie orgoliul prin astfel de lecturi! Felicitari pt ca va irositi timpul si energiile de toate genurile pentru a Crea materiale execrabile…Mult spor!

  4. Vaaai cat ne creste inima citind articolul tau ,Valentin si amintindu-ne ca barbatilor de conditia ta , pana acum cativa ani le erau recomandate strungul ,sapa si in cel mai bun caz, cheia franceza pentru a-si justifica consumul de resurse ……Si sa-ti mai spun un secret …intelectualii adevarati isi canalizau energia catre alte probleme …descoperirea apei calde si a sapunului spre exemplu (stiu ca ti s-a terminat denim-ul) sau a penicilinei, in nici un caz nu se injoseau asa ca tine .:)
    Somn usor !
    P.S. Hana si Ioana , subscriu parerilor voastre !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.