De ce intotdeauna in spate…

In spatele fiecarui barbat puternic se afla o femeie puternica. Nimic mai adevarat, Nancy Reagan, Hillary Clinton sau Doamna Stanca sunt exemple elocvente ca acest dicton initiat de miscarea feminista mondiala este adevarat. Nu numai ca sunt de acord, dar chiar pot propune anumite variatiuni locale ale acestui principiu. De exemplu, la zece pasi in spatele unui arab puternic se afla o femeie puternica sau sub biroul oricarui barbat puternic se afla o stagiara puternica.

Revenind la lucruri serioase, desi politica este mai degraba nostima, hai sa vedem de ce locul femeii este in general in spate si de ce acestea nu vor avea niciodata in politica succesul barbatilor, fiind mai mult un fel de accesorii ale acestora in lupta pentru putere.

In primul rand, sistemul democrat presupune, inainte de toate, alegeri. Pentru a ajunge intr-o functie politica importanta cineva ar cam trebui sa te aleaga. De ce pornesc femeile cu un handicap in orice tip de alegeri? Ei bine, indiferent ca sunt prezidentiale, locale, alegeri in cadrul unui partid sau referendum national, electoratul este format din doua categorii: barbati si femei.

Citeste si:  Barbatul ca programator

Indiferent de valoarea candidatelor, femeile nu ar alege niciodata o femeie. E studiat faptul ca nimic nu dezgusta mai mult o femeie decat o alta femeie care se crede (indiferent daca este sau nu) mai desteapta si mai potrivita pentru o functie superioara. Sa fie invidie, spirit exagerat de competitie sau pur si simplu parerea intrinseca fiecarei femei cum ca ea este cea mai frumoasa si mai desteapta? Sa ne luam, deci, adio de la jumatate din potentialii alegatori si sa arunam o privire la cealalta jumatate.

Citeste si:  Fatucile de conferinte

Barbatii au fost practic intotdeauna condusi de femei la nivel individual. Indiferent cat de „macho” in aparenta, fiecare barbat e mai mult decat constient ca mai toate deciziile pe care le ia ii sunt impuse, sub o forma sau alta, de partenera de viata. Totusi, daca este ceva ce un barbat nu ar putea accepta niciodata ar fi ca toti prietenii lui (de asemenea condusi de neveste) sa afle ca la el in casa canta gaina. Se pare ca unul dintre cele mai bine ascunse secrete ale istoriei este ca sotia lui Ghinghis-Han, Burta, il punea pe stapanitorul a peste 80% din lumea cunoscuta sa isi spele singur ciorapii. Se pare ca toti membrii anturajului regal care au observat acest comportament au fost executati fara mila. Revenind la vremurile contemporane, barbatii nu ar alege in niciun caz o femeie care sa ii conduca in mod oficial. In plus, se poate spune ca le ajunge dictatorul de acasa si nu mai au nevoie de un tiran la locul de munca.

Citeste si:  Scene nocturne deloc erotice

Tragind linie, daca barbatii nu va aleg iar femeile nu va aleg nu prea mai ramane nimeni pentru a va asigura promovarea intr-o functie de conducere a societatii. Mai bine resemnati-va la gandul ca, in cel mai bun caz, veti ajunge femeia din spatele unui om puternic. In fond, nu e prea rau sa stai in spate cand altul conduce, iti cam vine greata, dar ai sanse mai mari de supravietuire in caz de accident.


11 Comentarii
  1. Victor Hugo a detasat tare bine cele doua creaturi: \”Barbatul este puternic prin ratiune, femeia este invincibila prin lacrimi. Ratiunea convinge, lacrimile induioseaza.\”

  2. ce am eu de povestit nu incape ca si comentariu draga mireya! o poveste de viata nu se poate sintetiza astfel. ideea este ca sunt o cinica, si ma seaca astfel de cvasireplici cliseistice!! asta-i tot …

  3. te deranjeaza dar vad ca nici nu ai ce sa zici….. nu-mi plac oamneii care se cred destepti dar de fap….t nu au nici o replica, si dak te deranjeaza schimba site-ul..

  4. Nu as vrea sa ma bag in mica voastra dipsuta privata dar, intr-adevar Karina, ai intrat pe un forum, nu ai spus absolut nimic, i-ai acuzat pe cei care spuneau ceva si ai iesit. Daca ai vreun comentariu legat de subiectele care se dezbat de regula pe marginea articolelor esti invitata mea sa scrii in continuare. Cat despre povestea viietii tale, nu ti-a cerut-o nimeni.

  5. In masina eu stau la volan, nu in spate si nici macar pe locul din dreapta. Sunt sigura atunci ca ajung la destinatie cu oasele intregi si nu cu inima in gat pentru ca domnul barbat care e la volan vrea sa-si arate muschii fata de alte personaje din trafic, ca, mama ce sofer tare e el….

  6. Super comentariu facut de adrilu…doar ca, daca toate femeile ar face ca tine, cred ca barbatii ar decreta \”stare de razboi\”. Apeciez ca esti o femeie care a reusit sa-si impuna punctul de vedere… dar asta se intampla si fiindca ai un barbat care iti permite asta. Ma bucur oricum ca o astfel de femeie ni s-a alaturat sa comenteze subiecte din coltul misoginului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.