De ce ne uitam chioras la femeile carieriste…

Va considerati o femeie inteligenta, capabila sa ajunga pe cele mai inalte culmi ale succesului ? Credeti ca sunt domenii in care sunteti imbatabila ? Aveti impresia ca nu sunteti privita cum ar trebui la locul de munca de catre colegii dumneavoastra de sex opus, care parca mai mult va pun bete in roate si se bucura de insuccesele pe care le traiti? V-ati gandit ca au dreptate?

Analizand evolutia istorica a statutului femeii in ultimele milenii, se poate spune doamnelor ca ati devenit interesate de piata de munca putin prea tarziu.

Astfel, preistoria gaseste barbatul si femeia in pozitii asemanatoare, fizic, intelectual si social. Ambele sexe aprindeau focul, sapau pesteri, miroseau urat si se imperecheau aleatoriu (vremuri frumoase as spune eu !). Anomalia s-a petrecut undeva la inceputul perioadei gentilice, cand un mascul de homo sapiens, vrind pobabil sa-si impresioneze colega de caverna, a propus ca barbatii sa fie cei care se lupta cu fiarele salbatice, taiau busteni, se razboiau si aruncau gunoiul, femeilor ramanindu-le in grija greaua sarcina de a sta acasa si a face copii.

Citeste si:  Povestea caprioarei devenite sarpe boa

Antichitatea si Evul Mediu nu au facut decat sa adanceasca aceasta ruptura intre sexe, barbatii continuind sa construiasca piramide, ziduri chinezesti, cetati si drumuri iar femeile sa lucreze de zor la perpetuarea speciei (e o munca grea dar cineva trebuia sa o faca si pe asta!).

Epocile moderna si contemporana au determinat, gratie progresului stiintei, inlocuirea in mare masura a muncii fizice cu munca intelectuala. Barbatii cred, pe buna dreptate, ca este vremea ca in sfarsit sa stea la birou si sa profite de roadele muncii lor milenare. Ei bine, nu! Brusc, femeile, satule de miile de ani de schimbat scutece si uitat la telenovele si reality-show-uri, au iesit din contemplatie invadind cele mai comode locuri de munca si punandu-si adesea intrebari de genul : „Oare de ce nu exista mai multe femei parlamentar, ministru sau presedinte de tara ? ” in spiritul egalitatii intre sexe si al ingroparii misoginismului.

Citeste si:  Pisi primeste o veste buna

In acelasi spirit al echitatii va transmit, doamnelor, ca aveti cateva milenii de munca fizica grea de recuperat, deci sa ne punem initial intrebarea : de ce nu avem mai multe doamne in functii de tractorist, strungar, sudor sau miner ?

Pentru a nu va simti nedreptatite va aduc la cunostinta ca geneticienii lucreaza intens la obtinerea barbatului capabil sa aduca pe lume un copil, deci, in asteptarea primului meu concediu de maternitate, va urez spor la treaba!

Citeste si:  Vesti pentru mamici: exista si copii urati!

7 Comentarii
  1. asaaaaa, cucoanelor. Ia mergeti voi la vanatoare si pescuit intai su dupa aceea instalati-va la birou. Unde mai pui ca astea intretin si silueta.

  2. Chiar ne-ar conveni dragilor barbati, sa duceti voi sarcina 9 luni, sa nasteti voi in locul nostru, sa cresteti copii, sa gatiti pentru sotioara care mai are si un amant, sa faceti curat, si bine\\nteles, sa mergeti si la munca ca sa aduceti bani, sa luati suturi in fund de la feministe cu apelativul, \”treceti la cratita si la facut copii\”. Exact ce face o femeie. Chiar ne-am dori sa fiti voi in locul nostru.Iar noi sa mergem la fitnes, la coafor, sa ne relaxam cu fetele la o barfa…sau… la o bere…

  3. Chiar vor veni acele vremuri, draga Laura, si abia le astept. Nu mai este femeia fraiera care il slugareste pe trantorul de barbat, si nici copii nu mai vrea sa faca ca sa se chinuie sa-i creasca singura. Barbati sunt buni numai pt. reproducerea speciei, in rest nici macar pt. sex, pt ca si acela se poate inlocui. Barbatii sunt buni ca sarea pe rana. In curand vor fi inutili.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.