Femei microbiste?

Ziua marelui derby. EL vine fercit acasa dupa o zi in care subiectele de conversatie de la serviciu s-au concentrat in jurul echipei castigatoare, jucatorilor care vor marca, evolutiilor unora si altora, crizelor de forma si accidentarilor. Abia asteapta sa inceapa partida si a traiasca o ora si jumatate de emotii intense amestecate cu amintirile intime ale unei copilarii lipsite de griji in care tatal i-a insuflat valori solide cum ar fi dragostea pentru culorile unei echipe sau admiratia pentru combativitatea si vitalitatea unor sportivi. Moment singular de reverie si detasare pe care nimic nu il poate altera. Gresit, deoarece de undeva din umbra pandeste un peicol ascuns, camuflat sub infatisarea aparent apatica dar permanent vigilenta a EI. Stie si ea ca este ziua marelui meci. A adulmecat in atmosfera emotia si trairile intense pe care acesta urmeaza sa i le provoace LUI.

Citeste si:  De ce intreaba ele "Cum ma face rochia?"?

Nu prea intelege cum pot exista astfel de trairi pentru EL care sa nu o implice si pe EA. Fiind un moment important, desi nu prea vede de ce, simte o nevoie inexplicabila de a lua parte la el.

Seara incepe cu mici sicane: „Iar e meci?” sau „Mai bine hai sa ne uitam dincolo ca e un film dragut”. Atitudinea LUI e ferma, incepe cu implorari, rugaminti si juraminte cum ca e ultimul meci de anul acesta si se termina cu amenintari serioase privitoare la integritatea fizica a telecomenzii si cu vagi aluzii la divort. In cele din urma EA bate in retragere si cedeaza lupta acceptind vizionarea meciului ca program de seara pentru amandoi. Acest armistitiu nu inseamna, insa, decat pierderea razboiului si capitularea neconditionata pentru EL. Prin concesia facuta EA nu a facut decat sa isi asigure un rol in prim planul acestei seri. Mult asteptatul meci incepe si starea de profunda relaxare pe care EL o astepta este intrerupta de o serie de intrebari cel putin curioase, avand in vedere expeditorul lor: „Vai draga dar cine joaca?” , „Aia in verde care sunt?” , „Ala in negru e arbitrul?” si alte asemenea. Dupa ce afla toate aceste informatii total neinteresante, EA devine brusc microbist calificat, exprimind pareri si dand chiar indicatii tactice jucatorilor de pe gazon: capitanul echipei ar trebui dat afara fiindca l-a vazut intr-un interviu si e peltic, iar ala inalt care rateaza o minge dupa alta e bun fiindca e simpatic.

Citeste si:  Cum sa scapi de femei...

Jumatate din meci se scurge iar EL, plictisit si scos total din starea de spirit pe care o avea cand venise acasa incepe sa schimbe canalele in cautarea filmului dragut care poate ar putea sa o faca sa taca. Contraatac fatal din partea ei care duce la castigarea definitiva a razboiului:”Acum ca a inceput sa imi placa si mie, schimbi postul!”

Citeste si:  Porcii sunt slabi pe langa elefanti – femeia dixit

Sper ca aceasta descriere a unei scene tipice dintr-o seara cu fotbal la televizor va duce la tragerea unui semnal de alarma in ceea ce priveste nerespectarea drepturilor omului de catre femei, in special in ceea ce priveste dreptul la autodeterminare si la liberatea constiintei barbatului. Mai sper ca citirea acestor rinduri va va face sa acordati putin mai mult respect acestor momente cruciale in construirea unui partener de viata puternic si echilibrat, chiar daca nu implica neaparat prezenta dumneavoastra, ba chiar dimpotriva. HAI ROMANIA!!!


5 Comentarii
  1. e super tarearticolul!!!!!!!sa fie inchise femeile intr-un beci in timpul meciurilor! nemtii le-au facut reduceri la mall la mondiale ca sa nu stea acasa!nemtii tot nemti!

  2. Si ne mai intrebam de ce femeile traiesc mai mult. Pai uite asa ne manaca zilele: fripte.
    Dar cu televizorul am rezolvat-o: i-am pus televizor la bucatarie sa se uite, cand ma uit eu la meciuri si altul in dormitor cand ma uit eu, noaptea la filme porno sau sexy.

  3. pai dak sunteti ipocriti…spuneti frate pe fatza k vreti sa vedeti sg meciul si gata..mare branza:P noi am aprecia dak ati vrea sa va uitati cu noi la toate chestiile care ne incanta(prezentari de moda..etc),chiar dak ati face comentarii stupide…ideea e sa comunicati:imi place asta..nu-mi place asta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.