Femeia si poluarea fonica

Cand suntem copii imaginea noastra despre ceea ce avem sa devenim cand vom fi mari este destul de bine conturata desi uneori visele noastre au tendinta de a o lua cam razna. Daca toti baietii vor sa devina politisti sau astronauti, majoritatea fetelor planuiesc sa devina doctori de renume, savanti de talie internationala, naivitatea specifica varstei facindu-ne sa credem ca vom avea parte de o viata activa, plina de calatorii, in care vom avea puterea de a ajuta oameni aflati in situatii de criza si vom ajuta la starpirea raului din lume.

Pe langa aceste profesii dedicate umanitatii si binelui general, fiecare dintre noi a avut si un vis putin mai egoist, acela de a fi un artist de success, apreciat de tot mapamondul pentru talentul si calitatile lui inegalabile, stralucitor si plin de bani, care lasa cu gura cascata asistenta pe oriunde s-ar duce. Iata deci de unde izvoraste visul din copilaria oricarei femei de a deveni cantareata.

Citeste si:  Delirul sarbatorilor de iarna

Cum viata este destul de cruda, prea putine dintre dumneavoastra ati reusit sa atingeti acest tel si va treziti probabil astazi ca sunteti o persoana perfect integrata in mediocritatea sociala, fara putinta de a schimba lumea, fara sa uluiti pe unde treceti si, mai ales, fara sa aveti pe nimeni dornic sa va dea bani pentru a va asculta cantind. Ramasita dorintei dumneavoastra de a deveni un mare artist se manifesta inca si astazi, toate femeile avind impresia (evident gresita) ca stiu sa cante si au o voce de aur care, din cauza fatalitatii, a ramas nedescoperita. Daca aceasta impresie nu s-ar manifesta fizic, nimeni nu ar avea nimic de obiectat, dar cand femeile de pe langa tine gasesc normal sa fredoneze toate melodiile pe care le asculti, de obicei intr-o maniera atat de groteasca incat nu mai poti sa asculti nici originalul fara sa ti se ridice parul de pe maini, atunci e cazul sa realizezi ca ai o problema. Bineinteles, e destul de dificil sa ii explicit unei femei ca falseaza grosolan sau ca vocea ei nu aduce chiar cu trilul unei privighetori.

Citeste si:  Zeitele ghiseelor

Barbatul normal se multumeste de regula sa nu asculte muzica in preajma femeilor pentru a nu le da tonul. Raman insa acele situatii inevitabile, ca de exemplu mersul cu masina, in care o femeie este destul de greu de oprit odata ce si-a dat drumul coardelor vocale. Daca barbatul da muzica de la casetofon mai tare, pasagera din dreapta va mari si ea volumul, neintelegind probabil cum de soferul prefera sa asculte o artista consacrata interpretind melodia decat pe ea, ceea ce aduce de regula o tensiune atat de mare pe capul (mai ales pe urechile) sarmanului sofer incat accidentele devin inevitabile.

Pentru a evita acest pericol, majoritatea barbatilor care conduc cu o femeie in dreapta prefera sa simuleze defectiuni ale sistemului audio al masinii pentru a avea parte macar de liniste daca de muzica nici nu poate fi vorba. Daca exista un motiv pentru care barbatilor le place in mod constant sa tachineze femeile si sa le enerveze acesta este simplu: o femeie bine-dispusa canta, de aceea nu este de dorit sa o ai in preajma in aceasta stare. Mai mult, cu cat o femeie canta mai fals cu atat are tendinta de a canta mai tare, fiind capabila sa creeze pagube irecuperabile aparatului auditiv masculin, pe langa traumele psihice care constau in general in faptul ca un barbat poate ajunge sa urasca muzica in general si sa o asocieze cu un fel de tortura.

Citeste si:  Am aflat ce-a fost Sanziana Buruiana intr-o viata anterioara!

Cum este evident ca nicio femeie nu ar tortura cu buna stiinta un barbat (oare?), va rog, in numele sanatatii familiei dumneavoastra, ca, de cate ori simtiti impulsul de a incepe sa fredonati, sa va cumparati repede ceva de mancare (acesta fiind unicul remediu cunoscut pentru a impiedica o femeie sa cante), cu toate riscurile pe care le implica acest tratament.


Un comentariu
  1. Unele dintre noi chiar au voce, Valentine. si apoi, daca noi va suportam micile placeri care ne deranjeaza, nu vad de ca n-ati suporta si voi daca ne face noua placere:))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.