Femeile dauneaza grav mediului

Spatiu de o unicitate incontestabila, planeta Pamant este o oaza de viata intr-un univers, din cate se pare, destul de arid, un rai al materiei vii, ansamblu de sisteme de o complexitate incredibila si de o fragilitate nebanuita pana de curand.

Ultimii ani ne-au aratat ca planeta mama nu prea ne mai suporta, fiind, pe buna dreptate cam nervoasa pe copii ei care isi ocupa timpul murdarindu-i apele cu reziduuri, incetosindu-i atmosfera cu gaze cu efect de sera sau transformindu-i intinderile in gropi de gunoi.

Neputind sa ramana in urma barbatilor intr-o problema atat de ‘chic’ si de actualitate cum este poluarea mediului inconjurator, femeile, in mod constient sau nu, tin pesemne neaparat sa demonstreze ca pot fi, ca factori poluanti, cel putin la fel de distrugatoare precum contracandidatii lor masculini.

Citeste si:  Fusta asta imi face fundul mare?

Lasind la o parte daunele provocate ecosferei in istorie de femei celebre (Ecaterina cea mare avea cateva mii de haine de blana iar goana dupa aur a Isabellei de Aragon a distrus unele dintre cele mai diversificate si mai rare ecosisteme ale lumii), putem spune ca abia vremurile moderne au adus femeii posibilitatea de a calca in picioare ceea ce natura a cladit in miliarde de ani. Aruncind o privire in dulapul de cosmetice al unei femei suntem un pic socati de uimitoarele colectii de chimicale si deseuri pe care acesta le contine. Gramezile de sticlute nebiodegradabile de parfumuri pline de cloro-fluoro-carbonati distructivi ne duc cu gandul la zilele in care vom face picnicuri intr-o groapa de gunoi ticsita cu sticlute de parfum iar carnea de pe gratar se va praji direct la soare in lipsa unui strat de ozon protector. Multitudinea de creme de fata (indicind probabil multiplul numar de fete pe care o femeie il poate dezvolta) nu dauneaza prea tare decat pestilor din raurile in care ajung, ce vor incepe in curand sa aiba si ei mai multe capete si sa lumineze in intuneric.

Citeste si:  Cum sa iti pastrezi barbatul? :-)

In privinta ojelor, lacurilor de unghii, acetonelor si a altor solventi nu trebuie sa va faceti griji. Mirosul lor specific ne indica in mod cert ca nu sunt daunatoare mediului, ba chiar ploile acide pe care le produc sunt reconfortante si bune pentru epiderma si ofera un bronz artificial fenomenal si care rezista in timp cam cat rezista de obicei orice cicatrice de arsura de gradul doi.

Citeste si:  Odinioara, Elena a dus la razboiul troian. Azi, unghiile paralizeaza institutiile

Problema de actualitate ar cam fi si distrugerea padurii ecuatoriale pentru producerea de servetele demachiante sau vanarea balenelor de pe langa Groenlanda pentru obtinerea unui gel de dus ‘pour elle’ foarte apreciat. Adaugind si cantitatea de ordin industrial de CO2 si CO (dioxid si monoxid de carbon – pentru cititoarele cu inclinatii mai puternice spre ‘Lacrimi de iubire’ decat spre stiintele naturii) pe care o emana la plecarea de pe loc o masina condusa de o femeie care a uitat sa lase frana de mana, incep sa ma intreb cam cat va mai tolera mama Terra aceste abuzuri, iar daca se va razbuna, o va face oare diferentiat pe sexe?


5 Comentarii
  1. Oricum poluarea produsa strict de femei nu cred c-o depaseste pe cea produsa de barbati, dar n-am rabdare acum sa fac o lista similara. Pe de alta parte, mare majoritate a celor responsabili de dezvoltarea arsenalelor nucleare si a altor tipuri de armament sunt barbati – si cred ca asta reprezinta un pericol mult mai mare pentru viitorul planetei.

  2. Oare barbatii nu folosesc deodorante si after shave-uri? Ma rog, poate unii nu folosesc, maybe they like to stink… Dumnezeu a creat-o pe Eva din coasta lui Adam, e adevarat, dar a facut-o tocmai pentru a nu-l lasa pe saracutul Adam sa se chinuie singur la facerea lumii… E mai amuzant, zic eu, s-o faca impreuna cu Eva.

  3. doamnelor, sa fim sincere. este exagerat sa afirmam ca barbatii folosesc mai multe cosmetice decat noi. dar asa cum spune marina, daca tot ne va pedepsi pe toti la fel mama terra putem sa ne dam in petec

  4. Articolul e ridicol! Pentru ca barbatii folosesc produc mult mai multe deseuri poluante decat femeile (masini, tot velul de motoare si alte tampenii), in schimb le lipseste aproape complet spiritul de curatenie (cati din ei au obiceiul sa-si stranga in urma?) Nu serios, Valentin, chiar ai ramas in pana de idei sau simti nevoia sa dai vina pe femei pt toate relele planetei?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.