Femeile si drama de miercuri dupa-amiaza

Un studiu – misterios, cum altfel – a decretat ca femeile par mai in varsta la orele amiezii, miercurea. Mai exact, pe la 3 jumate trecute fix. Soc si groaza! Femeile au inceput sa-si ia libere ultimele ore in cea de-a treia zi a saptamanii, iar patronii incearca sa minimizeze pierderile angajand part-time studenti. Se prefigureaza totusi proteste in masa din cauza discriminarii. Femeile doresc ca miercurea sa fie permanent declarata zi de doliu national, iar de la 12 la 17 sa nu lucreze (pentru a preveni situatiile in care exista dereglari ce duc la o lipsa de punctualitatea a instalarii aspectului de stafida si aparitia lui mai devreme sau mai tarziu de orele 15,30). Pretind, de asemeni, scutiri de impozite si declararea lor ca persoane cu dizabilitati de aspect in acea fatidica zi a saptamanii.

Sincer sa fiu, cercetatorii care au ajuns la asa devastatoare concluzii, preluate cu impulsuri bulimice de mai toata presa si publicatiile dedicate sexului frumos, dar imbatranit prematur in fiecare miercuri, de pe la noi, nu sunt chiar asa de misteriosi. Urmand exemplul colegului Mihai, le-am luat urma si i-am dibuit: sunt angajati ai unei firme de cosmeticale, numite St. Tropez. Exact, dupa numele celebrei statiuni de lux.

Citeste si:  Videochat - debutul unei prietenii fructuoase

Explicatia ar consta in faptul ca cele care, in weekend, se betivanesc, nu prea dorm si se dedau la excese de dulciuri incep sa simta pe chipuri ofilirea abia miercuri. La asta se mai adauga si stresul de la locul de munca ce-si atinge varful la mijlocul saptamanii. Mesajul din subsidiar este desigur acesta: cumparati-ne produsele ca sa nu mai aratati ofilite miercurea!

Acelasi „studiu” decreta ca joia femeile cunosc un varf al libidoului (asadar, cei de la Cure s-au inselat cand spuneau ca „Friday I’m in love”. la fel si biologii cu teoriile lor complicate despre hormoni si alte cauze fizie si psihice lipsite de substanta, dupa cum bine se vede), iar vinerea sunt inundate de-a dreptul de endorfine, invazie de care sunt partial responsabile si activitatile „sportive” la care s-au dedat joia.

Citeste si:  Bestia de pe capul femeilor

Ce nu spune „studiul” este cand se simt femeile in apogeul tineretii din cele sapte zile ale saptamanii. Gandindu-ma la toate acestea, am concluzionat ca miercurea este bine sa iti eviti colegele si sa eviti, in general, a le cere ceva. Daca sunt totusi fortat de imprejurari, intru in birourile lor, acolo unde senectutea dospeste miercurea, legat la ochi (initial am intentionat sa ma adresez lor cu splendidul meu posterior, pururea tanar, de luni pana duminica, dar unii sustin ca ar fi semn de proasta crestere, desi dovada mai serioasa de discretie cu greu veti mai gasi).

De asemenea, intentionez sa le daruiesc un aparat care modifica vocea in asa fel incat aceasta sa nu le mai sune dogit sau ascutit, ca si cum ar fi intrat in a optzecea primavara a vietii lor. Sunt un baiat bun, plin de compasiune pentru semenele noastre senioare miercurea, dupa cum poate ca aveti bunavointa a remarca.

Exista zvonuri, neconfirmate inca, potrivit carora un grup de corporatiste extremiste din Pipera, care colaboreaza insa strans si cu o celula de criza din apropierea Clujului, undeva langa dealul Feleacului, si cu Asociatia Victimelor Anonime ale Botoxului ar intentiona sa propuna guvernului actual ca remuneratia pentru cele 4 ore de lucru de miercuri sa fie tripla fata de cea de joi. S-ar putea ca Ponta, la presiunile Dacianei, internata de curand intr-o clinica privata din insulele Maldive pentru a depasi trauma zilei de miercuri, sa cedeze. Patronatele din turism si servicii ameninta cu riposte ale caror efecte sunt greu de calculat.

Citeste si:  Saracul Ion

Asadar, iata cum am ajuns in sfarsit la urmatoarea revelatie: campaniile de marketing ale celor din industria smacurilor pot avea repercusiuni grave asupra stabilitatii sociale. Din aceste cauze, prezenta delegatiei FMI la Bucuresti a trecut neobservata, iar la plecare, pe aeroport, Erik de Vrijer a fost intrebat de jurnalisti cum suporta sotia sa zilele de miercuri, mai ales ca in Olanda, din cauza frigului, predispozitia la depresie e mai accentuata decat aici. Vrijer a declarat ca, cel mai probabil, femeile olandeze se vor retrage de marti seara.


6 Comentarii
  1. Dumnezeule, cred ca ai dreptate. blestemul s-a coborat asupra-mi. chiar azi, miercuri, ora 16:42, imi storc un cos pe care sunt sigura ca nu-l aveam la orele 13.00 cand mi-am pudrat ultima data nasul… ca un semn sinistru: ieri am gasit in geanta, total intamplator, cred ca ramasa de asta vara de la bunica din curte, o smochina deja confiata….

  2. Of, da, am auzit si eu de studiul acela (la un post e radio pe care-l ascult mai des), insa n-am avut timp sa-mi spun si eu parerea…
    Si paradoxal in ziua aia (de miercuri spre ora 15, daca-mi amintesc bine) cam confirmam studiul…
    De altfel in ianuarie-februarie am avut si am (inca) sentimentul foarte clar ca incep sa (cam) imbatranesc pentru ca echipa mea de neuroni a fost tare obosita si nu s-a descurcat asa cum mi-as fi dorit intr-o chestie importanta…si nu s-a refacut complet inca…

    PS – oare cum o fi aratand splendidul posterior de care esti asa de mandru?
    Si uite, daca exista anumite lucruri/calitati pe care le admir la (unii) barbati e faptul ca n-au complexe, dom\’le (pur si simplu!) si au o parere foarte buna despre ei insisi…De-aia (printre altele) am glumit si-am zis ca in viata urmatoare sper sa fiu barbat…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.