Intarzieri motivate?…

Secolul XX a fost pe buna-dreptate numit „secolul vitezei”. Am trecut in doar o suta de ani de la carute la cele mai rapide masini, am pasit pe luna, am trimis roboti pe Marte iar viata omului a ajuns o permanenta cursa contra-cronometru.

Sa fii in intarziere a ajuns ceva foarte la moda, ne simtim importanti daca ne lasam asteptati sau cand trebuie sa ne consultam agenda pentru a face loc unei intalniri de afaceri. Observind imediat cat de ” chic ” este sa pari o persoana activa vesnic presata de timp femeile au preluat obiceiul intarzierii si l-au perfectionat aducindu-l la rang de arta.

Imaginea de persoana aflata intr-o criza cronica de timp datorita multiplelor atctivitati desfasurate a ajuns sa fie insusita de majoritatea femeilor iar muritorul de rind ar trebui sa fie recunoscator ca, din programul ei supra-incarcat, femeia moderna reuseste sa isi rupa un minut pentru a-l asculta.

Citeste si:  Femeile au obosit sa fie sexy

Daca privim dincolo de acest look de persoana activa care isi foloseste energiile la maxim sarind din taxi in taxi si fugind de la intalnire la intalnire, dedesubturile ne releva ca majoritatea femeilor pierd cantitati uriase de timp pentru cele mai simple activitati, cum ar fi simpla iesire din casa. De la luarea hotararii de a parasi apartamentul si pana la inceputul pregatirilor propriu-zise trece cam o jumatate de ora in care aceasta se gandeste cam cat de greu ii va fi sa gasesca o tinuta corespunzatoare, ce pantofi va purta si cat de strident se va machia, dupa care isi face curaj inca douazeci de minute si apoi trece la fapte.

Timp de o ora probeaza toata imbracamintea de prin dulapuri, desi a incercat-o si zilele trecute, ajunge la concluzia ca nu are cu ce se imbraca si incepe sa-si faca unghiile in timp ce se mai gandeste. In cele din urma gaseste un costum care ii place (de regula primul incercat cu peste o ora in urma), dar care nu se potriveste cu unghiile proaspat facute. Din dilema de a schimba culoarea unghiilor sau costumul se poate iesi intr-un singur mod: le schimba pe amandoua. Luind aceasta hotarare pleaca sa se machieze gandindu-se intre timp cu ce se va incalta. Totul e perfect dar parca pantofii sunt prea eleganti pentru noua tinuta cam casual si coafura zburlita. Schimba pantofii, tinuta sau coafura ? Evident pe toate trei si parca incepe sa-i para rau ca si-a refacut unghiile care ar fi mers perfect cu ultima vestimentatie. Si daca tot a revenit la o vestimentatie mai eleganta, machiajul e acum mult prea strident. Dupa ce se prabuseste deznadajduita pe un scaun apeleaza la solutia de rezerva in astfel de situatii-criza. Se imbraca la fel ca ieri, jurindu-si sa isi schimbe garderoba complet la salariul urmator (nu ca nu ar fi schimbat-o si la salariul trecut). Uitindu-se la ceas observa ca deja a intarziat, sare intr-un taxi, ajunge la locul intalnirii si isi cere mii de scuze, motivand ca a intarziat din cauza unor motive cat se poate de serioase si a unor probleme care nu suportau amanare reusind sa starneasca admiratia celui care a asteptat-o minute bune, care este bucuros ca o persoana atat de ocupata a mai avut timp si pentru el.

Citeste si:  Saracul Ion

Acest articol nu intentioneaza sa fie o critica fiind mai mult o constatare a unei stari de fapt. Daca va regasiti, fie si partial, in cele descrise nu este cazul sa va alarmati. In fond, sunteti femeie si nimeni nu se asteapta la mai mult de la dumneavoastra.


3 Comentarii
  1. eu nu intarzii niciodata si de aceea ma simt foarte prost la o intalnire cand ajung inaintea lui. e o senzatie de tot rasul. stau ca proasta si il astept pe domnul. cred ca si ei se simt la fel

  2. \”Punctualitatea e politetea regilor.\” Cine se respecta pe el insusi nu intarzie. Femeia care este stapana pe viata ei stie exact cu ce sa se imbrace intr-o anumita ocazie, se gandeste seara ce tinuta va aborda a doua zi, foloseste un lac de unghii bun care se usuca repede si se potriveste la orice. Si intotdeauna ARE cu ce se imbraca, fiindca atunci cand isi cumpara \”tzoale\” isi foloseste si creierul din dotare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.