Moduri de a scapa de femei

De-a lungul timpului barbatii au fost intotdeauna ostracizati de catre femei, frica pe care o simte fiecare barbat cu capul pe umeri in preajma femeilor fiind cunoscuta si considerata deja normala. Faptul ca tuturor ne tremura mainile la prima intalnire cu o femeie pe care o consideram buna (in toate sensurile cuvantului) nu mai este pus pe seama fricii, dindu-i-se tot soiul de denumiri precum emotii, trac sau alte asemenea. De fapt e cea mai infioratoare spaima, generata instinctiv de experienta generatiilor anterioare, de acei barbati care au crezut si ei ca au dat peste o femeie „buna” care pana la urma s-a dovedit a fi de natura a le manca zilele.

Cum atat in antichitate cat si in Evul Mediu divortul era o chestie exceptionala, regula de baza fiind comuniunea pana la moarte, posibilitatea de a fi sedus si tarat intr-o casatorie de o femeie care pana la urma te va incarunti inainte de termen era destul de mare. Cam acesta ar fi motivul principal pentru care barbatii au fost nevoiti sa caute de-a lungul veacurilor tot soiul de sisteme de-a scapa de partenerele de viata intr-un mod legal, fara sa bata la ochi astfel incat sa se elibereze si, daca nu s-au lecuit de prima data, sa mai caute.

Citeste si:  Telenovelele si regresul economic

Antichitatea a cunoscut unul dintre cele mai barbare moduri de a te descotorosi de partenera de viata si, ca beneficiu suplimentar, de a-i ponegri si familia (mai ales mama de la care se presupunea ca a invatat), si anume lapidarea. Omorarea cu pietre era practicata in mai multe situatii dar mai ales in cazul femeii adulterine. Interesant este ca adulterul nu trebuia probat, teste ADN nu prea se intamplau pe atunci, paparazzi nu faceau poze de prin copaci cu femeia si amantul, singura proba necesara fiind marturia sotului care, de cate ori se satura ca nevasta sa-l cicaleasca fiindca a petrecut cu prietenii o scotea in fata casei si incepea sa tipea la ea ca e adulterina, ceea ce ducea la alcatuirea unei adunari ad-hoc si lapidarea saracei femei. Pedeapsa barbatului pentru adulter era si ea exemplara: mustrare publica si aratare cu degetul pe strada.

Citeste si:  Odinioara, Elena a dus la razboiul troian. Azi, unghiile paralizeaza institutiile

Prin Evul Mediu lapidarea a inceput sa para prea brutala asa ca barbatii au inceput sa apeleze la Biserica pentru a redeveni liberi. Raspindirea unui simplu zvon cum ca sotia ti-ar fi vrajitoare era de-ajuns pentru a o face sa ajunga in fata inchizitorului si supusa unor „teste”. Initial era aruncata intr-un bazin cu apa: daca nu supravietuia era nevinovata iar daca supravietuia era clar vrajitoare si rapid arsa pe rug.

Citeste si:  Scopul vietii pentru femei

Prin timpul Marii Revolutii francezii au descoperit ca ghilotina face minuni intr-o casnicie. Desi femeile nu prea faceau politica, daca strigai in publica la sotia ta „contra-revolutionaro” sau, mai rau, „regalisto”, nu dura mai mult de cinci minute pana la executia ei in piata publica.

Din fericire vremurile s-au schimbat din nou si astazi gasim din ce in ce mai greu moduri in care sa profitam de lege pentru a ne descotorosi de cele care isi fac o misiune din ingurgitarea zilelor noatre. Totusi, dati-ne timp!


5 Comentarii
 1. Ce articol morbid, Valentine! Oricum, nu face decat sa vina in sprijinul ideii cum ca noi, femeile, am fost oprimate si desconsiderate constant…:))

 2. bietii barbati ..va mancam zilele voua kre sunteti perfecti si nu ati putea niciodata sa faceti acelasi lucru femeilor..mi s face greata cand citesc chestii d astea..voi barbatii sunteti niste ingerasi si noi femeile niste draci impielitati kre au aparut special pt a va ingurgita voua zilele ..dak va deranjeaza asa d rau dragii mei d c naiba nu traiti fara femei? cine va pune sa va faceti iubite sotii etc? si da articolul arata k barbatii au fost dintotdeauna incorecti cruzi si lasi ..dak au ales o femeie trebuia sa aiba curaj sa ramana impreuna cu ea asa cum era nu s o calomnieze in public k ar fi adulterina si mai rau sa scape d ea omorand o in cele mai sadice moduri …

 3. Din cele mai vechi timpuri va e frica de femei!
  Felicitari pentru recunoasterea publica!
  Asta da curaj!
  De fapt in esenta asta e definitia MISOGINISMULUI= FRICA DE FEMEI
  :))))) Super articolul!

 4. Articolul arata din nou cat au suferit femeile in trecut,atunci erau mai permisive(legal) suferintele fizice,erau violate,torturate,fara nici o problema.Lapidarea(omorarea cu pietre)este si astazi aplicata in unele tari,nu ar trebui sa permitem asta,am vazut chiar si imagini cu o femeie schingiuita intr-o piata si alte femei,in jurul ei se bucurau cand vedeau cum se chiinuie!Groaznic!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.