Puneti receptorul in furca

Dupa cum se observa, cred, si din articolele pe care le scriu, in general ma consider a fi un tip discret. Ca orice tip discret, nu suport atunci cand cineva trage cu urechea atunci cand port discutii cu altcineva si, mai ales, nu suport persoanele care asculta ce vorbesc la telefon. Fiindca ma ghidez dupa principii solide, mint destul de putin, nu fac afirmatii calomnioase decat daca renteaza si, mai ales, nu imi place sa ii supun pe altii la lucruri care mie nu imi plac, evit si eu pe cat posibil sa casc gura la conversatiile telefonice ale altora, chestie de bun-simt inopinia mea. Din pacate, in ultimul timp am fost nevoit, impins fiind de o curiozitate careia nu-i puteam rezista, sa incalc ultimul principiu, foarte curios sa aflu ce pot vorbi atatea ore femeile intre ele la telefon.

Sincer, am considerat intoteauna telefonul un mijloc de utilitate maxima, ma intreb deseori cum oare se gaseau oamenii inainte fara telefon si mai ales cum puteau organiza sau planui cava in conditiile in care nu aveau macar un mobil. Astazi, telefonul imi face impresia a fi despasit sfera strict utilitara. Initial, vazind femei carora nu le ajungeau minutele din celebra cartela cu 3000 de minute (adica vreo 50 de ore) am crezut ca respectivele perioade de timp sunt folosite in scopuri practice, in interes de serviciu sau in cine stie ce scop constructiv. Uimitor insa, majoritatea femeilor au cel putin inca un telefon de serviciu, miile de minute fiind folosite doar in „discutii particulare”.

Citeste si:  Adolescentii si fetele de 7 ani nu se amesteca!

Dupa cum spuneam, fiind foarte curios din fire, am inceput sa imi intind antenele pentru a afla si eu cam ce poate vorbi o femeie ore intregi pe zi la un telefon.

Odata, fiind in tramvai cu o colega de serviciu, i-a sunat telefonul si s-a lansat intr-o discutie foarte aprinsa de vreo zece minute, in care a ajuns sa-si dea numele, adresa si chiar sa afirme ca nu, nu este maritata. Curios sa aflu cine era, am aflat cu stupoare ca un necunoscut sunase din greseala si a trebuit sa-i explice ca nu pe ea o cauta. Sa merite oare sa te iradiezi zece minute doar ca sa-i spui unui necunoscut ca a gresit numarul? Putin probabil.

Citeste si:  Sexul si sarbatorile. Un grafic al intensitatilor

Totusi, cel mai mare mister pentru un barbat este cum nu se poate plictisi o femeie discutind cateva ore cu o prietena, in conditiile in care abia s-au despartit. Initial am crezut ca femeile schimba intre ele retete, tehnici de masaj si alte chestii care sa ne faca noua, barbatilor, viata mai buna. Nici pomeneala. Se pare chiar ca singurele momente in care mai aparem si noi in discutiile astea sunt cele de genul „sa vezi ce a mai facut tantalaul asta al meu”, urmate de raspunsul „daca tu crezi ca al tau e tantalau, sa vezi ce a facut al meu”. Daca ne mai putem impaca cu aceste discutii cu prietenele, exista o persoana care ne face sa ni se zbarleasca parul in cap de cate ori suna telefonul. Soacra ne face intotdeauna sa ne gandim cu jind la vremurile in care scrisoarea era la moda si dura trei saptamani s-o trimiti si sa primesti un raspuns.

Citeste si:  De ce este bine sa fii barbat ... in campul muncii

Oricum, avind in vedere resursele astronomice cheltuite cu telefoanele, expunerea la tot felul de radiatii si faptul ca ne terorizati stind tot timpul cu receptorul la ureche, va pot spune: daca prietena cea mai buna sta la doar 15 metri distanta, mai bine ii faceti o vizita! E mai sanatos pentru toata lumea.


3 Comentarii
  1. Iubesc barbatii misogini. E cel mai usor de trait cu ei. Nu trebuie sa te pricepi la nimic, nu trebuie sa faci comentarii interesante, nu trebuie sa fii la curent cu stirile. E suficient sa-ti tii gura si sa fii decorativa. Problemele incep cu barbatii \\\”deschisi\\\” la minte. Trebuie sa-ti rezolvi singura pana la masina, trebuie sa stii toate interesele politice interne si internationale, trebuie sa ai o cariera profesionala si sa stii sa gatesti in timp ce educi copilul sa-si rezolve temele de scoala. Miscarea feminista ne-a distrus viata. I-a invatat pe barbati ca femeile pot munci de trei ori mai mult ca ei si pot rezolva toate problemele in timp ce lor le ramine mai mult timp pentru bere, meciuri, calculator. Nu mai vreau derpeturi egale cu barbatii. Vreau sa am dreptul sa nu ma pricep la schimbat o priza sau o roata la masina, vreau sa nu mi se ceara opinia despre cine o sa castige alegerile in statele unite sau urmatoarea cursa de formula unu.
    Stiti vre-un barbat care s-ar multumi doar sa arat bine si sa gatesc multumitor? Il vreau!

  2. draga mea lidia cum ai spus si tu e mai usor d trait cu cei kre nu s astepta sa stii sa spui si sa faci nimic..dar dak tu asta vrei inseamna k esti lasa alegi calea mai usoara desi asta inseamna sa denigrezi imaginea tuturor femeilor … din cauza unor femei k tine au unii barbati o parere asa proasta despre femei…adik tie cu alte cuvinte iti place sa fii proasta si neindemanatica..tu spui k asta ai vrea pt k stii k nu esti asa dar dak cineva chiar ar crede asta despre tine iti spun eu k nu ti ar mai face placere..si nu ti ai gasi un barbat asa cum vrei tu decat sa fie si el tot prost si nepriceput pt k barbatii cu standarde inalte tot femei cu standarde inalte cauta si nu cred k ti ar placea un barbat tantalau crede ma…asa k fii curajoasa si accepta orice provocare cu dorinta d a iesi victorioasa si vei vedea k nu e asa greu si k s poate…:D..si p tine valy c t deranjaza atat k vorbesc femeile mult la telefon..am impresia k dak ar fi dupa tine femeile n ar avea voie sa s atinga d nimic altceva decat d cratita…h

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.