Sporturi feminine?

De la aparitia lor intr-un cadru organizat, sporturile au fost in general apanajul barbatilor. Spiritul nostru competitonal, permanenta nevoie de a ne misca si de a ne cantari fortele in vazul unei multimi de admiratoare au facut ca acest tip de activitati sa fie, de la anticele olimpiade grecesti pana la turnirurile medievale si fotbalul contemporan o prerogativa exclusiv masculina. Femeile au avut de-a lungul timpului mai mult rolul de a-si incuraja favoritii si de a aplauda frenetic realizarile acestora.

Astazi, femeile, in neobosita lor lupta pentru emancipare si egalitate intre sexe au inceput sa caute afirmarea in ciudatele spectacole de caricaturi care sunt sporturile feminine. Fara a lua in seama faptul ca, prin natura feminina, nu au, genetic, nici o aptitudine pentru sporturi si mai ales faptul ca barbatii le-ar aprecia mai mult in rol de stripteuse sau balerine decat in rol de halterofile, femeile se incapatineaza sa ” faca performanta ” si au ajuns la stadiul in care au reusit sa creeze in aproape toate sporturile o varianta feminina.

Citeste si:  Stiu ca il fac fericit !

Desigur, nu spune nimeni ca femeile nu ar trebui sa se miste sau sa practice sporturi care sa le asigure o dezvoltare armonioasa (asta a fost si scopul initial al sporturilor de orice fel), totusi, in tendinta lor de a exagera, femeile au insistat sa-si bage nasul in toate domeniile sportive, chiar si in acelea care le fac sa arate grotesc.

Ma intreb ce o fi fost in capul primei domnisoare care si-a pus intrebarea: ” ce ar fi sa ma apuc de aruncarea ciocanului ? „, fara a-si da seama ca va ajunge la 100 de kg si ca-si va injecta hormoni cu toptanul, oripilind orice barbat normal de pe fata pamantului. In ceea ce priveste fotbalistele, oare nu le-a spus nimeni ca picioarele cracanate, specifice celor care practica acest sport in mod regulat, nu dau bine pe tocuri iar lipsa sanilor, si ea consecinta a practicarii sportului-rege de catre femei, nu are cum sa le faca mai atragatoare ?

Citeste si:  Turista dezlantuita

Sporturile de contact au intrat si ele in dimensiunea lor feminina fiind de-a dreptul hazliu pentru orice barbat sa vada tinere domnisoare cum isi cara pumni si picioare cu o combativitate iesita din comun care face deliciul publicului mai bine decat orice alt numar de circ. Partea proasta este ca nimeni nu cauta o sotie cu 40 cm in biceps care poate deveni periculoasa intr-o cearta domestica.

Citeste si:  Invidia, mama multor rele...

In ceea ce priveste sporturile pacifiste precum biliardul sau darts-ul, acestea par sa nu prezinte prea mare interes pentru femei deoarece necesita concentrare, rabdare si calitati psihice deosebite care nu prea sunt dintre cele de capatai ale vreunei femei. Cum nici baseball-ul feminin nu e prea mare smecherie iar rugby-ul e de-a dreptul ilar, v-as sfatui sa va limitati la minunatele sporturi care sunt tenisul si patinajul artstic. De ce? Deoarece singurul mod in care un sport feminin poate fi atractiv este daca echipamentul consta intr-o fustita minuscula care acopera o pereche de picioare suple si drepte.


4 Comentarii
 1. ce sa spun; inca un domeniu in care femeile nu au acces doar pentru ca \”nu e pentru femei\”. in rest putem face de toate, nu-i asa? si va ascundeti dupa motivatii estetice… nu vreti sa practicam sportul pt. ca e lumea voastra si s-ar putea sa va dam peste nas

 2. d gimnastica nu zici nic? k si datorita acestui sport fetele au picioare drepte si suple si p deasupra nici nu sunt acoperite d fustite…tu ai impresia gresita k femeile ar trai exclusiv pt barbati k singurul lor scop ar fi acela d a s face cat mai atragatoare si a face cat mai multi barbati fericiti dandu le ocazia sa admire un corp perfect ..iar t legi d faptul k la femei nu conteaza decat aspectul fizic..nu tis pare k si barbatii sunt amuzanti cand alearga 90 d minute (fara sa mai pun prelungirile sau alte situatii) dupa o minge si cand o prind o paseaza altcuiva sau s indarjesc sa o bage in poarta?dak zici k femeile s au apucat d sporturi kre necesita doar fortza fizica deoarece lor le lipsesc rabdarea concentrarea si calitati psihice deosebite pt a s apuca d altele mai nobile nu crezi k acelasi lucru s aplica si la barbati?singurele domenii in care ar trebui sa le recunoastem meritele sunt cum ai spus si tu biliardul pocker ul sahul si poate ink vreo cateva kre mi scapa p moment..mi e lene sa mai gasesc si alte contraargumente…

 3. kiki20….observ ca la tine, ideea de paragraf, alineat etc ca lumea sa poata citi ce scrii e total..ALIEN ;P
  in fine…

  ideea articolului era a in UNELE sporturi femeile NU au ce cauta, deoarece le fac sa fie GROTESTI — vezi halterofilele sau alea cu bicepsul de 40 cm si o falca mai ceva ca a unui boxer barbat

  ma cred un tip normal si nu as vrea asa ceva langa mine, nici pt 3 bilete la loto castigatoare !!!

  alea sigur nu isi mai revin ………

  apropo , sunt de parere ca barbatii facand balet etc…sunt totalmente GAYish..adica dusi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.