Stiu ca il fac fericit !

Principiile de baza ale psihologiei ne arata ca, in mod evident, fiecare actiune umana este destinata urmaririi unui interes. Interesul respectiv duce la satisfacerea unei nevoi. Nu facem, deci, nimic dezinteresat, indiferent ca urmarim castiguri de ordin material, intelectual, social sau pur si simplu dorim sa ne consideram oameni mai buni, de calitate superioara, fiecare act intreprins tinde sa ne acopere necesitatile din celebra piramida a lui Maslow, incepind cu baza, nevoile primare ale omului si terminind cu cele mai acunse si uneori neconstientizate nevoi intelectuale.

Probabil nedorind sa para misogin, psihologul nu a diferentiat nevoile umane pe sexe, studiile efectuate recent ne arata insa o tendinta de acaparare exclusiva a virfului piramidei de catre femei, desconsiderind in mod eronat necesitatile de ordin superior ale barbatului.

Citeste si:  Cate cursuri intensive ai facut?

Un procentaj covarsitor dintre cele intervievate intr-o ancheta sociologica efectuata exclusiv pe un esantion feminin, au afirmat ca, in principiu, cam tot ceea ce ii trebuie unui barbat pentru a fi fericit se gaseste in frigider, camara sau garaj, opinie totalmente falsa ar fi zis barbatii – daca i-ar fi intrebat cineva. Intrebate ce le-ar face pe dumnealor fericite, majoritatea intervievatelor au dat raspunsuri marete cum ar fi consideratie, dragoste, realizare profesionala.

Contemplind aceste raspunsuri sunt un pic uimit de reducerea celui care a asigurat material existenta speciei la un soi de animal de casa caruia i-ar trebui doar mancare, apa si vreo patru metri de lant. Ba chiar daca se adauga si o telecomanda in peisaj nu ar trebui sa mai existe nici un motiv in lume pentru care un barbat s-ar putea simti nefericit.

Citeste si:  Orice femeie are o vecina. Si vecina are o capra

Probabil considerindu-se, in urma experientei capatate in urma discutiilor cu vecinele din scara blocului, jumatatea mai evoluata a locuitorilor Terrei, femeile au renuntat la aceste nevoi primare (nu prea mananca, iar un pahar de apa plata cu lamaie le ajunge trei zile) trecind direct la treptele superioare ale necesitatuilor spirituale.

Interesant de urmarit ca, in imposibilitatea lor de a gandi abstract si a se interpune in pielea sexului opus, femeile dau dovada de o oarecare duplicitate, neintelegind sau mimind uneori intelegerea partiala a nevoilor de ordin superior ale barbatului. Iata de ce o femeie nu va intelege niciodata de ce sotul ei ar avea nevoie sa cheltuiasca o anumita suma de bani pentru a iesi cu prietenii in oras sau pentru a manca la restaurant (fara ea bineinteles) cand are tot ce ii trebuie acasa. Curios este cum aceeasi femeie ar da sume mult mai mari pe o pereche de cizme care sa ii aduca un anumit statut in cercul de prietene, ba chiar cum reuseste sa isi convinga si partenerul de viata ca fara respectivele cizme viata ei ar fi ca si sfarsita.

Citeste si:  Reguli de buna purtare pentru femei la mare

Sperind ca in urma acestui articol veti apleca urechea cu mai multa usurinta la cerintele inaintate in mod subtil de catre sotul, prietenul sau amicii dumneavoastra barbati va urez ca cele mai arzatoare si mai tainice dorinte sa vi se implineasca.


2 Comentarii
  1. Sa traiesti dupa cum graiesti :))))))))))))))))))))! Si sa te auda….. psihologii! Sau eci care fac statistici…sau macar unele din femeile vizate…. nu ca ar intelege mare lucru!

  2. 4 m de lant sunt prea mult, man… tre sa recunoastem ca sunt si dinastia, am avut si eu unul, asta nu inseamna ca toti sunt la fel, daca specia mea considera asta, imi pare rau pentru ele , mi-as schimba sexul, dar decat sa fiu dupa aceea in masura sa iubesc o individa care gandeste asa, mai bine ma asteapta neantul… Misoginule, am invatat multe din articolele tale, da-i inainte ca faci bine..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.