Tratati-ne cu aceeasi moneda!

Realitatea din jurul nostru este una totalmente subiectiva, mediul care ne inconjoara sau faptele altora capata conotatii si semnificatii pentru noi doar prin prisma propriei noastre ratiuni si a parerii noastre subiective despre o anumita persoana. Iata de ce aceeasi actiune capata sensuri diferite atunci cand este intreprinsa de persoane diferite. Sa ne uitam putin la interpretarea unor fapte in mod diferit atunci cand sunt savarsite de femei fata de situatiile in care sunt savarsite de catre barbati. Nu voi afirma ca sunt descoperite si analizate de mine, ci le-am strans aici din experienta partii masculine a societatii de-a lungul miilor de ani de casnicie.

Citeste si:  E adevarat: nu suntem romantici. Resemnati-va!

1.Daca iei decizii fara sa o consulti, esti misogin. Daca ia decizii fara sa te consulte, este o femeie emancipata.

2.Daca muncesti prea mult, o neglijezi. Daca nu muncesti, nu esti bun de nimic.

3.Daca ea are un serviciu plictisitor si prost platit, este exploatata. Daca tu ai un serviciu plictisitor si prost platit, ar trebui sa faci bine sa-ti gasesti ceva mai bun.

4.Daca tu esti avansat inaintea ei, femeile sunt marginalizate. Daca ea e avansata inaintea ta, femeile au drepturi egale cu barbatii.

Citeste si:  Cu ce sa ocupi mintea unei femei

5.Daca ii spui ca arata bine, este hartuire sexuala. Daca nu ii spui, este indiferenta crasa.

6.Daca o rogi sa faca ceva ce nu ii place, incerci s-o domini. Daca iti cere sa faci ceva ce nu iti place, este o favoare pe care nu e frumos s-o refuzi.

7.Daca incerci sa arati bine, probabil ai pe altcineva. Daca nu, esti neingrijit.

8.Daca ii aduci flori, urmaresti ceva. Daca nu ii aduci, esti nerecunoascator.

9.Daca esti mandru de realizarile tale, esti un egoist. Daca nu, esti total lipsit de ambitie.

Citeste si:  Fantezii sexuale feminine adaptate specificului local

10.Daca are o durere de cap, trebuie sa se odihneasca. Daca ai o durere de cap probabil vrei sa scapi de ea sau sa eviti o discutie.

Cum nu este rau sa lasam sa patrunda in viata noastra un dram de obiectivitate sau sa ne punem cand si cand in situatia celuilalt, sugestia mea pentru azi este sa analizati realitatea intr-o viziune putin mai profunda. Calitatea vietii si climatul de armonie si intelegere se vor imbunatati simtitor.


Un comentariu
  1. Ma intriga ca barbatii nu vad o situatie echilibrata ci doar extremele. Daca ii aduci flori urmaresti ceva, daca nu ii aduci..etc. Pai drafa ati putea incerca sa ne aduceti flori din cand in cand, sa munciti lasind loc si pentru noi in programul vostru, etc… asta e problema: nu vedeti decat extremele!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.