fbpx

Ce pregatesti pentru masa de Paste?

Drob? Pasca?… Vin Sarbatorile Pascale, dragele noastre! V-ati gandit ce bunatati veti prepara cu aceasta ocazie? Daca nu, e timpul sa o faceti si sa ne impartasiti si noua din secretele voastre. Suntem convinse ca cititoarele Enjoystyle.ro sunt si cele mai bune bucatarese! Asteptam pe forum retetele…

Drept rasplata, va vom premia cu una din cele 5 carti „Bucate, vinuri si obiceiuri romanesti” scrise de Radu Anton Roman si oferite de www.librariabucuresti.com.

Citeste si:  Castiga unul din cele 5 pachete de investigatii ginecologice complete

Concursul se desfasoara in perioada 7 – 28 aprilie 2008. Castigatoarele vor fi anuntate in a doua zi de Paste!

Bucate, vinuri si obiceiuri romanesti este o carte de retete, insotite de povestioare care par sa le aduca farmecul pe care il aveau atunci cand au fost inventate de bucatari anonimi.

Citeste si:  Shoppingul e o fapta buna

Radu Anton Roman a cutreierat, asa dupa cum el insusi spune, toate colturile tarii pentru a aduna retete, obiceiuri si, mai ales, pentru a strange in acelasi loc savoarea bucatariei traditionale romanesti.

O carte completa, care se autoproclama cartea absoluta in materie de bucatarie romaneasca .
Mai multe detalii gasiti in librarie (click aici)

Castigatoarele sunt:

Citeste si:  Castiga un voucher sa iti iei UGG-uri!!!

Buculete
Radumaria
Roxana30
Elena-ion
Madi17

Castigatoarele vor primi din partea noastra un mail de confirmare la care vor trebui sa raspunda in termen de o saptamana de la data comunicarii.

17 Comentarii
  1. Pentru masa de Paste voi pregati nelipsitul miel la cuptor cu cartofi , drob de miel in prapura, oua umplute si salata boeuf si bineinteles nelipsita pasca , bogata o numim noi deoarece punem de toate si cu foarte multa ciocolata.Cam atat cred.

  2. de sfintele sarbatori tinind cont ca sint casnica si nu-mi permit asa o masa bogata cum mi-as dori am sa pregatesc.oua rosi ,salata boeuf, bors de miel si cozonac

  3. pentru masa de paste voi pregati neaparat toate cele ale sarbatorii adica cozonac,salata boeuf,prajitura cu nuca,miel la cuptor si nelipsita PASCA.bineinteles nu lipsesc ouale rosi.

  4. Pentru masa de PASTE voi pregati oua rosii,salata boeuf,cozonac si pasca,sper sa am bani si pentru putina carne de miel si drob.Parca niciodata in an ouale fierte nu sunt asa gustoase ca in aceasta zi sfanta.sa fie din cauza ca sunt rosii.SPUN ROSII,PENTRU CA EU, PERSONAL,NICIODATA N-AM VOPSIT OUALE DECAT CU ACEASTA CULOARE PNTRU CA SANGELE CARE A CURS PE BUCATELE AFLATE LA BAZA CRUCII PE CARE A FOST RASTIGNIT ISUS ERA ROSU (SI ESTE ROSU LA TOATA LUMEA) SI NU ALTA CULOARE.

  5. Pastele este in familia mea o ocazie deosebita, parca anul intreg ne-am pregati si am astepta acest eveniment, nu numai dpdv religios ci si culinar. De pe masa noastra ( si ne-ar trebui la fiecare cel putin o gura in plus ca sa putem consuma tot ce se pregateste) nu lipsesc : friptura de miel, porc si curcan ( pe gustul fiecaruia ) , si cred ca anul acesta voi face si pulpa de vitel la cuptor, salata de boeuf, piftie, aperitive de tot felul ( icre, salamuri variate , cascaval, branzeturi asortate etc etc), sarmalute ( si cred ca anul acesta voi face in foi de vita ca nu mai am varza murata), peste ( nu m-am hotarat inca in ce fel il pregatesc, asta dupa ce ma hotarasc ce aleg intre crap , somn si pastrav), oua rosii, cozonac, pasca etc etc. Vai, am uitat sa va spun ca am aproape 100 kg, colesterolul 300 si glicemia 127. Dumnezeu sa ma ajute! Paste fericit !!! Voi pregati de toate si voi manca branza dulce si cartofi fierti. Asa-mi trebuie!!!!!

  6. ca in fiecare an sunt nelipsite ouale rosii, friptura de miel sau d pui, pasca si cozonacul si sa nu uit de salata de sfecla rosie cu hrean…astea sunt mancarurile de baza:)..va doresc un \”PASTE FERICIT\”!! tuturor!!

  7. La noi, Pastele a ajuns sa fie in primul rand eveniment culinar si in al doilea rand religios, Anideli. Este gretos ce se intampla. De fapt, la romani in general sarbatorile nu sunt prilej de bucurie spirituala, ci ocazie de abuzuri alimentare.
    Sa va priasca!

  8. Draga Fedra , am zis la inceputul comentariului meu ca: ne pregatim si asteptam acest eveniment nu numai din punct de vedere religios ci si culinar. Dupa cum ai observat, sau daca nu ai observat vezi acum, am pus intai motivatia religioasa a sfintelor sarbatori de Pasti. Sunt o persoana foarte credincioasa.Ma duc la biserica aproape in fiecare duminica, postesc si ma impartasesc in toate posturile. De fapt m-am si impartasit in acest post la inceputul lui si ma voi mai impartasi o data chiar inainte de Pasti. Citesc carti religioase si discut mult cu duhovnicul meu. Faptul ca sunt obeza, asta este ereditar. Si gatesc mult pentru ca suntem o familie numeroasa, am trei baieti mari, barbati in toata firea si -mi mananca urechile .De fapt tuturor ne p[lace sa mancam bine. Sunt foarte constienta de mesajul mesianic al invierii Domnului. Ar fi bine ca in toate familiile sa fie ca la mine in familie. De Pasti si de Craciun, cel putin, noi toti din casa ne spovedim si ne impartasim. Copiii ar trebui invatati in familie despre credinta, sa fie dusi din cand in cand la biserica . Asa, cand ei vor fi mari la randul lor vor privi altfel lucrurile si vor trai dupa legile Domnului. Iti doresc sarbatori fericite!!!!!!!!!

  9. Dupa cum vad si pentru alte familii sarbatorile de Pasti sunt un prilej de bucurie atat religioasa cat si culinara.
    La noi in familie sarbatorile de Pasti incep cu mersul la slujba de Inviere, dupa care mergem acasa pentru a ne bucura si de bucatele traditionale de Pasti. Asa ca vom incepe, bineinteles, cu ciocnitul oului rosu (cand copii erau mici fiecare picta cate un ou, pe care il ofereau cadou), antreurile de tot felul, (dar mai putin salata boeuf, pe care vad ca aproape toata lumea o trece in meniu si care nu este o mancare traditionala), friptura de miel umplut cu ciuperci, drobul de miel invelit in prapure (la cuptor), salata de sfecla rosie si hrean (mai nou am facut si hrean cu smantana), iar la urma vor trona pe masa cozonacul umplut cu fffoarte multa nuca si acoperit cu mac si susan si cele doua feluri de pasca cu branza de vaci si stafide si cea cu smantana. Toate vor fi facute sa mearga mai usor cu un vin bun si limonada.
    Va doresc la toti un Paste fericit si sa va ajute Dumnezeu sa fiti alaturi de cei dragi.

  10. sarbatorile de Pasti sunt un prilej de bucurie atat religioasa cat si culinara,bucatele traditionale de Pasti ciocnitul oului rosu friptura de miel , drobul de miel, cozonac, pasca etc etc.va doresc un \”PASTE FERICIT!\” si sa va ajute Dumnezeu sa fiti alaturi de cei dragi.

  11. PASTE FERICIT!
    Nu voi participa la concura deoarece am cartea lui Radu Anton Roman! Las placerea altora sa o castige!

    Un sfat: daca nu va place sa gatiti merita macar sa cititi cartea!

    Nu credeam ca o carte de bucate poate fi scrisa in felul acesta! Este mult mai mult decat o simpla carte de bucate! Este o plimbare prin toata tara, prin bucatariile si beciurile tuturor Romanilor ( oricat de saraci sau bogati ar fi acestia), care pune in evidenta lucurile cele mai fumoase! Sigur, (cei care ati avut bunici la tara) ,veti regasi o bucatica din bucataria bunicii care facea un lucru extraordinar din cateva ingrediente si mult suflet!

  12. bineinteles ca voi prepara bucatele traditionale:oua rosii,pasca,cozonac,friptura de miel.Dar pe linga acestea voi face si prajiturile preferate ale fetitelor mele si tortul iepuras

  13. de paste o sa lucrez ,asa ca il voi lasa pe sotul meu sa ma surprinda cu……….. o salata!Dar si el o sa lucreze as ca noi vom petrece dupa,cu prietenii la un gratar………….

  14. Inca de cand am primit cartea ma vrut sa postez un comentariu dar nu am reusit, asa ca o fac acum. Imi place foarte mult, e o carte minunata, o bijuterie pentru biblioteca. Inca nu am avut timp sa incerc o reteta de acolo dar cu siguranta o voi face.
    Scuze si multumesc inca o data!

  15. Pastele este o sarbatoare foarte importanta in religia crestina . Traditionalele oua rosii , care simbolizeaza sangele Mantuitorului , cozonacul , pasca si mielul au rolul cel mai important pe masa traditionala a oricarui crestin . In afara de acestea , la fel de importante sunt si decoratiunile . Eu aleg de obcei oua si iepurasi de ciocolata , dar si un cosulet de oua cu iarba proaspata . Pastele inseamna inviere si de aceea trebuie sa fim cat mai buni . PASTE FERICIT !

Lasă un răspuns la cerasela23 Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată.