13… noroc sau ghinion?

In mod traditional, Vineri 13 este considerata a fi o zi ghinionista, dar exista si multe alte lucruri norocoase ce au legatura cu numarul 13. Pentru egipteni, numarul 13 era un numar norocos. Ei au observat ca fazele lunii se intampla de 13 ori pe an si au dat fiecarei faze un nume. Dupa o perioada stabilita, aparea „luna albastra” pe post de cea de-a 13-a luna, iar acest lucru era un mare motiv de bucurie pentru ca albastrul era culoarea preferata a egiptenilor.

Citeste si:  Intelectualii lui Dumnezeu

Daca esti nascut intr-o zi de 13, atunci vineri 13 este considerata o zi foarte norocoasa pentru tine. Harrison Ford, Alfred Hitchcock, Stevie Wonder, Margaret Thatcher si Dick Van Dyke s-au nascut in aceasta zi.

Pun pariu ca nu stiati ca 13 august este ziua internationala a stangacilor? La jocul de bridge, 13 carti de aceeasi culoare sunt considerate o „mana perfecta”. Ziua de 13 cade vinerea mai des decat in orice alta zi a saptamanii. Intr-o perioada de 400 de ani, sunt 688 de vineri 13.

Citeste si:  Un fleac! Ne-au pacalit!!!

Compozitorul german Richard Wagner considera ca 13 este numarul lui norocos. Numele lui este compus din 13 litere, s-a nascut in 1813 (numerele adunate dau tot 13), s-a lasat de scoala la varsta de 13 ani, a scris 13 opere si a iubit 13 femei. Numele mamei lui contine tot 13 litere si ea a murit pe 13 februarie 1883. Tot intr-o data de 13, a inceput constructia Casei Albe.

Pe 16 iunie 1896, vasul de croaziera „Dummond Castle” ce se indrepta dinspre Cape Town spre Anglia cu 250 de pasageri la bord a lovit un recif langa coasta Frantei si s-a scufundat in 3 minute. Un singur pasager a scapat: Charles Marquardt, salvat de un pescar dupa ce plutise toata noaptea in deriva agatat de o scandura. El fusese singurul ocupant al cabinei cu numarul 13 de pe acel vas.

Citeste si:  Superstitii amuzante despre nunta

Pentru voi cum suna numarul 13? Ingrozitor, incantator sau doar o zi ca oricare alta?


6 Comentarii
  1. numele meu e compus tot din 13 litere, cand eram mica il consideram un numar cu ghinion, acum insa nu mai cred asta, drept dovada am fixat data nuntii pentru o zi de 13, sper sa fie cu cel mai mare noroc de pe pamant:P

  2. eu m`am nascut pe 13 , deci nu consider ca ziua in care m`am nascut eu este o zi cu ghinion:) , ba chiar pot spune ca imi aduce noroc. nu este de fiecare data o zi ca oricare alta, dar in orice caz nu imi aduce ghinion

  3. eu l-am intalnit pe sotul meu in zi de 13 si am facut si nunta tot in zi de 13. nu este cu ghinion, din contra mie mi-a adus noroc.
    fratele meu este nascut vineri 13 si este cel mai mare baftos pe care-l cunosc eu.
    Nu ma feresc deloc de ziua de 13.

  4. Nu eram o persoana superstitioasa pana cand,ieri 13.08.2008:plecam de la mare,si, nu cred ca am mers o ora…daca ma gandesc mai bine la o jumatate de ora de mers,in localitatea Tuzla, la o intersectie,masina din fata noastra facea stanga,iar noi am oprit.Un pegeut (peju) 107 care era condus de catre un om care avea aproximativ 55 ani,ne-a lovit in spate fix sub numarul de inmatriculare.Noi nu am patit nimic si masina noastra avea doar un pic indoita tabla.Pegeut-ul (peju-ul) in schimb farurile le avea zob si numarul de inmatriculare din fata si el,ei bine cam indoit.Cum a simtit lovitura,tata a tras pe dreapta,la fel si celalalt sofer si,de comun-acord au horat sa mearga la politie care nu se afla prea departe de locul accidentului.Acolo am stat o ora jumatate pana cand s-au luat toate masurile de circumstanta.Omul avea si el asigurare si ne-a dat-o pe a lui sa platim reparatia la masina.A fost ingrozitor sa mi se intample mie asa ceva.Credeam ca nu mi se va intampla mie asa ceva dar…uite c-am vazut-o si pe-asta!!!!!!DECI 13 ADUCE GHINION!!!!!!SI II CONTRAZIC PE CE-I CARE SPUN CA ADUCE NOROC!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.