Aceasta presa care incearca sa toarne gaz in apa chioara

Deschid ieri site-ul celor de la Gandul si ma ia cu palpitatii, fara sa fiu cardiaca. Stateam deja jos, dar ma apuc mai bine cu mainile de bratele scaunului. Titlul suna prapastios, apocaliptic, aducator de negre sentimente, de stari aruncatoare in cele mai tenebroase temeri: “Cum au reusit romanii sa spulbere o intreaga armata maghiara de tancuri in Africa: „I-am scos de pe hart?”. Sub el, o fotografie cu un tanc si un soldat (dupa cum se poate vedea aici, cu mentiunea ca precizarea “world of tanks” a fost adaugata ulterior). Fotografia parea reala. Pana sa apuc sa procesez informatia si sa-mi dau seama ca nici tancurile romanesti, nici cele maghiare nu au ce cauta in Africa, m-am ciupit zdravan ca sa vad daca visez. Poate am dormit, poate am fost intr-o stare comatoasa si, de la declaratiile belicoase din ultimele saptamani, dupa ping-pongul nationalist jucat prost de ai nostri si de ai lor, s-a si consumat un razboi si l-am ratat din cauza inflatiei de stiri legate de Cioaba si cozile condimentate cu coate si fum de gratare formate de “drept-credinciosi” in porti de manastiri si biserici de Sf. Maria.

Citeste si:  Mama, dusmanul fericirii mele

Incerc sa ma controlez, transmit in gand urari de pace pre pamant, invoc intelepciunea populara, ma imbarbatez, trag aer in piept si dau click pe titlul zguduitor. Ma tin tare, imi adun curajul in ochi si inima si lecturez. Ce sa vezi! Era vorba de un joc video aflat acum in voga. World of Tanks. Armatele erau clanuri de gameri. Dintr-o smardeala a clickurilor, jurnalistii facusera un subiect de prima pagina de cotidian. Ni se descriu lupte, inclestari, tiruri. Toate virtuale. Ni se prezinta combatantii. Interviuri cu gamerii romani. Titlu inflamat, cu artificii fasaind in colturi, simuland artileria grea. Doar-doar forumistii de serviciu vor face sa curga sangele virtual si vor inrosi podeaua sectiunii de comentarii. Succesul se numara in cadavre. Virtuale.

Citeste si:  Pierderea unei sarcini

Asa stand lucrurile, am cateva sugestii pentru onor jurnalistii:

– am aflat din informatii sigure ca o vaca, o baltata romaneasca, a fost dusa la monta in satul vecin, de peste granita de vest. Titlu posibil, deloc imposibil: “Vanduta pentru placeri carnale unui bou dintr-un sat unguresc!”. Impuscati mai multe dintr-o lovitura: unguri, romani, sex, animale si, facand o suma a ultimelor doua, sex animalic.

– doi pensionari, le vom spune generic Ion si Ianos, au jucat un meci de table. Romanul a invins, ungurul l-a acuzat ca a trisat, iar intr-un moment de neatentie, i-a turnat o cutie de laxative in bere romanului. “Tragedie medicala la Nadlac! Din cauza unui ungur, un roman se zbate intre deshidratare si diaree!”.

Citeste si:  Stresuri romanesti

– o familie de romani din Harghita a adoptat o pisica. Cuplul este in varsta, n-are copii si a sperat ca mica felina le va insenina zilele si batranetile. Mare le-a fost mirarea cand si-au dat seama ca pisica nu stie ioc romaneste desi familia de la care o adoptasera garantase ca e bilingva. De asemenea, refuza sa fie hranita cu conserve de Whiskas pe care scrie in romaneste. Cuplul se vede nevoit sa calatoreasca in Ungaria lunar pentru a achizitiona hrana de pisici cu aroma de gulyas. Titlul sugerat: “Ura pisicii maghiare arunca un cuplu in faliment! ”.


5 Comentarii
  1. sa nu uitam si de stirea in care \”scriitorii americani il compara pe Obama cu Hitler\”, care era de fapt, un exercitiu de scriitura sf, in care autorul de romane sf Orson Scott Card \”demonstreaza\” cum se poate transforma o problema absolut improbabila, in ceva cu sanse de existenta. Se pare ca scrie atat de bine, incat, desi postul respectiv este extrem de clar – multi idioti au p-reluat stirea respectiva ca fiind reala.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.