Cat de natural e lookul natural?

Din intamplare stau foarte aproape de un mare supermarket. Ieri dimineata, in incercarea de a aproviziona frigiderul, ma plimbam pasiva pe culoarele respectivului supermarket cand… un barbat in halat alb si cravata dungata ma intreaba daca n-as vrea un look nou.

Trezitul de dimineata e o mare problema pentru mine. Din cauza asta, si neintentionat, eu am un look nou in fiecare zi… depinde foarte mult de partea pe care dorm. Totusi, barbatul din supermarket imi oferea un look nou profesional – un look nou, gratis si profesional.

Bineinteles ca am acceptat si 15 minute mai tarziu ma transformasem intr-o noua EU. 15 minute inseamna mult mai putin timp decat imi ia mie sa sterg oglinda din baie de aburi si sa ma hotarasc ca pieptanatul si un pic de ruj vor trebui sa fie suficiente pentru infatisarea de azi.

Citeste si:  Sa radem si sa plangem cu popii pre lege calcand

Pentru ca n-am vrut sa arat ca fetele de pe copertile revistelor i-am spus omului ca vreau sa arat natural. „Bineinteles”, mi-a replicat barbatul punandu-mi o oglinda in fata, „Asta e lookul natural”. Nu, in mod clar nu arat natural. Arat ca dupa 4 ore de somn pentru ca n-am putut sa zic „Nu” unui episod din Prison Break.

Cu un pic de crema „specialistul” a ascuns cearcanele si un pic de pudra mi-a nivelat culoarea tenului. Ok… deci ce voiam de fapt era lookul natural nenatural. Ca sa-mi faca sprancenele sa arate mai groase a folosit doua nuante iar pentru a-mi face ochii sa para mai mari a folosit trei nuante de fard, apoi creion, apoi rimel. De fapt, daca mi-ar fi spus care sunt preturile produselor folosite, cred ca ar fi capatat acelasi efect de ochi mari.

Citeste si:  Despre urari saltarete si intelepte

Buzele mi-au fost subliniate, rujate cu pensula si apoi date cu gloss. Da, arata mult mai bine decat atunci cand eu le bag in seama in treacat cu un ruj, dar cine are timp? Pana acum, am folosit zambetul ca sa-mi accentuez buzele.

La final, ca sa-mi dea acel look vibrant si plin de energie – un look pe care nu l-am mai vazut de pe vremea cand eram o adolescenta odihnita – a aplicat cu pensula un pic de culoare ajutat de perlele bronzante. Pana acum principala mea sursa de inrosire erau glumele fratelui meu.

Citeste si:  Flagelul autodiagnosticarii!

Da, omul ala a reusit sa creeze o noua Eu si m-a asigurat ca si eu pot sa ma recreez acasa. Ma indoiesc. Poate un pic mai putin stres si un pic mai mult somn imi va imbunatatii in mod natural lookul. Asta nu m-a impiedicat totusi sa-i cer omului cartea de vizita.


2 Comentarii
  1. Ce ma distreaza e ca pentru a avea un look \”natural\” sau a capata acea asa-zisa \”neglijenta studiata\”, trebuie sa acorzi tot atata timp si tot atatea produse ca in cazul lookului \”nenatural\’. adica pentru o coafura out of bed trebuie sa-ti dai cu o tona de gel ca sa para suficient de ciufulit, sa-l tapezi sau mai stiu eu ce. Paradoxal, nu?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.