Cat valoreaza o sotie?

Celine Dion a zis la un moment dat ca: „Am devenit o sotie adevarata si nu exista slujba mai buna”. Ei bine, ea nu trebuie sa faca curat, sa gateasca sau sa schimbe scutece. Nu exista recompensa mai mare decat sa poti sta acasa, sa-ti cresti copiii si sa ai grija de toate detaliile astfel incat casa ta sa arate perfect. Dar v-ati gandit vreodata la valoarea monetara a sarcinilor pe care o sotie trebuie sa le indeplineasca?

Citeste si:  Povestea unei femei condamnate la moarte

Conform unor statistici recente, munca unei sotii valoreaza in jur de 237000 RON pe an. Un manager castiga in jur de 2000 de euro pe luna. Daca o sotie petrece 5 ore pe saptamana facand socotelile familiei, salariul ei anual ar fi o suma frumusica. Un consultant cu 5 ani experienta castiga 1350 RON/ ora. Daca luam in considerare ca, in medie, sotia petrece 5 ore/saptamana consultandu-se cu sotul ei despre lucrurile pe care le vor face, venitul ei anual ar fi de 36000 RON. Daca mai apar si copiii in discutie, mama ar avea si rolul de invatatoare.

Citeste si:  De ce sa (nu) dati banii pe tigari electronice

Poate considerati ca este prea materialist si lacom acest mod de gandire, de a pune un pret pe capul sotiei. Bineinteles ca o sotie/mama face toate aceste lucruri din dragoste pentru familia ei si din dorinta de a avea o familie fericita si o casa frumoasa. Dar oamenii pun astfel de preturi zi de zi. Evaluarea muncii unei sotii si a contributiilor ei este exact lucrul care se intampla in cazul unui divort.

Citeste si:  Vreau sa-mi hranesc copiii. Sunt un exemplu negativ?

2 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.