Copilul din tine vrea sa se joace

Primul lucru pe care l-am pierdut atunci cand ne-am maturizat a fost spontaneitatea. Fiecare zi a devenit organizata pe bucati: munca, masa, exercitii, somn. Am devenit morocanoase atunci cand apar surprize, si chiar ostile atunci cand ceva intrerupe rutina noastra zilnica. Viata s-a transformat brusc intr-un camp de lupta pe plan mental. Acum avem atatea reguli rigide carora sa ne supunem, incat la final, cand tragem linie, ne dam seama ca nimeni nu-i fericit atunci cand i se impune asa ceva.

Inainte ne placea sa ne jucam. Acum parca suntem inchise intr-o colivie: zabrelele de fier din jurul nostru dicteaza distanta pana la care putem merge si lucrurile pe care ne permitem sa le facem. Si mai rau de atat este momentul cand realizezi ca de fapt tu singura te-ai bagat in aceasta inchisoare si ca doar tu ai cheia.

Citeste si:  Pomana universitara

Partea proasta este ca majoritatea femeilor au impins acea cheie destul de departe astfel incat sa nu fie tentate sa se elibereze vreodata si ca sa aiba motive de a poza in pozitia de victima. E mult mai usor sa dam vina pe altii pentru propriile noastre restrictii…

Eu va voi da aceasta cheie inapoi. Ei, si ce daca fratele tau a zis ca esti grasa si urata cand erai mica iar seful tau face comentarii despre cum nu muncesti destul… In loc sa le accepti n-ar fi mai bine sa iei aceasta cheie, sa deschizi usa coliviei si sa te simti libera? Nu vei putea niciodata sa schimbi felul in care unele persoane gandesc, simt sau se poarta, dar ai control total asupra restrictiilor pe care tu singura ti le-ai impus. In loc sa adunam pe suflet toate gunoaiele pe care altii le arunca spre noi, hai sa invatam cum sa jonglam cu ele.

Citeste si:  Cine a inventat traficul?

Stiu ca ti-e dor de copilul din tine. De libertatea si lipsa de responsabilitate specifica varstei de atunci. Dar inca nu e timpul pierdut pentru a-l aduce inapoi: danseaza dimineata pe melodia preferata, priveste-te prin ochii copiilor din parc, deseneaza lucruri fara scop si colorate in timpul sedintelor, poarta o bluza total nepotrivita, deseneaza mustati fetelor din ziarul de dimineata, viziteaza apartamente mintind ca esti interesata sa-l cumperi, du-te la un targ de haine, probeaza toate lucrurile in care nu te-ai imbraca in viata ta si la final chiar cumpara unul dintre ele. Cred ca ai prins ideea, nu?

Citeste si:  Violul e iremediabil si "imediabil"

Copilul din tine vrea sa se joace. Fa-i aceasta bucurie. Si tu, si el va veti simti mult mai bine…


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.