De 8 Martie fara flori

Desi nu s-ar zice, in doua zile serbam 8 Martie.

As fi uitat daca n-ar fi fost afluenta de reclame, oferte speciale, vouchere cadou, programari la spa, femei care asteapta sa fie rasfatate, buchete mestesugite.

Curg textele siropoase, femeile sunt ca narcisele, capetele se pleaca a respect ca floarea-soarelui dupa astrul care i-a dat numele.

Se pun la cale petreceri barbare, momente romantice, clipe lubrice.
De toate mai putin ceva legat de semnificatia reala a zilei.
Hai sa ne trezim un pic.

8 Martie nu este despre volane. Nici despre flori, nici despre primavara, nici despre roz, nici despre sentimente de amor. Nu este despre catifea, nici despre plus, nici despre zambile. Nici despre cine romantice, nici despre petreceri cu striperi. Nu e despre ”sex on the beach”, nici despre ”campari orange”, nici despre despre dreptul nostru de a ne purta sexist si a da palme peste fese masculine si a indesa bancnote in slipi de latex.

8 Martie este despre feminism, despre activism, despre egalitate de sanse. E despre respect, e un semnal asupra unei lupte care e departe de a se fi incheiat, e despre atatea si atatea fronturi care raman deschise. Despre femei agresate, devalorizate, despre sexism, despre ignoranta.

Un 8 Martie viu va doresc, cu empatie si solidaritate.


18 Comentarii
  1. da! despre asta este! da\’ adu si o zambila, ca nu e problema! 🙂 si tie un 8Martie la fel de! pacat ca a trecut deja ziua, dar deh, daca abia acum am primit newsletterul de la Flu..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.