De ce m-as casatori cu un robot

Cartea expertului in inteligenta artificiala, David Levy, „The Evolution of Human-Robot Relationships”, construieste o baza foarte solida pentru relatiile dintre oameni si roboti pana in anul 2050.

Voi avea in jur de 80 de ani atunci, dar ce mai conteaza? Cu ajutorul farmaceuticelor, voi fi la fel de functionala ca si acum si voi avea un bagaj de cunostinte si experiente pe care planuiesc sa-l adun pana atunci.

De ce m-as casatori cu un robot?

Inteligenta artificiala tot inteligenta se numeste. Desi un robot nu va putea fi niciodata egalul meu intr-o relatie – nu atat timp cat eu controlez butonul de on/off – tot ma poate stimula intelectual.

Citeste si:  Pro sau contra bisturiu ?

In al doilea rand, un robot imi poate masura respiratia, ritmul inimii, temperatura corpului si altele. Stie exact cand sunt excitata, cand ma retrag, cand mi-e bine si cand mi-e rau – imi cunoaste corpul chiar mai bine decat mine. Nu trebuie sa fac nici un efort pentru a-mi comunica nevoile sau pentru a-i intelege nevoile lui. Un robot va sti cand sa ma lase in pace asa ca nu-i voi rani niciodata sentimentele printr-un refuz. De fapt, intr-o astfel de relatie, robotul face toata munca: invata, isi asuma riscuri si se adapteaza la toate toanele mele.

Robotii nu sufera de drame emotionale. Fara scene de gelozie, fara frustrari, irascibilitati, nesiguranta. Singurele drame emotionale pe care le va avea vor fi cele programate de mine. Iar eu prefer sa-mi hranesc emotiile citind carti, deci dramatismul va trebui sa astepte.

Citeste si:  Dumnezeu se impiedica in maruntisuri?

Eu sunt o extrovertita solitara, ceea ce a fost o problema in relatiile trecute pentru ca aveam nevoie de mai mult timp singura decat i-ar fi placut partenerului meu. Langa un robot, nu trebuie sa-mi fac probleme ca neglijez relatia pentru ca el are un buton de oprire. Bonus: daca te casatoresti cu un robot si socrii tai vor avea butoane de oprire.

Nu mai punem la socoteala faptul ca sexul cu un robot va fi probabil cel mai sigur sex posibil: Fara boli cu transmitere sexuale, fara sarcini nedorite, fara indoieli.

Citeste si:  9 lucruri care te fac sa pari o oaie dintr-o turma hidoasa

Dragostea dintre un robot si un om poate ca va deveni realitate in viitor, dar stiu ca nu poti avea cu adevarat o relatie fara riscuri. Ma si imaginez in bratele unui robot intrebandu-ma de ce casatoria asta pare atat de… „goala”. Un sot robot poate fi perfect. Prea perfect. Cativa ani de adorare din partea unui robot ne pot schimba pe oricare dintre noi. Dar tocmai balbele, greutatile, competitivitatea fac o relatie interesanta si reala. Poate ca ar trebui sa ruleze pe Windows.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.