Egalitatea dintre femei si barbati. Femeile, mai egale. Mame, gospodine si pensionare

Am spus ca 8 Martie e un prilej de desantare muiereasca si nu-mi retrag cuvintele. Ba dimpotriva.

Mai intai, legat de textul de saptamana trecuta, imi pare rau ca nu m-am facut mai bine inteles in textul de saptamana trecuta. Mesajul meu era unul destul de simplu, am crezut eu, atat de simplu incat m-am gandit sa-l complic, ascunzandu-l dupa o stire inventata si o intrebare retorica. Incercam sa va atrag atentia – acelora dintre voi care nu aveti mintea redusa la un ghem de idei fixe – ca nu ar trebui cautati scuze (studiile, cariera) pentru a fugi de maternitate sau pentru a amana momentul pana cand devine prea tarziu.

Sunteti femei ca sa faceti copii.

Si acum, pauza pentru injuraturi.

Dar asta e, sunteti femei ca sa faceti copii. Si aici e toata frumusetea.

Excludeti-va de la regula de mai sus daca:
• ati absolvit cel putin o scoala doctorala;
• ati inventat ceva ce poate salva resursele finite ale omenirii;
• v-ati dedicat companiei cu atata abnegatie incat aveti macar 3.000 de euro salariu net, cu posibilitatea de a creste;
• suferiti de o boala grava si stiti ca veti da coltul in curand;
• lucrati in industria pornografica si a trebuit sa va legati trompele la o varsta frageda.

In cazurile acestea, da, va justificati implinirea non-maternala.

Mai facem o pauza pentru injuraturi.

Serios vorbind, pana la finalul textului, vor exista si scuze. Din partea mea, desigur. Dar haideti sa intelegem impreuna pentru ce ar trebui sa mi le cer.

Citeste si:  Ideile au sex

Exista doua feluri in care se poate continua discutia, corespunzatoare cele doua feluri in care teoria dreptului priveste chestiune egalitatii de sanse dintre sexe: formala sau ajustata.

Varianta 1. Egalitatea formala

Aici vorbim despre egalitatea de sanse pura. Ea ar presupune ca intre cetateni, barbati ori femei, nu exista nicio diferenta de drepturi sau obligatii. Fara discriminari, dar si fara privilegii.

Probabil ca printre cititoare vor fi multe adepte ale acestei variante. Pentru ca sunteti tinere, aveti viata in fata, bogata in sanse si perspective roz. Va simtiti puternice.

Si-atunci, presupun, nu ati sarbatorit nimic de 8 Martie. (Eventual, ati fost printre cele care au marsaluit, asta e altceva.) Sunt sigur ca nu ati acceptat flori de la egalii vostri, barbatii. Sunt sigur ca nu sunteti dintre cele care asteptati sa duca el gunoiul, sa repare prizele sau sa stea deasupra. Egalitatea pura nu permite privilegii, remember?

Deci: daca acceptati varianta egalitatii formale, atunci eu imi cer scuze ca v-am trimis la facut copii, iar voi va cereti scuze pentru orice forma de discriminare pozitiva – inclusiv pentru existenta zilei de 8 Martie.

Varianta 2. Egalitatea ajustata.

In realitate – dar si in lege – aceasta este singura forma prin care egalitatea de sanse se poate concret aplica. Ea implica forme de „discriminare pozitiva”, adica diverse metode prin care societatea se implica in mod direct in remedierea unor discrepante, diferente etc. Legea 202/2002 privind egalitatea de sanse intre femei si barbati folosea chiar acest termen – „discriminare pozitiva”, pana la modificarile din 2007. Acum, se numesc doar „actiuni pozitive”, definite, la art. 4, lit. e), ca fiind „acele actiuni speciale care sunt intreprinse temporar pentru a accelera realizarea in fapt a egalitatii de sanse intre femei si barbati si care nu sunt considerate actiuni de discriminare”.

Citeste si:  Cauta-ma pe Google!

Un exemplu de asemenea actiune este felul in care se intocmesc listele electorale, unde toate legile prevad ca „trebuie sa se asigure reprezentarea ambelor sexe”. Daca legiuitorul ar fi spus expres „sa fie si femei pe liste”, ar fi facut o discriminare, dar noi stim ca asta i-a fost intentia – oricum, abia de trece de 10 la suta procentul femeilor alese. Insa, chiar si asa, o asemenea prevedere contrazice egalitatea de sanse pura, in care oamenii sunt simpli oameni, nu barbati, nu femei.

Problema este: de ce avea nevoie unul dintre sexe de prevederi de „actiune pozitiva”? Care era principalul „handicap” care trebuia surmontat prin aceasta atitudine?

Pai, haideti sa cautam raspunsul, analizand cel mai limpede caz de „discriminare pozitiva” intre barbati si femei: varsta de pensionare. De ce au femeile dreptul sa se pensioneze cu 5 ani inaintea barbatilor? Mai ales ca statisticile indica o speranta de viata cu vreo opt ani mai mare la femei decat la barbati (77,3 la 69,6)… Asta inseamna, in cifre reci, ca o femeie primeste 13 (treisprezece!) ani de pensie de la stat, in plus fata de un barbat!

Citeste si:  Cine vrea sa se marite cu un milionar? Mana sus!

E drept sau nedrept?

Inca din 1995, Curtea Constitutionala a fost sesizata cu privire la acest fapt. Ministerul Muncii, parte in dosar, a spus ca e vorba de o facilitate acordata femeilor, avand in vedere dubla lor activitate ca salariate si gospodine. S-a invocat o decizie din 1987 a Curtii Constitutionale a RFG, care se exprima cam la fel, argumentand ca diferenta de varsta de pensionare apare ca urmare a obligatiilor ce revin femeii ca mama si in gospodarie. Cum era de asteptat, Curtea Constitutionala (a Romaniei) a urmat aceeasi logica si, in Decizia 107/1995, a invocat imperative legate de „cresterea si educarea copiilor, indeosebi in primii ani, sarcinilor sporite ce le revin femeilor in gospodarie” etc.

Deci, mergand pe varianta asta, eu imi cer scuze ca am fost mitocan si v-am trimis la puiat, iar voi imi promiteti solemn ca, in cazul in care nu sunteti nici mame, nici gospodine, veti refuza sa iesiti la pensie mai devreme decat barbatii.

* Datele de natura juridica sunt preluate din volumul Egalitatea de Sanse, Elena Madalina NICA, Universul Juridic, 2012.


316 Comentarii
 1. Am cateva intrebari.

  1. Ce serbam noi de 8 martie?

  2. Care este procentul de barbati care se incadreaza in acele criterii? Recte, cati au doctorat, cati castiga fabulos, cati au inventat ceva etc dintre cei care nu vor sa aiba copii.

  3. Daca menirea femeilor e sa aiba copii, aceea e si a tatilor. Tertium non datur. Te rog sa explici ce inseamna sa fii tata si daca asta are vreo legatura cu ezitarea multor femei de a deveni mame.

  Orice discutie care ignora total jumatatea cealalta (tatii!) e lipsita de sens. Copiii, draga Mihai, nu se fac singuri.

 2. Poate sunt eu mai tare de cap, dar tot nu pricep la ce se refera desantarea muiereasca de 8 martie.

  Te rog sa explici si asta, te mai rugasem si data trecuta, dar n-ai facut-o nici acolo si nici in articolul de fata.

 3. Multumesc ca mi-ai adus aminte, colega. Ultimele discutii cu voi si felul razboinic in care va aparati dreptul de a alege cand si cum faceti copii ma facusera sa cred ca-i faceti singure…

 4. So…o sa refuzam sa iesim la pensie mai devreme decat voi cand o sane ajutati la treburile casnice in MOD EGAL, cand orice urma de discriminare de gen (pozitiva sau negativa, de acord, nu tin sa primesc flori de la un barbat cand pot sa mi le cumpar singura, cum nu tin sa fac copii cu un barbat cand pot sa-i fac singura, apeland la o banca de sperma) o sa dispara din Romania.

  Deci DAAAA, mergem pe varianta ta !

 5. situatia e urmatoare:

  femeia nu e ptr ca sa faca copii ( e nevoie de doi,are dreptate irina).
  ci e facuta ptr a putea naste copii.

  iata asimetria: amandoi fac copilul,dar unul singur il naste ( femeia).

  evident,aceasta asimetrie conduce la tot felul de diferente anatomice ( ciclu) si psihologice intre capu la femeie si cel masculin 🙂

  feministele au o problema cu statutul femii insarcinate si ptr ca e un statut pe care nu-l pot impune partii masculine.

  feministele ar trebui sa protesteze pe strada impotriva legilor ce guverneaza biologia. dar va rog fetele,protestul doar cu tzatzele goale:)

 6. Nu doar ca-l naste.

  Statistic vorbind, il si creste in masura mai mare decat barbatul. Sunt mult mai putini tatii care raman cu copiii in cadrul unui divort. Sunt mult mai putini tatii care se implica activ in cresterea copiilor. Iar scuza economica nu mai tine. Acum amandoi parintii muncesc.

  Iar doi la mana, probabil e ca la animale. Pentru reproducere, femela trebuie sa aiba siguranta. Nicio pasare nu se apuca de clocit oua daca e cuibul subred. Pana la aparitia metodelor contraceptive, femeile faceau copii oricum. Decizia nu le apartinea. Acum, cand n-au incredere in partenerii lor si-n calitatile lor paterne, cu alte cuvinte n-au incredere in cuib, ezita.

  La lucrurile astea nu se refera Mihai deloc. Sunt urate, sunt cah. De parca maternitatea se termina dupa 9 luni.

 7. In momentul cand o femeie decide sa aiba copii, stie ca o face pentru toata viata. Ca nimic, absolut nimic nu va mai fi la fel. Oricat ajutor ar avea, oricat de bine situata financiar ar fi. Da, sarcina ei poate fi mai usoara sau mai grea, dar oricum ar fi lucrurile, tot e o decizie care iti schimba fundamental viata.

  Si, daca este cat de cat lucida, daca vrea binele ei si al copilului, nu va face pasul asta decat alaturi de un barbat care simte lucrurile la fel. Care e gata sa renunte si el la sine. Or, de cate ori vedem asta intamplandu-se?

  Eu am spus deja, in ultimul timp am mai vazut tatici dedicati, dar pasii sunt inca timizi.

  Cand eram eu copil, barbatii, fara exceptie!, dupa ce veneau de la munca, isi vedeau de ale lor. Isi dedicau timpul propriului univers, preocuparilor si hobbyurilor specifice etc. Femeile? Casa si copii.

  Ei, pe unele ne-a marcat asta. Si ne spunem \”not anymore\”.

  Deci, vreti copii? Si noi vrem! Dar nu singure. Dovediti-ne ca ne inselam.

 8. \”Statistic vorbind, il si creste in masura mai mare decat barbatul\”

  pai de asta ziceam de diferentele psihologice intre femele si masculi.

  diferente ce-si au explicatia in ultima instanta in asimetria anatomica a procrearii.

 9. \”Deci, vreti copii? Si noi vrem! Dar nu singure. Dovediti-ne ca ne inselam.\”

  pai in esenta tu ceri unui barbat sa gandeasca ca o femeie,desi el nu trece prin aceleasi faze anatomice ale perpetuarii ca femeia 🙂

  asimetria anatomica duce automat si la asimetria de mentalitate draga irinuca.

 10. Cucurigu, eu nu cer barbatilor sa nege anatomia. Ci doar sa-si accentueze partea rationala din ei. Asta daca vor ca noi sa lasam \”natura\” sa vorbeasca.

  Mi se pare injust si lipsit de onestitate ca toata problema asta, a femeilor care amana sau refuza sa aiba copii, sa fie aruncata exclusiv intr-o parte. Cum o face Mihai in cateva articole.

  Problema trebuie analizata din mai multe puncte de vedere. Nu mai aruncati totul in partea \”naturii\”. Copiii nu vor creste in jungla, nici nu vor manca fructe din copaci. Cineva trebuie sa vaneze pentru ei in toate sensurile.

  Ah, si a se scuti si cu \”vocea naturii e cea mai inteleapta\”. Cam 90 la suta din evolutia umana merge impotriva naturii. Omul n-avea nevoie de arta, stiinta, tehnologie. Toate astea sunt contra naturii. Omul n-are nevoie nici de divertisment sexual. Cu toate astea, il practicam. Apoi, se trezesc lupii moralisti, dupa 10/15 ani de facut sex pe apucate, de trait cu teroarea \”aoleu, sa nu ramana gravida, aoleu, sa nu-mi vina cu un plod in brate, sper ca ia anticonceptionale, draga, sper ca nu ti-ai uitat pilulele\” ca vai, ce nasol, femeile nu mai vor sa faca copii.

  Cand avem 22, 23 de ani si suntem la varsta optima, biologic vorbind, pentru a avea copii, nu ne spune nimeni \”stii, ar trebui sa facem un copil\”. Isi amintesc de natura toti, ca loviti, dupa 30 de ani si se apuca sa ne tina lectii.

 11. Irina, pe domnu\’ Mihai nu-l deranjeaza ca nu facem copii. Din cate am spicuit din materialele lui, dansul are peste 30 si niciun copil. N-a convins dansul nicio domnisoara sa-i conceapa unul? Desi isi doreste mult? Asta sa-i fie frustrarea? Desi nu e treaba mea si nu ma intereseaza, devine treaba mea cand el imi spune ca n-am nicio scuza ca mi-am legat trompele. Alta decat ca sunt actrita porno. :)))) Then I make it my business.

  Pe domnu\’ Mihai il deranjeaza ca le facem barbatilor competitie pe piata muncii.Ca le luam joburile de sub nas.

  \’\’Egalitatea dintre femei si barbati. Femeile, mai egale. Mame, gospodine si pensionare\’\’

  IA SA VEDEM CAT DE MAI EGALE SUNTEM:

  \’\’În mediul rural, 85 la sută dintre români spun că locul femeii e la cratiţă. Ca să contrazică mentalitatea, româncele vor calificare şi vânează joburi de bone, îngrijitoare sau maseuze

  Femeile reprezintă aproximativ 60% din totalul absolvenţilor de universităţi din UE, dar ponderea lor în diplome de ştiinţă şi tehnologie rămâne scăzută. În plus, cu cât o femeie este mai pregătită din punctul de vedere al ocupaţiei, ea preferă să ocupe un loc de muncă într-o companie decât să-şi deschidă o afacere proprie. În plus, femeile sunt în continuare mai prost plătite decât bărbaţii cu cel puţin 15 procente, chiar dacă se află pe posturi similare. Dificultatea menţinerii unui echilibru între profesie şi viaţa de familie constituie unul dintre principalele obstacole în calea avansării femeilor la locul de muncă şi în carieră. Datele sunt incluse într-un raport al Fondului Social European care a analizat principalele motive ale discriminării şi politicile aplicate de statele europene pentru a le preveni.

  Româncele de la sat vor să fie bone sau maseuze

  Chiar dacă 85 la sută dintre românii din mediul rural cred că locul femeii e la cratiţă, tot mai multe românce vor să se angajeze şi caută cursuri de calificare profesionale. De altfel, atât la sat cât şi la oraş femeile rămase fără un loc de muncă şi cele care vor să încerce o altă meserie merg la cursuri de recalificare în proporţie de peste 70 la sută. Conform datelor culese pentru un program cofinanţat de Fondul Social European, femeile din mediul rural vor să lucreze ca bone, îngrijitoare şi maseuze, cele mai multe fiind interesate să îşi găsească un loc de muncă stabil.

  Conform datelor Institutului Naţional de Statistică prin \”Cercetarea statistică asupra forţei de muncă în gospodării\”, în 2009 exista o rată de ocupare de 62,2% pentru persoanele din mediul rural, faţă de 57,1% în mediul urban. În realitate, aproape 50% din totalul persoanelor din mediul rural nu sunt angajate, iar marea majoritate a acestora sunt femei, se mai arăta în cercetarea menţionatăDe altfel, în 2005, nivelul persoanelor ocupate pe cont propriu în România, ca procent în total persoane ocupate, a ajuns la 46,5%, în condiţiile în care media europeană era în jur de 14,8%. Analizele au arătat că o mare parte din aceştia sunt fermieri ocupaţi într-o agricultură de subzistenţă. Datele Fondului Social European arată că încetinirea economică ar putea afecta femeile într-o proporţie mai mare decât în cazul bărbaţilor. A fi femeie în România înseamnă o şansă mai mică la un loc de muncă, cu 8,1 puncte procentuale faţă de bărbaţi şi cu 5,8 puncte procentuale mai mică pentru a avea acces la o poziţie de angajator sau persoană ocupată pe cont propriu, se mai arată în cercetarea \”Investeşte în oameni\” a FSE.

  Majoritatea funcţionarilor administrativi – femei

  În primul trimestru al anului 2009, 70,9% din numărul lucrătorilor neremuneraţi erau femei. Cea mai mare discrepanţă între sexe se constată în rândul patronilor, numărul femeilor ce ocupă această poziţie fiind de 2,5 ori mai mic decât cel al bărbaţilor. Femeile predomină în schimb în populaţia ocupată în sectorul public, în grupele de ocupaţii de funcţionari administrativi (72%), lucrători operativi în servicii şi comerţ (65%), tehnicieni şi maiştri (61%), specialişti cu ocupaţii intelectuale şi ştiinţifice (51%), precum şi în sectoarele sănătate şi asistenţă socială (78%), învăţământ (74%), intermedieri financiare (70%), hoteluri şi restaurante (66%) şi comerţ (54%). Femeile predomină în populaţia ocupată în sectorul gospodăriilor, într-o proporţie de 55%.

  Persoanele de 65 ani şi peste sunt suprareprezentate în sectorul gospodăriilor, dar reprezintă doar în jur de o treime din întreaga populaţie ocupată în acest sector. Aşadar, din cele 2.5-3 milioane de persoane care îşi duc traiul doar din agricultura de subzistenţă aproape două treimi sunt în vârstă de muncă 15-64 ani.

  Într-un sondaj al Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) despre \”Percepţii şi atitudini ale populaţiei României faţă de fenomenul de discriminare\”, 6 la sută dintre cei intervievaţi au declarat că femeile se află într-o poziţie mai bună decât bărbaţii, însă stereotipurile de gen restrâng opţiunile femeilor atât cu privire la studii, cât şi la avansarea în carieră. Deşi este recunoscută existenţa discriminării de gen pe piaţa muncii, doar 33% dintre respondenţii sondajului CNCD au reacţionat împotriva discriminatorului într-un caz la care au fost martori.

  Faptul că oamenii nu reacţionează în situaţiile de discriminare este o consecinţă a faptului că majoritatea nu ştiu să recunoască tratamentul discriminatoriu, precum şi drepturile şi măsurile la care pot recurge, în cazul în care se confruntă cu o astfel de situaţie. Până în 2013, FSE contribuie la deschiderea a 4 centre de suport capabile să ofere informaţii, consiliere şi sprijin pentru creşterea nivelului de ocupare a femeilor din mediul rural şi cel puţin 7.000 de persoane, dintre care peste 70% femei, vor fi informate cu privire la oportunităţile de calificare/recalificare şi angajare.

  Toate datele au fost colectate pentru implementarea programului \”Combaterea discriminării şi creşterea potenţialului de angajare a femeilor din mediul rural\”, cofinanţat de FSE şi bugetul naţional. Beneficiarul acestui program este Asociaţia Femeilor şi Familiilor din Mediul Rural.\’\’

  Realitatile astea nu le vedeti, domnu\’ Mihai? Despre ele pe cand un articol daca sunteti asa preocupat cu discriminarea de gen (desi nush ce lege va obliga sa ne dati flori de 8 martie).

 12. \”Isi amintesc de natura toti, ca loviti, dupa 30 de ani si se apuca sa ne tina lectii.\”

  mai ales femeile:) la care ceasul face tic-tac.
  sa vezi depresii pe ele daca la 35 n-au inca bebelache.

  prioritatile feminine nu coincid cu cele masculine.

  barbatii vor fi intotdeauna mai detasati decat femeile in ceea ce priveste educatia si cresterea copiilor. explicatiile sunt pur chimice.

  ne diferentiem nu doar anatomic ci si in modul de gandire.
  femeile se pot isteriza ca e praf pe jos; barbatii pot sta cu izmenel munti gramada in mijlocul camerei si sa li se rupa.

  intra intr-o camera de femeie singura si intr-una de burlac; dezastru:)

 13. @norina
  \” Despre ele pe cand un articol daca sunteti asa preocupat cu discriminarea de gen (desi nush ce lege va obliga sa ne dati flori de 8 martie).\”

  da ce lege va obliga pe voi sa stati la cratita? subiect care te isterizeaza pe tine la maxim de plictisesti pe toata lumea 🙂

  ipocrizia nu e buna,fie ea si feminista pisicuto.

 14. 1. Ei nu ne ajuta la treburile casnice nu pt ca nu le permite biologia (iti cade mana daca dai cu aspiratorul prin casa?) ci pt ca vor monopol pe piata muncii. Vor sa detina controlul. They are control freaks !

  2. Aici sunt de acord cu el: materializarea dorintei unei femei de a avea copii n-ar trebui sa depinda de prezenta unui barbat in viata ei. E legal si social acceptabil sa devii mama prin fertilizare in vitro. Cu sperma de la donatori anonimi.

 15. Eu imi amintesc asa: cand tatal meu imi facea baie. Cand imi pregatea micul dejun: lapte cu cacao sau ceai si dulceata de caise cu unt pe paine. Cand facea temele cu mine, desi recunosc, preferam sa le fac cu mama mea, pentru ca intelegeam mai repede. Nu vorbesc despre niste exceptii care mi-au ramas in cap, vorbesc despre o regula. De aici incolo, parca sa zic eu ca am avut noroc, si barbatii care au intrat in viata mea nu au parut ca facand parte dintr-o specie bizara si diferita de a mea. Si da, treburile casnice au fost impartite egal, daca nu cumva procentul lor a fost cumva mai mare in partea cealalta. Si nu, nu m-au atras niciodata papagalii.

  Pentru o femeie care apara indarjit drepturile femeii, Norina, de exemplu, mi se pare exemplul perfect, paradoxal, de om care are apucaturi misogine. Eu sunt de acord cu Irina, un copil iti schimba fundamental viata, pentru totdeauna. Si as zice ca este o teama atat de mare, atat de acuta in noi, incat da, suntem tentate sa gasim mereu momentul prezent ca fiind inoportun. Sa fim serioase, cand o sa fie viata roz simultan, in toate aspectele, ca sa nu mai avem scuze? Si chiar si asa, rozul va avea si el nuante, ar putea fi si mai roz, si mai roz, si mai roooz. In situatiile de genul asta, situatia financiara, barbatul perfect sau imperfect de langa noi, au prea putina importanta. Atarna greu insa, cel putin in cazul meu, egoismul: cand sa mai am timp sa ma iubesc atat de mult pe mine, sa-mi plang de mila sau sa ma rasfat, cand o sa ma pricopsesc cu ditai dragostea neconditionata pe capul meu? Ah, iar barbatul ala care nu se ridica la nivelul asteptarilor nostre cand vine vorba despre cresterea si educatia copilului NOSTRU, nu are nicio vina. De vina suntem noi ca purtam ganduri si frustrari de genul asta, fara sa avem curajul sa renunatm la el si sa cautam ceva mai bun.

  Pe de alta parte, Mihai, nu cred ca ai inteles nici tu un lucru: femeia este predestinata sa dea nasterea, asa este, nimeni nu neaga asta. Predestinarea nu este insa o obligatie din punct de vedere social. Sictireala asta, zeflemeaua care se insinueaza in textul tau si pe care eu, de exemplu, le iau personal, asa cum probabil o face fiecare femeie care nu a dat viata, nu isi au rostul. Facem altfel: ia, du-te tu la o femeie de 50 de ani, trage-o de maneca si spune-i: ai pierdut timpul degeaba, ratato! Ti se pare ca are vreun sens lectia asta? Este atat de important sa fluturi evidente care sunt atat de evidente, ca sa zic asa, incat te lovesc in fata oricum? Oi fi eu mai mistica de felul meu, dar cum nu am ras niciodata de expresiile a avut zile si a scapat sau atatea zile a avut, in acelasi fel imi vine destul de greu sa judec femeile care nu au copii, si care nu au inventat apa calda. De cand dracu sunt lucrurile atat de simple? Si, mai ales, daca sunt atat de simple, de ce nu avem toti niste vieti desavarsite? A, vrei sa spui ca tu stii si vezi cum, si restul pierd miezul si te incurca sa construiesti o lume perfecta? 🙂

 16. @nori

  Ei nu ne ajuta la treburile casnice nu pt ca nu le permite biologia (iti cade mana daca dai cu aspiratorul prin casa?) ci pt ca vor monopol pe piata muncii. Vor sa detina controlul. They are control freaks !

  nope. nu va ajutam fiindca nu suntem motivati.
  ptr noi este mult mai importanta curatenia decat ptr voi.
  daca e sa mesterim la calculator, sau masina…ohoo,cat efort depunem 🙂

  aspiratorul e ptr praf .
  praf ?!
  who gives a shit?
  las\’ sa fie praf, big deal.

 17. @ Cucurigu, te las pe tine sa faci legatura dintre asta:

  \’\’Problema este: de ce avea nevoie unul dintre sexe de prevederi de \”actiune pozitiva\”? Care era principalul \”handicap\” care trebuia surmontat prin aceasta atitudine? \’\’

  si asta:

  \’\’Chiar dacă 85 la sută dintre românii din mediul rural cred că locul femeii e la cratiţă,\’\’

 18. @sasa:
  Si as zice ca este o teama atat de mare, atat de acuta in noi, incat da, suntem tentate sa gasim mereu momentul prezent ca fiind inoportun.

  io am zis-o: asa ie femeile.
  nehotarate si nemultumite tot timpu.

  barbatu stie ce vrea: izmene: in 5 minute o terminat cumparaturile.
  femeia stie ce vrea: fusta: in 3 ore e plina de draci si tot n-o gasit nimic.

 19. Cucurigu, mă refeream la bărbaţi. Aud din ce în ce mai des discursul ăsta la bărbaţii din grupa asta de vârstă.

  Adică, până atunci, ne-ar fi băgat anticoncepţionale şi pe urechi, iar acum, brusc, ne vor gravide pe toate.

  Sasa: foarte frumoase amintirile tale. Irelevante insa, din pacate, la nivel statistic.
  Pentru fiecare exemplu pozitiv, am o suta de exemple negative.

 20. @irina:
  \”Adică, până atunci, ne-ar fi băgat anticoncepţionale şi pe urechi, iar acum, brusc, ne vor gravide pe toate.\”

  pai la femei nu-i la fel?..pana la 30 se dau prin cluburi si p*le de zici ca au foc la kr,nici gand sa auda de bebei,dupa care pica in depresie ca de ce nu-s mamici.

 21. In fine, toate astea sunt vorbaraie seaca. Atunci cand \”cuibul\” va fi solid, sansele de a refuza maternitatea scad.

  Pana atunci, lasati egoismul asta cras.

  Cucurigule, curatenia e importanta. Mai ales daca decizi sa ai un copil. Nu-l vrei bolnav, nu? Natura nu va-nvata si asta? Ca trebuie un mediu optim, care sa intruneasca anumiti parametri?

  Nici cucii nu lasa viermii sa misune in cuib.

  Nu cunosc vreo femeie care sa fie pasionata la nebunie, sa innebuneasca de placere cand da cu aspiratorul. Trezirea! Sunt lucruri neplacute care trebuie sa fie facute. De amandoi!

 22. Asa o fi. Dar nu va mai mirati si nu mai scrieti articole de felul asta cand se-ntampla. Pana la 30 de ani umbla brambura ambele sexe si se distreaza impreuna, da? Apoi, barbatii se trezesc sa ne arate cu degetul si se trezesc si ca ar vrea copii, dar ei sa se joace in continuare.

  Baby, lucrurile nu merg asa. Ghinion.

 23. \”Cucurigule, curatenia e importanta. Mai ales daca decizi sa ai un copil.\”
  stiu eu?
  copiii de tigani nu prea traiesc in curatenie; si multi is frate!:)

  irina,curatenia e mai importanta ptr modul vostru de gandire; cu sau fara copil in casa,voi va agitati in jurul acestui subiect.noi nu.
  it\’s a fact,ca s-o citez pe noricicia cea viteaza:)

  baietelu vine de la fotbal prin de noroi,il doare-n basca; fetitele au grija nici macar mucii sa nu-i pateze rochita:)

  @nori
  Cucrigu si Mihai, nevermind about us! DE CE NU AVETI VOI COPII?

  de curiozitate te intreb: de unde stii ca eu n-am copii?
  barbatii oricum traiesc intro incertitudine permanenta cand e vorba de copii; nu se stie cand apare unul si-ti zice: tata ! 🙂

  doar femeile au certitudini in acest sens 🙂

 24. Nu fa pe prostu\’!
  La copii legitimi ma refeream, de care sa te ocupi ca tata cu norma intreaga.

  N-ai. Stiu ca n-ai. Sunt sigura ca n-ai. Si tu stii la fel de bine ca n-ai…

  U\’re not quite a ladies man…

 25. Cucurigu: Tu ai spus-o. Oare mamele copiilor rromi nu sunt femei?

  Sau chestia asta, preocuparea pentru curatenie, e mai degraba un construct cultural decat unul de gen? Ce zici?

  Iar oare fetita nu ajunge sa fie preocupata de rochita pentru ca i se tot spune \”esti fetita, ai grija!\”, iar baiatului nu i se spune, comportament perpetuat si la varsta adulta?

  Si sincer, cred ca daca n-ar mai da nimeni cu aspiratorul, peste o luna, doua, trei, ati remarca si voi ca e ceva in neregula. Noi suntem mai practice, preferam sa mentinem lucrurile sub control.

  Ah, si daca nu e importanta, de ce sunt atatia barbati care se plang cand sotiile lor nu fac? De ce auzim atat de des discursul \”e o lenesa, nu pune mana pe nimic?\” ?

  Nu prea sta in picioare teoria ta cu \”noua nu ne pasa\”. Ba va pasa. Atat de mult incat promovati imaginea femeii-gospodine. Tineti la confortul unui camin curat, dar nu vreti sa fiti voi cei care investesc timp si efort in el.

 26. Irina,

  \’\’Sunteti femei ca sa (ne) faceti copii.\’\’

  \’\’Sunteti femei ca sa (ne) faceti curat\’\’

  \’\’Sunteti femei ca sa (ne) faceti mancare\’\’

  \’\’Sunteti femei ca sa (ne) faceti pe plac\’\’

  Excludeti-va de la regula de mai sus daca:
  • ati absolvit cel putin o scoala doctorala;
  • ati inventat ceva ce poate salva resursele finite ale omenirii;
  • v-ati dedicat companiei cu atata abnegatie incat aveti macar 3.000 de euro salariu net, cu posibilitatea de a creste;
  • suferiti de o boala grava si stiti ca veti da coltul in curand;
  • lucrati in industria pornografica si a trebuit sa va legati trompele la o varsta frageda.

  NOW, do u get the picture here ?

 27. ia sa-l vad eu pe barbatul care pleaca dimineata la sedinta cu camasa scoasa din masina de spalat si spune NU-MI PASA!!!!

 28. Cristina, da! Si pe cel care spune \”draga, nu mai gati, chiar nu-mi pasa ce mananc! Ma multumesc c-un iaurt si trei linguri de cereale\”. :))))

 29. @irina
  Si sincer, cred ca daca n-ar mai da nimeni cu aspiratorul, peste o luna, doua, trei, ati remarca si voi ca e ceva in neregula.

  asa este; dar limita suportabilitatii la noi este in general mult mai mare.
  femeile se oftica pentru 3 vase nespalate in chiuveta; barbatii de la 10 in sus:)

  limitele suportabilitatii fiind diferite ,si modul de a te raporta la problema e diferita.

  @norina.
  \”N-ai. Stiu ca n-ai. Sunt sigura ca n-ai. Si tu stii la fel de bine ca n-ai\”

  asta da argument:)
  si te mai miri de ce suntgeti facute irationale:))

  @cristina bubulina
  ne pasa cum aratam; dar nu ne pasa cum arata podeaua sau bucataria:)

 30. Bai Mihai, care e problema ta?
  Scriai asa frumos despre dragoste, scriai si tu un roman care imi placea…
  Te-a apucat damblaua de ceva vreme si nu-ti mai trece!
  Tu vezi ce aberatii spui pe aici?
  Ne trimiti in foileton si-n masa \”la puiat\” care apropo, e o expresie ofensatoare.

  Daca ai niste frustari proprii, daca vezi in jurul tau oameni care nu au avut copii la timpul potrivit, nu inseamna ca tu ai gasit cheia succesului in viata! Pentru ca ai avut tu o revelatie personala.

  Nu suntem la Cancan aici, nici la Libertatea. Nu poti sa-mi zici tu mie \” vezi Flory, ce copil mare aveai daca il faceai la 23 de ani!\”.

  Si eu, ca si tine, sunt suma propriilor mele experiente si daca vreau sa spun o concluzie bazata pe asta, anunt intai: Mai, pentru mine e mai bine asa, mie asa mi-a convenit. Asa cum tu crezi in ceva, si noi credem in ceva. Si credem cu aceeasi tarie ca si tine.

  Dar nu ma apuc \”sa nu trimit la puiat\” pana la 32 de ani, ca asa mi-a fost mie bine pana acum.

  Apropo, stii si un alt motiv pentru care nu avem copii? Ca multe am fost Andreea, doar ca nimeni nu ne-a scris scrisori pe Flu.ro.

 31. \”Nu suntem la Cancan aici, nici la Libertatea. Nu poti sa-mi zici tu mie \” vezi Flory, ce copil mare aveai daca il faceai la 23 de ani!\”.\”

  flory draga: mihai s-o saturat sa vada femei depresive la 30 -35 pe motiv ca n-au copii.

  era un sfat parintesc si bine intentionat: treceti la impuiat.
  ca sa nu impuiati dupa aia capu la societate cu depresiile voastre.

  ia uite frate,omu va da stafuri altruieste si voi sariti sa-l muscati de kr,zau asa.

 32. Cuuuuuucuuuuurig, nu ma pricep la argumente…
  Femeile sunt mai curatele, nu ca dat biologic, in conditiile in care fetele se identifica cu mamele si baieteii cu tatii, normal ca acele fetite vor incepe sa copieze comportamentul mamei, chiar daca nu li se spune \’\’tu esti fetita, trebuie a fii curata\’\’. Desi li se spune.
  Cand cresc mamele o sa le roage pe ele si nu pe fratii lor sa le ajute la treburile casnice.
  Normal ca, dresate astfel inca de mici, noi vom avea o limita a suportabilitatii mizeriei mai mica ca voastra.

  E la mintea cocoselului ca e un dat cultural. Nu biologic.

 33. E un reflex pavlovian. Vezi vasu\’, speli vasu\’, ca fata. Ca baiat esti scutit. Ca tata conduce masina si vine seara acasa si se uita la filme cu Rambo. Deci baietelul o sa se joace cu masinute si cu soldatei.

 34. S-o fi saturat el sa vada femei depresive la 30/35, dar ce-ar fi sa caute ceva mai departe cauzele?

  Femeile alea de pana in 30 cu cine sa faca copii? Cu zana maseluta?

  Parinteste era daca le adresa si barbatilor vreun indemn. Dar n-a facut-o.
  Vrea sa schimbe datele natalitatii aruncand totul in carca femeilor. Sa se modifice ceva, dar doar intr-o parte si doar unde ne convine noua.

 35. \”E la mintea cocoselului ca e un dat cultural. Nu biologic.\”

  norocica,nu te pricepi la argumente.dar nici la logica.

  \”femeile sunt mai curatele, nu ca dat biologic, in conditiile in care fetele se identifica cu mamele si baieteii cu tatii, normal ca acele fetite vor incepe sa copieze comportamentul mamei\”

  tot n-am inteles de aici de ce mama e mai curata decat tatal; tu explici doar ca fetita copiaza pe mama.

  dar mama ei pe cine a copiat? pai pe ma-sa; si ma-sa pe cine a copiat?

  prin regresie ajungi la o explicatie ce nu tine de cultura; in pestera nu existau cutume culturale.
  rolurile s-au impartit natural: femeia in pestera,mascului la vanatoare.

  ca de aia tu n-ai par pe piept da futalau tau karim are; blana la vanatoare era un avantaj:)

 36. @irina
  \”S-o fi saturat el sa vada femei depresive la 30/35, dar ce-ar fi sa caute ceva mai departe cauzele?

  Femeile alea de pana in 30 cu cine sa faca copii? Cu zana maseluta? \”

  bre, daca nu va plac barbatii,apelati la bancile de sperma.
  o femei singura cu un copil e mai implinita decat una fara.

  parerea mea.

 37. Lasa pesterile! Focus !

  Matriarhat

  Matriarhatul este acea perioadă timpurie din istoria lumii, situată în preistorie, în care apartenența la gintă se stabilea pe linie descendentă maternală.
  În evoluția sa, matriarhatul a cunoscut două etape:
  matriarhatul timpuriu: (în paleoliticul târziu și în neoliticul timpuriu) caracterizat prin deplina egalitate a femeii cu bărbatul
  matriarhatul dezvoltat: (în neoliticul dezvoltat) carcaterizat prin poziția dominantă e femeii, ca urmare a creșterii rolului ei în viața socială și mai ales în cea economică.
  [modificare]Matriarhatul timpuriu

  Matriarhatul timpuriu s-a caracterizat prin activități ca:VANATOARE, CULES SI PESCUIT PRIMITV. Ginta matriarhală era legată de o altă gintă (exogamie duală) prin familia de grup, care cu timpul se transformă în familie-pereche. O altă caracteristică o constituie așezarea dislocală în mai multe locuințe și matrilocală într-o singură locuință.

  Matriarhatul dezvoltat este caracterizat prin practicarea agriculturii cu unelte primitive (cum ar fi săpăliga), prin dezvoltarea gintei matriarhale, consolidarea tribului, a familiei-pereche. Așezarea matrilocală devine preponderentă.
  La sfârșitul epocii neolitice, apar elementele descompunerii matriarhatului, pentru ca în epoca bronzului să fie înlocuit cu patriarhatul.

 38. Cine vrea asta apeleaza la bancile de sperma. Ceva imi spune insa ca, atunci cand vor fi tot mai multe femei care vor face pasul asta, tot va veti plange. Nu va va placea nici asa.

  Si, in general, devin alergica atunci cand cineva, oricine, imi spune ce m-ar implini pe mine si care e rolul meu pe pamant.

  Ce-ar fi sa ma lasati pe mine sa decid asta si sa nu ma trimiteti la \”puiat\” de parca as fi vaca la monta!

 39. Deci vanam inainte sa vanati voi, pescuiam inainte sa pescuiti voi, cultivam ogoarele in timp ce voi ne priveati popurile.

  In plus in pesteri nu erau nici electrocasnice, nici televizoare

 40. \”Matriarhatul dezvoltat este caracterizat prin practicarea agriculturii cu unelte primitive (cum ar fi săpăliga), prin dezvoltarea gintei matriarhale, consolidarea tribului, a familiei-pereche. Așezarea matrilocală devine preponderentă.
  La sfârșitul epocii neolitice, apar elementele descompunerii matriarhatului, pentru ca în epoca bronzului să fie înlocuit cu patriarhatul.\”

  exact; aberatia a fost sunt eliminata pe cale naturala. ca doar nu in urma unei cutume culturale !:)
  ci in urma unei optimizari. barbatul e mai bun la vanatoare decat femeia. femeia e mai buna decat barbatul in pestera.

  anumite speciis-au stins singure ( aka darwin) ; la fel,posibil ca anumite \”strategii\” sociale,nefiind optime, sa se fi stins singure ( matriarhatul).

 41. @irina
  Ce-ar fi sa ma lasati pe mine sa decid asta si sa nu ma trimiteti la \”puiat\” de parca as fi vaca la monta!

  pai nimeni nu te-a trimis pe tine; mihai a trimis doar statistica la monta.
  stastistic,femeile fara copii au probleme.
  legea numerelor mari; nu mai personaliza totul irina,de parca ai fi femeie:)

 42. @cucurigu: de la frustrarea barbatilor ca nu mai vor femeile sa le faca bebelusi la varsta optima, am ajuns la problemele femeilor care nu au copii? de unde si pana unde?

  nu ca ar avea vreo noima directia discutiei. dar intreb si eu din curiozitate pura.

 43. Ah, bon? Deci, era un articol stiintific?

  Pai, si atunci cum se pot neglija factorii care duc la asta?

  Iti reamintesc si faptul ca Mihai a fost cel care a personalizat, cand a adus in sprijinul tezei sale exemple din vietile cunoscutilor sai.

  Daca e doar statistica, atunci vreau si celelalte statistici:
  – divorturi
  – violenta conjugala
  – cate ore petrece in medie un barbat ocupandu-se de copii pe zi si cate o femeie
  – cati barbati sunt dispusi sa-si ia concedii de paternitate
  – cate femei isi pierd jobul cand survine sarcina
  – statutul sistemului sanitar
  – venituri

  etc etc etc

 44. @sasa,
  cucurigu: de la frustrarea barbatilor ca nu mai vor femeile sa le faca bebelusi la varsta optima, am ajuns la problemele femeilor care nu au copii? de unde si pana unde?

  pai e simplu draguta: barbatu se plange ca femeia nu se impuiaza cand trebe; efecte sunt doua:
  1. cel mentionat,adica barbatu e frustrat.
  2. cel nementionat,adica femeia se trezeste ca e prea tarziu.dupa care vine depresia.

  fiind un tip sensibil,mi-am dat seama ca frustrarea barbatilor e nesemnificativa comparativ cu depresia femeilor.
  de aici si semnalul de alarma, prin care noi barbatii, incercam sa va deschidem ochii,pana nu e prea tarziu: fetelor,la monta cu voi !

 45. @irina
  \”Ah, bon? Deci, era un articol stiintific?
  Pai, si atunci cum se pot neglija factorii care duc la asta?\”

  pai nu-i neglijam; dar nici nu ajuta femeie care vrea copii.
  suntem in situatia in care barbatu ie porc dar ea vrea copil.
  ori se multumeste cu porcu,ori fuguta la banca de sperma.
  timpu trece si sa mizeze pe ideea ca pana la urma va veni fat frumos feminist si empatic,e o kestie periculoasa.

 46. Tin sa te contrazic, Cucurigu. Patriarhatul este produsul progresiei, este non-natural, este negarea originii, este dorinta omului de a se rupe de Mama Natura asa cum ne-a creat ea ( noi detineam puterea, voi erati doar donatorii de sperma). Este o absurditate.

  Arche, in greaca, inseamna uter. Patriarhat inseamna \’\’tatal uterul\’\’.

  Barbatii au preluat puterea datorita fortei fizice. Ori tocmai forta fizica il recomanda pe barbat in treburile casnice (datu\’ cu matura, aspiratorul, statul in picioare ca sa speli vase, alergatul dupa copil prin casa, etc.), in timp ce femeile a putea foarte bine sa lucreze cu creierul. Este demonstrat stiintific ca creierul femeii este multifunctional si practic, in timp ce al barbatului nu, ea se poate concentra asupra mai multor lucruri in acelasi timp, in timp ce barbatul nu, ceea ce o recomanda pt munca intelectuala.

 47. Ah, deci asa se pune problema? Voi nu puteti remedia nimic?

  Bun. Atunci sa recunoasca Mihai fatis asta si sa vina cu un articol-advertorial la o banca de sperma. Daca tot eliminam contributia tatalui si daca tot nu ne putem baza pe voi.

  Sa nu mai avem asteptari nerealiste, asadar. Statistic vorbind, desigur.

 48. Deci, daca ar fi sa ne luam dupa natura si biologie, femeia la birou si in politica, barbatul la cratita (nu degeaba barbatii au papilele gustative mai dezvoltate decat ale femeilor si de aceea gatesc mai bine decat ele). Biologia!

 49. Barbatii au preluat puterea datorita fortei fizice. Ori tocmai forta fizica il recomanda pe barbat in treburile casnice (datu\’ cu matura, aspiratorul, statul in picioare ca sa speli vase, alergatul dupa copil prin casa, etc.), in timp ce femeile a putea foarte bine sa lucreze cu creierul.

  draguta, vanatoarea avea nevoie de oameni agili si in forta,nu de fizicul si creierul vostru inteligent setat pe fleacuri si maturatul scorburii:)

  btw, e ceva atat de caraghios cand vez cum fug femeile:))

  Este demonstrat stiintific ca creierul femeii este multifunctional si practic, in timp ce al barbatului nu, ea se poate concentra asupra mai multor lucruri in acelasi timp, in timp ce barbatul nu, ceea ce o recomanda pt munca intelectuala.

  sigur, femeia este multitasking,barbatul nu.

  si categoric orice femeie putea sa faca mai multe lucruri in acelasi tip decat simpaticul albert:)
  dar ce conteza?:)

  ce argumente devastatoare ai norina:)
  pa fetili,ne vedem maine. sa fiti f.. iubite seara asta.toate!

 50. Am observat ca atunci cand nu faci fata argumentelor mele fugi. Oare di ci?

  Da, ca tu in loc sa-ti iei servieta si cravata, iti ei lancea si peticul de piele de animal si pleci la vanat de dromaderi prin jungla africana (daa, Maria, stiu ca dromaderii nu traiesc in jungla, stiu).

  Forta si rezistenta voastra fizica va recomanda pt treburili casnice. Punct.

  Simpaticul Albert n-a stat la schimbat de scutece si dat cu aspiratorul prin casa si nici n-a gatit in fiecare seara pt nevestica lui

  Haaaaai! Argumente inteligente, te rog!

 51. \”Forta si rezistenta voastra fizica va recomanda pt treburili casnice. \”

  nope,corect este asa:

  Forta si rezistenta fizica masculina e recomandata pt vanatoare mai mult decat ptr treburile casnice. ( nu ai nevoie de-un tun ca sa dobori o musca)

  Forta si rezistenta fizica feminina e recomandata ptr treburi casnice mai mult decat ptr vanatoare (e suficient un plici ptr o musca dar nu ptr un elefant)

  einstein n-a schimbat scutece ca doar nu era prost:)
  glumesc:)

  capacitatea de abstractie a barbatilor e net superioara femeilor.
  din acest motiv,stiintele exacte ( hard-science-matematica,fizica) e dominata copios de barbati.

  nori,sa-ti explic de ce plec: fiindca trebuie sa mai ajung si acasa:)

  o seara buna si felatia asemenea:)

 52. Esti un scumpi-tzumpi. Zau, de nu-mi place de tine (chiar daca m-ai facut idioata)!

  Sa clarificam si chestia cu creieru\’

  Men and women do think differently, at least where the anatomy of the brain is concerned, according to a new study.

  The brain is made primarily of two different types of tissue, called gray matter and white matter. This new research reveals that men think more with their gray matter, and women think more with white. Researchers stressed that just because the two sexes think differently, this does not affect intellectual performance.

  Psychology professor Richard Haier of the University of California, Irvine led the research along with colleagues from the University of New Mexico. Their findings show that in general, men have nearly 6.5 times the amount of gray matter related to general intelligence compared with women, whereas women have nearly 10 times the amount of white matter related to intelligence compared to men.

  \”These findings suggest that human evolution has created two different types of brains designed for equally intelligent behavior,\” said Haier, adding that, \”by pinpointing these gender-based intelligence areas, the study has the potential to aid research on dementia and other cognitive-impairment diseases in the brain.\”

  The results are detailed in the online version of the journal NeuroImage.

  In human brains, gray matter represents information processing centers, whereas white matter works to network these processing centers.

  The results from this study may help explain why men and women excel at different types of tasks, said co-author and neuropsychologist Rex Jung of the University of New Mexico. For example, men tend to do better with tasks requiring more localized processing, such as mathematics, Jung said, while women are better at integrating and assimilating information from distributed gray-matter regions of the brain, which aids language skills.

  Scientists find it very interesting that while men and women use two very different activity centers and neurological pathways, men and women perform equally well on broad measures of cognitive ability, such as intelligence tests. !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  This research also gives insight to why different types of head injuries are more disastrous to one sex or the other. For example, in women 84 percent of gray matter regions and 86 percent of white matter regions involved in intellectual performance were located in the frontal lobes, whereas the percentages of these regions in a man\’s frontal lobes are 45 percent and zero, respectively. This matches up well with clinical data that shows frontal lobe damage in women to be much more destructive than the same type of damage in men.

  Both Haier and Jung hope that this research will someday help doctors diagnose brain disorders in men and women earlier, as well as provide help designing more effective and precise treatments for brain damage.

 53. eu pot sa nu fiu in acord cu nimeni? pot.

  cucurigu, eu te intrebam de unde ai scos tu statistica? din buzunarul blugilor, de unde? pentru ca in statistica asta, a femeilor care regreta ca nu mai pot face un copil, intra si cele care au avortat si au suferit complicatii, si cele care au facut tspe tratamente de fertilizare, fara nicio concretizare si cele care „s-au luat cu treaba” si au constatat ca s-au trezit prea tarziu sa procreeze. noi vorbeam de ultima categorie, care face obiectul textului de mai sus. si tu ne-ai servit hodoronc – tronc, statistica. cine a facut aceasta statistica, pentru ca eu cred ca nici cercetatorii britanici nu sunt atat de penibili, incat sa se bage la statistici asa de aberante.

  repet, femeia da viata. de acord. ce este deranjant la Mihai si la tine, este agresivitatea cu care va pozitionati pe o treapta superioara, avand pretentia ca stiti voi ce este mai bine pentru restul. felul ostentativ in care reduceti femeia la un uter, ceea ce poate fi magulitor, daca as fi citit un alt tip de discurs. expunerile atat de belicoase sunt consecinta frustrarilor. iar frustrarile, in anume cazuri, este recomandat sa se manifeste in bucataria cuplului, si nu in sufragerie, de fata cu musafirii.

  pe de alta parte, mi se pare deranjant si argumentul uterului, un laitmotiv la celalalt text. uterul meu, uterul meu, de acord, dar uterul meu este 0 fara sperma din coitele unui barbat. chit ca il vreau tata cu drepturi depline pentru copil, chit ca apelez la o banca de sperma, fara coite n-am facut nimic.
  si-apoi, sincer, daca as avea un copil, as tine mortis si as muta muntii din loc sa fiu eu principala sursa de nevoie din viata lui. nu ca nu as avea incredere in barbatul de langa mine, nu ca alaptarea mi se pare – mie, repet – esentiala, ci pentru ca pur si simplu cred in instinctul matern, ca fiind mai dezvoltat si superior celui patern.

  deci, ideal ar fi sa nu ne spuna barbatii de ce suntem femei, ca am o vaga presimtire ca stim un pic mai bine decat ei. ideal ar fi nici sa nu mai dea vina femeile pe barbati pentru amanarea momentului de a face copii, pentru ca, repet, statistica in contextul asta atat de intim, este aberanta. eu nu ma gandesc nici la majoritatea femeilor din Africa, nici la cele agresate fizic, atunci cand iau in calcul daca vreau sau nu, un copil. o intrebare pertinenta ar fi, da, daca as muri maine, sunt linistita (vorba vine) daca copilul meu ar ramane in grija barbatului X, tatal lui? oi fi mancat eu cacat in loc de lapte cand eram de-o schioapa si m-a transformat in cea mai mare egoista, incat sa-mi pese doar de asta in ecuatia unui copil al meu, si sa adorm linistita de cate ori s-a ivit ocazia sa-mi pun intrebarea. AL MEU, nu al femeilor carora nu le dau cu aspiratorul barbatii prin casa. Jesus, este halucinant sa dam vina ba pe femei, ba pe barbati, in subiectul unor copii nenascuti, cand fiecare caz nu seamana celuilalt.

 54. Sasa, n-ai priceput. Cucurigu voia sa spuna ca femeile, in general, daca amana sa aiba copiii, vor avea probleme de diverse tipuri, vor regreta, mai devreme sau mai tarziu. Si ca articolul nu trebuie privit ca jignire, nu trebuie luat personal ci ca avand un caracter general.

  Apoi, nu faci deosebirea intre doua moduri de a aborda problema.

  1. unul intim, la nivel de alegere personala. Unde da, nu e nimic de judecat si niciun caz nu seamana cu altul.

  2. unul general, ca fenomen social. Da, statistic vorbind, oricat ai aduce tu sau eu in discutie exemplul personal si motivatiile specifice, femeile fac copii la varsta din ce in ce mai inaintate. Da, statistic vorbind, din ce in ce mai multe femei urmeaza tratamente de fertilizare.

  Daca abordam situatia din acest unghi, si e singurul valid, atunci ma tem ca ne vom referi la factorii enumerati de mine. Inclusiv la batutul covoarelor si la femei agresate fizic. Care da, sunt agresate aici, sub ochii nostri, nu in Africa sau la capatul pamantului (de altfel, cu privire la acele femei, Cucurigu si Mihai pot sta linistiti: pe ele nu le-ntreaba nimeni daca vor sau sunt pregatite sa aiba copii. Ele ii fac oricum).

  Toti acesti factori cantaresc, toti acestia influenteaza o astfel de decizie.

  Daca nu admitem ca avem probleme in toate acele sectoare, atunci discutiile astea sunt cu adevarat inutile, iar Mihai nu face decat sa insulte gratuit.

 55. ba da, am inteles. dar tot cucurigu balmajea ceva despre o statistica, despre o evidenta numerica a femeilor care regreta amanarea procesului de procreere. iar eu eram curioasa daca statistica asta este realizata de vreun institut, ceva, in urma unor cercetari la obiect, sau este intuita de un cap cu idei fixe. eu, una, nu-mi pot da cu parerea, din simplul motiv ca as fi subiectiva: da, cred ca as regreta sa ma trezesc la batranete fara un copil. pe de alta parte, cunosc cateva femei care nu mai pot avea copii si, culmea, care nu regreta. acum, statistica mea spune ca femeile care au facut alegerea asta, nu regreta. eu in ce statistica sa mai cred? in a mea sau in cea a lui cucurigu?

  tu singura spui ca femeile din Africa sau cele abuzate de sub ochii nostri, nu sunt intrebate daca vor un copil sau si-l mai doresc pe-al zecelea. de acord cu tine. tocmai de asta accentuez faptul ca se pun in discutie cazurile femeilor ale caror decizii sunt respectate, iar alegerea conceperii unui copil este luata de comun acord, cu partenerul. deci, factorii externi si exceptionali enumerati de tine si de Norina, sunt irelevanti. ma indoiesc sincer ca cineva amana sa faca un copil pentru ca la tara sunt atatea cazuri de femei abuzate. deci singurul mod de a aborda problema, ramane unul intim. in cel general nu imi dau cu parerea, mai mult decat ca puneti, din punctul meu de vedere, gresit problema, si cei care dati cu pietre in femei, si ceilalti, care dati cu pietre in barbati.

  pe de alta parte, sunt de acord ca numarul femeilor care apeleaza la tratamente de fertilizare, s-a marit. insa varsta nu este singura cauza: stiu cateva cazuri de femei intre 24 si 30 de ani care au apelat la metode de fertilizare: alimentatia, stresul, infectiile netratate sunt si doar cativa factori care conduc la aparitia problemei.

 56. Factorii intimi, Sasa, tot din fenomene sociale deriva. Nu sunt picati din cer. Nu au nimic special si fantastic in ei. Sunt tot manifestarea unor fenomene sociale, de masa. Sigur, e altceva cand se exercita pe propria-ti piele, e mai greu sa teoretizezi.

  Iar decizia nu se ia in eter, izolat de restul factorilor.

  Eu nu dau cu piatra in nimeni. Eu spun ca fenomenul e unul social si trebuie tratat ca atare. Exista politici si mentalitati care sprijina natalitatea la varste fragede si politici si mentalitati care o inhiba. Noi, pe aici, nu prin Africa, avem parte de a doua categorie.

  Iar asta e singurul teren in care poate fi discutat subiectul.

  Iar Cucurigu nu se referea la nimic numeric.

 57. Mihai, ma vad nevoit sa-i iau apararea Anjei (alias Norina) pentru ca, desi nu e ea o fiinta a cuvintelor, e o fiinta cu un pronuntat simt al dreptatii.

  Ange, parca am vorbit cu tine despre oxitocina, hormonul iubirii. Majoritatea expertilor aproba ca tatii pur si simplu nu impart aceeasi profunda legatura chimica si biologica asociata cu cresterea unui copil in interiorul trupului lor pentru noua luni. Emiterea de oxitocina si alti hormoni feminini din timpul sarcinii si nasterii creeaza o instinctiva legatura mama-copil. Trebuie sa recunosti ca instinctul patern e mai putin hormonal si mai apropiat de circumstanta si responsabilitate decat biologie.

  De aceea femeia, asemenea leoaicei capabile sa-si sacrifice viata pentru a-si apara puiul de un pradator -si cateodata acel pradator poate fi insusi masculul leu – este mult mai dispusa decat barbatul sa-si sacrifice cariera si orice alta ocupatie o tine departe de puiul ei.
  Responsabilitatile domestice si relatiile cu familia vin mai natural pentru o femeie decat pentru un barbat.

  Desi decizia de a avea un copil este cat se poate de personala si privata, una dintre provocarile cu care femeia emancipata se confrunta sub scrutarea preconceptiilor sociale este asociata cu procrearea. Desi i s-a dat libertatea de a alege cand si daca sa aiba copii, multe femei care aleg sa nu procreeze trec inevitabil si injust prin procesul de devalorizare si stigmatizare sociala, izbindu-se de atitudini si reactii antagonice din partea mai multor surse de presiune ca familia, prietenii, cunostintele, dar si din surse externe ca mass-media (prin influxul de imagini cu happy-stay-at-home mammies), atitudini care nu fac decat sa adanceasca sentimentul de vinovatie al acestor femei (ca cea bolnava de cancer de col) desi poate implinite pe plan sufletesc si personal si tu nu ai niciun drept de a le incomoda si tulbura cu articole de genul astuia sau celui anterior.

  Mihai, cu o populatie estimata pentru 2020 de 15 miliarde de omuleti consumatori \’\’de resurse finite ale omenirii\’\’ ar fi cazul sa punem frana politicii pronataliste, sa temperam extrema presiune pusa pe uterul ei si sa acceptam ca nu e visul oricarei femei de a creste un copil, ca multe isi gasesc implinirea in alte aspecte ale vietii.

  E o lectie pe care am invatat-o de la o fata oachesa cu ochii verzi, de pisica salbatica: respectarea alegerilor personale ale altora este un concept catre care societatea trebuie sa evolueze, dar care n-a fost inca imbratisat pe deplin.

 58. Apropo de politici pronataliste, e o faza in Libertate a lui Franzen. Niste activisti greu de incadrat si de imaginat isi dau seama ca discursul care indemna la consumul responsabil al resurselor din anii 70 si la \”puiatul\” cu masura (cum ii place lui Mihai sa spuna) a fost amutit definitiv in decada urmatoare.

  Ca se pot spune multe, cu conditia sa nu ne luam de cati copii vor oamenii sa faca. Sa nu care cumva sa amintim oamenilor ca dorinta lor de inmultire s-ar putea sa grabeasca metastaza planetei. Mi s-a parut funny. 😀

  Ah, si mai aveau o teorie interesanta. Cum ca bunastarea, cresterea economica n-ar fi, de fapt, ceva pozitiv per se. Mai multi bani inseamna mai mult consum.

  Dar da, cam nu prea poti acuza un om care vrea copii, multi copii de egoism, nu? Risti sa-ti sparga capul. :))))

  totul pana la mamici si copii!

 59. Irina, nu te certa cu mine, ca sunt in barca ta per ansamblu.

  tu mi-ai pus in vedere sa fac diferenta intre planul intim si cel general. in cel intim am cazut de acord.

  in cel general, s-au dat tot felul de statistici. dupa ce singura ai facut delimitarea, imi spui ca factorii intimi deriva totusi din fenomene sociale. si aici sunt partial de acord.

  eu te intreb asa: are vreo pondere in alegerea ta personala, statistica femeilor maltratate, cea a divorturilor, cea a femeilor de la cratita? cantaresc in balanta ta intima statisticile astea absurde?

  in cazul meu, decizia nu se ia in eter, izolat de anumiti factori, dar iti spun cu mana pe inima ca factorii insirati de voi sunt egali cu zero cand vine vorba sa iau o hotarare daca vreau un copil sau nu. nu stiu cum sunteti voi, dar eu sub asternutul meu nu m-am gandit niciodata la celelalte femei.

  Africa este un exemplu simbolic, pe care l-am ales pentru femeile care nu prea au putere de decizie. sa nu ne impiedicam de el. poti inlocui cu procentul covarsitor de la satele din tara sau cu orice alt exemplu la indemana.

  \”pai nimeni nu te-a trimis pe tine; mihai a trimis doar statistica la monta.
  stastistic,femeile fara copii au probleme.
  legea numerelor mari;\” eu nu stiu la ce se referea cucurigu, l-am intrebat doar despre ce statistica este vorba, adicatelea statistic, cum ar veni, de unde au aparut femeile alea cu probleme, in comentariul lui.

 60. da, am vrut sa pun si eu in discutie numarul oamenilor si agasarea planetei:D

  unii, printre care si eu, ar spune ca Dumnezeu a zis sa ne inmultim. ca asta este menirea noastra. cand da masina pe trecerea de pietoni si moare un om, e linistitor sa-ti spui ca asa i-a fost dat, atatea zile i-a numarat Dumnezeu. e linistitor in sensul ca scapi un pic de spaima mortii, pana la urma n-o poti fenta, asa ca te simti, paradoxal, mai liber.

  pe de alta parte, nu stiu de ce nu ne gandim ca daca tot trec din ce in ce mai des trenurile prin gara noastra, si noi nu am fost atenti, adica nu am conceput copii cand trebuia, e ca Dumnezeu ne mai da ragaz. eu zic ca nu ar strica ca cei care vor copii sa faca copii, dar sa lase lectiile deoparte pentru cei care nu isi gasesc implinirea in a procrea.

 61. off topic: ce tare ar fi sa fi schimbat Dumnezeu regulile din mers (asta cu inmultirea, zic), iar noi, ca bezmeticii sa ne certam pe flu.ro, fara sa avem habar.

  e uterul meu, uterul meu, fac ce vreau si cand vreau cu el.
  e sperma mea, te-ai lins pe bot de ea, daca nu ramai bortoasa ACUM. stiti voi… in sensul figurativ.

  ma intreb ce politica circula pe vremea bunicilor nostri, sprijinea ea, sau inhiba natalitatea? cred ca femeile isi puneau obsedant intrebarea: sa fac un copil? daca iese baiat, pe tata l-am pierdut in primul razboi mondial, mama, biata, s-a chinuit singura cu noi, deci nici fetita nu e vreo scoatere, daca e sa fie alt razboi. nu stiu cum au reusit sa se inmulteasca oamenii aia, neimpinsi de stat de la spate in nicio directie, si neavand la indemana prea multe statistici.

 62. misoginul simpatic:

  \”E o lectie pe care am invatat-o de la o fata oachesa cu ochii verzi, de pisica salbatica: respectarea alegerilor personale ale altora este un concept catre care societatea trebuie sa evolueze, dar care n-a fost inca imbratisat pe deplin.\”

  1.bah pacaliciule,vezi ca idioata ta cu ochii verzi respecta alegerile personale ale altora la marele fix.
  pizduind toate femeile care au alte opinii decat ale ei:)
  si acu vii tu sa ne explici ca d-ra trebe respectata,lol.
  io inteleg ca ai bucurii la fofoloanca ei,dar putina obiectivitate nu strica flacaneatza.

  2\”.atitudini care nu fac decat sa adanceasca sentimentul de vinovatie al acestor femei (ca cea bolnava de cancer de col) desi poate implinite pe plan sufletesc si personal si tu nu ai niciun drept de a le incomoda si tulbura cu articole de genul astuia sau celui anterior.\”

  nu zau. ete unde era mimoza.
  fomeile se impart in trei, vericule:

  1. femeile care pot dar nu vor: articolu e bun,le atentioneaza ca daca mai asteapta mult,vor intra in categoria 2: care vor dar nu mai pot.

  2. ptr femeile care vor dar nu pot: fiv sau adoptia.

  3. ptr femeile care nu vor si nu pot ( o minoritate): articolu nu le este destinat,n-au de ce sa se simta lezate.

  articolu e destinat majoritatii femeilor,nu minoritatii.

  bine ca d-ra norina pizduie toate femeile, inclusiv parintii lor, ca indraznesc sa spuna ca le place sa gateasca sau sa presteze munci casnice, in schimb apare pacaliciu de karim care ne atentioneaza ca articolu e ofensator in raport cu optiunile femeilor care nu-si doresc copii.
  io apreciez mult umoru involuntar:)

 63. Sasa, probabil nu m-am facut bine inteleasa.

  Nu e nevoie sa chemi tu statistica sub asternut, vine singura pentru ca tu insati esti parte din statistica. Cu alte cuvinte, tu insati esti parte a grupului \”celelalte femei\”.

  Eu am spus doar ca problema poate fi abordata din doua unghiuri, dar doar unul este valid.

  Adica, da, motivele devin intime cand le treci prin filtrul personal, actiune pe care o poti constientiza sau nu.

  Daca s-ar face un sondaj si te-ar intreba de ce nu ai copii, fii sigura ca motivatia ta ar fi tradusa tot intr-o cifra care rezuma un anumit tipar, o anumita influenta. Si tu esti tot doar un exemplu al acelei statistici.

  Cat despre bunica, iarasi te inseli. Femeile faceau copii pentru ca aia era mentalitatea, pentru ca nu le trecea prin cap ca ar putea face si altceva. Deci, tot socialul.

 64. Cucurigu, la 3, ma vad nevoita sa te contrazic: au de ce sa se simta lezate cand Mihai le spune ca \”sunteti femei ca sa faceti copii\”.

  Deci, cele care nu pot sau nu vor nu sunt femei.

  Ei, daca asta nu e ofensa, atunci nu stiu ce mai e.

 65. \”Cucurigu, la 3, ma vad nevoita sa te contrazic: au de ce sa se simta lezate cand Mihai le spune ca \”sunteti femei ca sa faceti copii\”.
  Deci, cele care nu pot sau nu vor nu sunt femei.
  Ei, daca asta nu e ofensa, atunci nu stiu ce mai e\”

  e ca si cum te-ai simti ofensata de parerile unuia care mananca carne,tu fiind vegetariana.
  poti considera ca parerea lui e idioata si gata; pai daca ne-am arata ofensati de fiecare articol ce intra in coliziune cu parerile noastre personale,nu s-ar mai scrie nimic:)

  judecand cu aceeeasi unitate de masura,imagineaza-ti cate femei se pot simti ofensate de parerile norinei 🙂

  pai atunci ce facem,n-o mai lasam pe norina sa le faca tampite pe femeile carora le face placere sa faca mancarea ptr sotii lor?:)

 66. Cucurigu, idioata, idioata, dar cred ca am IQ-ul de 10 ori cat al tau. Cat despre d-ra pomenita, dansa s-a exprimat exacat asa \’\’femeile ar trebui sa stea acasa sa-si astepte sotul\’\’, nu asa \’\’eu am ales sa stau acasa sa-mi astept sotul, dar n-am nimic cu femeile care nu fac alegerea asta, ca doar e o alegere ce tine de sfera personala, and what works for me doesn\’t work for all\’\’.

  Lasa-ma sa inteleg: deci ea nu respecta alegerile personale ale altora dar eu trebuie sa i le respect pe ale ei?

  Sa te fac \’\’idiot\’\’ sa nu te fac…Las\’, stii tu singurel mai bine cum esti.

 67. Cucurigu, nu, nu functioneaza comparatia ta.

  E ca si cum m-as simti ofensata daca ala care mananca proteina animala mi-ar spune mie ca sunt o idioata pentru ca n-o fac. Sau ca nu sunt om, sunt o planta.

  Cat despre Norina, ea nu scrie articole. Ea scrie comentarii. Sesizezi diferenta de responsabilitate?

 68. Si ca sa-ti arat cat esti de puncte puncte:

  exista o categorie de femei care POT dar nu vor VREA niciodata (ex.calugaritele). Doar pt ca tu o excluzi total si nu crezi in ea nu inseamna ca NU exista!

 69. Obisnuiti-va cu ideea ca sunt MULTE care nu vor copii, dar care ii fac la presiunea partenerului si a societatii, si de frica singuratatii \’\’who\’s gonna take care of me when I\’m old !\”

 70. haha norina,uite mostra de dialog principal,care respecta opinia altora:

  \”Ala de-ti vine tie acasa in fiecare seara e stapanul tau, nu partenerul tau. El e doar donatorul de sperma cu cardul.
  Acu\’ treci in pi**** ma-tii inapoi la cratita si gura mica ca daca taceai filozoafa ramaneai!\”

  alta,care mi-a placut personal 🙂

  Dya, Maria, sotiorul/iubitelul ala al vostru nu prea se achita corespunzator si eficient de atributiile de sot/iubit, nu-i asa? Sunteti cam nefu, dragelor… :)))

  adica te pronunti in mod gratuit asupra sotilor altor femei, dar mie-mi ceri ( mai sus) ca o catea in calduri sa nu -ti atac catelusul tau futalau,dragutu de karim:)

  catelus care face apologia respectului,lol.

  ca esti idioata,o stim cu totii; dar admit ca esti si o ipocrita de prim rang:)

 71. @irina
  Cat despre Norina, ea nu scrie articole. Ea scrie comentarii. Sesizezi diferenta de responsabilitate?

  nu,care este? te intreb serios.
  mihai si norina si-au expus niste puncte de vedere; unul printr-un articol,altul printr-un comentariu.

  daca te face cineva curva intr-un comentariu,nu articol,e ok?:)

 72. Repet, tipa avea nevoie de un dus rece peste fierbinteala impaunarii de a fi prelungitor de cratita la stapan. 😉

  Daca ar fi stiut sa respecte alegerile altora n-ar fi avut parte de el…dar cand vii cu \’\’femeile ar trebui\’\’ ai parte de Norina

 73. Pai, sa vedem. Avem un contract cu Mihai, nu cu Norina. Cand scrii un articol, iti asumi o responsabilitate. Da, libertate de exprimare, dar toate trebuie trecute printr-un filtru.

  La fel stau lucrurile si in cazul tau. Tu o jignesti pe Norina, o faci cum iti vine la gura, dar eu nu pot proceda la fel in ceea ce te priveste. Poate daca ne-am intalni in alt context, atitudinea mea ar fi diferita.

  Prin rolul meu pe acest site, trebuie sa ma cenzurez in relatia cu voi si sa pastrez niste limite.

 74. @ cucurigu

  Vai, noroc cu Mihai, ca altfel faceau prietenele mele depresie!

  Mai frate, voi aveti impresia ca un copil inseamna sa iesiti cu el sambata in parc imbracat frumos (ca ma-sa a ales hainele si i le-a luat), curat (ca ma-sa il spala), pieptanat (ca ma-sa il tunde si-l piaptana), cu un cantecele invatat (de la ma-sa), care sa atarga privirile studentelor de la Spiru Haret sa va creasca voua stima de sine, ca uite, si la 30 mai agatati studente de 19!

  Hai sa mergem la o gradinita, la grupa mare, sa vedem cate mame sunt la usa asteptand sa isi ia odraslele la ora 18.00, si cati tati! Ce zici?

 75. Cucurigu, esti atat de inteligent incat nu esti capabil sa percepi niste nuante:

  \’\’pai atunci ce facem,n-o mai lasam pe norina sa le faca tampite pe femeile carora le face placere sa faca mancarea ptr sotii lor?\’\’

  N-am nimic cu femeile casnice. Am ceva cu cele care mi se adreseaza condescendent si emfatic, decretand ca si eu ar trebui sa le urmez exemplul.

 76. Si inca ceva, dragilor domnilor.

  Tocmai am primit pe facebook o invitatie sa donez ceva, orice, pentru ca:
  O mamica singura, fara loc de munca, are NEVOIE de noi.
  Alexandra 5 ani,
  Nicholas 4 ani,
  Brianna 2 ani si
  un bebe nenascut inca.

  Are 28 de ani tanara mamica si a inteles si ea ceva de la viata: CA TREBUIE SA SE PUIEZE.
  Tati nu exista, dupa cum spune anuntul. Si nu, nu sunt de vreo etnie. Si nu, tatii nu sunt decedati! Doar ca nu si-au asumat raspunderea!

 77. Cucurigu, iti reamintesc primul comentariu al mai sus-mentionatei:

  \” nu sunt de acord cu conceptul \”femeia cu cariera\” si in niciun caz \”femeia sefa\” pentru ca dragelor dupa cum stiti prea bine femeia ar trebui sa fie cea care isi asteapta sotul acasa si ofera familiei caldura de care are nevoie. \”

  Apoi, a continuat fara sa-i fi raspuns cineva.

  \”Din punctul meu de vedere 90% dintre femei nu merita nimic deoarece au mentalitatea voastra. Iar asta e vina barbatilor desigur pentru ca se gasesc intotdeauna cativa disperati sa va bage si pe voi in seama. Dragelor, sunt barbati din partea carora nu meritati nici macar o privire, voi sunteti inferioare, nu ei. V-ati gandit ca poate nu va trateaza asa cum vreti pentru ca nu meritati? \”

  Deci, femeia ar trebui sa. voi nu meritati sa.

  Da, de acord, lucrurile au degenerat, dar de ambele parti.

 78. @irina
  \”Da, de acord, lucrurile au degenerat, dar de ambele parti.\”

  io n-am zis ca n-au degenerat de ambele parti; mi se pare doar haios cand norica sau catelusul ei solicita respect si dau lectii de etica:)

  interventia catelusului lu\’ norica ptr respectarea alegerilor personale a fost de mare efect,zau:)

 79. Mihai, stiu, e o chestiune de orgoliu. De ce sa depinda perpetuarea speciei si dorinta unui barbat de a avea urmasi de vointa muierii. De acordul ei. Mihai & company, relax, nu asta va fi cauza extinctiei speciei umane. Ci prostia masculina, I\’m sure…

 80. Cucurigu,

  nu sunt de acord cu conceptul \”barbatul cu cariera\” si in niciun caz \”barbatul sef\” pentru ca dragilor dupa cum stiti prea bine barbatul ar trebui sa fie cel care isi asteapta sotia acasa si ofera familiei caldura de care are nevoie.

  Din punctul meu de vedere 90% dintre barbati merita sa li se taie putza deoarece au mentalitatea voastra. Iar asta e vina femeilor desigur pentru ca se gasesc intotdeauna cativa disperate sa va bage si pe voi in seama. Dragilor, sunt femei din partea carora nu meritati nici macar o privire, voi sunteti inferiori, nu ele. V-ati gandit ca poate nu va trateaza asa cum vreti pentru ca nu meritati?

 81. @flory:
  Si inca ceva, dragilor domnilor.

  Tocmai am primit pe facebook o invitatie sa donez ceva, orice, pentru ca:
  O mamica singura, fara loc de munca, are NEVOIE de noi.
  Alexandra 5 ani,
  Nicholas 4 ani,
  Brianna 2 ani si
  un bebe nenascut inca.

  \”Are 28 de ani tanara mamica si a inteles si ea ceva de la viata: CA TREBUIE SA SE PUIEZE.
  Tati nu exista, dupa cum spune anuntul. Si nu, nu sunt de vreo etnie. Si nu, tatii nu sunt decedati! Doar ca nu si-au asumat raspunderea!\”

  pai si ce tatii sunt necunoscuti,nu platesc pensie alimentara?

  acu ca d-ra repectiva,mai slaba de inger, a ales sa faca mai multi copii decat poate duce, cu toti pierde-vara, e alta discutie.

  care n-are legatura cu corporatista de 35 de ani singura si depresiva ca nimeni nu-i zice mami.

 82. Aaaaaa, shut uuup! d-aia tineti voi ca fatarea sa nu depinda de vointa femeii, ca tineti la sanatatea noastra psihica. Get serious! Si eu eram ipocrita de-aici !

 83. @norina
  \”Din punctul meu de vedere 90% dintre barbati merita sa li se taie putza deoarece au mentalitatea voastra. Iar asta e vina femeilor desigur pentru ca se gasesc intotdeauna cativa disperate sa va bage si pe voi in seama.\”

  norina,cu tot respectu ptr intelectu tau devastator: fiind vorba de 90% dintre barbati, nu poti vorbi de \” cateva disperate sa va bage in seama\”;
  acele \”cateva\” disperate sunt cam 90% din femei.
  🙂

  as i said: umoru involuntar e ce la mai fain.

 84. Cucurigu. Tie si lui Mihai v pasa de sanatatea noastra psihica? Despre asta-i vorba? Pai statistica ne spune ca 90% dintre femei sunt perfect fertile la varsta de 30/35 de ani. Menopauza se instaleaza pe la 45/50 de ani. Pai daca pana la 45/50 de ani nu s-au hotarat sa faca copii, sa crezi tu ca vor face depresii cand se va instala mult temuta menopauza…
  Daca vor face depresii vor face ca sunt stigmatizate si privite ca niste ciudatenii de societate. Nu ca nu le spune nimeni mami.

 85. Scuza-ma, de cancer de col de poti imbolnavi si la 15 ani. Asta inseamna ca ar trebui sa faci copii pe la 13?
  In cazul femeii care a vrut copii dar s-a luat cu treburile si apoi a facut cancer si n-a mai putut…I\’m sorry to break it to ya, dar acea femeie n-a prea vrut cu adevarat.
  A avut alte prioritati. Mai importante decat reproducerea speciei.

 86. \”Daca vor face depresii vor face ca sunt stigmatizate si privite ca niste ciudatenii de societate. Nu ca nu le spune nimeni mami.\”

  le doare-n cur de societate.
  sufera ca n-au un suflet de copil langa ele.
  viseaza la zambetul unui bebelus care sa le priveasca in ochi.

  vorbesti prostii gramada papusico.

 87. :)))))

  Repet, ce te face sa crezi ca, daca n-au tanjit dupa sufletul si zambetul unui bebelus care sa le priveasca in ochi pana-n 35 de ani, vor tanji pe la 45? Crezi tu ca-n 35 de ani o femeie nu si-a pus prioritatile in ordine, n-a descoperit ce vrea de la viata, ce o implineste si o face fericita si ce nu? Daca n-a facut un copil pana-n 35 inseamna ca nu si l-a dorit si nici ca-lva dori vreodata, hence nu va face niciun fel de depresie.

  Hence tu si Mihai puteti dormi linistiti.

 88. Faptul ca sunt din ce in ce mai multe femei care prefera cariera implinirii maternale inseamna ca femeile nu-s chiar asa disperate dupa familie si copii cum le vedeti voi…

 89. \”Repet, ce te face sa crezi ca, daca n-au tanjit dupa sufletul si zambetul unui bebelus care sa le priveasca in ochi pana-n 35 de ani, vor tanji pe la 45?\”

  intrebarea ta suna cam asa: ce ma face sa cred ca daca la 20 de ani iti place ( admitem ipotetic) in club, la 30 ani e posibil sa-ti displaca?

  cum zicea un poet francez:
  ce bine ar fi daca cei tineri ar sti iar cei batrani ar putea.

  iti dau in scris ca la 35 de ani vei gandi diferit fata de cum vei gandi la 45.

  deci noricica: la monta sau la adoptat,hai repejor.
  u get the point.

 90. Avem incastrat instincul reproducerii. Fara el specia ar ajunge la extinctie. Daca acest impuls biologic nu se manifesta pe la 20/30 de ani, nu vad de ce s-ar declansa taman la menopauza. Din contra.
  De asemenea ratiunea ne spune ca e bine sa avem pe cineva cand proprii nostri parinti vor muri.\’\’ Ca e bine sa ai o familie, ca nu e bine sa fii singur pe lume\’\’. Asa ni se spune, nu?

  Probabil ca daca o femeie care a refuzat sa procreeze pana la menopauza ar ajunge sa faca depresii ar fi ca e singura, nu ca nu e mama. Singuratatea face casa buna cu depresia.

 91. \’\’iti dau in scris ca la 35 de ani vei gandi diferit fata de cum vei gandi la 45.\’\’

  Una e cand te loveste instinctu\’ si alta e vocea ratiunii. Batranii care n-au avut copii din egoism regreta ca sunt singuri.

 92. Am citit articolul lui Mihai, e drept cu intarziere.Pe urma am frunzarit toate comentariile voastre. Si ma simt obligata ca de aceasta data sa ii iau apararea lui Mihai. Pana la urma, voi, femei cu scoala, cu cap, cu cariera de ce va feriti de maternitate? Nimeni nu spune ca acel caz prezentat mai sus (mama singura de 28 de ani cu 4 copii) e cel mai fericit. Dar faptul ca nu vreti sa fiti mame pur si simplu va face sa negati atat ceea ce sunteti de fapt, va face sa va inchideti singure calea spre o implinire care e mult mai presus de orice implinire profesionala sau intelectuala si de ce nu sa nu dati mai departe lumii genele voastre imbunatatite intelectual (si asta nu e o gluma, puteti gasi literatura de specialitate ca argument) si lasati sa se \”puieze\” (asa cum a spus cineva mai sus, tot felul de persoane cu IQ mai scazut decat al vostru. Si pana la urma DE CE faceti asta?

 93. faptul ca 85% din tarani cred ca femeile sunt pentru cratita, desi acesteau au drept de studiu, vot si altele, de multi ani, inseamna ca, statistic vorbind, atit pot performa femeile. Nasol.
  In plus, nu-mi amintesc de vreun nume de femeie de care sa fi invatat la scoala ca a impins stiinta sau arta inainte. Poate cu greu, daca caut. Nici inainte, nici in epoca moderna.
  Legal vorbind, o femeie poate sa faca copii cand vrea. Doar ca acum, de cand cu testul ADN, nu-ti mai alegi tatal dintre fraierii cu bani.
  Personal, concluzia articolului, de a pensiona mai rpd femeile in conditiile in care ele traiesc mai mult, mi se pare un adevar trist si nedrept.
  Barbatii au devenit conditionati sexual in urma secolelor in care au obligat femeia la cratita si au dispus discretionar de ea. Azi, cand femeia i-a zis \”nu\”, barbatul a acceptat orice ca sa primeasca sex, iar femeia supraliciteaza dupa voie; vrea 8 martie, 1 martie, valentine\’s, dragobete, ziua de nume, ziua de casatorie, ziua ma-sii, ziua lui tac-su, rochie de mireasa, etc. Este pedeapsa binemeritata pentru barbat care are ca unica optiune deconditionarea sexuala.
  Asta insa nu explica motivele pentru care multe femei, dupa ce se marita, se revarsa si cad in grotesc fizic. Pentru asta e responsabila societatea umana cu increngaturile multiple care tin de divort si care favorizeaza femeia, unul dintre motivele pentru diferenta de speranta de viata. Femeile singure, cu copil sau nu, apar pe la sala de fitness sau in orice alta forma de efort care sa mai regleze dimensiunile si morbiditatea pielii de sub fund, desi au de facut curat si de stat cu copilul la fel ca celelalte.
  De asemenea, e aiuristic sa impui unui patron sa nu faca discriminare de sex la angajare, cand o poate face fara sa-l poti dovedi. Patronul angajeaza pe cine vrea, in fapt, pentru ca este firma lui. Femeile au optiunea de a munci mai eficient ca barbatii, daca vor sa demonstreze. Intr-o lume avida de profit si concurenta, angajatul mai eficient se va impune.
  @Nori: daca tu nu meriti sa ti se taie tzatzele, nici barbatilor nu merita sa li se taie puta. Mai ales, pentru felul in care gandesc. Suntem o societate libera ( de care va bucurati si voi, femeile ) si va trebui sa te obisnuiesti cu asta. Cat despre femeile care nu dau 2 bani pe el / mine / noi, etc, nu e relevant, cat timp sunt niste purtatoare de gaura care arata decent si care ne ajuta sa ne rezolvam problemele. Si daca o fac, acestea o fac pentru ca vor, nu le obliga nimeni.
  Este aparent greu pentru multe femei sa priceapa ca noi, barbatii, nu avem nici gaura nici tzatze, deci, pe cale de consecinta, ceea ce pentru femei e o placere, pentru noi poate fi o corvoada. Intelegeti asta odata pentru totdeauna, cand puneti egalitate intre sexe in responsabilitatile pentru copil! Noi suntem facuti sa exploram, sa cautam, sa cucerim, etc.
  De asemenea este aparent de neinteels pentru femei ca barbatii pot trai in mizerie linistiti, motiv pentru care prestatia femeii la curatenie este sub-apreciata. Pur si simplu, leopardul african nu poate intelege ca ursul alb traieste la frig. Si nici el nu se chinuie sa inteleaga. Si cel mai haios dintre toate de aici mi se pare recomandarea femeii pentru munca intelectuala. Mai ales tehnica, presupun. Intrebati o femeie ce-i aia o biela-manivela sau un piston si o sa va intrebe ce culoare are :)…

 94. @Ana, pt ca Cucurigu si Mihai considera ca femeile care fac copii nu sunt decat niste vaci la monta. Poate ca d-aia. Luam o pauza de facut copii, pana invata barbatii definitia corecta a femeii ca fiinta umana cu ratiune si dreptul de a alege, nu doar aparat genital. Pana atunci am zis piua!

 95. Irina: \’\’Tot mai multe femei apeleaza la tratamente de fertilizare\’\’

  De ce? Ca au dat cu sutul varstei optime de facut copii si fertilitatea s-a busit cand s-au trezit brusc ca vor? Nu nu, sunt tot mai multe femei care cu dezechilibre hormonale (cauzate de alti factori decat varsta -stres, alimentatie, sedentarism) care duc la probleme de fertilitate.

 96. @nori
  \”@Ana, pt ca Cucurigu si Mihai considera ca femeile care fac copii nu sunt decat niste vaci la monta. Poate ca d-aia. Luam o pauza de facut copii\”

  pai nori draga, nici ana si nici tu nu traiti cu mine sau cu mihai.
  ci traiti cu catelusii vostri pe care i-ati ales.
  si care nu va considera vaci de monta, ca-s baieti finuti.

  deci daca nu faceti copii,se numeste ca nu le faceti lor.
  nu noua.
  adica te razbuni tot pe ei saracii ? 🙂
  ce dreaq, parca ai cap de gaina:)

 97. Norina, in orice decizie exista riscuri. Esti gata sa ti le asumi?

  Cert e ca varsta e un factor agravant. Din simplul motiv ca la 25 de ani e mai putin probabil ca alimentatia dezastruoasa, stresul si celelalte sa-si fi facut deja efectul.

  Deci, eu sunt constienta de faptul ca, daca aleg sa fac copii la 35 de ani, imi asum niste riscuri din punct de vedere medical. Si pentru mine, si pentru copil.

  Si cred ca fiecare femeie ar trebui sa fie constienta de asta.

  Da, problemele au multe surse, iar varsta e una dintre ele.

 98. Iata un articol interesant despre mamici:

  \’\’Durata ciclului de călduri la vaci şi viţele este de 21 zile, cu variaţii de la 5 la 15 zile de la data ultimului ciclu de călduri. Apariţia căldurilor , după ce vaca a fătat, are loc la 21—24 zile, iar acest lucru se constată după anumite semnalmente, cum ar fi: vacile sunt neliniştite, mugesc des şi scurt, întoarc capul imediat, atunci cân intră cineva în grajd, urinează des şi putin,au apetitul redus pentru consumul de furaje,sar pe alte animale, simulând actul sexual, mucoasa vaginală este tumefiată,iar din partea inferioară a vulvei se scurge un mucus filant, care este transparent—fluid la inceput şi mai vîscos spre ultima parte.
  Ciclul sexual la bovine prezintă 4 faze:
  –anestrus—durează 4-7 zile
  –estrus—durează 12-26 de ore şi care reprezintă optim de executare a însămânţării artificiale.
  –metrestus—5-7 zile
  –diestrus— 6-11 zile.
  CUM STABILIM MOMENTUL OPTIM AL MONTEI SAU AL ÎNSÃMÂNŢÃRII ARTIFICIALE?
  După fătare este necesară o perioadă de refacere a aparatului genital care se numeşte service-periodul ( intervalul fătare-fecundare) sau”calving interval”( intervalul dintre două fătări consecutive), care trebuie să fie de 12 luni şi care este influenţat de o mulţime de factori, CUM AR FI:
  –dacă fătarea a fost eutocică sau distocică(normala sau grea, dificila)
  –dacă a avut retenţii placentare
  –starea de întreţinere a vacior după fătare,de nivelul producţiei de lapte şi dacă a fost multipara sau primipara.
  Fătarea eutocică e fătare normală şi care nu necesită intervenţie din afară,iar fătarea distocică e fătare care necesită intervenţie din afară—în aceste situaţii fără nici o ezitare se bagă mîna şi se scoate viţelul afara şi retenţiile placentare. După fătare, se introduc 3—4 bujii de nitrofuran . \’\’

 99. Cucurigu, daca ar fi sa vorbesc serios as spune ca esti o creatura penibila si sinistra incapabila sa aduca vreodata intr-o dezbatere vreun argument inteligent (dar e amuzant sa te citesc) si ca materialele lui Mihai cu privire la reproducere, utere artificiale si \’\’dasantarea de 8 martie\’\’ sunt de un misoginism de prost-gust care strica imaginea site-ului.

  Dar hai sa nu vorbim serios

 100. \’\’deci daca nu faceti copii,se numeste ca nu le faceti lor\’\’

  Daca nu fac copii deocamdata se numeste ca nu-mi fac MIE. Nu unui barbat. Ca nu-l voi face in vecii vecilor pt un barbat. Daca il voi face sa fii sigur ca il voi face doar pt mine.

 101. Mihai, m-am prins care e problema:
  Tie ti-e frica de batranete! Ti-e ca nu are cine sa iti plateasca pensia la batarnete :))
  cauta pe google \”pensie privata\” si o sa vezi ca nu mai e nevoie de alta generatie de decretei! Poti sa iti platesti singur pensioara.

 102. @Roxana C:

  ai absolvit vreun curs de umoristica, ceva?

  te intreb, ca m-am prapadit de ras si vreau sa invat si eu sa fac glume asa fine, de calitate. sa le guste audienta, zic.

 103. @nori

  @Ana, pt ca Cucurigu si Mihai considera ca femeile care fac copii nu sunt decat niste vaci la monta. Poate ca d-aia. Luam o pauza de facut copii\”

  \”Daca nu fac copii deocamdata se numeste ca nu-mi fac MIE.\”

  io stiam ca femeile sunt usor idioate cand e vb de logica; totusi,talentul lor de a se contrazice singure inca ma uimeste:)

  daca decizia de a face copii depinde doar de tine atunci ce te mai agiti aici in plm ca o curca beata, motivand ca luati pauza la facut copii din cauza barbatilor ca mihai si cucurigu:)

  mergi la monta cand iti vine tie ratusco,io si cu mihai zau n-avem nimic impotriva:)

 104. @irina
  Urat, Cucurigu, urat.

  irina,da-mi voie sa-ti spun in primul rand ca te simpatizez.
  in al doilea rand,da-mi voie sa-ti arat o mostra de frumusete:

  P.S.
  ****-m-as pe voi de homofobi si heterosexisti si sexisti si non-feministe si alte excremente umane! V-as gaza pe toti, idiotii dreacu! Ah, da\’ nu, ca asta m-ar face exact ca voi!

  \’\’justificarea conform careia\’\’ maaama, tie fumos si elevat ne exprimammm noooi! Ziii, bah, adevarul, urasti homosexualii ca tac-tu te pompa in cur cand erai mic, ciuruindu-ti sfincteru\’ de nu ma\’ poci tu acuma sa te kci decat lamoste.

  hehehe,cumk e vb aia: nu-i frumos ce-i frumos,e frumos ce-mi place mie.

  mie-mi place si de norina. e cam tzacanita, da e fata buna:)
  sincer 🙂

 105. Cucurigu, tu vorbesti de logica? Ti-am explicat un pic mai sus motivul pt care fetele au o limita a suportabilitatii dezordinii mai mica decat a barbatilor. Tu ai venit cu argumentul ca, prin regresie, femeile dadeau cu aspiratorul, roboteau deasupra aragazului, bagau haine la spalat si stergeau de praf stalagmitele pesterii in timp ce masculii proaspat intorsi de la vanat se uitau la meci.
  Apoi eu ti-am aratat ca forma incipienta de organizare era matriarhala, ca noi insene procuram hrana pt noi si puii nostri, ca noi insene aveam grija de ei, iar masculii nu aveau alt rol in ginta decat acela de fecundatori. Nu de bread-winners !
  Asta ar insemna ca femeile contemporane sa apeleze la bancile de sperma, casatoria sa fie abrogata, barbatii sa nu aiba niciun rol in familie.
  Dar masculii vor familii mai ceva decat femeile. Ei, pai daca vor familii, daca vor sa aiba vreun rol in viata copilului lor (desi contrazice natura), e cazul sa vina cu ceva mai mult decat cardul si sperma, e cazul sa participe si sa contribuie cu forta si rezistenta lor fizica in mod echitabil la responsabilitatile domestice.

  Ca argumetul pestera e unul idiot. E idiot pt ca nu le vad pe mamicile de atunci spunandu-le fetitelor \’\’Vezi sa nu-ti patez pielea de animal, ca fetitele trebuie sa fie mai curatele decat baietii\’\’. Si nici dand cu matura prin pestera.

  \’\’aici in plm ca o curca beata, motivand ca luati pauza la facut copii din cauza barbatilor ca mihai si cucurigu\’\’

  Pai exact barbatii ca voi ne fac sa ne fie dor de matriarhat ! Exact barbatii ca voi ne determina sa amanam momentul. Pe unele…pe mine personal nu m-ar determina. Sa fii sigur ca atunci cand ma va lovi nevoia de a-mi strange in brate propriul copil, singurul factor luat in considerare va fi stabilitatea financiara. Nu barbatul.

  Ca nu inteleg in ce masura e Mihai (barbat peste 30, fara copii) sa ma atentioneze sa o fac inainte de a-mi suna alarma ceasului biologic sau sa ma traga de manecuta ca mi-am legat trompele.

  \’\’ lucrati in industria pornografica si a trebuit sa va legati trompele la o varsta frageda.\’\’

  Sa nu ne transferam frustrarile personale (a la Mihai) in articole pe net…

 106. \”Sa nu ne transferam frustrarile personale (a la Mihai) in articole pe net..\”

  lol.papusico,tu-ti versi toate frustrarile si zoaiele fara probleme pe net.
  din nou, pretinzi altora sa nu faca exact ceea ce faci tu cu atat talent si dedicatie:)

  papusico, dubla masura nu se justifica ptr nimic; nici macar ptr faptul ca tu ai keezda.

  hai,usurel fetito. invata sa nu mai pretinzi de la altii ce nu poti tu oferi.

 107. si acu norina,sa trecem la lucruri serioase:
  te citez:

  The results from this study may help explain why men and women excel at different types of tasks, said co-author and neuropsychologist Rex Jung of the University of New Mexico. For example, men tend to do better with tasks requiring more localized processing, such as mathematics, Jung said, while women are better at integrating and assimilating information from distributed gray-matter regions of the brain, which aids language skills.

  intersant: iata diferente ce se justifica nu prin cutume culturale.
  sunt diferente biologice, reale si obiective,ce duc la comportament diferit intr femele si masculi.

  cu alte cuvinte,baietelul e mai bun la matematica decat fetita nu ptr ca asa i s-a spus de mic:)
  ci ptr ca are abilitati superioare in gandirea abstracta.

  bon.
  si atitudinea fata de curatenie,draga noricico, se justifica la fel.

  fetita nu e mai atenta cu curatenia decat beietelul fiindca asa i-o spus ma-sa; ci fiindca undeva,in creierasul ei, diferit de cel al unui baietel, proceseaza problema altfel decat baiatul.

  mai departe: cum se justifica aceste diferente biologice si implicit intelectuale?
  pai prin optimizarea sau autoreglare la nivel de specie.

  matriarhatul tocmai din acest motiv nu a fost viabil ; fiindca nu s-a raportat in mod optim la diferentele intelectuale si fizice intr barbati si femei.

  in final, iata, femeia s-a prins ca e mai buna in pestera si barbatul la vanatoare.
  si asa i-a ramas numele.

 108. Sincer, sunt atat de sterile contrazicerile astea.

  Nu, nu cred ca anatomic noi avem preocuparea pentru curatenie. N-o cred pentru ca sunt atatea populatii unde pe femei nu le preocupa aspectul asta. Cred ca e un dat cultural.

  Apoi, nici nu ma intereseaza ca noi am avea nu stiu ce tip de gandire mai putin dezvoltata. Ma intereseaza ca, prin educatie, sa nu mai impunem fetelor o cale.

  Da, mie personal, nu mi-au placut stiintele exacte. Nu m-am considerat inzestrata in domeniul asta. Dar cu siguranta, daca voi avea o fata, nu-i voi spune \”tu citeste povesti, lasa-l pe fratele tau sa priveasca planetele prin telescop\”.

  Daca nu am fost eu buna la fizica, nu inseamna ca toate femeile sunt ca mine. Apoi, faptul ca esti barbat sau femeie nu inseamna automat ca vei fi un varf in matematica, respectiv lingvistica. Majoritatea suntem mediocri. Exista varfuri, dar cei mai multi ne balacim intr-o zona gri.

  Mor cand aud \”eu nu pot da cu aspiratorul, ca-s barbat si trebuie sa explorez, mi-e scris in gene!\”, cum zicea Jodl mai sus. Serioooos? Si cam ce-ai explorat pana acum? Drumul Taberei? Oooo, remarcabil. Sa-ti aruncam o jerba in jurul gatului.

  Asadar, daca nu ati ajuns deja pe Marte si nu stim noi, puneti mana pe mop si lasati fasoanele astea cu cerebelul organizat nu stiu cum. Valabil pentru ambele sexe.

 109. Cucurigule, mai renunta si tu la teoriile cinegetice. De vreo cateva decenii bune si noi mergem la vanatoare.

  Da, ala e echivalentul faptului ca muncesc si vin acasa si trantesc si eu o paine si o bucata de carne pe masa.

  Sa nu care cumva sa incepi cu masina si calculatorul. Ca de-aia avem specializarea muncii. Imi pot duce masina la atelierul auto, cam dispar din peisaj si sotii plini de vaselina itindu-se de sub masina.

  Deci, vanam cot la cot cu voi. Am anulat prin educatie si munca avantajul fortei fizice. Asadar, putem da linistiti cu aspiratorul tot cot la cot.

 110. \”Daca nu am fost eu buna la fizica, nu inseamna ca toate femeile sunt ca mine.\”

  err…statistic,da,femeile sunt mai putin inzestrate la fizica decat barbatii.

  explicatia consta in creierul construit diferit; nu de feministe,nu de misogini ci de mama natura:)

 111. Mor cand aud \”eu nu pot da cu aspiratorul, ca-s barbat si trebuie sa explorez, mi-e scris in gene!\”, cum zicea Jodl mai sus. Serioooos? Si cam ce-ai explorat pana acum? Drumul Taberei? Oooo, remarcabil. Sa-ti aruncam o jerba in jurul gatului.

  nee,nu e vorba ca nu poti; e vorba ca nu vrei.
  de ce nu vrei? pai ptr ca pe noi mizeria ne afecteaza mai putin.
  de ce ne afecteaza mai putin? ptr ca creierul nostru e diferit de al vostru.( vezi geniala postare a noricicai; d-nul jung explica f.frumos)

  de aia:)
  cum excelent a spus-o jodl:
  nu poti cere ursului sa gandeasca ca si caprioara 🙂

 112. Cucurigule, hotaraste-te odata.

  Nu poti (ca asa esti tu construit, cu creierul imun la mizerie) sau nu vrei (act constient, voluntar)?

  Nici nu ma intereseaza ca te afecteaza mai putin. E o sarcina care trebuie facuta. De amandoi. Punct. Mai lasati-ma cu teoria chibritului.

 113. off the record,ptr norina:

  daca cu adevarat ti-ai legat trompele,inca nu e totul pierdut: cat timp exista ovulatie si legea va permite mama purtatoare…inca sunt sanse.
  e drept,cre ca te costa enorm faza.

  stiu,stiu,tu nu vrei copii; dar e bine de subliniat ca nu toate portile ti-s inchise.

 114. @irina:
  Nu poti (ca asa esti tu construit, cu creierul imun la mizerie) sau nu vrei (act constient, voluntar)?

  la fel cum caprioara poate manca miere dar nu vrea, la fel,barbatul poate face curatenie dar nu vrea.
  de ce nu vrea? fiindca-l afecteza mult mai putin lipsa curateniei decat pe voi femeile.

  \”Nici nu ma intereseaza ca te afecteaza mai putin. E o sarcina care trebuie facuta. De amandoi. Punct. Mai lasati-ma cu teoria chibritului.\”

  nu prea trebuie facuta de amandoi.
  ca nici eu n-o sa-ti pretind sa faci ceva daca tie ti se rupe de acel ceva.
  zau ca n-o sa te pun sa cauti cel mai bun ulei ptr un motor V8 cat timp ptr tine masina e buna daca merge:)
  la fel,greu sa ma motivezi sa sterg praful cat timp ptr mine casa e buna si cu praf.

 115. Cucurigule, aici ai stalcit-o. Daca mi se spune ca un ulei e mai bun, creierul meu (asa dezinteresat cum e de chestiunile astea) va retine informatia si va actiona in consecinta.

  Mi se pare incredibil catamai filosofia si catamai betia de cuvinte si argumente pentru un lucru asa simplu!

  Daca am trai dupa cum se discuta aici, fiecare act, oricat de simplu si banal, ar presupune organizarea unei serii de conferinte.

  Decat sa ne certam atat, nu e mai simplu sa pui tu mana pe mop si sa tin si eu minte sa iau uleiul bun?

 116. \”Cucurigule, aici ai stalcit-o. Daca mi se spune ca un ulei e mai bun, creierul meu (asa dezinteresat cum e de chestiunile astea) va retine informatia si va actiona in consecinta. \”

  ei vezi,aici e problema: a trebuit sa ti se spuna; altfel nu te-ar fi interesat.
  motoarele ! bleah!
  daca lunar ar trebui schimbata densitate uleiului si deci implicit codul de ulei folosit ( functie de kilometrajul la bord,etc), zau ca e mult mai eficient sa se ocupe cineva care e atras de motoare si studiaza problema.

  dacat sa dau cu mopul si sa fac treaba in sictir si incorect, fiindca oricum mi se rupe de praf,ia tu mopul: o sa dai mult mai bine.
  ptr ca pe tine chiar te intereseaza sa nu fie praf.
  pe mine nu:)

 117. \”Mi se pare incredibil catamai filosofia si catamai betia de cuvinte si argumente pentru un lucru asa simplu!\”

  nu e simplu deloc; ca daca era simplu nu se mai plangeau milioane de femei din toata lume de acest lucru: barbatii ie nesimtiti si nu ajuta la curatenie:)

 118. Cucurigule, tu esti pasionat de motoare. Eu nu sunt de mop. Crede-ma, as prefera sa ma uit la filme porno din anii \’80 decat sa dau cu mopul.

  Dar na, e o chestie nasoala si neplacuta care trebuie facuta (ar deveni nasoala si neplacuta si pentru tine daca n-ar da nimeni timp de 3 saptamani si ti s-ar lipi papucii de gresie). Ca zece mii de alte lucruri.

  Si da, cum mi-amintesti tu de ulei, iti amintesc si eu de mop. Nu uit, nu avea nicio grija. :)))))

  Cooperare, cucurigule!

 119. Crede-ma, am si eu pasiunile mele. Cum ar fi sa ne vedem amandoi de pasiunile lui?

  Tu cu motoarele sau ce te preocupa. Sa stai toata ziua sa salivezi la poze cu pistoane si ulei de motor.

  Eu cu filmele, sa spunem. Cand vin acasa, sa imi dau drumul la Fratii Coen.

  Nimeni nu da cu mopul, fiecare isi urmeaza pasiunea.

  Eu nu te pun pe tine sa faci ce nu te preocupa, nu ma pune nici tu pe mine. (ca nu, contrar opiniei tale, n-am iesit din uter cu un mini-mop in mana)

  Misto, nu?

 120. Cucurigule, tu esti pasionat de motoare. Eu nu sunt de mop. Crede-ma, as prefera sa ma uit la filme porno din anii \’80 decat sa dau cu mopul.

  vezi,iar nu intelegi:)

  eu nu sunt pasionat de motoare; dar ma afecteaza psihologic mai mult decat pe tine sa stiu ca motorul nu functioneaza in mod optimizat.

  pur si simplu psihologic mi se rupe de praf mai mult decat de motor.
  la tine e invers 🙂

  cu alte cuvinte,preocuparile nu sunt intotdeauna justificate prin prisma pasiunii. ci si prin modul diferit in care prioritizam lucrurile.

  in capu la mine, motoru are prioritate mai mare decat praful,chiar daca sunt atehnic si nepasionat de masini.

  misto,nu?:)

 121. Intr-o zi sotul vine de la serviciu si nu poate baga masina in garaj deoarece pe drumul spre garaj erau trantite bicicletele copiilor. Da sa bage bicicletele in garaj si gaseste jeepul deschis si cainele plin de noroi intins pe bancheta.
  Intrigat, intra in curte unde vede copiii intr-o balta de noroi, piscina era si ea plina de noroi, copii se jucau cu furtunul. Intra in bucatarie, nu fara a observa ca geamul de la usa era plin cu palmutze de ciocolata, clanta imbracata in felii de sunca si gaura cheii infundata cu un carnat.
  In bucatarie curgea apa, frigiderul era deschis si continutul lui varsat pe podea, farfurii si pahare murdare peste tot. Pe masa o balta de suc. Pe jos nu se putea calca altfel decat pe mancarea catelului sau in continutul borcanelor de muraturi. Incepe sa isi caute sotia prin toata casa.
  Era un vacarm… televizorul si calculatorul cu jocuri erau date la maximum…
  Intra in baie unde prosoapele pluteau pe podea intr-o balta de apa murdara si sulurile de hartie igienica erau derulate pe pereti, tavan, prin cada si pe manerul de la usa.
  In sfarsit isi gaseste sotia in dormitor relaxata cu o masca pe fata, bigudiuri in par. Citea o carte si asculta muzica cu castile pe urechi. O intreaba ce s-a intamplat. Ea ii raspunde: \”Iti aduci aminte cand te intorceai acasa si ma intrebai ce am facut toata ziua? Eehh…. astazi nu am facut nimic!!!\”

 122. Ei, in locul tau, nu m-as culca pe urechea asta. Ca prioritizam diferit. S-ar putea sa ai parte de surprize. Sau sa prioritizez eu praful la fel de des cum prioritizezi tu uleiul. Si dedicandu-i la fel de mult timp si efort.

  MCO: buna asta. Ce mai, a prioritizat diferit. :))))

 123. \”Ei, in locul tau, nu m-as culca pe urechea asta. Ca prioritizam diferit.\”

  ei hai,asta e de cand lumea; barbatii si femeile au in general prioritati diferite:)

  nu suntem biologic construiti la fel.
  deci gandim diferit.
  deci si prioritizam diferit.
  logic,nu?:)

  offtopic: introducei textul la fel ca in imagine ma exaspereaza:)
  va propun sa puneti ceva de genul: cat face 14 16?
  si de fiecare data sa fim intrebati de alta suma.

 124. \’\’matriarhatul tocmai din acest motiv nu a fost viabil ; fiindca nu s-a raportat in mod optim la diferentele intelectuale si fizice intr barbati si femei.\’\’

  Creierul uman e in continua dezvoltare, de la mileniu la mileniu, de la secol la secol.
  Astfel morfologia creierului omului-caverna e diferita de cea a creierului omului modern. Atat creierul cat si trupul se dezvolta in functie de factorii de mediu in care trebuie sa supravietuiasca si daca exista diferente intre creierul a doua persoane aceste diferente sunt cauzate de felul in care societatea a modelat acele persoane (in cazul asta o categorie de persoane: femeile), cu neuroni si sinapse eliminate pe masura ce creierul le-a considerat inutile.

  Pe parcursul istoriei umanitatii, de la Homo Adam si Eva incoace, morfologia creierului si implicit a trupului femeii se dezvolta diferit de cea a barbatului din cauza factorilor de mediu diferiti: ea incepe sa stea in pestera, el incepe sa vaneze pt ea si pui. Cauzele care au condus la acest comportament nu tin de biologie si natura ci tin de aparitia ratiunii (sapient in latina insemnand ‘’intelept‘’)

  \’\’in final, iata, femeia s-a prins ca e mai buna in pestera si barbatul la vanatoare’’.

  NEEEEEE ! Nu, femeia ‘’s-a prins ‘’, adica a constientizat nu ca e mai buna in pestera ci ca ar putea sa stea in pestera in timp ce barbatul incepe sa se prinda ca ar putea avea grija de ea si puii lor. Acest gen de comportament a condus la diferentierea creierului masculin de cel feminin si la aparitia familiilor biparentale.. Nu biologia, ci ratiunea.

  Daca le-am cumpara baieteilor numai papusele si truse roz, si i-am obliga sa stea la cratita, si fetitelor le-am lua masinute si leggouri si le-am obliga sa studieze fizica si matematica cu siguranta ca in cateva generatii numa\’ femeile vor avea abilitati superioare de abstract thinking !

 125. Diferentele dintre creierul masculin si cel feminin ar putea explica de ce barbatii exceleaza per ansamblu la citirea unei harti iar femeile sunt mai guralive de fel. Asta nu inseamna ca daca iei o fetita si un baietel, baietelul va fi automat mai bun la matematica decat ea, si ea mai buna la literatura decat el. Aceste diferente nu justifica stereotipurile de gen: femeia la cratita/ barbatul, the breadwinner. Nu justifica nici discriminarea femeilor in domeniul tehnologic pt ca la fel de bine se poate intampla ca ea sa orienteze mai bine obiectele in spatiu, iar el sa scrie poezii. Si studiile astea cu siguranta nu demonstreaza de ce fetele sunt mai preocupate de curatenie, si de ce barbatul trebuie sa fie cel care intretine familia si ia deciziile importante cu privire la aceasta.

  Din contra:

  \’\’The study found that parts of the frontal lobe, responsible for problem-solving and decision-making, and the limbic cortex, responsible for regulating emotions, were larger in women\’\’

  \’\’In men, the parietal cortex, which is involved in space perception, and the amygdala, which regulates sexual and social behavior, were larger \’\’

  \’\’Men also have approximately 6.5 times more gray matter in the brain than women, but before the heads of all the men out there start to swell, listen to this: Women have about 10 times more white matter than men do.

  This difference may account for differences in how men and women think. Men seem to think with their gray matter, which is full of active neurons. Women think with the white matter, which consists more of connections between the neurons. In this way, a woman\’s brain is a bit more complicated in setup, but those connections may allow a woman\’s brain to work faster than a man\’s

  If you\’re a lady still concerned about the size issues brought up in the first paragraph, let\’s address that now. In women\’s brains, the neurons are packed in tightly, so that they\’re closer together. This proximity, in conjunction with speedy connections facilitated by the white matter, is another reason why women\’s brains work faster. Some women even have as many as 12 percent more neurons than men do\’\’

  I-auzi, femeile iau decizii mai bune decat barbatii intr-un timp mult mai scurt decat barbatii, deoarece conexiunile dintre neuroni sunt mai bune la ele, desi barbatii au creieru\’ mai mare (pt ca distanta dintre neuroni e mai mare) dar asta nu-i face mai destepti sau mai capabili.

  ‘’As we\’ve said, men use gray matter, and women use white, but they\’re also accessing different sections of the brain for the same task. In one study, men and women were asked to sound out different words. Men relied on just one small area on the left side of the brain to complete the task, while the majority of women used areas in both sides of the brain’’

  ‘’ However, both men and women sounded out the words equally well, indicating that there is more than one way for the brain to arrive at the same result.’’

 126. pe materialele noricicai:

  The brain is made primarily of two different types of tissue, called gray matter and white matter. This new research reveals that men think more with their gray matter, and women think more with white. Researchers stressed that just because the two sexes think differently, this does not affect intellectual performance.

  deci barbatii si femeile gandesc diferit; voila!

  The results from this study may help explain why men and women excel at different types of tasks, said co-author and neuropsychologist Rex Jung of the University of New Mexico. For example, men tend to do better with tasks requiring more localized processing, such as mathematics, Jung said, while women are better at integrating and assimilating information from distributed gray-matter regions of the brain, which aids language skills

  se stia dar s-a si confirmat: barbatii sunt mai buni la matematici,femeile la limbi:)

  norina, ce faci,te impusti singura-n picior?:)

 127. This proximity, in conjunction with speedy connections facilitated by the white matter, is another reason why women\’s brains work faster.

  \”I-auzi, femeile iau decizii mai bune decat barbatii intr-un timp mult mai scurt decat barbatii,\”

  faster nu inseamna si better bombonico ! 🙂
  asta toate femeile o stiu:)

 128. Hai lasa comentariile cu tenta sexuala, si concentreza-te, te rog, mai ales pe primul meu comment.

  Normal ca orientarea in spatiul s-a dezvoltat la barbati de vreme ce ei au inceput sa vaneze ci nu invers: n-au inceput sa vaneze pt ca orientarea lor in spatiu era mai buna. Astfel si masa masculara si agilitatea s-au dezvoltat mai mult la ei decat la noi, ca noua nu ne-a mai trebuit masa musculara ca sa stam agatate de stalactite…

 129. Legat de codul captcha: se genereaza un cod nou la un interval de cateva minute. Daca, de exemplu, deschideti pagina si incercati sa postati comentariul peste o perioada de timp mai mare de acel interval, atunci codul introdus de voi nu va mai fi actual si vi se va cere sa-l introduceti pe cel nou.

  Scuze, n-am ce-i face.

 130. Si da, injur, pt ca sunt rusoaica si la mine-n satul din Republica Moldova oamenii comunicau numai prin injuraturi. Mai ales taica-miu in casa, injura de mama focului cand nu era prea beat sa articuleze cuvinte, iar mama -de frica lui – nu prea vorbea. Asa ca eu am invatat sa injur si sa jignesc inainte de a merge. Deci e un dat cultural.

 131. \”Normal ca orientarea in spatiul s-a dezvoltat la barbati de vreme ce ei au inceput sa vaneze.\”

  da tu ce crezi draguto,ca au dat cu zarul care din sexe sa vaneze si au iesit barbatii castigatori?:)

  lol.

 132. \’\’Da\’ cum s-au dezvoltat la barbati gandirea abstracta (orientarea in spatiu) si masa musculara?\’\’

  Iti spun eu cum. In timp ce mama era plecata sa procure hrana puilor ei, cineva trebuia sa stea cu ei si sa-i apere de pradatori.. Rolul asta cadea asupra altor femele din trib. Apoi s-au prins ele, odata cu aparitia constiintei, ca trantorii aia care veneau doar sa le fecundeze ar putea fi utili.

  Deci aparitia constiintei a dus la desfiintarea matriarhatului

  Pai, hai, constientizati, va rog, ca puteti face ture cu aspiratorul prin casa, ca tot stati bine la orientarea in spatiu.

 133. \”Cucurigu, daca te-ai simtit jignit de zoaiele unei idioate imi cer scuze.

  noricica nu m-am simtit jignit,ca si io-s slobod la gura de felu meu si greu jignibil:)
  poti sa ma injuri cat vrei tu.
  da nu-mi place ipocrizia.in general. daca ma prinzi ca pretind de la altii ceva ce io la randul meu nu ofer,da-mi un sut in koae sa ma trezesc:)

  Da\’ cum s-a dezvoltat la barbati gandirea abstracta (orientarea in spatiu) si masa musculara? Asa i-a creat Dumnezeu, stiu…

  da la ghepard cum a a aparut abilitatea de a fugi cu peste 100km/h?
  ( din cate stiu,e cel mai rapid animal de pe planeta)

  si in general,de undea aceasta diversitate biologica?
  legile biologiei scumpo..
  barbatu are coaie,femeia tzatze,barbatu vede bine la distanta,femeia bine aproape, elefantu are 3 tone, catelu 10 kile.

 134. legile biologiei: fiinta unicelulara se dezvolta in functie de factorii de mediu…

  Daca femeia sta la cratita si barbatul conduce masina, nromal ca in timp barbatul va avea abilitati mai bune de orientare in spatiu….

 135. \”legile biologiei: fiinta unicelulara se dezvolta in functie de factorii de mediu..\”.

  factorii de mediu au fost identici ptr barbat si femeie. dar eu am sula, tu ai vagin.
  nu poti explica diferenta dintre catel si elefant doar prin factori de mediu.
  sau diferenta dintre cocos si gaina.
  cum si de ce au aparut diferente in codul adn e o problema deschisa.

 136. In timpul noptii pornesc la vanatoare. Leii, in special leoaicele, vaneaza numai in grup: doua sau mai multe leoaice urmaresc un singur animal – de regula, un animal de talie mare, pe care il sugruma. Dupa ce este doborata, victima este dusa in adapost si sfasiata acolo – este admirabila forta leilor, pentru ca pot trasporta pe distante

  Leii traiesc in grupuri de maximum 40 de indivizi – in general 15, dintre care 5 femele inrudite, impreuna cu puii lor, de ambele sexe si doi masculi puternici, dominanti, care pazesc turma. Puii pot fi alaptati de oricare dintre leoaicele din grup.
  Cand ajung la pubertate masculii sunt exclusi din grup

  Acestia traiesc in salbaticie, cautandu-si propria familie. Pentru a deveni membrii unui nou grup tinerii masculi poarta batalii sangeroase cu masculii dominanti ai grupuli vizat, pentru a le lua locul.

  Daca reusesc sa cucereasca un grup si femelele grupului au deja pui, ele nu vor mai vrea sa se imperecheze cu noii masculi, ca urmare acestia ii vor omori pe vechii masculi pentru a se putea imperechea. Perioada de reproducere nu este legata, in general, de vreun anotimp.

 137. Cucurigu, M-am saturat pana peste cap de invocarea arhetipului \’\’femeia in pestera/barbatul vanator\’\’ desi studiile arata ca anatomic si fiziologic oamenii au fost creati vegetarieni. Factorii de mediu din momentul in care femeia -de cretina ce-a fost- s-a bagat in pestera si s-a pus pe sters praful de pe stalactite si stalagmite si barbatul i-a asigurat existenta, n-au mai fost aceiasi ca atunci cand femeia isi procura hrana pt ea si copii ei singura. In lumea animala se intalnesc cateva specii rare (in special la pasari) in care masculul procura hrana pt femela numai in perioada de gestatie si imediat urmatoare. Atat !

 138. \”Factorii de mediu din momentul in care femeia -de cretina ce-a fost- s-a bagat in pestera si s-a pus pe sters praful de pe stalactite si stalagmite si barbatul i-a asigurat existenta, n-au mai fost aceiasi ca atunci cand femeia isi procura hrana pt ea si copii ei singura. \”

  de cretina?:)
  nu zau:)
  e ca si cum ai spune ca de cretina ea a ales sa aiba uter si sa nasca,nu barbatul:)

  nu tine noricico.
  next.

 139. nicio specie nu face ceva de cretina:)

  ci fiecare speciei isi optimizeaza sansa de perpetura functie de particularitatile speciei.

  s-a dovedit ca varianta femeia in pestera barbatul la vanatoare a fost cea mai eficienta dpd vedere al procreearii speciei.

  adica si-au impartit rolurile conform abilitatilor biologice.

  abilitati provenite nu din factori de mediu; ca nici sula mea si vaginu tau n-au aparut din factori de mediu.

  hai,fa cinste c-o bere mie si lu irina care ne tolereaza pe-acilea si pliscu mic:)

 140. \’\’The status of women in prehistoric human society was the same as that of independent females of any living species. The women, just like the men, spent their days in the lap of nature singing, dancing, laughing and playing. These conditions continued throughout the period when there was no human society as such and continued into the matriarchal age. But when the patriarchal social system came into being, the rights of women began gradually to be curtailed.\’\’

 141. Zau asa? Pai vad ca leii si majoritatea speciilor cu cu femele independente si vanatorese s-au perpetuat foarte bine, ca d-aia le vaz io pe Animal Channel si nu intr-un desen rupestru…

 142. Mihai ne tolereaza….ca e la art. lui. Auzi, tu esti cumva adminul? Adica tot ai obligatia sa-mi citesti zoaiele, de ce sa nu te amuzi replicandu-mi? Ma gandeam intr-o vreme ca ai putea sa fii Max. Gasisem niste similitudini in modul de exprimare…

  Si nu cred ca e o idee buna: tu, eu si o sticla de bere, nu de alta, dar exista riscul destul de mare sa ajungi la spital cu cioburi in minunatia de creier masculin, mult mai performant decat al meu. Si n-ai vrea asta, nu?

 143. Zau asa? Pai vad ca leii si majoritatea speciilor cu cu femele independente si vanatorese s-au perpetuat foarte bine, ca d-aia le vaz io pe Animal Channel si nu intr-un desen rupestru.

  sigur,leii si-au optimizat strategia ptr intelectul si fizicul lor.
  animalu si strategia baby.
  animalu om si-a optimizat strategia functie de abilitatile si particularitatile speciei.
  un pui de catel merge dupa cateva ore; un pui de om,dupa 1 an:)

  But when the patriarchal social system came into being, the rights of women began gradually to be curtailed.\’\’

  ah da,fomeile erau tinute cu forta in pesteri 🙂
  daca era dupa femei, si acu nasteau ca vitele pe camp si copilu era omorat de orice pradator.
  barbatii au constientizat importanta organizarii,ierarhizarii,optimizarii.

  omu potrivit la locu potrivit: femeia ingrijea puiul,barbatul aducea mancarea. femeia cu empatia innascuta,barbatul cu forta innascuta.
  in acest mod,probabilitatea copilului de a supravietui,a crescut.

  Cucurigu, M-am saturat pana peste cap de invocarea arhetipului \’\’femeia in pestera/barbatul vanator\’\’ desi studiile arata ca anatomic si fiziologic oamenii au fost creati vegetarieni.

  vaca nu poate manca carne.
  tu nu poti procesa iarba.
  studiile alea sunt discutabile.
  mai curand ne-am dezvoltat in omnivori.

  Cimpanzeul este maimuta cea mai inteligenta, fiind favoritul studiilor asupra capacitatilor intelectuale, precum si al gradinilor zoologice. Majoritatea cimpanzeilor traiesc in muntii si padurile din Africa, hranindu-se cu fructe, plante, deseori cu pui de mistreti sau puii altor mici animale si, ocazional, cu termite. Este des intalnit in grupuri mari, fiind un mamifer foarte sociabil.

 144. Mihai ne tolereaza….ca e la art. lui. Auzi, tu esti cumva adminul? Adica tot ai obligatia sa-mi citesti zoaiele, de ce sa nu te amuzi replicandu-mi?

  ba,io is adminu cum esti tu ma-sa lu kasim:)

  da ce,nu stiai ca irina e sefu lu mihai?
  cica acolo irina taie si spanzura tot.
  baietii au toti legat la coaie o sfoara; cum calca pe bec,irina trage de sfoara!

 145. Este interesant modul in care pui problema , ma regasesc in prima categorie , cu toate ca nu sunt chiar tanara . Nu ma intereseaza ziua de 8 martie , 1 martie sau alte sarbatori care ar favoriza femeile , nici nu imi doresc sa ies la pensie mai repede ca barbatii . Insa consider ca poate exista egalitate doar daca femeile nu mai fac copii .Am deja 40 ani , nu am si nu imi doresc copii .In general barbatii se plang de obsesia femeii pentru curatenie.Pentru a elimina certurile in cuplu pe aceasta tema , am adoptat versiunea masculina , adica se face curat mai rar ,o data la 2- 3 saptamani.Nu am fier de calcat in casa , amandoi purtam hainele asa cum le luam de la uscat si nimeni nu se plange .Nu avem masina , deci barbatul nu trebuie sa mestereasca la ea , iar reparatiile in casa le fac specialistii atunci cand e nevoie( daca una din usi nu se mai inchide bine asa ramane , nu o repara nimeni ). Fiecare isi repara computerul ( ma pricep si eu un pic ).Am zugravit impreuna , adica amadoi am dat cu glet , cu lavabil si am frecat podeaua murdara.Am incercat pe cat posibil sa reduc diferenta intre nr de ore pe care le petrec eu muncind in casa si nr de ore petrecute de prietenul meu.Avem destul de mult timp liber amandoi , pe care il folosim ca sa facem ce ne place ( citit , plecat pe munte , iesit prin club , etc ). Ar putea fi si asta o versiune de egalitate.

 146. @oana
  \” Insa consider ca poate exista egalitate doar daca femeile nu mai fac copii.\”

  oana,aproape corect: dar adevarata egalitate va fi cand si barbatii vor avea ciclu.
  sa vada si ei in plm ce greu e cand esti pe stop si pusa pe istericale.
  e nedrept ca lunar,femeile sa fie preocupate de migrene si tampoane in timp ce barbatu se scarpina la koaie.
  parerea mea:)

 147. Si de unde stii tu ca progeniturile oamenilor preistoriei nu invatau sa mearga mult mai repede decat ai omului modern?
  Omul preistoric avea capacitati de adaptare la mediu pe care omul modern, rupt de natura, nu le mai are.

  Daca la inceput oamenii erau mai ales culegatori, consumand drept hrana fructe salbatice, ierburi si radacini, folosirea uneltelor confectionate din piatra cioplita,( toporase, varfuri de lance si de sageti ) le-a permis sa devina si vanatori.

  \’\’animalu om si-a optimizat strategia functie de abilitatile si particularitatile speciei.\’\’

  Femeia avea aceleasi abilitati de a-si procura hrana ca si barbatul. Centrii creierului ei responsabili cu orientarea in spatiu si gandirea abstracta (capacitatea de anticipare si organizare a unei activitatii – in cazul asta procurarea hranei -in vederea optimizarii strategiilor) erau la fel de dezvoltati ca ai barbatului.

 148. Ma plictiseste subiectul asta…hai sa facem sexy chat, cu acordul adminului, bineinteles.

  Vrei?

  Daca nu, o sa ma retrag sa vizionez un film porno, cred ca discutia despre reproducerea la animale mi-a infierbantat nitel simturile…

 149. \”Femeia avea aceleasi abilitati de a-si procura hrana ca si barbatul. Centrii creierului ei responsabili cu orientarea in spatiu si gandirea abstracta (capacitatea de anticipare si organizare a unei activitatii – in cazul asta procurarea hranei -in vederea optimizarii strategiilor) erau la fel de dezvoltati ca ai barbatului.\”

  nu,nu avea aceleasi abilitati. diferenta de fizic,statura si viteza era neta in favoarea barbatului. abilitati cruciale in procurarea hranei animale.
  nu zic ca femeile nu puteau. zic ca n-o faceau la fel de eficient ca barbatii.

  de ce femeile au uter,sunt mai fragile,mai mici de inaltime, forta mai mica si fug mai incet?
  intreaba adn-ul.

 150. Ma plictiseste subiectul asta…hai sa facem sexy chat, cu acordul adminului, bineinteles.

  bine,facem pace.
  dar sexy chat nu vreau; precis esti urata:
  stiu.stiu asta.stiu precis asta. stim amandoi asta…
  🙂

 151. Si ce daca sunt urata….imagineaza-ti ca vorbesti cu Pamela Anderson cand era mai tanara…ce i-ai spune tu lu\’ Pamela Anderson acum

 152. @cucurigu: \” dar adevarata egalitate va fi cand si barbatii vor avea ciclu.
  sa vada si ei in plm ce greu e cand esti pe stop si pusa pe istericale.
  e nedrept ca lunar,femeile sa fie preocupate de migrene si tampoane in timp ce barbatu se scarpina la koaie.\”

  Te inseli amarnic. Ciclul ala are proprietati de reglare si eliminare de toxine si substante ce readuce echilibrul
  hormonal feminin, facilitate uriasa de care tu nu beneficiezi. Tu, ca sa te descarci hormonal ai nevoie de sex si asta este,
  de regula, mult mai greu de gasit decat un pachet de tampoane. Ma indoiesc ca daca nu ai ce sa f*ti o luna intreaga te vei mai
  scarpina linistit la c***e, iar dupa 2 luni cred ca ai prefera un ciclu doar sa nu te mai urci pe pereti. In lumea animala masculii sunt facuti sa moara, la nastere, in conflicte teritoriale si altele, natura fiind mult mai aspra cu ei decat cu femelele.
  O alta deosebire cu lumea animala este si aceea ca, desi si acolo masculul depune eforturi ca sa convinga pentru imperechere femela, acesta se face nevazut dupa ce femela a procreat, ba-i mai omoara si puii daca o intalneste intamplator ( ceea ce la oameni nu se intimpla, intrucat masculul depune eforturi uriase de convingere pentru copulatie si este intemmnitat si la jugul matrimonial apoi, ever after ).
  O alta forma de descarcare muiereasca este plansul. Pot sa te intreb cand ai plans ultima data? Nici eu nu-mi aduc aminte. Ele sunt insa sexy daca bocesc, iar daca consecintele faptelor lor le aduce la isterie, tu, barbat, trebuie sa actionezi in vederea reglarii situatiei in favoarea ei, desi vina ii apartine 100%, si uneori impotriva intereselor tale, altfel esti un mitocan care nu meriti o domnisoara fina si delicata langa tine. Si, din, nou, fiindca trebuie sa f**i, trebuie sa taci si sa inghiti. Costurile de a impaca doua entitati imuabile, namely, realitatea si EA, iti revin in totalitate.
  In plus, societatea este foarte intelegatoare cu istericalele lor in timpul perioadei si in general. Sunt scutite si trecute cu vederea pentru multe lucruri \”las-o, mai, ca e femeie, e mai slaba\” ( unde plm mai e egalitatea??? ). In fapt, femeia este trecuta cu vederea de la nastere pina la moarte pentru foarte, foarte multe lucruri pentru care barbatul NU este trecut cu vederea.
  Femeile sunt nebune prin simplul fapt ca barbatii, in speranta lor turbata de a obtine sex, incearca sa le fereasca pe acestea de asprimile vietii, facandu-le, in fapt, un deserviciu. Realitatea si contactul cu realitatea ( asa dur cum este, uneori ) are proprietatea speciala ca aplica corectii sustinute lumii si universului interior al individului, facandu-l sa se imprieteneasca cu latura obiectiva a abordarii lucrurilor. Prin contrast, femeia isi dezvolta mult mai puternic latura narcisica prin aceea ca barbatului i se cere sa o apere de realitate ( \”n-am si eu un barbat, trebuie sa le fac pe toate singura, ca femeie\” – cand ai auzit asta ultima data spunandu-se despre un barbat? – nici eu ). Cum altfel ai putea explica o creatura sferica ce se apropie de oglinda si te intreaba \”crezi ca sunt grasa?\”, cand cantarul si oglinda i-au spus asta de mii de ori, iar tu trebuie sa raspunzi negativ?… Putini soti indraznesc sa raspunda \”da, esti grasa, vrei sa cred acum ca esti si chioara?\”, de teama ca nu vor obtine sex si de teama ca se vor trezi intr-o cearta de zile mari, toate pentru acelasi motiv – duduia NU vrea sa infrunte realitatea, ea stie ca altii o infrunta pentru ea. Asta ma rog, cat de valoros ar mai fi sexul cu acel pachet de lipide care vrea, in ciuda indolentei, \”sa fie iubita asa cum este, ca in prima zi\”. Nu o intreba daca si ea te iubeste ca in prima zi cand vii acasa baut si mirosi a transpiratie, sau daca mai crede si atunci ca frumusetea vine din interior.
  Oricum, felicit oamenii de aici pentru rabdarea pe care au avut-o cu cozile de topor care nu inteleg ca barbatii fac curat mai rar pentru ca atit vor, si ca daca ele \”postuleaza\” ca trebuie, atunci n-au decat sa o faca ele. Asta arata capacitatea larga de intelegere a unor specimene care inca promoveaza masuri de genul \”taiati p**a la 90% dintre barbati\”. Stiu ele ce stiu, insa, cum am spus, ca la majoritatea speciilor doar 10% dintre reprezentanti sunt masculi, insa in cazul oamenilor masculii sunt genul de creaturi care produc mai mult decat consuma ( in majoritatea lor ) si pentru asta rationamentele lor sunt, again, invalide.
  Ca sa inchei in mod scandalos, am sa ma amuz putin de vesnicul plans al femeilor \”ca barbatii sunt porci\”. Ei bine, cum ar putea fi altfel? Ia spune-mi, cand ai vazut ultima data vreun model tzatzos si cu c*r de vis langa vreun cercetator, un om de stiinta, sau macar un om de casa, muncitor, cinstit? Nici eu. Dar cand ai vazut un asemenea animal langa un mafiot, un politician corupt, un playboy prost si facut muschi, un interlop sau simply un smekeras infumurat si mincinos? Da, si eu am vazut o gramada. Si atunci, selectand genele porcilor pentru imperechere si nedand nici o sansa testosteronului \”celor inteligenti si cinstiti\”, iata-le pe femei, in suprema lamentare a ridicolului, plangadu-se ca… barbatii sunt porci…

 153. @jodl
  . Ma indoiesc ca daca nu ai ce sa f*ti o luna intreaga te vei mai
  scarpina linistit la c***e, iar dupa 2 luni cred ca ai prefera un ciclu doar sa nu te mai urci pe pereti

  amice,prefer oricand o laba ciclului.
  mult mai placuta decat scurgerile si tampoanele.
  cu tot respectul,la faza asta ai vb prostii 🙂

  in rest apreciez interventiile tale excelente:)

 154. eu ma mai gandesc, cu privire la aceasta alegere. Nu cred ca o duc cu l*ba prea mult. Mai ales ca nu regleaza pe cale \”naturala\” :)…

 155. jodl, cre ca fetili is oripilizdate de posturile tale beton.
  le-ai tavalit tare; nu ti-e mila mai putin de ele?..is totusi femei saracile..:)

 156. \’\’Oricum, felicit oamenii de aici pentru rabdarea pe care au avut-o cu cozile de topor care nu inteleg ca barbatii fac curat mai rar pentru ca atit vor\’\’\’

  \’Oricum, felicit oamenii de aici pentru rabdarea pe care au avut-o cu cozile de topor care nu inteleg ca femeile fac curat pentru ca barbatii le constrang si le preseaza in acest sens\’\’

 157. Ia spune-mi Jodl, tu ti-ai lua o nevasta care nu gateste, absolut deloc, niciodata, care nu-ti va calca camasile si care nu se va atinge niciodata de aspirator?

  Fii sincer !

  Si ipocriti si cretini !

 158. D-na Nori,

  barbatii nu constrang femeile sa faca curat. Sau, poate, nu in toate cazurile. Cei care le constrang pot sa faca singuri curat, daca nu sunt multumiti.
  Cat despre nevasta pe care mi-as lua-o, sa nu mai discutam. Sunt dispus sa-i apreciez munca si efortul, dar, personal nu m-as ( mai ) insura.
  Femeia a esuat in a demonstra barbatului ca ceea ce ii trebuie ca sa ajunga in locul stramt si umed sunt calitatile umane: cinstea, munca, inteligenta. Daca selectia naturala nenorocita pe care femeia a facut-o era mai buna, acum poate am fi fost in cosmos. Dar asa, suntem o rasa sangeroasa care ne roadem unghiile defrisand planeta, selectand pentru reproducere si divertisment violenta, viclenia si nervii de otel. Regula care arunca la cos barbatul ce nu mai produce bani se aplica la femei, aruncandu-le la cos cand ridurile si celulita devin vizibile. Aceeasi regula, aplicata la unii mai egali ca altii.
  Intr-un schimb echitabil de bani/masculinitate/testosteron contra frumusete, cum ar fi o relatie, cei 2, parteneri in acest schimb, trebuie sa se mentina mereu up to date. Cand el se apuca de baut si nu mai perfromeaza financiar sau la alte capitole, ea este indreptatita sa-l lase. Cand ea devine grasa si isterica, la fel el isi poate alege pe alta.
  Casatoria este un CEC in alb dat femeii, prin care niciodata, nicaieri, nu este stipulat ca barbatul poate parasi nevasta grasa si isterica, in schimb el este obligat ca, de la an la an, sa performeze superior ca bani si prestatie. Cu alte cuvinte, devine un contract in care doar unul mai are obligatii. Institutia devine cu atit mai aberanta cu cat barbatul, in nevoie de sex cu mai multe partenere ( reproducerea la barbati se termina in decursul actului sexual ), nevoit fiind sa isi abtina aceasta pornire ( sa se descurce cum poate, da-l dracului! ), se mai confrunta cu situatia halucinanta in care sotia lui, achitata de toate obligatiile de a avea un fizic up to date, ii mai face si greva sexuala. E lipsit de orice solutie in bratele sotiei iubite si rotunde, care insa vine, luna de luna, sa-i ceara bani, bani, bani, ca, nah, acestea sunt obligatiile lui. Barbatii duri ajung la divort si incep sa prezinte tentatie pentru alte femei, mai tinere si mai frumoase, ba chiar si pentru noua sotie care brusc se apuca de sala si de cura de slabire, dand din nou barbatului semnalul ca unica lui sansa spre o viata mai buna este sa o paraseasca pe ea ( chiar daca aceasta viata mai buna se va materializa, in viitorul apropiat, tot cu ea ). E un joc, dupa cum vezi, al neindurarii si vointei, pe care, daca il duci pina la capat, te inscrii din nou pentru sex si o viata mai buna… deci, ce-mi trebuie pentru a fi fericit in relatie? Sa fiu necrutator si in permanenta in cautare de noi partenere. Cine m-a invatat asta? Consoarta, soacra, socrul, cu alte cuvinte, EA.
  N-am vazut pina acum vreun barbat care sa-i spuna sotiei \”nu dai pasarica, nu dau cascaval\” ca, nah, e rusine sa spui ca nu primesti p**da de la nevasta, inseamna ca nu esti performer in pat. Pai ce sa fac, nu sunt performer, dar, cat timp plinutza are nevoie de bani va trb sa deschida picioarele. Asa sunt eu, mai porc. Cauzele, vezi mai sus.
  In acest peisaj batut de vant defavorabil LUI intervine societatea omeneasca, in deplinatatea ei ca institutie ipcrita si subtila. Ea nu vrea sa creasca copii din flori, deci nu va fi incantata ca tu nu te insori. Vrei sa fii liber, sa dai la buci, dar cine va creste apoi copiii tai? Esti un artist slab dar smeker din gura si cu priza la femei, dar nu ai bani si daca faci 4 copii, cu ce bani vor fi crescuti? Cu praful de pe toba ta? Doar nu vrei sa plateasca statul?… Si atunci, societatea patrunde indiscret in kilotii tai si iti sugereaza sa te casatoresti. Atit de mult incat, in unele societati, platesti taxe mai mici daca ai \”familie\”. In altele, dupa casatorie nu mai poti divorta. Legal. Si asta pina nu demult. Si in multe este inca interzis adulterul, dar nu sunt sigur ca greva sexuala e interzisa. Si atunci, ce-i mai ramane de facut sodomizatului de sot? Sa bea? Poate.
  Permite-mi sa adaug cateva amendamente la codul civil, dupa cum urmeaza:
  1. Pensia alimentara a copiilor nu va putea depasi salariul mediu pe economie, net. Nu brut, ca nimeni nu traieste cu brutul ( traieste insa cu bruta 😛 ).
  2. La nasterea minorului, mama semneaza un act prin care afirma ca cel care a recunoscut minorul ca si copil este si tatal lui biologic. Sau poate alege sa nu semneze asta, dar va trebui sa specifice ca nu semneaza. In cazul in care se descopera prin ADN falsul, mama va fi trasa la raspundere penala, proportional cu timpul scurs de la nastere la descoperire.

  Nu-mi place atitudinea ta. Traim intr-o lume a liberului schimb, si se pare ca nu-l accepti. Vrei sa primesti totul doar in conditiile tale, iar cei care nu-ti ofera, sunt buni sa li se taie p**a.
  Ca femeile nu ne iubesc, ci ne selecteaza, am invatat cu totii. Pe noi, baietii, mamele ne-au mintit acum mult timp, cand ne-au spus ca femeile ne iubesc daca le suntem fideli, daca suntem cinstiti si cu bun simt. Nu ne-au spus sa aratam ca playboii sau sa fim smekeri, ca asta se cauta. Si ne-am tot intrebat – de ce noi, cu cinstea noastra, nu f**m nimic, in schimb drojdia are ce-i mai bun in pat. Dupa un timp, am inteles. Asta si-au dorit ele de la noi, sa le iubim macar noi pe ele cand deprecierea fizica si cicaleala le-au facut insuportabile pentru barbat. De asta ne-au mintit.

 159. Jodl, iti cumperi un cuptor cu microunde, iei un mango, tai in el o forma cilindrica pe masura penisului tau, il bagi in cuptor cateva zeci de secunde sa ajunga la temperatura vaginului si nu va mai trebui sa ai vreodata de-a face cu aceste creaturi josnice si materialiste numite femei.

  Sa vezi ce bine o sa te simti cu mango-ul…da-mi de stire!

 160. Jodl, iti recomand terapie. Serios vorbesc, e multa ura si multa durere la tine. Ai probleme grave, nerezolvate, care nu vor face decat sa se inflameze pana cand vei deveni nefunctional social.

  Tu stii mai bine ce-ai patit, dar nu e sanatos deloc modul in care gestionezi problema.

  Ia-o ca pe un sfat amical.

 161. Ma bucur ca am primit niste sfaturi de la femei destepte si cu experienta. Acum, cum zice si articolul… treceti la puiat ca de-aia va platim 13 ani 🙂

 162. Asta-i luata de Cucurigu si Mihai, Jdodl, tu vino cu ceva mai inteligent si original, ca am pretentii de la tine :))))

  Irina, nu-l trimite la psiholog, vrei sa regrete oamenii ca si-au ales meseria asta?:))))

  Hai… pa!

 163. @irina
  Jodl, iti recomand terapie. Serios vorbesc, e multa ura si multa durere la tine. Ai probleme grave, nerezolvate, care nu vor face decat sa se inflameze pana cand vei deveni nefunctional social.

  irina, sa fim seriosi:)
  eu recunosc in el pasiunea omului de stiinta care vrea sa arate lumii adevarul:)
  nu cred ca jodl sa aiba probleme mai grave decat cele care vor sa ne taie putza:)
  cu tot respectu.

 164. Cucurigu, trust me. Stii, inteligenta emotionala, aia pe care se presupune c-o avem noi.

  Omul asta a trecut printr-o despartire urata. Transfera negativitatea asupra tuturor femeilor si se deresponsabilizeaza total.

  Paradoxal, asta nu-i va aduce usurare. Prima lui victima e el insusi: ura pentru femeie, pentru mama, se traduce in ura de sine.

  Just my two cents.

  Sigur, e prea pornit ca sa acorde vreun pic de credit spuselor mele din simplul fapt ca sunt femeie, iar in toate femeile e EA – nenorocita care l-a mutilat.

  Chiar nu aveam intentia sa-l ironizez.

 165. Cucurigu, da, Norina e si ea foarte violenta. Dar discursul ei nu e monocolor. Are si comentarii cand glumeste, e capabila si de autoironie, e capabila si de joc.

  La Jodl e incrancenare pe toata linia.

 166. D-na doctor Irina,

  dupa cum vezi, incerc sa ma mentin in sfera rationalului. Un argument, 2, ceva, acolo. Incerc sa stabilesc o fundatie si sa identific niste cauze. Tu, cu ce arg ne poti desfata?
  Evident ca deresponsabilizare nu aduce nimic bun. E specifica celor care \”vor sa fie iubite asa cum sunt\” ( i.e. eu, ca femeie, nu am responsabilitatea sa arat bine ).
  P.S. Spune-mi ca esti vreo pasarica de la HR :)…

 167. Nu, Jodl, incerci sa gasesti argumente rationale care sa valideze ceea ce crezi apriori. E cu totul altceva. Amestec de orbire cu pseudo-stiinta.

  Nu, nu sunt o pasarica de la HR, sunt o pasarica de redactor la site-ul care-ti gazduieste comentariile.

 168. jodl poate fi considerat un cinic aripa dura.

  stiu,femeile cauta suferinta si daca n-o gasesc, apeleaza la varianta asta care-mi place mie: \”el in fond e doar un sensibil care se ascunde in spatele duritatii:)\”

  tu vrei sa insinuezi ceva de genu: saracu jodl,tradat de sotia care l-a parasit ptr un tzaran impachetat in testosteron.
  si de care s-a indragostit cand era lipita brutal de perete.

  sigur,e posibil.
  posibil e si sa te casatoresti cu jodl:)

  dar la urma urmei, conteaza motivele ptr care el are dreptate?:)

 169. Jodl, tu macar ai avut parte de o mama iubitoare. Eu am avut parte de un tata vesnic beat si violent. De cate ori n-am dormit prin vecini pt ca ma dadea afara din casa in toiul iernii, sau in granar, unde-mi facusem un culcus calduros pt noptile cand n-aveam voie da dorm si eu ca tot omul in pat.

  Si tu nu cred ca ai avut o mamica care nu sareaniciodata in apararea ta pt ca-si lua pumni in moaca pana n-o mai recunosteai.

  Tu macar ai avut parte de o mamica care te-a iubit

  Si ok, te-a parasit sotia pt unul mai bogat? Get a grip, move on, life\’s a bitch! !

 170. jodl,io de mult am zis-o: fetele astea ( irina si norina) au nevoie sa fie scoase la o terasa.
  te bagi?
  dupa ce le vedem,dam cu zaru.:)

 171. jocurile sunt facute.
  jodl cu norina impreuna: ca amandoi joaca in liga hardcore.
  raman io pe cap cu irina.
  bine si-asa,tu-i gura ma-sii!

 172. Cucurigu: sunt atatea de contrazis incat ar trebui sa-mi iau trei zile libere.

  Nu, aia o bagam doar ca scuza cand ne-ndragostim de un \”neadecvat\”. Pretext pentru alegeri nefericite. Nu e cazul aici, Jodl nu e \”ales\” pentru nimic.

  Nu e doar cinism acolo.

  In fine, crezi ce vrei. Eu chiar am fost bine-intentionata.

 173. \”In fine, crezi ce vrei. Eu chiar am fost bine-intentionata.\”

  mai irino,nu se trimite omu la terapie dupa 2-3 posturi.te aprinzi prea repede.n-ai rabdare sa observi. si vehementa asta nu-ti face bine.
  bine,exceptie facem daca esti madam freud 🙂

  zau,l-ai trimis mai repede la psiholog decat trimit io femeile pe centura.
  intreaba-l ce culori preferate are, daca-i plac brunetele,kestii de astea,sa-i faci ci tu un portret bre.

 174. Cucurigule, vrei sa-ti scot extrase din posturile lui? Concludente?

  Si nu, nu-l trimit la psiholog pentru ca e misogin. Ca asa, te-as fi trimis si pe tine de mult timp.

  Ok, m-oi insela eu. Asta doar el o stie.

 175. irina,norina,m-am gandit la o kestie:
  prinicipul nondiscriminarii se aplica oriunde?
  ca daca da,de ce sunt discriminati barbatii sa intre in toaleta femeilor?
  cum poti tu,legiuitor, sa construiesti un spatiu public destinat doar femeilor?! ( sau barbatilor)
  e aberant!
  pai atunci de ce nu poti legaliza si un restaurant destinat doar barbatilor!
  intreb si eu.

 176. @cucurigu: dar ce-are Irinuca, mai? Nu-ti plac psiholoagele?… cred ca e la fel de frumoasa pe cat e de agitata :)…
  @Nori: imi pare sincer rau, dar crede-ma ca barbatii nu sunt nici cu tine, nici impotriva ta. Pur si simplu trebuie sa te califici in cursa, la fel cum trebuie si eu pentru femei. Nu-i poti ura pe toti ( cei 3 Mld de pe planeta ), pentru ceea ce a facut tatal tau; trebuie sa depasesti si gata.
  @Irina: te-am pierdut? Nu pot sa cred :)… si daca sotia nu m-a parasit, ai iesi cu un barbat insurat? ( Nebun, dar nebun dupa tine :))) ).

  P.S. Ia baga niste citate, din alea care ma recomanda pentru psihiatrie.

  Te pup.

  The man you fear: Jodl.

 177. Cat au suferit femeile si inca sufera in patriarhat, si noi stam sa psihanalizam niste cretini. Cretini care confirma regula: \’\’misoginismul deriva dintr-o trauma emotionala sau din convingeri religioase fara legatura cu stiinta\’\’.

  \’\’In Evul Mediu european și la începutul perioadei moderne s-a dezvoltat un fenomenu intelectual, o dezbatere, care este cunoscută sub numele de La Querelle des Femmes. În centrul disputei se afla întrebarea dacă femeile sunt oameni sau nu.\’\’

  Si noi stam sa empatizam cu misocucii cand ar trebui exterminati exact cum a facut Hitler cu evreii.

 178. Norina, nu-i psihanalizeaza nimeni. Dar nici nu-ti trebuie cine stie ce spirit analitic pentru a-ti da seama ca Jodl are probleme. Mari de tot.

  Ca el ignora semnalele e treaba lui si eu nu mor atata de mila lui incat sa dedic mai mult timp decat am facut-o deja.

  Jodl, nu, n-as iesi cu un barbat insurat si nici cu unul care tipa din toate incheieturile care are tulburari.

  Sanatate, dar prefer companii mai putin problematice.

 179. Poti tu sa nu recunosti in sinea ta ca lumea asta ar fi un loc mai bun pt miliardele de femei daca misoginii ca Jodl sau Cucurigu ar intra la gazare? Nu poti.

  Hai noi la monta, VOI LA GAZARE !

 180. Ce pot eu sa recunosc, si istoria imi da dreptate, este ca extremismul nu face decat sa faca pui: da nastere altor extremisme.

  Si nu, nu m-as simti maine mai bine daca as sti ca am contribuit la rotirea unui robinet care i-a lasat pe cei doi fara suflare.

 181. Adica dorinta mea de a vedea eradicat de pe scoarta terestra extremismul misogin se numeste tot extremism? Nu. Cand ai o tumora canceroasa o elimini. La fel, misoginii sunt cancerul societatii. Trebuie eliminati. Rapid, ca fac pui !

  As roti de robinetul ala fara sa clipesc.

 182. \”Cretini care confirma regula: \’\’misoginismul deriva dintr-o trauma emotionala sau din convingeri religioase fara legatura cu stiinta\’\’.

  nu stiu ce sa zic nori: cre ca exista multi atei netraumatizati. si care considera femeile idioate.

  am vazut ca-ti place sa citezi mult. incearca sa le treci si prin propriul tau filtru intelectual.

  scuze de intrerupere; da-i gaz fetito:)

 183. Nu vindeci boala omorand pacientul, Nori.

  Si da, cand pomenesti cuvinte precum \”exterminare\” si \”gazare\” se cheama ca esti extremista.

  Nu vom cadea de acord niciodata in chestiunea asta. Imi repugna violenta, indiferent de sexul vocii care o propaga.

 184. Pai daca le considera idioate cand stiinta a demonstrat ca inteligenta feminina nu-i inferioara celei masculine, inseamna ca ca operezi o generalizare idioata. Adicatelea ai cunoscut si tu 3 femei si toate idioate si mintea ta le-a multiplicat la infinit. Ma indoiesc ca ai cunoscut toate cele 3,5 miliarde de femei de pe fata pamantului ca sa ajungi la o asemenea constatare: femeile is idioate.

  \’\’Unele femei sunt idioate si numai alea se uita la mine si ma gasesc atragator\’\’ ar fi fost concluzia corecta.

 185. Ar fi si total ineficient.

  Bun, ii exterminam pe Cucurigu si Jodl.

  Chiar in momentul asta, undeva o mamica plina de bune intentii isi invata baiatul sa-si caute o sotie-femeie \”de casa\”. O alta mamica la fel de bine intentionata isi invata fetita sa fie draguta si amabila, altfel nu se va marita niciodata si va sfarsi singura. Iar femeia singura e rusine si scursura societatii.

  Cum controlezi tu, Norina, gandurile oamenilor? Si ideile? Si parerile?

  Sau renuntam la dictatura misoginismului ca sa dam in cea a misandriei?

  Cum o controlezi si pe aia care prefera sa stea acasa si sa ruleze sarmale (ca asta ii place ei), intretinandu-si astfel dependenta de sot in loc sa mearga la munca? Ii ordoni tu sa fie carierista? Ii ordoni tu sa fie libera daca ea nu simte nevoia?

 186. Irina, glumeam. Nici in gluma n-am voie sa zic ca i-as gaza?
  Dar ei nu prea glumesc in misoginismul lor.

  Si uite asa am demontat si mitul barbatului mai bun la matematica:

  3 femei idioate care mi-au acordat atentie (printre care si mama, de la care am mostenit IQ-ul) PLUS un misogin idiot EGAL femeile sunt idioate

 187. \’\’undeva o mamica plina de bune intentii isi invata baiatul sa-si caute o sotie-femeie \”de casa\’\’

  E absolut normal, femeia, in calitate de mama, isi iubeste neconditionat puiul si vrea ce-i mai bine pt el. Si ce-i mai bine pt el, evident din motive misogine, e sa aiba o femeie de casa. Mama reuseste sa puna deoparte orgoliul ei feminin in relatia cu propria progenitura, in timp ce tatal nu reuseste sa puna interesele fiicei lui deasupra spiritului de casta.

  N-ar mai fi 90% dintre barbatii din mediu rural care sa considere ca propriile lor fiince ar trebui sa stea la cratita, cu basmaluta-n capl

 188. Eu nu ma pronunt cu privire la inteligenta ta, dar ca ma-ta-i idioata stim cu totii, chiar si fara sa ne-o spui tu. Simpla ta existenta o demonstreaza.

  Hai ca tre\’ sa ies, pa!

 189. Se poate sa fie asta. Sau se poate sa propage, inconstient, acelasi model de femeie in care se regaseste ea.

  Sora-mea are un baietel. Sigur nu-i va baga asta in cap, ca valoarea unei femei sta in cat de bine spala geamurile sau in cat de performanta e la framantat cozonacii.

  Cred ca e mai eficient sa \”lucram\” asupra femeilor decat asupra lor. Ei sunt deja produsele finite ale unui proces indelungat, care incepe in copilarie.

  Don\’t cry over spilt milk.

  Cucurigu si Jodl sunt \”spilt\” de mult, nu mai avem ce face in cazul lor. 🙂

 190. @Nori: nu te considera nimeni idioata, calmeaza-te. Si opreste-ti ura asta contra barbatilor, ca nu-ti va aduce nimic. Daca crezi ca toti sunt misogini, atunci e vorba de o simpla alegere, vrei sa traiesti cu ei sau nu. Daca nu, atunci cauta-i pe cei ne-misogini.
  Am vrut sa se vada, prin postarile mele, ce inseamna un punct de vedere intolerant, ca al vostru. Si inca n-am amenintat si n-am cerut sa fie mutilat nimeni, si inca astept argumentele Irinei ( acea augusta psiholoaga careia ii datorez faptul ca pot posta aici ) legate de faptul ca postarile mele sunt de psihiatrie.
  E pacat sa-ti risipesti viata asa. Iti va parea rau mai tarziu, cand vei vedea ca nimic nu mai e de facut.

 191. Jodl, nu e cazul sa faci atata tevatura pe tema asta.

  Esti absolut liber sa ignori sfatul meu.

  Consider ca am fost mai mult decat toleranta, nu pricep de unde acuza subinteleasa de intoleranta.

 192. Eu nu tin sa te conving de nimic, nici sa impun un punct de vedere. Mi-ai parut un om traumatizat, un om care incearca sa gaseasca un fel de carje in cliseele de gen pentru a-si justifica un esec personal. Numai ca acele carje devin un soi de povara, care-ti incetinesc insanatosirea si iti cangreneaza fiinta.

  E doar o parere, nu trebuie sa te cramponezi de ea atat. Tu stii cel mai bine daca ti-e bine cu tine asa cum esti, crezand lucrurile alea si punand problema relatiilor dintre sexe in termenii aceia sau nu.

 193. In primul rand, pipotzica mea s-a umezit de la atita mila si intelegere.
  E posibil sa fiu traumatizat, dar e irelevant aici. Am produs si eu un numar de randuri aflate intr-o insiruire logica, definite si ordonate coerent. Posibil sa fie false, dar macar sunt coerente. Imi pare rau ca am zdruncinat cateva constiinte cu ele, recunosc fapta si n-o regret.
  Problema mea in viata este urmatoarea: o prostie spusa de 1000 de oameni ramane tot o prostie. In fata unor fiinte ce nu suporta sa discute adevarul avem de ales intre a nu primi ce ne dorim si a mima, prin minciuni, slugarnicia absurdului. Ce ne recomanzi, Atena?

 194. Irina, Jodl e doar un nick. La fel si Norina. E ca si cum ai spune ca Thomas Harris ar trebui trimis la psiholog pt ca a dat viata unui personaj ca Hannibal Lecter.

  \’\’Norina, nu-i psihanalizeaza nimeni. Dar nici nu-ti trebuie cine stie ce spirit analitic pentru a-ti da seama ca Jodl are probleme. Mari de tot.\’\’

 195. \”Sunteti femei ca sa faceti copii.\”

  Zau? Iar voi sunteti barbati ca sa… ce? Sau, mai degraba, care e rolul vostru in toata povestea asta?

  Asa va ingrijorati pentru femeile care amana sa faca un copil de ai zice ca sunteti nerabdatori sa schimbati scutece si sa va treziti din 3 in 3 ore sa-i dati de mancare sau sa-l leganati pe picioare cand urla fara motiv.

  Da, majoritatea femeilor pun pe primul loc studiile si cariera, iar abia apoi se gandesc sa faca un copil. Ceea ce mi se pare normal. Un copil nu creste cu aer.

  De ce este o decizie gresita sa amani momentul pana cand esti capabila din punct de vedere financiar si moral sa poti la o adica sa-l cresti si singura, fara sprijinul tatalui?

  Cred ca tocmai asta e buba la voi. Ca nu vrem sa fim dependente de voi in niciun fel. Pentru ca, nu-i asa, daca o femeie face un copil la 20 ani nu mai are timp sa se ocupe de cariera si automat devine dependenta financiar de tatal copilului, caruia apoi i se urca la cap si face pe zmeul fiindca stie ca ea nu are resursele necesare sa se descurce fara el.

  Adevarule este ca sunteti ipocriti. Vreti un copil, dar nu va inghesuiti sa va luati rolul de parinte in serios (care nu consta numai in a-l scoate in parc o data pe saptamana). Vreti mancare, dar strambati din nas daca sunteti pusi sa gatiti. Vreti curatenie, dar va cade mana daca dati cu aspiratoru.

  Prin comentariile voastre ati dat de inteles ca voi de fapt va doriti un fel de fotomodel pe post de menajera, care eventual cu o mana sa amestece in oala, cu una sa dea cu aspiratoru si cu un picior sa legene copilul.

  Intrebarea este…ce puteti voi sa dati la schimb pentru asta? Si ma refer la ceva ce nu am putea sa ne procuram si singure. Ei bine, nimic.

 196. Liltih, Mihai are dreptate. Ce ne face pe noi femei? Aparatul reproducator: vaginul, ovarele, utereul. Nu creierul. Si de ce le avem? Pt studii si cariera? Daca cariera nu e in domeniul pornografiei sau prostitutiei, le avem pt a procrea. Cam la asta s-a referit Mihai.

  Poti face un copil si-n facultate, daca ai un barbat care sa te ajute. 🙂
  Vecina mea l-a facut cand era anul I la ASE. Dar, e drept, are un sot care gateste si da cu aspiratorul fara frica emascularii.

 197. Norina, sotul vecinii tale se inscrie in aia 40% din barbatii care nu traiesc cu impresia ca e de datoria femeii sa se ocupe de toate treburile domestice.

  Cunosc si eu cazuri asemanatoare. Ba chiar, stiu doua persoane care dupa ce au facut un copil au hotarat ca el sa ramana acasa sa aiba grija de copil si ea sa-si vada linistita de cariera.

  Principalul motiv a fost acela ca ea catiga mult mai mult decat el. Si uite ca barbatul repectiv nu a suferit niciun fel de trauma fiindca facea curatenie, spala, calca, gatea si avea grija de copil.

  Dar cazurile astea sunt mult mai putine decat cele in care el sta intepenit la tv si considera ca a ajutat la treaba daca a ridicat picioarele cand a venit ea sa dea cu aspiratoru.

  Iar eu nu m-am referit neaparat la articolul lui Mihai, ci si la comentarii.

  Saracutii, cat sufera fiindca femeile sunt rele si nu le fac si lor un copilas de care sa aiba grija. Viseaza la noaptea in care bebe o sa aiba colici si o sa urle ca din gura de sarpe, iar ei o sa-l linisteasca.

 198. Lilith, sunt perfect de acord cu tine.
  Cat despre comentarii, sunt de tot rasu\’. N-ai vazut ca o activitate ca spalarea gemurilor sau calcatul rufelor ar trebui sa provoace o explozie de endorfine si alti hormoni ai fericirii? Ca responsabilitatea asta e incastrata in codul ADN al femeilor? Din pesteri ni se trage. Misoginii mizeaza mult pe arhetipul \’\’barbatul vanator/femeia baricadata in pestera\’\’.

  Desi trecerea de la matriarhat la patriarhat s-a facut din dorinta barbatului de a domina. Nevoia asta exista in ADN-ul lui inca din vremea cand masculii erau rivali, nu formau grupuri (cum formeaza acum partide politice sau echipe de fotbal) si nu vanau impreuna.
  Solidaritatea dintre masculi nu era in ADN-ul lor ca in cazul femelelor (care procurau hrana si-si cresteau puii impreuna). Ei se sfasiau pt a castiga pozitia dominanta de mascul alpha, cel care se imperechea cu toate.

  Mai tarziu aceasta dorinta de dominare a masculilor s-a tradus in dorinta de a obtine si controla femelele prin alte strategii decat sfasierea reciproca. Cum zicea Cucurigu, optimizarea strategiilor.

  Astfel rivalitatea dintre femele zilelor noastre pt atentia unui mascul, si solidaritatea masculilor in sensul aservirii femelelor sunt NON-NATURALE.

 199. Daca barbatii aveau forta si rezistenta fizica amplificata nu se datora faptului ca ei vanau mai mult, ci pt ca se luptau unii cu altii pt a obtine pozitia dominanta. Si s-au folosit in mod parsiv de forta asta fizica pt a supune femelele…pana in ziua de azi cand, la nivel european, 2 din 3 femei au fost agresate fizic de partener, si 90% din victimele violentei domestice sunt femei. 😉

 200. Anjelij Anjlija

  Am devenit obisnuiti sa vedem femei depasindu-si paralizia si reusind lucruri extraordinare cat timp erau obligate sa se tarasca.

  Aparent am uitat ca picioarele lor sunt rupte, din vina noastra, si ca avem responsabilitatea de a le garanta dreptul sa paseasca pe acelasi teritoriu ca barbatii.

  @ Cucurigu

  Vericule, nu oferi respect, nu meriti respect. Nu respecti femeile, nu meriti respectul lor. Nu cere niciodata ce nu poti oferi la randul tau.

 201. Daca barbatii aveau forta si rezistenta fizica amplificata nu se datora faptului ca ei vanau mai mult, ci pt ca se luptau unii cu altii pt a obtine pozitia dominanta.\”\”

  norina papusa,din start masculii aveau sula si coaie. asa cum femelele aveau uter.

  iar sula si coaiele n-au aparut in urma luptelor intre masculi,lol.

  avand coaie, aveau testosteron mai ridicat aka hormoni masculini.
  hormoni responsabili ptr oasele mai masive si statura mai puternica decat cea a femeilor.

  nu luptele interne le-au conferit un fizic superior femeilor. ci hormonii.

  tot asa cum voua nu shoppingul v-a conferit ciclul lunar. ci biologia:)

 202. Nori, Norina, Norica, NoriKKa.
  Dragele mele amazoane.
  In articol spune clar: primiti 13 ani bani de la stat mai mult decat barbatii, din banii contribuabililor ( majoritatea acestor bani venind de la barbati ). Vi se dau bani pentru un motiv – sa procreati si sa faceti omleta. Acum, daca voi nu vreti sa faceti asta, nu va obliga nimeni. Dar ar trebui, daca nu prestati, sa nu mai luati banii. Cum ar suna o lege de forma \”femeile care nu au avut cel putin 10 ani tutela unui minor vor avea varsta de pensionare aceeasi cu a barbatilor\”?

 203. @ex misoginul simpatic:

  flacaneatza,io n-am cerut respectul femeilor.
  ai visat tu urat.
  de cerut ai cerut doar tu.cica respect. pe care bovina ta cu ochii verzi il ofera dand din copite.

  ps: vezi ca ti-ai cazut coitele pe presul noricai.
  nu e bine. vezi ca si catelusii au nevoie de coaie.

 204. @ Miso Simpatic, Cucurigu sounds like one of those lonely perverts who sits behind his desk at work with a wall of security monitors in front of him. Seeing as how no lady will touch him, he watches them on the screen in front of him, catching the occasional glimpse of cleavage when he then tugs his tiny dick ferociously in the hopes that both it and his inferiority complex will someday grow into something that could please a woman. But alas he is forever alone…

 205. Fiecare hormon are un rol in organism. Puteau sa aiba un hormon care doar sa le ridice putza. Dar au un hormon care le ridica putza, le poteanteaza agresivitatea si puterea. Pentru ce? Pt luptele intre masculi. 😉

  Stupid cupid stop picking on me! ha ha ha….

 206. Fiecare hormon are un rol in organism. Puteau sa aiba un hormon care doar sa le ridice putza. Dar au un hormon care le ridica putza, le poteanteaza agresivitatea si puterea. Pentru ce? Pt luptele intre masculi. 😉

  aha,deci mai intai a existat hormonu,dupa aia a venit vanatoarea:)
  de ce? pai fiindca abilitatile conferite de hormonii masculini fac din barbat un vanator eficient. mult mai eficient decat famelica femeie:)

  plus ca…pai si voi aveti uter.
  ptr ce?
  ptr a naste:)

  vezi,mihai are dreptate:)
  noi am fost facuti ptr a ne bate si voi ptr fatare 🙂

 207. Masculii se lupta pt suprematie si pasarica. In timp, tot luptandu-se, organismul lor incepe sa produca cantitati din ce in ce mai mari de testosteron. Cu cat masculu\’ e mai agresiv si mai puternic cu atat are sanse sa f.ta si el ceva diseara. Pe scara evolutiei corpul masculin devine mai puternic decat cel feminin. Femeile, in schimb, fiind impinse treptat de masculi la o viata statica, in caverna, incep sa intre la apa. Productia de testosteron scade. Creste cea de estrogen.

 208. P.S.
  Si Mihai n-are nicio dreptate. Sarcina e o chestiune personala. Nici statul, nici barbatul n-ar trebui sa se bage-n burta femeii. Mihai chiar a fost indecent cu art. astea.

  \’\’plus ca…pai si voi aveti uter.
  ptr ce?
  ptr a naste:)\’\’

  Pt a face ce vrem cu el. Pt a naste daca avem chef. Daca nu, il tinem degeaba.

  Fiind uterul nostru avem dreptul sa facem ce vrem cu el. Cand statul interzice sau restrictioneaza accesul la avort statul pune stapanire pe uterul femeii si o transforma in vita de prasila. Cum a fost ma-ta.

  Mihai n-are nicio dreptate.
  In spatele spoielii de om citit si instruit se ascunde un crestinopat sexist. Mai sexist ca Max.

  🙂

 209. Norina, la asta cu endorfinele nu prea am fost atenta. Naiva de mine…obisnuiam sa ma uit la un film sau sa citesc ceva cand aveam o stare mai proasta, iar centrul fericirii mele se afla pe raftul cu produsele de curatenie.

  Cucurigu, cum vine asta cu superioritatea voastra data de penis si de testicule? Cand vreti sa vedeti care-i mai barbat va bateti in putza? Si care castiga? Ala care ramane cu outele intregi?

  Ce-i drept, fiecare se mandreste cu ce poate. Voi o tine una si buna cu putza voastra. Asta aveti, cu asta defilati. Noi n-avem putza.

  Avem in schimb MINTE. Putza voastra n-are minte.

 210. @noricica:

  \”Masculii se lupta pt suprematie si pasarica. In timp, tot luptandu-se, organismul lor incepe sa produca cantitati din ce in ce mai mari de testosteron.\”

  gresit pasarico: masculii se luptau ptr suprematie tocmai ptr ca aveau din start testosteron. altfel stateau ca proastele de femei:)

  e ca si cum ai spune ca voua v-a aparut vaginu fiindca ati inceput sa nasteti:)

 211. Pai si femeile aveau din start testosteron. Si masculii si femeile aveau din start testosteron! Diferenta dintre o femela si un mascul de Neanderthal era infima, cu exceptia organelor genitale. Aveau aceeasi statura, masa musculara si pilozitate. Dar la masculi emisia de testosteron s-a intensificat datoria luptelor. Nu vice-versa. Ca si-n ziua de azi, barbatii care fac culturism au niveluri mai crescute de testosteron decat ceilalti. Nu invers: fac culturism pt ca au nivelurile mai mari de testosteron.

  Asa si la masculii preistoriei, aveau testosteron dar productia de testosteron, hormonul agresivitatii, s-a intensificat in timpul luptelor pt pasarica.

  Odata cu aparitia constiintei, a ratiunii, masculii preistoriei s-au prins ca pot detine femeile si le pot copula fara sa-si mai rupa putzele cum zice Lilith.

  Ratiunea e cea care a determinat un comportament artificial, din dorinta oamenilor de a deveni independenti de natura si din dorinta masculilor de a domina. Masculii s-au prins ca in loc sa se bata intre ei, pot sa violeze si sa supuna femeile cu forta lor. Cum fac pana-n ziua de azi.

 212. Aceeasi forta si agilitate care acum fac din voi casnicele ideale. Pt ca e mult mai greu pt o femeie sa bata covoare sau sa legene copilul pe picioare decat pt un barbat. Asa ca la cratita cu voi, si gata cu mofturile de dominatori si stapani ai universului!

 213. Eu nu sunt de acord cu \’\’barbatul in politica\’\’. Sa aruncam o privire in istoria umanitatii si sa vedem consecintele libertatii masculilor de a lua decizii ce privesc intreaga societate: crime, razboaie, genocide.

  Cele care ar trebui sa ia aceste decizii, exact ca-n matriarhat, sunt femeile.

 214. M-am alaturat feminismului ca un compromis, pt ca femeile sunt departe de a-si fi castigat independenta fireasca si naturala. Dar societatea trebuie sa se aspire la matriarhat, ca singura forma de organizatie viabila pt omenire. Masculii, cu agresivitatea lor si dorinta de dominare, vor conduce lumea la extinctie. Femeile trebuie sa preia controlul pana nu e prea tarziu.

 215. Waw, mai sunt si barbati care gandesc cu capu\’ si nu cu putza. Go figure! Mihai, ia citeste!

  \’\’Revenind la temă: nu sunt un susţinător al avortului. Înţeleg implicaţiile cu privire la copil, sau la viitorul copil. Sunt conştient de consecinţele morale, dar mai ales fiziologice şi psihice pe care această procedură le are asupra femeilor care ajung în situaţia de a recurge la o întrerupere de sarcină. Dar în acelaşi timp sunt pentru dreptul fundamental al femeii de a dispune de propriul corp şi de a-şi organiza viaţa aşa cum consideră. Fertilitatea femeii trebuie să fie o chestiune de alegere personală.\’\’ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  http://www.campusbuzau.ro/de-ce-protesteaza-biserica-editorial-de-emil-moise/

  Omanei normali, chair daca au putza. Dar prea putini…prea putini…

  Hai, pa !

 216. Ai citit Mihai: \’\’DAR IN ACELASI TIMP SUNT PENTRU DREPTUL FUNDAMENTAL DE A DISPUNE DE PROPRIUL CORP (VERSUS, DE A FI CONTROLAT DE MASCULII TESTOSTERONI AI BOR-ULUI SI POLITICULUI) SI DE A-SI ORGANIZA VIATA CUM CONSIDERA (EA, EA, NU MASCULU IN CALDURI A LA CUCURIGU). FERTILITATEA FEMEII TREBUIE SA FIE O CHESTIUNE DE ALEGERE PERSONALA.

  Astia da barbati! Oamenii care gandesc cu capul, nu falusul.

 217. „Diferenta dintre o femela si un mascul de Neanderthal era infima, cu exceptia organelor genitale.”

  diferenta era foarte mare; datorita nivelului diferit de testosteron,secretat de coaie:)

  masculii n-au devenit agresivi in urma batilor ci invers; bataile au aparut in urma nivelului ridicat de testosteron.

  c****le sunt responsabile ptr secretia de testosteron. coaie existau si atunci.
  deci pe cale de consecinta logica,toti masculii nascuti cu c***e erau din start mai agresivi deca femelele.

  n-am auzit pe cineva ( in afara de toanta de norina) sa zica ca c****le nu jucau atunci exact acelasi rol ca si acum 🙂

 218. Si de unde stii tu ca era asa un nivel diferit?

  \’\’Sursele de androgen la femei sunt glandele endocrine: adrenalele si ovarele si tesutul periferic precum cel adipos si pielea. Ficatul si intestinul joaca un rol minor in productia de androgeni, mai ales in conversia periferica a testosteronului la forma sa cea mai activa dihidrotestosteronul\’\’

  Masculii au devenit agresivi unii cu altii in urma instinctului de reproducere, dorintei de acuplare !

  Bataile intre ei sunt o consecinta a dorintei de a obtine pozitia alpha in grupul de femele.

  Intensificarea secretiei de androgeni e consecinta batailor, iar bataile sunt consecinta dorintei de dominare iar dorinta de dominare este consecinta dorintei de acuplare, in termeni moderni \’\’sex\’\’. Nimic nu e mai presus de sex pt mascul.

 219. Dorinta primordiala de dominare se traduce astazi in dorinta de a tine femeile dependente finanaciar de voi, pt a obtine pasarica fara a mai fi nevoiti sa le curtati tot timpul. Si cea mai eficienta metoda de a le tine legate de cratita e maternitatea la varste la care femeile ar trebui sa studieze sau cand cariera lor e pe punctul de a decola. Astfel raman sub dominatia voastra si aveti parte de sursa suprema de placere a masculului: pasarica

 220. Cucurigu, piua! ma plictisesc discutiile cu tine, asa ca te rog sa nu-mi dai o replica si la postul anterior pt ca, orice ar fi, sunt de acord cu tine.

 221. papusa,mi-ai dat 3 raspunsuri si toate pe langa subiect.

  nu ai reusit sa demonstrezi ca testicolele omului preistoric ar fi functionat diferit fata de cele ale barbatului de azi.

  c*****e barbatului de azi produc tesosteron.mult.
  c*****e omului preistoric, la fel.

  nu exista nici cea mai mica dovada stiintifica din care sa rezulte un mod diferit de functionare al c****lor barbatului pristoric, fata de cel cunoscut acum de biologi.

  deci din acest motiv ( existenta c****lor),masculul era mai bine dezvoltat si mai agresiv decat slabanoaga de femela.

  qed.

 222. \”Intensificarea secretiei de androgeni e consecinta batailor, iar bataile sunt consecinta dorintei de dominare iar dorinta de dominare este consecinta dorintei de acuplare\”

  si ai uitat ultimul pas:
  iar dorinta asta violenta de acuplare e consecinta nivelului detestosteron, mult mai
  ridicat la barbati decat la femei.

  iar nivelul de testoasteron ridicat e consecinta c*aielor.

  vezi cum ti-ai raspuns apropae singura? felicitari:)

 223. Testosterone is a sex hormone that men produce in their testicles. Women also produce it in their ovaries and adrenals.

  What increases the levels of testosterone in modern men:

  Weight training is thought to be the best exercise you can do to promote testosterone production. Concentrate on major muscle groups such as your back, chest and legs, advises Critical Bench. Effective exercises include squats and dead lifts. Use heavy weights–you should be able to lift the weight you are using seven times before exhaustion.

  (in cazul masculilor preistoriei, bataile interne)

  Just as testosterone increases sex drive, it might work the other way around as well–sexual activity may increase the production of testosterone. Accordingly, do your best to enjoy a healthy sex life.

  (masculul alpha avea parte de sex, crescandu-i si mai mult nivelurile de testosteron obtinute in urma luptelor).

 224. norina papusa.

  in mod nativ, nivelul de testosteron in corpul mascului este mai ridicat decat in corpul femelei. si asta din cauza existentei testicolelor.

  aaaa,ca efortul fizic mareste si mai mult nivelul de testostesron,sigur ca da.

  dar din start,prin simpla existenta a testicolelor,barbatul beneficiaza de un nivel de testosteron marit fata de cel al femeii.

  testiculele fac diferenta:)

  nice try:)

 225. tocmai din acest motiv,al testosteronului mult marit fata de cel al femeii, barbatii se luptau intre ei,nu femeile intre ele.

  ca altfel,poti pune problema: de ce nu s-au luptat femelele ptr masculi ci doar masculii ptr femele? huh?

  pai din cauza instinctului sexual, mult mai accentuat la masculi.

  pai si de ce era instinctul sexual mult mai accentuat si agresiv la masculi?

  pai ptr ca nivelu de testosteron masculin era din start ( vezi testicolele) mai ridcat decat cel al femeii. de aia masculii se sfasiau si femelele selectau stand in poponeatza:)

 226. Amandoi aveau testosteron. El in coaie, ea in adrenale si ovare !!!!!!Prin simpla existenta a ovarelor si adrenalelor femeile beneficiau de un anumit nivel de testosteron. Mai mic ca al masculilor? de ce? Aaaa, ca ei aveau coaie. Pai coaiele sunt niste glande la fel ca si ovarele si adrenalele. De ce coaiele au produs mai mult testosteron?
  In concordanta cu legile biologiei, ne dezvoltam dintr-o celula unicelulara, de la mic la mare, de la simplu la complex, de la valori de testosteron mai mici decat ale unui soarece la cele ale masculilor din Paleolitic. De ce?

  Daca testosteronul e responsabil cu statura, rezistenta oaselor, masa musculara, libidoul etc. de ce, pe scara evolutiei, H Habilis era mai mic decat H Erectus, si H Erectus era mai mic decat H. Neanderthalensis, Homo Sapiens (omul intelept) fiind cel mai inalt dintre toti, fiindca productia de testosteron creste gradat, de la o treapta la alta a evolutiei.

  Dar la barbat productia s-a marit datorita instinctului de reproducere. Dorinta de acuplare o au si viermii plati. Dar ei nu au nici testosteron, nici coite si nici penis pt asta.

  Instinct de reproducere e prezent la amandoi, si femela si mascul. Ea intra in calduri, iar el, ca raspuns la stimuli, vine si o copuleaza.. Dar cum veneau mai multi la acuplare se sfasiau intre ei, marindu-si productia de testosteron pt a face fata provocarii, glandele barbatilor au ajuns sa produca mai mult testosteron decat cele ale femeilor.

  Ele nu se bat pt masculi caci numa femelele intra in calduri. Si masculii reactioneaza la acesti stimuli venind sa le copuleze.

 227. \”Dar cum veneau mai multi la acuplare se sfasiau intre ei.\”

  pai la fel poti zice: dar cum erau mai multe in calduri, femelele se sfasiau intre ele.
  si totusi nu. concurenta nu le face pe femei sa se sfasie.

  concurenta duce la violenta doar in cazul masculin.

  pai de ce?
  pai din cauza testosteronului.

  concurenta intre femele s-a manifestat intotdeauna mai putin violent decat cea intre masculi.

  de ce? din cauza testosteronului.

  asimetria dintre comportamentul femelei si al mascului exista si este obiectiva.
  ovarele functioneaza altcumva decat c*aiele. inclusiv in raport cu testosteronul:

  \”Cea mai mare parte a testosteronului este produsa la nivelul testiculelor intr-un organism barbatesc, si la nivelul ovarelor intr-un organism femeiesc.
  Dar :
  \”La femei, nivelul normal al testosteronului este cu mult mai redus decat la barbati. Cu toate acestea rolul acestui homon este definitoriu atat pentru barbati cat si pentru femei, influentand creierul, masa musculara si osoasa, dispunerea grasimilor in organism, sistemul vascular, nivelul de energie al fiecarui individ, tesuturile genitale si functiile sexuale.\”

  deci papusica: masculii au mai mult testosteron decat femeile ptr ca testicolele produc mai mult testosteron decat ovarele.

  e simplu:)

 228. un rahat de articol, ma scuzati. ca majoritatea articolelor tale. de aia nu mai puteau barbatii sa traiasca bine in campul muncii, ca aveau femeile cu 13 ani mai multa pensie, mai mult trai prosper adica, mai mult huzur. penibil,sincer! lasa-ne pe noi sa facem copii cand vrem, nu trebuie sa ne aminteasca barbatii. nu-ti place sa dai o floare de 8 martie, nu o da, in loc sa despici firul in 4despre aparitia fenomenului martisor vs. egalitatea intre sexe. hai sa analizam toate lucrurile frumoase din viata, sa le terfelim si mocirflam, ca sa demonstram ce? nu cred ca ai vrea sa faci nici jumate din lucrurile pe care le face o femeie intr-o viata, deci nu mai plange de mila masculilor. si asa nu mai sunteti in stare sa faceti nimic, decat sa dati search pe google. a apus de mult era cu barbatul gospodar, care facea totul prin casa. deci lasa, nu ne mai aminti cu dusul gunoiului si prizele si nu ne mai purta de grija privilegiilor noastre, ca nu cred ca ai vrea sa fii femeie. nu e cea mai minunata postura.

 229. \”nu cred ca ai vrea sa faci nici jumate din lucrurile pe care le face o femeie intr-o viata\”
  da cine va pune?
  stai si tu la soare,scarpina-te la caise si bea o bere.
  daca te tine.

 230. D-na Alexandra.

  Noi nu suntem in stare de nimic, nu suntem gospodari si, daca aducem flori de 8 Martie, o facem ca asa ni s-a spus ca trebuie. Uneori venim si cu cate o poezioara de kkt care ne plictiseste dar ne trebuie, ca sa ajungem intre picioarele voastre ( de cele mai multe ori pline de celulita – fiecare isi permite picioare feminine dupa buget – pardon, dupa romantism ). Pentru asta, dam search pe Google. Din simpla inlantuire cauza-efect rezulta ca daca femeia are ceva intre picioare la care trb ajuns, sigur va ajunge cineva. Deci nu ne facem griji ca de maine o sa tineti picioarele apropiate.
  Mi se pare ridicol pentru voi, femeile, ca inca mai credeti ca parerea voastra ne intereseaza. Puteti sa ne numiti oricum. Treaba noastra este sa ne rezolvam problemele, pentru ca suntem in cautare de solutii si nu in cautare de rasfatz. Inteligenta voastra se gaseste in esenta abordarii vietii voastre – \”am nevoie de un barbat sa-mi rezolve problemele\”, si acest lucru nu are nevoie de comentarii.
  Unul dintre meritele noastre este ca producem mai mult decat consumam, fapt ce ne garanteaza dreptul la viata ( ceea ce nu prea se poate spune despre voi ). Din acesti bani in plus, va dam 13 ani pe de-a moaca pensie, desi sunteti la menopauza atunci si nu mai produceti nici macar un hand-job decent. Dar vi-i dam ca sa procreati. Voi spuneti ca nu va simtiti datoare sa procreati, deci, pe cale de consecinta, ar trb sa nu mai luati banii. Deci, aceeasi varsta de pensionare cu barbatii.
  Asta este concluzia articolului. Ce e asa de greu de inteles?

 231. Femelele voiau sa fie copulate o data, de doua ori. Masculii, in perioada de calduri a femelelor, copulau n femele. Femele aveau un ovul pe tava, masculii miliarde de spermatozoizi. Un mascul putea sa copuleze un trib de femele in aceeasi zi. Intelegi de ce femelele nu se sfasiau intre ele?

  \’\’eci papusica: masculii au mai mult testosteron decat femeile ptr ca testicolele produc mai mult testosteron decat ovarele.\’\’

  Asta da explicatie de idiot. Felicitari !

 232. Jodl, 8 martie e ziua care marcheaza egalitatea dintre femei si barbati. Ca sa ajungem sa ne cerem scuze pt ea ar trebui sa va cereti si voi scuze pt mileniile de patriarhat care au redus femeia la un uter. Desi ea pare-se ca are si un creier la fel de competent si performant ca al vostru: cel putin asta sustin majoritatea studiilor si experimentelor stiintifice.

  TOT NOI TREBUIE SA NE CEREM SCUZE CA SUNTEM INCONTINUARE DISCRIMINATE, CA DREPTURILE NOASTRE REPRODUCTIVE SUNT IN CONTINUARE AMENINTATE ?

  TOT NOI TREBUIE SA NE CEREM SCUZE CA MILENII LA RAND AM FOST FORTATE SA PROCREAM??

  TOT NOI?

 233. Ti-e frica. Frica sau starea de stres declanseaza un shot de adrenalina in sange. Nu secretia de adrenalina declanseaza starea de frica sau stres. In timp, daca starile de panica sau stres persista, secretia sporita de adrenalina se va croniciza.

  La fel. Libidoul este influentat de estrogen si testosteron in egala masura. Masculii au mai mult testosteron pt ca ei au avut nevoie de o masa musculara mai mare si oase mai rezistente in vederea castigarii dreptul de a copula cat mai multe femele. Femelele aveau niveluri de testosteron mai mici pt ca ele nu se luptau pt a-si satisface instinctul sexual.

  Asta i-a facut pe barbati sa se dezvolte. Forta fizica i-o fi facut mai buni vanatori. Si tot cu forta fizica s-au impus mai tarziu in fata femelelor. Si pt ca le-au luat locul la vanatoare, barbatii si-au dezvoltat mai bine orientarea si memoria spatiala.

 234. \”Femelele voiau sa fie copulate o data, de doua ori. Masculii, in perioada de calduri a femelelor, copulau n femele. Femele aveau un ovul pe tava, masculii miliarde de spermatozoizi. Un mascul putea sa copuleze un trib de femele in aceeasi zi. Intelegi de ce femelele nu se sfasiau intre ele?\”

  nu,nu inteleg:)
  toate femelele isi doreau acelasi mascul alpha. doar alpha asigura genele cele mai santoase.
  cele care nu beneficiau de alpha,se multumeau cu beta.
  deci aveau toate motivele sa se incaiere ptr genele lui alpha.
  dar n-o faceau.lipsa de testosteron.

  ovulul functioneaza intr-un anumit fel nu ptr ca femeia a dorit sa ramana insarcinata. ci invers. fiindca ovulul functioneaza cum functioneaza,femeile raman insarcinate.

  la fel cu testosteronul. testiculele functioneaza intr-un anumit fel nu ptr ca masculii sunt in competitie. ci invers. fiindca testiculele functioneaza cum functioneaza ,masculii sunt mai competitivi.

 235. \”TOT NOI TREBUIE SA NE CEREM SCUZE CA MILENII LA RAND AM FOST FORTATE SA PROCREAM??\”

  nori,papusa,faci spume la gura degeaba.
  ideea e simpla:

  nu poti tolera discriminarea pozitiva a femelelor pe motiv ca bunicile lor au fost discriminata negativ.

  e ca si cum te-as baga pe tine la puscarie ptr faptul ca buna-ta era ( sa zicem) prostituata.

  nu poti plati sau beneficia de pacatele altuia ratusco.

 236. Nenicule, in preistorie, toate femelele se multumeau cu alpha. Nu exista niciun beta care sa le copuleze. Ii refuzau pe beta. Femelele traiau un grupuri mai mari sau mai mici si pt acele grupuri de femele se luptau uneori pana la moarte, masculii. Castigau 1 sau 2, din cateva zeci de masculi. Restul erau alungati sau omorati. Masculii ramasi, cel 1/2 alpha, copulau toate femelele grupului.
  Ai vazut tu gaini in ziua de azi sa se bata pt cocos? Nu. Si daca sunt mai multi cocosi o sa-i vezi pe ei cum se incaiera pt rolul de alpha.

  Imi pare rau de inocenta ta dar asta nu exista: \’cele care nu beneficiau de alpha,se multumeau cu beta\’\’.
  Cel putin nu in natura.

  La oameni da. Pt ca masculii au creat un sistem (religie, casatorie aranjata, sanctitatea casatoriei si interzicerea divortului, pedepsirea femeilor adulterine) prin care toti masculii beta ca tine sa beneficieze de cel putin o pasarica si de urmasi.

 237. Asa era biologia. Nu-ti convine, n-ai decat sa protestezi impotriva legilor ei. Biologia e de vina pt faptul ca femeile isi doresc numai masculi alpha sau singuratate.

 238. Secretia sporita de testosteron deriva din nevoia masculului de a copula, din instinctul sexual pe care si-l poate satisface doar daca castiga competitia. Si ca sa castige tre sa fie puternic, sa aiba muschi si oase tari. Si ca sa aiba muschi si oase tari trebuie sa dea drumul la robinetul testosteronului. End of subject.

 239. Sa presupunem ca ai masculul A,masculul B si masculul C.
  si ai femela A, femela B,femela C.

  masculul A se bate cu masculul B si masculul C.
  castiga.
  Toate femelele isi doresc masculul A.

  Masculul A alege femela A si femela B dar nu si femela C ( e prea grasa si urata).

  Femela C e constienta ca daca masculul A n-ar fi avut alternative sexuale ( femela A si femela B) ,sansele ei de a fi aleasa ar fi sporit.

  Deci gandind in mod masculin ( testosteron ridicat), femela C ar fi trebuit cel putin s-o incapaciteze pe femela B.
  O slutea,o ranea,o batea,facea totul ptr ca femela A sa nu fie copulata.
  Dar n-o face. Fiindca judeca in mod feminin. Cu tesotsteron redus.

  Masculul B se multumeste cu femela C fiindca a luat bataie.
  Femela C se multumeste cu masculul B fiindca a stat ca proasta:)

  \”Imi pare rau de inocenta ta dar asta nu exista: \’cele care nu beneficiau de alpha,se multumeau cu beta\’\’.
  Cel putin nu in natura.\”

  papusa,tot in natura femelele nu au sansa lunar sa procreeze. dar femeile au.
  deci nu tot ce functioneaza in natura la femele functioneaza si la fomei.

 240. \’\’nu poti tolera discriminarea pozitiva a femelelor pe motiv ca bunicile lor au fost discriminata negativ.\’\’

  Evreii au o zi internationala a comemorarii victimelor Holocaustului: 27 ianuarie.

  Asa avem si noi o zi a comemorarii victimelor patriarhatului: 8 martie.

  Nu e nicio discriminare caci legea nu te obliga sa cumperi flori sotiei. Dar unii barbati vor sa le cumpere cadouri femeilor iubite in aceasta zi si nu vad de ce tu sau Mihai ati avea ceva impotriva. Ca doar nu cumpara din banii contribuabililor sau din buzunarul vostru.

  Deci n-avem niciun motiv sa ne cerem scuze pt 8 martie. Dimpotriva.

  E o zi in numele victimelor patriarhatului, din trecut si din prezent, e o zi in care organizatiile feministe si femeile inca supuse opresiunii si discriminarii sociale, isi revendica drepturile.

  Deci nu vad de ce barbatii sunt dicriminati. Barbatii, ca si categorie, nu au fost si nu sunt discriminati in patriarhat, prin urmare nu vad de ce ziua de 8 marie reprezinta o discriminare la adresa lor.

  E ca si cum s-ar trezi acum nazistii sa spuna ca 27 ianuarie ii discrimineaza.

 241. Femela C se multumeste cu masculul B fiindca a stat ca proasta:)

  si zici ca nu-l alege pe masculul B?

  atunci e chiar si mai rau: femela C nu primeste p*la deloc.
  si uite cum ovulatia a trecut, si ea nimic n-a facut, nimic n-a f*tut:)

 242. \”Nu e nicio discriminare caci legea nu te obliga sa cumperi flori sotiei. Dar unii barbati vor sa le cumpere cadouri femeilor iubite in aceasta zi si nu vad de ce tu sau Mihai ati avea ceva impotriva. Ca doar nu cumpara din banii contribuabililor sau din buzunarul vostru. \”

  aici era vorba de legea legata de varsta de pensionare bre tuto:)

 243. Situatia mai sus expusa nu exista in lumea animala. Masculul poligam nu are preferinte. Le copuleaza pe toate in mod egal. Ia mai intereseaza-te.

 244. Situatia mai sus expusa nu exista in lumea animala. Masculul poligam nu are preferinte. Le copuleaza pe toate in mod egal. Ia mai intereseaza-te.

  pai tot in natura animalele nu au descoperit teoria relativitatii:)

  deci e clar,oamenii functioneaza altfel decat animalele din natura.
  ce argument de kkt noricico ai gasit:)

 245. \’\’daca acceptati varianta egalitatii formale, atunci eu imi cer scuze ca v-am trimis la facut copii, iar voi va cereti scuze pentru orice forma de discriminare pozitiva – inclusiv pentru existenta zilei de 8 Martie. \’\’

  Pai chiar daca suntem formal egali, ziua de 8 martie e o zi a comemorarii victimelor patriarhatului. Deci ea tot tre\’ sa existe. Si daca o celebram oferindu-le cadouri urmaselor acestor victime, de bunavoie de nesiliti de lege, nu se cheama discriminare pozitiva.

 246. Oamenii functioneaza altfel datorita constiintei. Pai, omule, lasa atunci argumentul \’\’datului biologic\’\’ si spune p-aia dreapta: \’\’Nu spalam vase si nu calcam rufe pt ca e sub demnitatea noastra umana. Dar sub a voastra nu e, caci voi, femeile, ne sunteti inferioare\’\’.

 247. \”Oamenii functioneaza altfel datorita constiintei\”

  nu papusa. faptu ca tu ovulezi lunar,spre deosebire de catea,nu e datorita constiintei.
  ci datorita unor mecanisme biologice diferite.

  faptul ca poligamul de mascul are preferinte,spre deosebire de catel, nu se datoreaza constiintei. ci datorita unor mecanisme biologice diferite.

 248. Pai normal: femeile nasc, sunt mai fragile, mai predispuse la boli, au dublu rol pe piata muncii si in gospodarie. Pt ca barbatii considera ca nu-i in adn-ul lor sa dea cu matura sau sa-i calce fustele nevesti-sii. Mi s epare corect si normal.

 249. Permiteti o mica interventie: diferenta intre varsta de pensionare e de doi ani. Nu de 5. 63 la femei, 65 la barbati.

  Apoi, probabil si cuantumul sumei va fi mai mic. Ni se permite sa ne pensionam cu doi ani mai devreme, dar primim si mai putini bani. Ceea ce e firesc, din punctul meu de vedere.

 250. \”Apoi, probabil si cuantumul sumei va fi mai mic. Ni se permite sa ne pensionam cu doi ani mai devreme, dar primim si mai putini bani. Ceea ce e firesc, din punctul meu de vedere.\”

  pai sa se permita acest lucru si barbatului.

  sa aiba si el posibilitatea de a alege.
  asa ar fi corect.
  sub forma actuala,legea e discriminatorie fetele,asta o stiti si voi:)

  si noricica: nu le obliga nimeni pe femei sa dea cu matura.zau.daca o fac,o fac ptr ca le deranjeaza jegul mult mai mult decat pe barbati.

  o gramada de femei au experimentat urmatoarea strategie:
  hai sa nu mai spal nici io vasele,sa vad daca porcu se simte.

  da porcu nu s-a simtit.
  pana la urma femeia a cedat.
  n-a mai suportat maldaru de zoaie din chiuveta.
  deci n-a obligat-o cineva sa spele. ci a facut-o ptr ca in modul feminin de gandire, curatenia are o prioritate ridicata.
  in modul de gandire masculin,nu.

 251. \’\’nu papusa. faptu ca tu ovulezi lunar,spre deosebire de catea,nu e datorita constiintei.
  ci datorita unor mecanisme biologice diferite\’\’

  Esti prost ! Pt ca intervine ADAPTAREA la conditiile de viata. Aclimatizarea ! Animalele au perioade de imperechere in functie de conditiile climaterice, astfel incat puiutii sa nu moara de frig.

  Oamenii au descoperit focul. Au inceput sa depoziteze hrana, sa-si faca provizii, s-o conserve.
  Si-au creat conditii pt a creste puii si pe timp de conditii climaterice potrivnice. Astfel organismul uman s-a acomodat noilor conditii de viata si femelele au inceput sa ovuleze mai des. Duh!

 252. \”Esti prost ! Pt ca intervine ADAPTAREA la conditiile de viata. Aclimatizarea ! Animalele au perioade de imperechere in functie de conditiile climaterice, astfel incat puiutii sa nu moara de frig.\”

  animalele ce convietuiesc in acelasi regim termic au perioade de ovulatie diferite.
  mai vb multe prostii?

 253. \’\’si noricica: nu le obliga nimeni pe femei sa dea cu matura.zau.daca o fac,o fac ptr ca le deranjeaza jegul mult mai mult decat pe barbati.\’\’

  Nu. O fac pt ca considera ca-i de datoria lor s-o faca, asa au fost invatate de cultura patriarhala a bunicilor si mamelor lor. Nu o fac pt ca asa le dicteaza biologia. Biologia le dicteaza sa vaneze, sa-si procure singure hrana pt puii lor.

 254. Nu. O fac pt ca considera ca-i de datoria lor s-o faca, asa au fost invatate de cultura patriarhala a bunicilor si mamelor lor.

  papusa,femeile pot judeca si singure; au permanent optiunea de a nu da cu mopul pe jos.
  sunt libere ca si tine.nu le constrange nimeni.

  daca ele,spre deosebire de mine, simt nevoia sa curete jegu,de ce sa le intrerup io?:)

 255. 1. Preistoria a trecut prin perioade de racire a climei, de incalzire, de glaciatiune, de modificari geo-structurale etc. carora omul, cu ajutorul ratiunii, prin stapanirea focului si uneltelor, le-a facut fata mai bine decat animalul, care a trecut printr-un proces de modificare in urma caruia a rezultat o corelare a morfologiei si fiziologiei lui in raport cu schimbarile mediului inconjurator.

  2. Comportamentul sexual al omului e diferit de cel animal. Omul, pt ca a constientizat placerea de a copula, este activ sexual si in perioadele nonfertile sau cand femela e deja gestanta. Lucru care nu se intampla la animale.
  Femelele din regnul animal, odata ce sunt gestante sau alapteaza nu mai sunt active sexual. Asta ar insemna ca femela om sa nu faca sex din prima zi a gestatiei si un an, doi, cat alapteaza. Categoric comportamentul nostru sexual a devansat natura si legile ei si corpul femeii s-a supus acestor schimbari..

 256. \’\’pusa,femeile pot judeca si singure; \’\’

  Pai asa pot judeca si teroristii arabi kamicaze. Dar sunt atat de indoctrinati si cred cu atata tarie in cele 18 fecioare promise, incat se arunca cu avioanele in zgarie-norii americanilor.

 257. \’\’animalele ce convietuiesc in acelasi regim termic au perioade de ovulatie diferite.\’\’

  Au perioade de ovulatie in functie de gestatie plus alaptarea si cresterea puilor.
  Cand puii sunt destul de mari sa aiba singuri grija de ei, femelele intra din nou in calduri.

 258. Functia creaza organul. Oamenii moderni nu gandesc evoluat pt ca au creierul mai dezvoltat. Gandirea rationala e cea care a dezvoltat creierul generand multiple functii.

  \’\’Cercetări ştiinţifice recente au demonstrat în practică teoria conform căreia creierul continuă să se dezvolte şi după perioada copilăriei pentru că procesele de gândire sănătoasă şi exerciţiile susţinute în mod constant modifică atât structura fizică (anatomică), cât şi organizarea funcţională a creierului (fiziologia) indiferent de vârstă. Remodelarea configuraţiei creierului este denumită de către specialiştii în domeniu neuroplasticitate, iar ştiinţa care vorbeşte despre antrenarea creierului este Brain-Fitness-ul sau fitness cerebral.\’\’

  Pai cum sa dezvolte femeile orientare spatiala daca ele nu sunt lasate sa conduca masina si sunt tinute la cratita? Daca in trecut stateau la puiat in case in loc sa navigheze pe oceane sau pe uscat in cautare de teritorii si continente noi?

  Ia psune-mi tu, Cucurigu?

 259. \”Functia creaza organul.\”
  in asta consta toata polemica intre noi doi.

  \”Gandirea rationala e cea care a dezvoltat creierul generand multiple functii.\”

  pai de ce gandirea rationala n-a creat aceleasi functii si in creierul cimpanzeului?
  sau in creierul altui animal?

  ptr ca gandirea rationala sa fie capabila sa dezvolte creierul, se pare ca mai intai trebuie un creier capabil de gandire rationala.

  si iata-ne in plin cerc vicios.

  sloganu functia creaza organu da rateuri.mari.

 260. \’\’animalele ce convietuiesc in acelasi regim termic au perioade de ovulatie diferite.\’\’

  Au perioade de ovulatie in functie de gestatie plus alaptarea si cresterea puilor.

  nici macar,uite aici:

  Pisicile au o ovulatie indusa: asta inseamna ca doar atunci cand are loc actul sexual, ovulul este eliberat.

  Căţeaua este o specie monoestrică, la care ovulaţia se produce de 1-2 ori/an, la interval de 5-12 luni (media fiind de 7 luni).

  diferente gigantice in strategia de reproducere, ce nu pot fi explicate prin clima.
  diversitatea biologica e un mare mister.

  totul a pornit de la prima celula vie.
  celula care nu era feminina sau masculina.
  daca functia creaza organul,ar fi trebuit ca masculul si femela sa aiba aceleasi organe. de ce nu le are?

 261. n conditiile unei clime temperate, pisicile cu acces nelimitat in aer liber sunt poliestrice sezoniere avand 1-3 cicluri anuale (februarie-martie si august-septembrie), cu o perioada normala de anestru (lipsa caldurilor) cuprinsa intre lunile septembrie si decembrie. Femelele crescute permanent in casa sunt prea putin expuse fluctuatiilor de anotimp astfel incat, mai ales in lipsa unui mascul, manifesta tendinta de a suprima perioada de anestru, ramanand active sexual tot timpul anului. Aceste pisici, au adesea peste 3-5 cicluri/an, uneori cu intervale foarte scurte intre doua perioade succesive de calduri.

 262. \”Pai asa pot judeca si teroristii arabi kamicaze. Dar sunt atat de indoctrinati si cred cu atata tarie in cele 18 fecioare promise, incat se arunca cu avioanele in zgarie-norii americanilor.\”

  fenotip vs genotip.

  stiu,tu vrei sa reduci totul la indoctrinare. fetelor le place la shopping fiiindca sunt indoctrinate.
  fetitele gandesc altfel decat baietii datorita indoctrinarii.

  atunci poate explici si de ce fetitele au vagin si baietii nu.
  cat timp admiti existenta unor diferente biologice ,e logic sa admitem si existenta unor diferente psihologice.

  e naiv sa credem ca diferente biologice native nu atrag dupa sine si diferente psihologice native.
  creierul unei entitati care poate ramane insarcinata va gandi altfel decat creierul unei entitati care nu poate ramane insarcinata.
  apare o asimetrie in responsabilitatea biologica a reproducerii ce atrage dupa sine o gramada de diferente psihologice.

 263. Femelele crescute permanent in casa sunt prea putin expuse fluctuatiilor de anotimp astfel incat, mai ales in lipsa unui mascul, manifesta tendinta de a suprima perioada de anestru, ramanand active sexual tot timpul anului.

  la catelele crescute permanent in casa nu apare tendinta de suprimare.
  doar la pisici.

  plus ca cateii nu se pot urca in copac.
  doar pisicile:)

 264. Catele
  Perioada de calduri la catele dureaza in medie aproximativ 3 saptamani. Desigur, la unele femele perioada de calduri este mai scurta (7-10 zile) iar la altele mai lunga (4 saptamani). In general catelele intra in calduri o data la 6 luni. Aceasta nu este o regula general valabila. Exista si exemplare care pot intra in calduri la fiecare 4 luni, iar altele o data pe an. Toate aceste intervale difera de la un exemplar la altul si nu au legatura cu talia animalului sau rasa din care face parte\’\’

 265. nori, focus:

  esenta este asta:

  de ce fetitele au vagin si baietii nu ?
  diferente de clima?:)
  diferente de mediu?:)

  cat timp admiti existenta unor diferente biologice ,e logic sa admitem si existenta unor diferente psihologice.
  creierul entitatii care poate ramane insarcinata va gandi altfel decat creierul entitatii care doar da la buci 🙂
  apare o asimetrie in responsabilitatea biologica a reproducerii ce atrage dupa sine diferente psihologice majore.

 266. Cucurigu, I\’m focusing…

  Diviziunea muncii sociale.
  Barbatii,din dorinta de a supravietui, au inteles treptat ca rivalitatea dintre ei trebuie eliminata prin incurajarea colaborarii, pt asta trebuind sa-si imparta femelele in mod echitabil, si fiind mai puternici (am expus motivele pt care erau mai puternici), sa perfectioneze strategii de inhibare a tendintei naturale a femelelor de a alege doar masculii alpha.

  Astfel, in formele de organizare sociala mai dezvoltate, barbatii mergeau la vanat, dar cum carnea nu era principala sursa de hrana, femeile se ocupau de activitatile mai usoare ce tineau de agricultura. Pentru a determina daca plantele erau perfect coapte, femeile au dezvoltat un simt mai atent la culori, forme, marimi, texturi si mirosuri. Toate aceste simturi incep sa actioneze cand sunt in cautarea pantofilor perfecti pe care sa-i asorteze la o rochie etc.

  De asemenea tot ele erau cele care preparau, conservau si depozitau hrana in asezaminte, dezvoltandu-si astfel memoria si limbajul. Pt ca trebuiau sa-si aminteasca unde au ascuns cutare si cutare lucru si sa comunice intre ele.

  Barbatii, pe de alta parte, sunt motivati sa vaneze lucruri dinamice, in miscare, pe distante lungi in spatiu, nu sa stea prea mult intr-un loc. Astfel marfa expusa in standuri, pe rafturi si manechine nu reprezinta o provocare pt ei. Nu-i incita sa zaboveasca.

  It\’s how the brain of both female and male adapted to nature, environment and culture. Culture shapes the brain of humans.

  Nu exista o gena a shopping-ului asa cum nu exista o gena a sofatului.

 267. Pt ca barbatii au avut o libertate mai mare decat a femeilor si femeile au fost treptat aservite barbatilor, barbatii au vanat, au navigat, au calatorit, au cucerit teritorii, au plecat la razboi, si chiar si acum sunt lasati mai liberi decat fetele. De aceea barbatii au abilitati superioare de gandire abstracta si inteligenta vizual-spatiala. Si nu vice-versa !!

  Rolurile de gen le-au format creierul pe parcursul procesului evolutiv.

 268. \”Rolurile de gen le-au format creierul pe parcursul procesului evolutiv.\”

  rolul de protectie si empatia feminina si sensibilitatea sporita a femeii s-au format ptr ca ea il tine pe bebe in uter.
  nu barbatu.
  ea alapteaza.
  nu barbatu.

  gestatia,nasterea,alaptatul au facut ca femeia sa gandeasca si sa simta altfel.
  cand ai un bebe in uter nu poti gandi ca un mascul care alerga dupa ursi, falfaindu-se.
  nici nu poti, nici nu vrei.
  vrei sa stai linistita sa-ti ocrotesti puiutul.
  si cand se naste,din nou,e dependent doar de mama; de sanul ei.
  neverending story.

  aceste asimetrii biologice profunde duc la diferente de mentalitate profunde.

  iar aceste asimetrii biologice nu sunt nici cutume sociale,nici conventii si nici indoctrinari 🙂

 269. \’\’apare o asimetrie in responsabilitatea biologica a reproducerii ce atrage dupa sine diferente psihologice majore.\’\’

  Cam pompoasa exprimarea. Atat reproducerea cat si cresterea puilor sunt determinate de instinct.

  D.p.d.v. biologic mama isi va \’\’iubi\’\’ mai mult puiul si va avea mai multa grija de el decat masculul.

  Femeia va fi mai apropiata de copilul ei decat tatal.

  Dar tot d.p.d.v biologic masculii nu sunt atasati de puii lor sau de partenere si nici nu vaneaza pt acestia. Dar Homo Sapiens de sex masculin poate invata sa-si iubeasca copiii participand in mod responsabil si activ la cresterea lor.

 270. \”Rolurile de gen le-au format creierul pe parcursul procesului evolutiv.\”

  Nu.
  Rolurile de gen s-au format datorita asimetriei biologice.

  femeia ramane insarcianta.
  femeia naste
  femeia alapteaza.

 271. al meu al meu al meu al meu 🙂
  e postu 300 si e al meu.

  ba,batem toate recordurile.

  norina hai la o bere.
  nu terminam nici in 20 de ani.

 272. Irina s-ar putea sa fie geloasa pe tine 😉

  Ok. O sa ma postez acolo pe la…cand se deschide si te voi astepta pana la ora de inchidere. Voi fi fata cu bucle negre si trandafir rosu la ureche. :))

  Zi-mi la ce ora sa dau o raita pe-acolo, dude, si cum ne recunoastem ?

 273. @ Cucurigu

  Pot sa vin si eu?

  Promit sa stau sub scaun ca un catelus bishon sterilizat ce sunt.

  Nu vei fi dezamagit de priveliste: e atragatoare, carnala si dezinhibata ca toti dracii. Rade mult si se tine de farse.
  In epilogul primei noastre intalniri a iesit din Grizzly clatinandu-se pe picioare, balmajind cuvinte ininteligibile si razand isteric si strident, proptindu-se din masa in masa in calea ei spre iesire si culminand cu pravalirea in bratele unui barbat care tocmai intra cu o gagicuta. In tot acest timp ma intrebam ingrozit si vexat cum poate o femeie sa se imbete in asemenea hal din jumatate de pahar de vin. La iesirea din resturant mersul ei si-a restabilit brusc traiectoria dreapta sub privirile nauce ale oamenilor din interior si m-a privit ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat. Am fost surprins de calitatea actului ei teatral.

  Daca ajungi cu ea in pat sa nu te sperii: tipa ca apucata. La o masuratoare acustica operata din camera vecina ajunge lejer la 100 de decibeli. Asurzitor! Nu pot spune ca nu si excitant. Se recomanda izolarea fonica a camerei si purtarea de dopuri in urechi inainte de a o aduce in dormitor Dar n-o sa ajungi cu ea pana intr-acolo. In casa scarii, pe frigider sau, cu putin noroc, pe covorul din sufragerie. Vecinii vor chema invariabil politia sau pompierii. Asta daca nu-i pui calus sau n-o anesteziezi bine cu un pumn aplicat strategic in stomac.

  Da-i o muye si din partea mea.

 274. \”e atragatoare, carnala si dezinhibata ca toti dracii. Rade mult si se tine de farse.\”

  ba,femeile care rad mult imi plac.
  ca se imbata repede, nu e rau.
  dar m-a pus pe ganduri chestia cu carnala; ma,dolofanele nu-mi plac deloc.
  norico: trimite o poza la mailu de mai sus,sa vad daca meriti deranju.
  ca m-o pus pe ganduri cutzulache.

 275. Oameni buni…………puteti filozofa cat doriti, d.p.d.v. biologic, social, moral….bla-bla……..DAR, barbatii (in special misoginii) ar trebui sa nu uite, inainte de a injura, comenta si uri femeia…..ca fara ea……….ei nici n-ar exista. De aia e bun echilibrul, iar lumea a fost creata asa cum e….sa fie ALFA SI OMEGA…NU? Oricum, fara vulgaritati, pentru ca asta urateste deja prea mult. In orice caz, parerea mea sincera e ca misoginii sint CEI MAI MARI FRUSTRATI IN VIATA SI INCAPABILI SA AIBA O FEMEIE CU INTELIGENTA! (CU SCULA SI VIOLENTA O POATE AVEA ORICARE). Numai bine.

 276. Cucurigu, dolofana sau nu, nu-ti trimit nicio poza, ca nu suntem la futomodel casting. Ne vedem sau nu, take it or leave it, it\’s ur call. 🙂

 277. Din nou un articol bun si de bun simt al lui Mihai. Articolele lui sunt de altfel singurele pe care il mai citesc din cand in cand pe acest site pentru ca este singurul cu care rezonez. Mi-am permis sa imi exprim si eu opinia(intr-un articol al meu de aceasta data deoarece daca mi-o exprim aici sunt destule hiene care sa imi sara in gat iar adminul va trece cu vederea ca de fiecare data). Asadar lectura placuta:
  http://myworldvsyours.wordpress.com/2013/03/27/unde-a-disparut-femeia/

 278. Maria, cum facem sa scapam de augusta ta prezenta? Parca te dezabonasesi de la flu.ro.. Te-ai intors sa ma mai ataci putin?
  Deh, asa-s muierile proaste si sensibiloase, nu stiu de gluma deloc

 279. @Maria, am intrat 5 minutele pe site-ul tau si iti respect parerea si ideile din multe puncte de vedere.

  Dar… chiar crezi ca a fost o miscare inteligenta sa dai aici linkul catre poze reale cu tine si sotul tau?

 280. Call me Juda, dar cred ca aici avem mai mult de-a face cu cu frustarile lui Mihai privitor la concurenta de pe piata muncii. Si cu atat mai mult, il irita discriminarea pozitiva (minim 30% in Parlament, in curand minim 40% in functiile de conducere – propunere in Parlamentul European).
  Hai sa facem o suma a frustarilor: \”geniile\” astea cu izmene pana acum 50 ani isi stiau bine locul pe piata muncii si in casa. Pe scurt, nu se speteau mult sa invete si nici sa exceleze in job, ca oricum concurenta era pe jumatate, iar acasa… frecau menta! 🙂 Acum e tragic: la birou are o sefa afurisita, oricand ii poate sufla vreo colega promovarea mult visata, dupa ce termina faculta ii ia mult mai mult timp sa se angajeze, trebuie ori sa munceasca mai mult (ceea ce clar nu le place) ori sa accepte compromisuri SI, colac peste pupaza, mai au si taskuri acasa. Naspa! 🙂
  Dar avem o veste proasta pentru Mihai: nu numai ca nu ne vom concentra pe plozi numai ca sa aveti voi liber la joburi, dar chiar refuzam sa intram in depresie, gasim solutii alternative de a avea o familie si dupa ce avem 30 ani (cum ar fi fertilizarea in vitro, in caz extrem mama surogat – pentru cele cu multi bani) si in plus o sa va obligam PRIN LEGE sa puneti naibii mana si sa-i cresteti si voi (un inceput bun este obligativitatea concediului paternal pe minim 1 luna). Ghinion! :)))
  PS: viitorul nu suna foarte roz pentru barbati. Pentru noi, in schimb, e din ce in ce mai bine. 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.