Femeia ca epava pe ”cel mai curajos site de femei”

Un titlu din Tabu, zarit pe FB, o numea ieri pe Nicoleta Luciu ”Avarie totala”. Poate nu mi-ar fi atras atentia atat daca n-ar fi fost vorba de Tabu. Care pe vremuri se prezenta ca revista femeilor destepte. Acum vad doar ca pagina web se subintituleaza ”cel mai curajos site pentru femei”.

Dau click pe material si vad cateva fotografii cu Luciu la plaja. In cuprinsul textului, silueta ei era mai disecata decat un corp supus autopsiei, in urma unei morti violente si misterioase, scuzati asocierea macabra. Ca are sanii lasati, abdomenul nu stiu cum, picioarele nici mai mult, nici mai putin decat deformate. Ce sa mai. Este o epava. Pentru ca, in final, articolul sa se incheie cu opiniile unui medic estetician. Care declara ritos ca liposuctia este o-bli-ga-to-ri-e! Nu insa si suficienta. E musai sa fie insotita de o abdomenoplastie. Si de o ridicare de sani. Iar tonul cu care da diagnosticul este unul care ar sugera ca Nicoletei Luciu i-a mai crescut un cap din burta si trei vertebre dintr-o ureche. Asadar, este cazul sa fie zgaltaita si sa se vada in toata monstruozitatea ei.

Citeste si:  Alegerea Angelinei Jolie

Mi-a parut rau pentru Luciu. Si mi-a parut rau pentru noi toate. Caci lumea in care medicii ajung sa recomande unor persoane care nu se-ncadreaza la obezitate morbida liposuctii este una bolnava. Lumea in care medicii vantura bisturiul ca ultima solutie uitandu-se la niste fotografii. Caci nu se spunea niciunde ca Luciu ar fi mers la o consultatie la respectivul medic, ca i-ar fi fost stabilita vreo tulburare de nutritie, vreo afectiune medicala ce ar fi recomandat liposuctia. Lumea in care ti se spune in titluri de-o schioapa ca esti o ”avarie totala” este una in deriva. Fara busola, fara reminiscente de bun-simt. Luciu, sa ne intelegem, nu era surprinsa participand la un concurs miss, iar cine a scris materialul nu reprezinta un juriu. Luciu era, cu copiii ei, pe o plaja a patriei.
Termenul ”avarie totala” se foloseste in cazul accidentelor de masina, atunci cand se considera ca pagubele sunt atat de mari incat e imposibila/neprofitabila recuperarea vehiculului.

Citeste si:  Ati invins. Condoleante!

Carevasazica, un corp al unei femei – intamplator una cunoscuta – este un obiect aflat in forma avansata de deteriorare. Drept pentru care merita sa fie ”casata”. Dietele si sportul, sustin asa-zisii medici intervievati, nu mai sunt suficiente. Se impune interventia „mecanica”.

Am citit si am recitit. Imi scuzati naivitatea, dar daca femei ca Nicoleta Luciu ajung in dintii hulpavi ai acestui malaxor, nu as vrea sa stiu cum ar iesi de acolo femei cu care genetica sau stilul de viata au fost mai crude.

Citeste si:  De ce n-ai, ma, sapca?

Revenind la titulatura de „cel mai curajos site pentru femei”. Asa se cheama mai nou indrazneala grobiana? Curaj?

Iar astfel de linsaje primesc like-uri si share-uri. De la alte femei.


3 Comentarii
  1. mda. socant si totusi nu asa socant. dar o scarba tot ai. si o mare teama. suntem victime ale societatii, suntem produse. si idiotii dau like. lumea in care traim – atat de usor sa o iei razna.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.