Femeile din Arabia Saudita – drept la identitate

Din ciclul noutati din alte lumi.

In Orientul Mijlociu, dupa cum mai bine sau mai putin bine stiti, multe tari sunt cunoscute pentru locul femeii in societate. Iar intre ele, fruntasa este Arabia Saudita. Sharia in forma ei cea mai sinistra. Femeile din Arabia Saudita traiesc intr-o dependenta totala de barbat. Insa saptamana trecuta, presa locala a anuntat un mic pas spre progres. Pe voi va va face sa radeti, insa imaginati-va realitatea sumbra in care traiesc aceste femei, atat de absurda incat pentru noi este de neconceput.

Citeste si:  Pierderea unei sarcini

Femeile divortate si vaduvele vor putea avea propria carte de identitate. Astfel nu vor mai depinde fostul sot sau de rude pentru tot felul de demersuri administrative cum ar fi inscrisul copiilor la scoala. Lucruri simple, banale, dar pe care nu le puteau face. Din pacate, deocamdata n-a fost data publicitatii nicio data de la care masura legislativa ar urma sa intre in vigoare.

Citeste si:  Tara te vrea prost, tara te face doctor

Uimitor este ca, intr-o tara traditionalista ca Arabia Saudita, procentul divorturilor este de 28 la suta. 65 la suta dintre procese au legatura cu familia.
Femeile saudite au nevoie de aprobarea tatalui, fratelui sau sotului cand vor sa calatoreasca sau sa munceasca. Dreptul la carnet de conducere le este refuzat.

Citeste si:  Iubiti mult sau bine?

Pasul acestora se adauga altora realizati in august, cand le-a fost acordat dreptul de vot si dreptul de a participa la alegerile municipal. Primul tur de scrutin la care vor putea participa va avea loc pe 12 decembrie 2015.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.