Hainele tale: Personalitatea ta

Hainele pe care le porti sunt probabil cel mai bun indicator al adevaratei tale personalitati. Dar, de cele mai multe ori, trebuie sa privesti dincolo de haine si sa fii un pic mai atent la modul in care cei din jur le poarta, la lucrurile pe care limbajul corpului le transmite si la multi alti factori pentru a avea o vaga idee asupra personalitatii cuiva.

De exemplu, un barbat de 50 de ani care poarta inca haine la moda, e clar nu prea a trecut de criza varstei de mijloc si isi doreste in continuare sa fie in randul tinerilor si sa se simta confortabil in hainele pe care ei le poarta.

In ziua de azi se pune din ce in ce mai putin accent pe cat de scumpe sunt hainele pe care le porti si mai mult pe genul de haine pe care le porti. Popularitatea magazinelor second hand si a outleturilor sugereaza ca putem arata foarte bine cheltuind bani putini si creand outfituri sofisticate si ieftine.

Citeste si:  Inevitabilul menage a trois: el, ea si niste bani (I)

Sa nu ne gandim ca tot ce gasim in acest gen de magazine este extraordinar, dar e foarte clar ca oamenii sunt mai putin pretentiosi si din ce in ce mai practici. Cand traiesti de la un salariu la altul, nu-ti pasa foarte mult daca oamenii stiu ca iti faci cumparaturile la un second hand; pe de alta parte, purtand haine create de designeri consacrati faci practic parte dintr-un „club” exclusivist, al oamenilor care poarta hainele acelui designer in viata de zi cu zi.

Daca vreodata acesti oameni „de firma” s-ar intalni sa discute, ar realiza ca provin din medii total diferite. Exista o mare sansa ca ei sa realizeze ca nu traiesc stilul de viata pe care fotomodelele si fotografii il sugereaza in reclamele designerului. Linia comuna dintre acesti oamenii se rezuma la aspiratii, pentru ca multi dintre noi vor, si se simt in acelasi fel, dar foarte putini realizeaza lucrul acesta.

Citeste si:  E nevoie de acord formal inainte sa facem sex?

Cei care iau moda foarte in serios au foarte multe lucruri in comun si de multe ori se trezesc imbracati la fel pe strada. E foarte ok si „trendy” sa fii unic, dar cateodata trebuie sa te imbraci cum te simti in loc sa incerci sa apari tot timpul diferit si sa iesi in evidenta. Incercarea continua de a iesi tot timpul in evidenta poate fi foarte obositoare si poti rata destul de multe lucruri frumoase ingrijorandu-te de ce va spune lumea despre tine, tinand cont de hainele pe care le porti.

Cand adolescentii arata toti la fel, indiferent de oras, este pentru ei vor sa faca parte din multime; uneori vor continua sa se imbrace ca fiind parte din multime pana dupa varsta de 20 de ani. E clar ca fiecare are individualitatea lui, dar le este foarte greu sa se desparta de curent. Este una sa te simti sigur pe tine, si alta sa arati cat de sigur esti pe tine, asa ca se vor ascunde in spatele modei mult timp, pana cand constientul lor este convins ca sunt siguri pe ei.

Citeste si:  Un 8 Martie lipsit de flori. Un 8 Martie altfel

Cei din jurul tau vor spune ca porti lucrul asta sau nu porti lucrul celalalt pentru ca ei percep o anumita parte a personalitatii tale de care poate tu nu esti constient. Tocmai asta este lucrul minunat pe care il face moda: te lasa sa-ti gasesti un look care sa exprime modul in care te simti in acel moment si face acest lucru mult mai bine decat ar putea sa-l faca cuvintele.


2 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.