Locul femeilor in Univers

Femeile: gingase fapturi ce nu trebuie atinse nici cu o floare, frumoase prin natura lor, elegante si gratioase, mame devotate, iubite fidele, intreprinzatoare, negociatoare, puternice, spontane, intuitive. O descriere ce a ar umple cu usurinta aceasta pagina. Insa ne vom opri aici. Nu vom incepe sa insiram toate calitatile si aptitudinile femeilor, desi sunt multe. Nu incercam sa facem pe feministele si sa luptam pentru drepturile lor desi ar merita. Nu incercam nici macar sa le ridicam la rang de zeitati, desi li s-ar cuveni.

Ce este o femeie? O fiinta care da viata unui pui de om, care iubeste, care are grija de toti ceilalti membri ai familiei, inclusiv de prieteni si rude, care se roaga, care spera, care nu isi pierde niciodata speranta? O femeie este un izvor inepuizabil de energie, energie ce si-o canalizeaza mereu in folosul altora si mai putin in folosul ei. Nu, nu filosofam! Incercam doar sa privim realitatea. Si da, ma refer la acea energie pentru a crea, a tine in pantece si a da nastere, a creste cu resposabilitate, a iubi, eventul a crea din nou si, din nou, a da nastere. Energie pentru a suporta nedreptatea oamenilor din jur, a societatii, a sotului, pentru a rezolva singura acele treburi pe care nimeni nu le-ar putea face mai bine ca ea.

Da, este vorba de mine, de tine, de mamele noastre, de surorile noastre, de prietene si, de ce nu, chiar de sotiile voastre. Este vorba despre acele femei de al caror zambet ne lovim zilnic, insa pe care de prea putine ori le apreciem.

Citeste si:  Aceeasi Marie cu alta palarie, dar fara chiloti in Piata Universitatii

Care este locul femeilor pe aceasta lume? Uneori, unii barbati se poarta de parca s-ar impiedica de ele. Existenta lor nu reprezinta atat de mult interes, ba mai mult, unii ar sustine ca se pot lipsi usor de ele. Sa fie oare adevarat? Capetele familiilor care fara gat nu pot face nimic. Dupa cum stiti, exista o vorba, destul de celebra: „intr-adevar, barbatul este capul familiei, insa femeia este gatul”.

Ce fac femeile maret pe lumea asta? Si care este scopul lor? Sa se limiteze la treburile casnice, sa spele, sa calce, sa faca piata, sa creasca copii, sa se infrumuseteze pentru a le bucura celor de langa ele privirea, sa asculte si sa taca, sa urmareasca cu atentie fata a riposta, sa fie intelegatoare, sa isi vada linistite de drumul lor fara a cere prea multe explicatii?

Ce asteapta ei, barbatii de la noi? Iubire, apreciere, grija, respect? Dar ce facem cu toate aceste lucruri de care si noi avem nevoie? Barbatii sunt vesnic „in cautare”: de nou, de frumos, de surprinzator, de haios. Si cauta chiar si alte femei. Ei au dreptul! Dar noi oare de ce nu avem? De ce barbatilor li se pot trece cu vederea si ierta multe, insa femeile daca o pornesc si ele spre propria lor cautare sunt etichetate gresit? De ce ei pot, pentru ca sunt barbati, iar noi femeile nu putem, pentru ca am fi niste „stricate”? Propria fericire ne-ar afecta imaginea!

Citeste si:  Blondele "prostesc" barbatii

Nu, nu este doar un sir lung de intrebari. Este un adevar pe care fiecare dintre noi il va avea de infruntat mai devreme sau mai tarziu. Asa l-au infruntat si bunicile noastre si mamele noastre si intr-un final il vom infrunta si noi.

Femeile nu sunt bune la nimic, dar totusi sunt multifunctionale. Ce poate face o femeie si nu poate face un barbat? O femeie poate sa rada atunci cand este trista si sa planga atunci cand este fericita, poate sa faca mai multe treburi in acelasi timp, sa vindece de la un genunchi julit pana la un suflet ranit, poate sa fie sfatuitor, confident, vraci, bucatar, administrator, decorator, poate sa impleteasca cosite din par si inclusiv sa repare o priza sau sa zugraveasca. O femeie poate fi acolo unde trebuie la momentul potrivit si poate face toate cele descrie mai sus, fara sa se planga, dar mai ales cu foarte multa placere.

Desi parca ar fi creatia perfecta a lui Dumnezeu, femeile nu stiu sa se aprecieze la adevarata lor valoare. Nu sunt constiente de cat valoreaza si poate tocmai din acest motiv exista si barbati care le calca in picioare. Nu neaparat la propriu. Le calca sufletul in picioare, iar asta doare mai mult decat fizic.

Citeste si:  Ce au in comun popii si manelistii?

De ce nu ne iubesc barbatii? Sau poate ne iubesc doar atunci cand tacem, cand ne facem treaba linistite, cand nu ridicam tonul, ne iubesc doar atunci cand suntem marionete. De ce oare toti barbatii au, din firea lor, un aer grandoman si simt nevoia de a fi superiori femeilor? De ce sunt rai, violenti, tradatori, nerecunoscatori, lasi?

Femeile trebuie respectate indiferent din ce zona provin, indiferent de cum arata, ca sunt slabe sau grase, frumoase sau mai putin frumoase, tinere sau batrane. Sunt niste fiinte magnifice fara de care lumea si-ar pierde echilibrul. Poate ca, langa ele, viata nu este tocmai usoara, insa si fara ele si-ar pierde sensul. Este posibila o lumea fara femei? Nu cred, pentru ca in primul rand nu ne putem lipsi de iubirea lor, de farmecul si stralucirea cu care aceste fiinte au fost inzestrate. Nu ne putem lipsi de zambetul lor, de buna lor dispozitie molipsitoare si de sperantele lor.

Acele sperante si visuri care, la un moment dat, par absurde, insa pe care numai ele stiu cum sa le transforme in realitate gratie perseverentei si intuitiei lor.

Lumea apartine acelor oameni, femei sau barbati care au curajul sa schimbe ceva, sa isi caute fericirea, lumea este a celor care nu cunosc frica.


Un comentariu
  1. Locul femeii in Univers este acolo unde si-l face singura, pe propriile-i picioare, acolo unde se simte fericita si implinita!
    Eu una nu mi-am gasit inca locul…asta din cauza faptului ca inca lumea asta nebuna este condusa de barbati egoisti si care sufera de complexe de inferioritate ( NU generalizez, numai peste d-astia am dat eu pana acum), dar din fericire in umbra unui barbat puternic sta o femeie puternica 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.