Mardeiasii tin conferinte de presa

Ati auzit de Adrian Solomon? Eu, nu. Pana azi. Azi, deputatul Adrian Solomon a reusit sa intre pe usa din dos a mass-mediei. A cunoscut gloria. Cu nici mai mult, nici mai putin decat cu o amenintare cu moartea la adresa lui Mihai Razvan Ungureanu.

Se-aude ca domnul Mihai Razvan Ungureanu ar vrea sa vina pe 1 Mai la IRB. Eu ii transmit public, ca sigur are urechi care s-auda, ca daca are nesimtirea, ca tupeu are cat cuprinde, sa vina in Barlad si sa nu anunte autoritatile, sa nu opreasca la primarie sa afle ce-i doare pe barladeni de la primarul municipiului Barlad va avea nu soarta lui Tariceanu, ci soarta lui Aldo Moro. Si asta nu-i o amenintare e o asigurare, domnul prim-ministru. Sa vii tu in Barlad si sa nu te opresti pe la primarie, sa n-ai bunul simt sa suni la primarie inainte ca vii.

Citeste si:  Blestemul romancelor frumoase revine

Presupun ca de Aldo Moro ati auzit. El a fost tot prim-ministru. In Italia anilor ’70. Asasinat. Impuscat de zece ori dupa ce fusese rapit de Brigazile Rosii, o grupare terorista de orientare marxist-leninista.

Deputatul Adrian Solomon a mai cunoscut o data gloria. Cele cinci minute de celebritate ale lui Andy Warhol. In timpul mandatului Tariceanu. Si acesta a comis imprudenta de a merge la Barlad fara sa anunte primaria. Dar Adrian Solomon, pe atunci viceprimar, nu a lasat nepedepsita impolitetea. Si l-a primit pe Tariceanu cu o… fanfara funerara. Se vede treaba, omul are o apetenta pentru ce vine din registrul mortii. Fanfare, gloante descarcate intr-un om invelit intr-o patura.

Contactat de redactorii Realitatea.net, explicatia a fost halucinanta. Cat de serioasa e lumea asta, acuma va intreb? Cum sa creada lumea ca l-am amenintat eu cu moartea pe premier? Eu sunt convins ca nu va veni la Barlad. Iar daca va veni la Bârlad, va trece si pe la Primarie, daca va mai fi premier. Dar nu va mai fi premier. Eu nu am comparat nicio persoana. Am folosit o expresie. Adica, va avea viata grea, nu ma ocup eu de Brigazile Rosii. Sunt cuvintele mele, sunt constient de asta. Nu am nicio legaturã cu ce intelegeti voi din ele. O declaratie precedenta incercase sa lamureasca opinia publica afirmand ca in zona Barladului se foloseste des expresia “a trai ca Aldo Moro” cu sensul de “a avea o viata de caine” si ca multi oameni simpli vin la cabinetul sau, plangandu-se de diferite probleme si spunand “Nu mai putem, traim ca Aldo Moro”. In concluzie, nu a amenintat cu moartea, ci doar cu… viata grea. Personal, ma indoiesc de larga raspandire si recunoastere a numelui lui Aldo Moro in randul populatiei barladene. Mai ales ca expresia in sine nu are niciun sens. Aldo Moro a trait binisor… pana sa moara violent.

Citeste si:  De Dragobete, iubeste romaneste!

Exista voci care cer demisia lui din Parlament. Ar fi un gest de onoare de care nu-l pot suspecta insa, iar realitatea imi confirma banuielile prin declaratiile ulterioare.

Ce mi se pare insa bizara, ca sa folosesc un eufemism, este lipsa de reactie a conducerii PSD. Nu poti tolera astfel de iesiri, nu poti califica o amenintare drept miscare a opozitiei, drept critica. Nu. Avem de-a face cu o iesire incalificabila, pe care partidul din care Adrian Solomon face parte trebuie s-o sanctioneze ca atare. Asta nu mai e politica, asta e miscare tipica interlopilor. Stiu ca politicienii de la noi nu sunt deloc straini de lumea subterana, dar, de aici si pana la a imprumuta modele comportamentale tipice acesteia era o distanta pe care Adrian Solomon tocmai a parcurs-o cu maxima indolenta.

Citeste si:  As fi putut salva niste oameni. Dar n-am facut-o

Sursa foto: bzi.ro


4 Comentarii
  1. Livia, faţa ca faţa, dar să se şi poarte în consecinţă…

    Mâine, poimâine, încep să trimită papagali morţi, căpăţâni de cai prin curier.

  2. @ Irina: plicuri cu Antrax:))
    Eu nu inteleg cum am ajuns in stadiul asta. Deputatul ala care e arestat acum, de avea retea de prostitutie… Toti dubiosii de pe lume, lipsiti de educatie minima si de inteligenta macar la nivelul unei curci. Ma ingrozesc, sincer.

    @ Livia: Ai dreptate, fata il tradeaza. Cred ca ar trebui sa fie obligatorie poza pe buletinele de vot. Sincer. Sa iti aduci aminte mai bine cine e x, ce a promis, si daca il vezi pe strada, sa stii pe cine iei la intrebari.

  3. o data in plus, se dovedeste ce fel de indivizi fac parte din PSD, ce indivizi fac cinste Psd ului, ba mai mult, mai sunt si membri in parlament. interlopi, barosani, mardeiasi, vai de noi cu asa \”politicieni\”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.