Mare ne e gradina misogina!

Din capitolul „Mare ti-e gradina misogina, doamne!”, va prezentam azi reactia unui ministru din India, tara care are o grava, dureroasa si spinoasa problema cu violurile. Omul a gasit solutia: femeile sa nu mai poarte bikini! Costumul de baie, pardalnicul si nemernicul, este vinovat pentru barbatii care nu-si pot tine mainile departe. Bucatile alea de material textil le pun activitatea cerebrala in stand by, neuronii nu mai reactioneaza, sinapsele se ard si pac! violu-i gata.

Conform cotidianului ?The Telegraph”, Sudhin Dhavalikar a afirmat „Sa porti bikini poate atrage multe probleme, precum agresiunile sexuale. Cred ca ar trebui sa interzicem la plaja purtarea costumului de baie. Nu ar trebui sa le permitem celor care-i poarta accesul in spatiile publice”. Iar asta referindu-se la un oras care numara 500 000 de turisti pe an. Se pare ca membrul partidului nationalist BJP nu prea se da in vant dupa femeile occidentale: „Aceste fete, imbracate foarte sumar, intra in carciumile noastre si propaga o cultura daunatoare. Ar trebui sa le fie interzis accesul caci surorile si fiicele noastre vor fi influentate de asemenea exemple nefaste”. In continuare, conform aceluiasi ministru, costumul de baie este un mijloc de a atrage „pradatorii sexuali”, iar femeile care-l poarta stiu bine asta. Iar stiind, n-au de ce se plange.

Citeste si:  Brandurile si romanii: profitul trece, obiceiurile raman

Afirmatiile politicianului au scandalizat militantele feministe. Annie Raja gaseste astfel de masuri ca fiind primitive si discriminatorii. „Sudhin Dhavalikar vrea ca femeile sa nu mai iasa din casa. Nu are niciun drept sa le spuna ce sa imbrace si cum sa se poarte”.

Nu este insa prima oara cand un politician indian are astfel de iesiri. Un anume Tapas Pal in urma cu ceva timp isi ameninta adversarii ca-si va trimite fiii sa le violeze femeile din familie.

Citeste si:  Fascismul si femeile

Inainte sa va scandalizati de ce salbatici si primitivi sunt ei, amintiti-va ca si la noi se practica adesea culpabilizarea victimei. Si la noi se cauta explicatii ale violului in afara violatorului. Si la noi, chiar victimele a diverse tipuri de infractiuni tin sa spuna cum erau imbracate, intr-o incercare total lipsita de sens de a se disculpa. Pe cate dintre prietenele si rudele voastre nu le-ati auzit spunand „si jur ca nu eram imbracata nicicum, nu aveam nici fusta mini, nici decolteu” dupa ce li s-a intamplat sa fie fluierate, pipaite, abordate in tot felul de moduri pe strazile din Romania? Sau chiar pe voi inseva?

Citeste si:  Pomana universitara

Intre timp, la noi, primarul Mazare continua sa promoveze Mamaia ca intaiul bordel al tarii. Afisele campaniei „Mamaia Style”, suspendata deocamdata printr-o decizie CNCD, expun numai prezente feminine, ba in postura de pasari (bird watching, ni se spune), ba in postura de vanat (safari). Si acelasi primar este indignat ca nu-i este apreciata munca. Si la noi gradina (The Carpathian Garden) este, dupa cum se vede, incapatoare. Diferenta fata de India e ca, in timp ce ei le vor pe femei inchise, ai nostri ne vor cat se poate de expuse. In curand, vom fi trecute la capitolul „investitii si obiective turistice” si se vor atrage astfel fonduri europene. Deh, ai nostri sunt mai „business-oriented” decat ai lor.


2 Comentarii
  1. Hahaha

    Femeia moderna occidentala, independenta,emancipata, dezinhibata, purtand doar o pereche de ochelari negri la plaja si atat, da nas in nas cu o musulmanca ascunsa in abaya si niqab.

    Trec una pe langa cealalta in timp ce occidentala gandeste: \”Biata de ea, sclava barbatilor, totul ascuns mai putin ochii\’\’, iar musulmanca :\’\’Biata de ea, sclava barbatilor, totul la vedere mai putin ochii\’\’. LOOL

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.