fbpx

Mobilul – telecomanda vietii

Traim intr-o lume in care ceea ce porti te defineste iar telefoanele mobile sunt din ce in ce mai mult un accesoriu la moda. Constient sau nu, multi dintre noi ne personalizam telefoanele, fie ca e vorba de modificari interne cum sunt wallpaper-urile, tonurile de apel si screensaver-ele, fie de modificari externe – abtibilduri, carcase funky sau pur si simplu breteaua care te ajuta sa-l porti la gat. Toate astea sunt un mod prin care ne exprimam personalitatea, tinand cont ca mobilele au intrat atat de mult in viata noastra incat au ajuns o extensie a propriei persoane.

In unele cercuri de prieteni, totul se rezuma la cat de „flashy” este mobilul tau. Iar producatorii de telefoane i-au ajutat pe cei dornici de mobile cu stil, lansand pe piata o serie de modele numai bune pentru a te lauda. Incepand de la stilul urban pana la cel de lux, avem mobilele de la Vertu, BenQ Siemens, Apple, Nokia, LG si Samsung ce s-au aruncat in aceasta lupta.

Citeste si:  Cursuri de seismologie predate de mitropoliti

Mobilul tinde sa ajunga nu doar un instrument de socializare, ci un simbol a ceea ce esti si vrei sa exprimi. Daca ai un Motorola, probabil ai sub 24 de ani si esti foarte atent la ceea ce porti, un Nokia in buzunar da de gol o persoana legata de familie si cu o pozitie de management la locul de munca, Sony Ericsson este preferat de tinerii ambitiosi care incearca sa se faca remarcati, LG-ul este marca de top pentru mamici, in timp ce Samsungul este apanajul femeilor tinere si carieriste conform studiilor din afara.

Citeste si:  Mincinosi pe FB: mici, dar multi

La noi, oamenii isi cumpara telefoane mult mai scumpe decat isi pot permite. Motivul consta in faptul ca masina, hainele, telefonul mobil sunt obiecte care afiseaza averea personala pentru romani. Iar pentru a arata o situatie financiara cu mult mai buna decat au in mod real, unii achizitioneaz telefoane pe care, in fapt, cu greu si le pot permite.

In conditiile in care mobilul poate spune atat de multe despre tine, este din ce in ce mai greu, sa afisezi in locuri publice, caramida de Nokia de acum doi ani, pe care o tii pentru ca te-ai atasat sentimental de ea. S-ar putea ca lumea sa traga niste concluzii pripite si sa te trezesti un exilat in cercul de prieteni pentru simplul motiv ca nu esti in pas cu moda, camera telefonului tau nu are 5x megapixeli si nu se aprind beculete pe carcasa atunci cand te suna cineva. Si toate astea pornesc de la un simplu telefon mobil.

3 Comentarii
  1. Pai asta mai tine si de gradul de snobism al fiecaruia.
    Sunt si oameni suficienti de puternici si echilibrati carora
    nu prea le pasa de parerea altora, mai ales ca cei care te judeca dupa
    telefon, categoric nu sunt de buna calitate.

  2. E destul de greu sa gasesti oameni de buna calitate printre pustanii de liceu. Chiar din clasele mai mici umbla cu telefoanele de gat de parca ar fi cel mai hip accesoriu. Cei trecuti de varsta copilariei nu se lasa asa usor influentati de marca telefonului din buzunar si nici nu si-l etaleaza pe mese prin restaurante.

  3. sunt de acord cu hana, si cred ca e o prostie sa te dai mare cu mobil si masina faina si pe de alta parte sa n-ai ce manca. desi sunt multi printe noi care procedeaza asa, oamenii integri nu se lasa provocati de aceasta tendinta din zilele noastre. Nu e tot telefon si il folosesti pentru a suna pe cineva, fie ca e caramida de nokia, sau minusculul si sofisticatul Sony Ericsson?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.