Morala si moralisti

In unele momente mintile oamenilor imi par atat de inguste incat imi vine sa le despic testele ca sa se mai faca niste loc. Bine, pe de alta parte, le-as putea multumi ca nu ma lasa sa intru in criza de subiecte…

Judecati si voi, va rog!

O anume domnisoara X (de cca 24-25 de ani) a ramas insarcinata, fara sa fie casatorita cu iubitul ei. Acesta a fost anuntat si, intrucat nu avea inca ganduri de casatorie, nu a dorit sa stie nimic de copil. Din motive de ea stiute, domnisoara X a hotarat sa pastreze copilul si sa rupa orice legatura cu „fericitul” tatic. Pana aici – toate bune… mai ramanea sa isi anunte si parintii, care parinti au reactionat… peste asteptari, adica nu numai ca au certat-o si au ciufulit-o zdravan, dar s-au pus pe bocete si pe smuls parul din cap mai ceva ca la inmormantare. Motivul? Sa nu credeti ca de grija a cum se vor descurca, pentru ca stau bine financiar… ci… pentru ca, citez: „i-a facut de ras”. „a adus nenorocirea pe capul lor”, „nu vor mai avea obraz sa iasa in lume”.

Citeste si:  Vacanta vine cu trenul vietii

Ironia o vad in faptul ca nu se indoia nimeni ca domnisoara X intretinea relatii sexuale cu… flacaul Y – erau de ceva timp impreuna. Nu s-a scandalizat nimeni insa pana cand nu a ramas insarcinata! Abia atunci a devenit femeia usoara a blocului, oaia neagra a familiei si aducatoarea de belele, cea pe care toate mamicile de adolescente din cartier isi sfatuiau odoarele sa o ocoleasca iar babele scuipau in san cand treceau pe langa ea, „pramatia”.

Ce ti-este si cu moralitatea asta… Mai concis: cata vreme s-au intretinut relatii sexuale in liniste nu a avut nimeni nimic de obiectat, ba dimpotriva: „Vai, ce draguti sunt amandoi plimbindu-se seara de manuta…”; cum a aparut, insa, DOVADA – au inceput sa se arunce pietrele – o fi pentru ca acum nu se mai poate preface lumea ca nu stie?

Citeste si:  Topul brandurilor enervante

De unde ideea aceasta ca trebuie sa fii mai mult sau mai putin prostituata ca sa ramai insarcinata in afara casatoriei? Din umilele mele cunostinte anatomice este de ajuns o noapte de dragoste ca sa fie conceput un copil (asta ca sa nu spun 5 minute); falsilor puritani le transmit ca pana si pentru tripleti se pare ca tot un singur act sexual si – culmea! – cu un singur barbat! – este de ajuns (au descoperit americanii de curind).

Lumea NU VREA sa stie, nu vrea sa fie obligata sa vada. Daca domnisoara X ar fi facut un avort s-ar fi susotit putin pe la colturi si apele s-ar fi linistit repede, parintii ar fi tinut in continuare capul sus iar duduia ar fi fost respectata ca fata politicoasa si draguta cu toata lumea, asa cum se intamplase pana atunci. Dar nu! Ea s-a incapatanat sa isi inchipuie ca poate incalca limitele unor mentalitati invechite si pentru aceasta trebuie sa plateasca.

Citeste si:  Hai sa ne mai si formalizam!

Ma intreb doar – si va intreb si pe voi, cele care ganditi precum cucoanele bonome mancatoare de seminte in fata blocului (daca intamplator cititi FLU – sper ca intamplator!), cum se impaca aceasta aviditate de moralitate pe care o afisati, aceasta campanie pentru etica in numele careia improscati cu noroi… cu expresiile pe care le aruncati, „copil ii trebuia asteia?!”?. Un copil este intotdeauna o binecuvantare si doar voi sunteti cele care determinati tinere mame in situatii nefericite sa il vada ca pe o nenorocire!

PUNCT


4 Comentarii
 1. foarte dur articolul; si foarte adevarat! dar intotdeauna lumea isi va baga nasul in treburile tuturor, in casa lor, in patul lor… nu cred ca tine neaparat de mentalitate cat de un spirit de turma, care spirit te determina sa vrei sa faci parte din masa acuzatorilor.

 2. Daca nu ar fi moralistele astea mancatuoare de seminte cum le spui tu libertinajul ar fi in floare. poate ca exagereaza uneori, dar e bine sa ne mai fie frica si de gura lumii ca altfel am face tot ce ne trazneste prin cap; abstinenta pana la casatorie mi se pare o varianta rezonabila ca sa nu se iste controverse de-astea.

 3. Abstinenta, da. E buna si recomandata.
  Dar d-na Molly crede ca uciderea copilului nenascut e o varianta buna si morala????
  Sa se dea cu pietre in tanara femeie ca vrea sa pastreze copilul? Asta e moralitate???
  E groaznica ambivalenta asta cand se amesteca binele cu raul, pana nu se mai stie de fapt
  ce e bine si ce e rau.
  Cati oameni sunt abstinenti fara sa fie considerati cel putin ciudati de \”moralistele\” mancatoare de seminte?
  Si cate avorturi au la activ aceleasi \”moraliste?
  Hai sa nu fim ipocrite!!!!

 4. @Hana: spui sa nu mai fim ipocrite si in acelasi timp ridici in slavi abstinenta pana la casatorie? Cine mai este abstinent pana la casatorie in ziua de azi?
  \”Hai sa nu fim ipocrite\” si sa recunoastem ca nici abstinenta nu e o varianta… pentru ca nu ne place!!! Ne-ar placea sa ne lase lumea in pace si sa nu fie treaba nimanui ce si cu cine facem

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.