O istorie de violenta zilnica

Alina se trezeste dimineata, se spala, se machiaza (lucreaza intr-o multinationala), isi bea cafeaua in graba si pleaca spre metrou. La intrare, un tip ii arunca un ”Papusa, unde te duci asa grabita dimineata? Nu mai bine te f** si eu putin?”.

Maria se ducea spre spital la mama internata. Se grabea caci intarziase la un interviu. Da sa intre, dar portarul ocupa usa: ”Unde te grabesti asa, zana? Eu de ce-s aici?” si-ntinde o mana pe care vrea s-o propteasca pe talia ei.
Se facuse zece seara si Georgiana terminase de pregatit cina. Cand sa puna masa, isi da seama ca uitase sa ia paine. Isi trage paltonul peste trening, se-ncalta in niste ghete militaresti si da fuga la non-stopul din coltul strazii. ”Singurica, singurica la ora asta?”, ii arunca vesnicul betiv abonat la b ere la pet, pe care o bea chiar in fata magazinului.

Citeste si:  Scoli de seductie - noi culmi ale penibilului contra cost

Anca fusese chemata in b iroul sefului. Situatiile astea o incomodau mereu caci seful ei, altminteri un tip jovial, care-i facea pe toti sa rada in hohote in teambuildinguri, ori de cate ori erau intre patru ochi, se apropia suparator de mult de ea, isi punea mana peste mana ei cand mouse-ul era la ea.

Raluca calatorea des cu trenul. Acum trei luni, intarziase si urcase in tren – ultimul din acea zi – fara bilet, stiind ca exista posibilitatea de a cumpara unul de la controlor. Nasul i-a propus insa, aplecandu-se spre ea si gafaind scurt a alcool, ”sa rezolvam altfel, ca mai bine iti iei ceva frumos de banii aia”.

Andreea iese in oras sambata seara. Danseaza, bea trei cocktailuri, un tip o agata, il place si nu prea, se saruta, ei i se face lehamite si decide sa plece. Ia un taxi din statie, iar taximetristul, vazand-o in fusta scurta si cu sutien cu push-up, percepand-o drept un bun ispititor, vai, atat de tentant, decide ca-si vrea plata in natura. Negociaza singur caci, se stie, femeile nu se pricep la economie. Iar ca ea sa nu-i scape, blocheaza usile.

Citeste si:  Scrisoare deschisa catre cei trei milioane de semnatari ai celei mai faimoase petitii din ultimii ani

Atunci intra in scena Cristi. Care, dupa ce Andreea scapa cu viata, dar cu leziuni vaginale si moralul pamant de flori, cu imaginea de sine macinata marunt, facuta pulbere, pana când e imposibil de recompus, ne explica doct cum Andreea a gresit. Ca nu s-a uitat bine la taximetrist (daca se uita cu atentie, observa ca acestuia ii scria in frunte, cu times new roman de 16, ”taximetrist violator”), ca nu a comandat prin aplicatie (aici mi-l aminteste pe Ponta cu tableta. Se presupune ca toate femeile acestei tari, in care 40 la suta din populatie are wc in fundul gradinii detin smartphone cu aplicatie pentru comanda taxi). Cum oricum iesise la agatat si cel mai probabil ea i-a facut avansuri taximetristului.

Citeste si:  Esti o maniaca a curateniei?

Dupa care urmeaza un elogiu mersului cu masina personala. Domnul este un finut, cu o masina plina de braduti parfumati, care dau ambientului un miros placut. Nu ca masinile taximetristilor, pline de mizerie si urat mirositoare. Cine nu-si permite masina, cine nu poate conduce din diverse motive, cine n-are smartphone, sa nu iasa din casa. Acestea sunt sfaturile domnului Cristi, fumator tacticos, catre jumatate din populatia Romaniei.

Povestea noastra se termina previzibil: inca o victima culpabilizata, inca un agresor caruia i se gasesc scuze.

Altlfel, sper ca v-ati distrat bine de 8 Martie, ati primit multe flori si v-ati simtit femei apreciate si respectate in Romania.


Un comentariu
  1. Irinuco, cel care scrie pe piticu.ro e el insusi un violator. Ti-o spune o femeie care il cunoaste personal. E si normal sa scrie ce a scris.

    Qui s\’excuse s\’accuse.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.