Otrava din produsele cosmetice

Nu stiu daca ati auzit vreodata de Phthalates… Ei bine, Phthalates este numele dat unor produsi chimici industriali ce sunt folositi pe post de solventi in multe dintre produsele cosmetice pe care le folosim zi de zi.

Majoritatea spray-urilor pentru par, ojelor si parfumurilor pe care milioane de oameni le folosesc in fiecare zi contin aceste chimicale periculoase.

Citeste si:  The NO Project powered by Bancpost: Foloseste-ti talentul pentru a ajuta la stoparea traficului de persoane

Aceste produse chimice ataca ficatul, rinichii, plamanii si sistemul reproductiv si pot fi absorbite prin piele sau inhalate. 5% dintre femeile cu varsta intre 20 si 40 de ani au in corp o cantitate de pana la 40 de ori mai mare decat s-a preconizat initial ca ar putea fi.

Cea mai mare concentratie se pare insa ca o au femeile aflate la varsta la care corpul este pregatit pentru a avea un copil. Acest lucru poate afecta serios dezvoltarea fatului ducand pana la anomalii infantile.

Citeste si:  Curaj sau prostie?

In 2003, o directiva a Uniunii Europene a interzis folosirea acestor chimicale in compozitia produselor cosmetice comercializate. In alte tari, Phthalates este inca legal.

Stiati ca 99% dintre produsele cosmetice pe care le folosim contin cel putin un ingredient netestat? In conditiile astea, nu pot sa ma gandesc altcumva decat ca asta este pretul frumusetii, pana la urma. Mie mi se pare un pret exagerat de mare!

Citeste si:  Cum ne batem joc de recensamant

5 Comentarii
  1. Sunt convinsa ca toate produsele pe care le folosim zilnic sunt pline de chimicale. Din pacate produsele naturale, cele care chiar sunt naturale sunt foarte scumpe. Dar putem oricand sa recurgem la plante, ceaiuri, tarate, etc, care, pe langa ca sunt 100% naturale, sunt si foarte ieftine.

  2. din punctul asta de vedere, de un an eu stau linistita pentru ca am descoperit o gama laaaaaaaaaaaaaarg de produse cosmetice, de ingrijirea casei, de nutritie care sunt 100% naturale, certificate de natiunile unite si care nu sint scumpe chiar de loc ba chiar, mai cistig un banut doi de pe urma lor. asa ca… nota bene!

  3. Din punctul asta de vedere, al cosmeticelor, am gasit o firma care are produse 100% naturale, pe baza de miere si ceara. Sunt super multumita de ele. In plus, faptul ca mai poti castiga si ceva banuti pe langa, nu e deloc de neglijat zilele astea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.