Poza din buletin sifoneaza mandria nationala

Ati vazut cum este acum cu pozele pentru buletin, nu? Nu mai duci pozele facute la fotograf ci te fotografiaza ei acolo, la Politie si le vezi direct pe calculator.

Ei, eu mi-am schimbat buletinul acum cativa ani si nu am stiut de mareata inventie. Intre noi fie vorba, abia asteptam sa-l schimb ca sa am si eu pe un document o poza normala, ca poza de pe diploma – sa spunem ca nu m-au prins din profilul meu cel mai bun. Respectivul domn de la Politie m-a asezat in fata aparatului, s-a dat doi metri mai in spate si a inceput sa-mi dea indicatii: ‘barbia un milimetru mai sus’, ‘priviti putin spre dreapta’, etc. Va dati seama ce mi-a trecut prin cap: ‘Domnule, ce profesionisti au astia aici la Politie… Nici nu se uita prin obiectiv si-si dau seama la milimetru…’ I-am aruncat cele mai admirative priviri de care sunt capabila – poate doar la amicul meu de joaca din copilarie care, pe cand aveam 5 ani, mi-a vandut pe o Eugenie secretul ca daca mesteci smoala ti se albesc dintii sa ma fi uitat mai admirativ.

Citeste si:  Povesti de dupa-amiaza, intr-un sediu CEC de cartier

Cand sa ies pe usa… vad poza pe un monitor care fusese cu spatele la mine si cu fata la respectivul. Mi s-a facut parul maciuca. Poza era ingrozitoare! Adica eu aratam ingrozitor, in rest poza era foarte frumoasa. Este posibil asa ceva? Tehnologie de ultima ora, nu costa nimic, dureaza trei secunde si nu pot spune si ei: ‘Uitati, domnisoara, va place ce a iesit sau facem alta?’! Ca sa nu mai spun ca ar putea sa amenajeze un ministudio cu o lumina care sa nu te arate de parca ai fi murit de o saptamana. Sa ne respectam putin, nu?

Citeste si:  Iubitul meu se drogheaza!

Ce are Politia Romana de castigat daca detine o baza de date cu 23.000.000 de monstruleti? E chestie de mandrie nationala. Daca vine un strain si se uita prin calculatorul lor? Ce zice? Ca suntem o natie de mutanti? Bine ca se investesc bani in drumuri si poduri. Cu drumuri si poduri intram noi in Europa, domnilor guvernanti care nu alocati buget si pentru astfel de lucruri importante? In Europa intram cu buletinul, ca pe acela il aratam la granita!

Bine, si mai sunt si alte cateva motive care ar explica o asemenea investitie intr-un studio foto la sectiile de Politie, dar sunt atat de… nesemnificative incat nici nu stiu de ce le mentionez totusi aici. Stiti si voi cand se intampla sa cauti ceva in posete si nu gasesti si-ti pierzi rabdarea si iti aluneca buletinul iar amicii care sunt pe langa tine dau dovada de galanterie si-l ridica. Il ridica… si rad un deceniu de atunci incolo de parul tau valvoi din poza si de nasul care, din cauza umbrei, se intinde pe toata fata. Iar tu indrugi o umbra de scuza :’M-a prins ploaia pe drum exact cand mergeam sa fac fotografia…’

Citeste si:  Noi am ales sa nu fim

Dar ceasta nu conteaza, nu stiu ce mi-a venit sa o scriu. Problema de maxima importanta este cea a mandriei nationale sifonate, actiune controlata si pornita indubitabil la initiativa si sub coordonarea unor dusmani externi.


2 Comentarii
  1. am murit d ras:))))) si au schimbat si parintii mei d curand buletinele si le au facut niste fetze luuuuuuuuuuuuungi d park erau d cal =)))))……..esti tare…imi plac oamenii cu simtul umorului exagerat d dezvoltat:)))):*…si fratito are umor..park sunteti rude:)))…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.