Programul prima casa! Pentru noi…

Ieri, foarte interesata, ma uitam lung la ce spuneau ministrii, in frunte cu Primul dintre ei, evident, despre acest program.
El este adresat tinerilor, celor care vor sa isi cumpere o casa in conditii mai bune decat de obicei.

Ce presupune programul, ca sa te incadrezi:

Sa ai un salariu de cca 550 euro, minim, adica undeva in jurul a 23 de milioane. Sa ridice mana cine are un salariu de 23 de milioane?!
Ok, se vor lua cumulativ sot si sotie. Sa ridice mana cine e maritata!
Sa nu ai credit ipotecar luat deja. Pai daca aveai credit ipotecar, nu era luat pentru o casa sau un teren pe care sa iti faci casa?
Mai apoi, s-a vorbit de dobanda care o sa fie de maxim 5,5 %. Ei bine, asta da! Aici chiar e un beneficiu. Si celalalt mare beneficiu, avansul de doar 3000 de euro, maxim.

Citeste si:  Alegerea Angelinei Jolie

Guvernul ne-a anuntat ca are un miliard de euro pusi deoparte pentru acest program. Ceea ce inseamna ca pot lua credit maxim 16.000 de persoane. Pai stiti cat inseamna asta? Probabil ca 10 % din visatori si maxim 50% din cei care chiar pot accesa acest fel de credit. Asa cred eu. Poate ma insel. Ca statistici nu cred ca a facut cineva. Statistica mea s-a desfasurat in ultimii ani, pe prietenii mei. Si s-a dedus ca un procent semnificativ din ei, adica 90% stau cu chirie!

Citeste si:  Despre bani si despre politica, ce nu stiati ca ar trebui sa stiti

Recunosc, prietenii mei nu sunt bautori de cafele pe Dorobanti dar nici ultimii parliti nu sunt. Sunt foarte curioasa cati dintre ei or sa beneficieze de acest program. Si mai sunt curioasa cate dintre voi se pot inscrie in acest program.

Am auzit o calculatie, la un post de radio, care spunea ca daca ai un salariu de 30 de milioane net si iti iei un credit de 60.000 EURO, platesti rata 320 de euro, pe luna, vreme de 25 de ani.

Citeste si:  Atractia psihologica a prostituatelor

Chiria acum e 200 de euro. A, si poate, asociat cu programul “Prima Casa”, sa se dea o lege a chiriilor. Ar cam fi timpul!
Deci, privilegiatele sortii, sa ne spuneti cum e programul.
Haideti sa vedem cine isi cumpara o casa prin acest program. Provincia nu stiu cate sanse are. Ca din catea stiu, acolo sunt salariile si mai mici decat in Bucuresti.

Facem poze si filmulet de prezenatre primei persoane care isi cumpara o casa in acest sistem! Dam cadou de casa noua daca vorbim de o domnisoara! 

Bafta!


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.