Prostia o fi fost inclusa de OMS pe vreo lista?

De doua zile, presa mare de la noi a publicat cu litere de-o schioapa o informatie conform careia dragostea ar fi fost inclusa de Organizatia Mondiala a Sanatatii pe lista bolilor psihice. Evenimentul zilei, Curentul, Antena 3, dar si agentii de stiri precum Agerpres au preluat noutatea, iar virusul s-a raspandit de aici pe bloguri si pe site-urile unde redactorii au neuronii ceva mai adormiti decat media. Sa fi fost cu totii indragostiti?

Intrigandu-ma lipsa de referinte, saracia informativa a articolelor cu pricina, dar si faptul ca erau citati niste presupusi cercetatori, nu britanici, ci mexicani (!), am cautat sa vad daca in presa internationala subiectul cu iz de cancan a fost tratat mai pe larg. Zero. Nu gaseam nimic, iar pe site-ul World Health Organization, nu gaseam decat subiecte plicticoase precum o campanie de vaccinare contra meningitei in Africa sub-sahariana, statistici privind cresterea cazurilor de variola in tarile sarace sau strangere de fonduri pentru a finanta vaccinarea impotriva HPV. Ma intelegeti, chestii medicale, cu seringi, boli grave si profilaxii, nu dragoste. Nicio inima rosie, nimic.

Citeste si:  Un francez insulta, sute de romani expectoreaza

Articolele de la noi, din minunata presa romaneasca, ne spuneau nu numai ca dragostea e o boala, dar precizau codul primit, F 63.9, stiut fiind faptul ca grupa F 63 se refera la tulburari comportamentale. Se mentiona chiar si durata obisnuita de manifestare, aceea de 4 ani. Probabil or fi citit distinsii autori romanul lui Beigbedder, “Dragostea dureaza trei ani”, dar stiind ca francezii sunt mai flusturatici din fire, s-au gandit sa mai adauge un an.

M-am gandit daca nu cumva “noutatea” aparuse pe vreun site umoristic sau intr-o emisiune de divertisment, iar ai nostri cinstiti jurnalisti au muscat momeala cu inocenta si gratia unui copil de cinci ani.

Citeste si:  Statutul fostei: prietena sau adversara?

Stiu, veti zice ca poti innebuni din dragoste. Ca ritmul unei vieti normale se da peste cap in perioada de “indragosteala”. Exista, e adevarat, modificari somatice, hormonale etc. Dar de aici pana la a afirma ca e tulburare psihica si, mai mult, ca OMS a inclus-o in randul afectiunilor este cale lunga.

Nu dragostea ca boala ma intereseaza insa azi. Ci lipsa de profesionalism a presei asa-zis mari, a publicatiilor asa-zise “quality”. Ce pretentii as mai putea avea de la Cancan, Libertatea et co.? Astept stirile in care sa ni se vorbeasca de salamul sau chilotii speciali care te vindeca de dragoste, gelozie. Si, de ce nu, prostie.

Asadar, dragi indragostiti, stati linistiti! Nu e nimic in neregula cu voi, ci doar cu presa romaneasca!

UPDATE: se pare ca azi e zi de carnaval pentru presa romaneasca. Un alt titlu de stire senzationalist: “Polemică în lumea islamică: Castraveţii şi morcovii ar trebui să fie interzişi femeilor”. Titlul apartine Agerpresului si se refera la un presupus cleric musulman, dintr-o tara europeana (nu se precizeaza care anume) si care ar fi opinat ca femeile ar trebui sa stea departe de legumele si fructele cu forma asemanatoare cu a unui falus, cum ar fi castravetii, morcovii, zucchinii, bananele pentru ca ar trezi fantezii sexuale. Suna a banc, nu-i asa? Daca redactorii ar fi petrecut 10 minute pentru a verifica, ar fi aflat ca presupusa noutate (deja veche in presa occidentala) a pornit de la o farsa si inclusiv site-uri din tari arabe au inclus-o la categoria “Comedy”.

Citeste si:  O femeie, un val, o libertate

Momeala a fost muscata din plin de Pro Tv, MediaFax, Realitatea. Iar lista poate continua. Prostia domino.


4 Comentarii
  1. Bill, e cu atat mai grav atunci. Doua saptamani si nu s-a prins ca e o farsa.

    Samburele de adevar, daca e, tine de starea de \”indragosteala\”. Toute autre chose.

  2. Singurii care ar trebui sa fie inclusi in categoria tulburarilor comportamentale sunt asa -zisii oameni de presa din Romania, pentru ca in urma articolelor lor oamenii ajung sa aiba adevarate tulburari de comportament si boli psihice:))(haideti sa fim seriosi, un adevarat reporter, editor, redactor, etc nu poate sa \”inopineze\” maselor asemenea chestii abominante, neverificate si ilare totodata)vai de presa noastra;nimic nu mai e real la noi =)))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.