Renee Zellweger si varsta unei femei. Pe dinauntru si pe dinafara

Pe 20 octombrie, publicatiilor mondene din intreaga lume le-a cazut o adevarata pleasca : fotografia unei Renee Zellweger de nerecunoscut, iar asta nu in sensul bun al cuvantului.
Pare-se ca si-a facut niste interventii chirurgicale in scop estetic, iar acestea nu au avut tocmai rezultatul scontat, unii afirmand chiar ca, in loc sa-i ia din ani, i-au adaugat. Sigur ca nu este prima vedeta care sufera o interventie cu rezultate nedorite. Au mai facut-o si Meg Ryan, Nicole Kidman si Melanie Griffith.

Dar hai sa nu fim ipocriti si sa ne dam seama daca noi intr-adevar condamnam operatiile estetice sau doar pe cele esuate.

Intr-o lume in care preaslavim dictatura tineretii, in care starea de vesnic adolescenti este vanata la orice varsta biologica, in care rolurile sunt scrise pentru tineri, iar sa te mentii in linia intai la Hollywood devine la fel de greu precum ii este unui fotbalist sa mai performeze in marile cluburi ale lumii odata ce-a trecut de un anumit prag al varstei, este putin ipocrit sa o condamnam pe Renee pentru alegerile ei.

Citeste si:  Iubiti mult sau bine?

Pentru fiecare esec in domeniul asta exista alte sute de interventii de succes. Personal, nu imi plac figurile blindate de botox, dar asta are legatura mai mult cu viziunea mea estetica, fiind o chestiune de gusturi decat una de etica.

Pe de alta parte, sa te duci ca vita (iar aici nu vreau sa inteleaga cineva ca am folosit termenul in sens peiorativ, ci doar in sensul ideii de sacrificiu imprumutata din vremea in care zeii cereau sange pe altare) la bisturiul chirurgului estetician inseamna sa abdici de la niste idei. Inseamna sa dai credit unui sistem care-ti pretuieste mai mult pielea decat talentul. Inseamna sa accepti ca jocul tau nu va mai fi la fel fara o carne care sa-l sustina.

Citeste si:  Nu sunt o caprioara

Renee poate ca nu va mai primi rolul indragostitei ingenue sau al tinerei zapacite. Dar poate primi roluri de femei mature. Femeia matura are si ea povestile si trairile ei. Femeile mature merg si ele la cinematograf si vor sa vada povesti despre ele, in care sa se regaseasca si cu care sa rezoneze. Sau nu? Visam toate la eterne si imbecilizante Twilight-uri?

Citeste si:  Ce ar trebui sa stie candidatii la jurnalism

Asistam la un proces de infantilizare, nu doar la o hipersexualizare. Se tot spune si se tot insista pe ideea ca important e cum te simti pe dinauntru, ca esentiala e varsta interioara si alte clisee asemanatoare. Iar asta serveste la a justifica orice : de la silicoanele puse la 50 de ani pentru ca, nu-i asa, suntem tinere si active sexual la evitarea responsabilitatii pentru propriile decizii, bune sau proaste. Dar ce este rau in a te simti de exact varsta pe care o ai? Ce este rau in a-mi asuma ceea ce am trait si in a cauta sa invat ceva din asta ?


5 Comentarii
  1. Renee Zellweger e atat de speciala ca actrita, interpreteaza intr-o maniera atat de inconfundabila rolurile ei, incat isi poate pune si coarne-n cap sau colti de argint. Tot farmecul ei vine din interior. Emana o frumusete cu totul speciala in privire, gestica, voce, astfel incat si tone de botox de-ar fi, nu pot ascunde asemenea trasaturi speciale.

  2. Si ce e rau sa-ti pui silicoane si sa fii activa sexual la 50 sau chiar 60 de ani? Ce e rau sa porti blugi de ultimul trend la 60 de ani ? Daca tu consideri ca asta e eva ridicol si inseamna sa nu ai trairi de bab,inseamna ca TU esti cea care are prejudecati, nu eu.

  3. Drunkinlove, Nu stiu ce sa zic.
    Astfel de interventii creeaza un soi de imobilitate a fetei. Fara mobilitate, pierzi la capitolul expresivitate.

  4. Expresivitatea actritelor nu sta numai in mobilitatea falcutelor. Ma rog, asta e esentiala la starletele porno, Renee neavand nicio treaba cu asta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.