Sexul nu se reflecta in rezultate!

Dupa cum vorbeam si intr-un articol mai vechi, am ajuns sa exageram cu mult trambitata egalitate intre sexe. Exageram atat de mult incat nu numai ca nu ne mai baga nimeni in seama ci suntem chiar luate peste picior cand vine vorba de feminism, oricare ar fi contextul – indreptatit sau nu – in care il pomenim.

Se uita totusi ca atitudinea noastra, chiar daca uneori exacerbata, isi are radacinile in social, in felul in care suntem tratate pe strada, acasa sau la job. Nu am cere egalitate daca nu am simti – cel mai adesea fara sa putem explica – faptul ca ni se pune la indoiala competenta si ni se neaga calitatile doar pentru ca suntem femei.

Evident exista femei carora le place fotbalul, la fel cum exista barbati croitori. Daca barbatul croitor este recunscut ca specialist insa, e putin oprobabil ca pasionata de fotbal sa poata deschide o discutie pe acest subiect fara ca pe fetele barbatilor din jur sa nu se intinda zambete largi, daca nu priviri enervate caci „se baga si asta”.

Citeste si:  Cine a spus ca vrem sa ne intelegeti?

Mai exista femei care urmaresc ce se intampla in politica; unele prin natura meseriei, altele pentru ca pur si simplu le pasioneaza jocul de partide si doctrine. Le ia cineva in serios? Nuuuuuu… Pentru ca stie toata lumea (a se citi „toti barbatii”) ca femeile nu se pricep la politica si cu asta basta! Si dupa ce ca nu se pricep mai au si tupeul sa adopte atitudini si sa formuleze puncte de vedere, in loc sa ii lase pe cei avizati genetic (a se citi tot „barbatii”) sa-si dea cu parerea din spatele unei beri la carciuma.

Citeste si:  Femeile fara riduri nu sunt neaparat tinere

Sa nu uitam de femeile pasionate de masini. Chiar am intalnit doamne capabile sa poarte o discutie avizata cu orice barbat pe care l-a abonat mamica la ProMotor inca din fasa.

In ceea ce priveste stiintele exacte in general, printre amicii mei este foarte cunoscuta o situarie in care o duduie studenta la Filologie incerca sa-i convinga pe doi domni studenti la Politehnica de valoarea de adevar a unei propozitii, pe care – credeam eu pana atunci – toti barbatii o cunosc: un Km patrat are nici mai mult nici mai putin decat 1000.000 de metri patrati – studentii la Politehnica sustineau ca 1Km patrat are 1000 de metri patrati. Timp de aproape o ora duduia a fost pusa la punct cu expresii de genul „De unde stii tu?”, „Invatati asta la Filologie?”, „Femeile astea sunt culmea!”, „Fata draga, nu te mai contrazice aiurea cu noi!”.

Citeste si:  Culpabilizarea victimei si absolvirea agresorilor. Satul care face front comun cu violatorii

Ceea ce doresc sa subliniez in micul meu articolas este ca avem mai multi barbati care se pricep la masini, politica si fotbal decat femei pentru ca aceste teme nu intra in sfera de interes a sexului frumos. Din acelasi motiv intalnim mai multe femei cosmeticiene, asistente medicale si profesori decat barbati: nu ne atrag aceleasi zone.-
Aceasta nu inseamna insa nici pe departe ca, daca ne-am hotarat sa ne indreptam catre politica, vom fi mai putin pregatite decat barbatii, la fel cum nici daca un barbat a decis ca ii place gatitul nu inseamna ca nu va fi un bucatar de zece ori mai bun decat multe femei.

Diferenta de sex nu se vede in rezultate ci in alegerile pe care le facem. Odata luata decizia… oricare dintre noi poate fi mai bun… bateti pariu, domnilor?


2 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.