Si asa ne-au ingropat pe toti. In Stirbei Voda

Se facea ca un anumit ministru se grabea rau de tot sa ajunga undeva. Pe 22 septembrie. Asa ca a solicitat o coloana oficiala desi legea pomenea ceva de situatii speciale. Unul dintre politistii insotitori, aflat pe o motocicleta, acrosa un automobil si sfarsea la spital cu rani minore.

Se facea ca, o luna mai tarziu, pe 19 octombrie, acelasi ministru se grabea iar rau de tot sa ajunga undeva. Si solicita iar coloana oficiala. Unul dintre politistii insotitor, aflat tot pe motocicleta, sfarsea intr-o groapa. Mort. Urmand ca azi sa fie pus intr-o groapa definitiva.

Politistul Gigina nu a murit intr-o misiune, urmarind rau-facatori, anchetand criminali sau interlopi. Politistul Gigina nu a fost un erou. Nu si-a dat viata pentru un ideal maret. Politistul Gigina a murit conducand acasa un parazit nerabdator. Politistul Gigina a murit pentru ca un parvenit politic nu voia sa stea la semafor. Politistul Gigina a murit pentru un nimic pentru ca asa i-a fost evaluata viata. La un nimic.

Citeste si:  Topul brandurilor enervante

Intre timp, la o sedinta de taina, pe 14 octombrie, asadar intre primul (daca va fi fiind cu adevarat primul sau doar primul de care aflam) mai multi ministri si sefi de institutii contrasemnau o ordonanta de urgenta. Prin ea se largea numarul celor care pot beneficia de coloana oficiale. La… practic infinit. Pana acum, erau pentru uzul presedintelui, primului ministru si al presedintilor celor doua camere ?i a altor oficialit??i în situa?ii speciale. Acum scrie ”precum si altor persoane, la cererea acestora”. Drept urmare, pentru a sublinia ironia amara, mai multi simpli cetateni au trimis solicitari in acest sens.

Citeste si:  Unde fugim de familie. "Teama de implicare"

Azi cel promovat postmortem la gradul de subinspector va fi inmormantat. La 28 de ani. Pentru ca un ministru nu poate suporta timpii de asteptare in trafic pe drumul de intoarcere de la restaurant spre casa. Pentru ca un ministru vrea sa circule cu 100 de km la ora in oras, pe ploaie, la sub 10 grade. Presand mereu ”mai repede, mai repede”. Pentru ca, intre 22 septembrie si 19 octombrie, a fost rezolvat prin ordonanta de urgenta factorul de risc.

Citeste si:  Duminica, ne vedem bolnavi si amendati la piata

Pentru ca noi tacem.
Pentru ca opozitia mimeaza revolta.
Pentru ca politistii nu vorbesc.
Pentru ca liderii lor sunt complici.
Pentru ca sefii de sindicate arunca vina in spatele din sicriu.
Pentru ca pe lista de semnaturi a Ordonantei de urgenta s-a creionat un clan. Transpartinic. Transinstitutional.
Pentru ca ei sunt mereu speciali, iar noi mereu comuni. Balast.
Pentru ca uneori gropile se acopera extrem, dubios de repede.
Pentru ca avem memoria si pretul unei muste pe parbrizul lui Oprea.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.