The NO Project powered by Bancpost: Foloseste-ti talentul pentru a ajuta la stoparea traficului de persoane

BANCPOST, alaturi de partenerii sai, Agentia Nationala Impotriva Traficului de Persoane (ANITP), ADPARE si eLiberare, lanseaza in Romania The NO Project powered by Bancpost. Proiectul reprezinta o campanie de sensibilizare a publicului in scopul cresterii nivelului de constientizare asupra fenomenului traficului de persoane prin film, muzica, arta, dans, sport, activitati educative si social media.
„Scopul campaniei The NO Project powered by Bancpost este acela de a informa, a inspira si a motiva tinerii sa actioneze proactiv impotriva sclaviei moderne, punandu-si la dispozitie talentul, pasiunea si energia pentru a aduce la cunostinta publicului acest fenomen. Campania este implementata la nivel national, tinand cont de contextul si realitatile specifice Romaniei”, a declarat in cadrul conferintei de presa dl. Anthony C. Hassiotis, Presedinte Executiv & CEO al Bancpost si Director de Tara.

Domnia sa a completat: „Contributia sociala reprezinta o valoare esentiala a Bancpost. Contributia sociala implica faptul ca noi recunoastem, promovam si actionam asupra acestor aspecte care afecteaza comunitatea noastra fie in mod pozitiv, fie negativ. O astfel de problema importanta care are un impact negativ asupra intregii societati este traficul de persoane. Traficul de persoane si, prin extensie, sclavia moderna, reprezinta infractiuni etichetate drept crima organizata. Sunt crime care afecteaza demnitatea oamenilor, degradeaza comportamentul uman si in cele din urma le face rau celor care au cel mai mult nevoie de ajutor: persoanele nevoiase si defavorizate si, in cazul nostru, tanara generatie. Credem ca este inacceptabil sa NU vorbim despre trafic de persoane si sclavie moderna, acesta fiind motivul pentru care am initiat proiectul impreuna cu partenerii nostri”.

Citeste si:  Tiitorii de emisiuni

Dl. Comisar-Sef Maximilian Nicolae, Sef Serviciu Prevenire Agentia Nationala Impotriva Traficului de Persoane, considera ca: „Desi se afla pe agendele internationale inca din anul 2000, traficul de persoane, ca fenomen infractional si social, ramane in continuare o realitate ce necesita un efort sustinut si continuu din partea organismelor internationale, a fiecarui stat in parte, dar si a intregii societati. Reactia impotriva traficului de persoane implica mai multe aspecte: ca activitate economica ilegala, traficul este una dintre resursele financiare principale ale crimei organizate; ca incalcare majora a drepturilor fundamentale ale omului, este o ofensa adusa demnitatii umane pe care Romania nu o poate trece cu vederea; ca activitate ilegala transfrontaliera, este un element care ameninta securitatea si un domeniu de cooperare important in interiorul UE si in parteneriat cu state, regiuni si terte organizatii internationale”.

Sub indemnul „Foloseste-ti talentul in lupta impotriva traficului de persoane”, oricine se poate alatura proiectului. La intrebarea legata de modul in care oamenii se pot implica in lupta impotriva traficului de persoane, voluntarii care au creat The NO Project powered by Bancpost raspund adesea ca e vorba de daruirea talentului si pasiunii creatoare. Unii oameni picteaza. Unii canta. Altii danseaza, scriu, joaca in piese de teatru sau in filme, fac sport. Indiferent care ar fi pasiunea fiecaruia, talentul si dedicarea unei persoane pot fi canalizate pentru a lupta impotriva traficului de persoane, in cadrul campaniei The NO Project powered by Bancpost.

Citeste si:  Coco Chanel, despre barbati

The NO Project powered by Bancpost a pregatit o serie de manifestari in aceasta toamna:

ART4FREEDOM este un portofoliu de manifestari artistice – desen, pictura, muzica, film, dans, scris sau postari pe blog – desfasurate in cadrul The NO Project powered by Bancpost in perioada septembrie 2013 – martie 2014. Tineri, si nu numai, care doresc sa isi puna talentul, indemanarea si pasiunea in sprijinul luptei impotriva traficului de persoane, o pot face aici. Materialele pregatite de catre tineri vor fi prezentate publicului prin intermediul canalelor de comunicare ale campaniei (blog, pagina Facebook), prin intermediul blogului Bancpost si vor face parte, de asemenea, dintr-o expozitie itineranta, organizata in martie 2014, in mari orase din Romania (Bucuresti, Timisoara, Cluj-Napoca, Iasi).

The NO Project powered by Bancpost incepe seria de maifestari artistice ART4FREEDOM la Strada de C’Arte, eveniment organizat de catre Biblioteca Centrala Universitara „Carol I” in parteneriat cu Fundatia Universitara „Carol I”. La standul dedicat, se organizeaza in fiecare zi sesiuni de informare despre traficul de persoane, ateliere de desen sau sesiuni de portret realizate de artisti plastici.

Citeste si:  Am avut 240 de kg!

In data de 25 septembrie, de la ora 19:00 la 20:30, The NO Project powered de Bancpost prezinta „Multimedia Awareness Seminar”, un eveniment ce include clipuri din filme documentare premiate, animatii, muzica, arta si dans – toate acestea reflectand atitudinea inteligenta, creativa, pro-activa a tinerilor, artistilor si pedagogilor fata de infractiunea reprezentata de sclavia moderna.

RUN4FREEDOM reprezinta o serie de evenimente sportive – stafeta si cros – derulate in parcul „Alexandru Ioan Cuza” (IOR) din Capitala in data de 29 septembrie. Angajatii Bancpost, alaturi de alergatori pasionati, vor sustine astfel lupta impotriva traficului de persoane. Participantii, suporterii, desenul, muzica, dansul, sportul, toate acestea exprima spritul RUN4FREEDOM. Mai multe detalii si conditiile de inscriere sunt disponibile aici.

Despre The NO Project
The NO Project este un proiect international independent, in care sunt implicati profesori, jurnalisti, muzicieni, actori, oameni de afaceri si bancheri, oameni de toate varstele si provenind din toate mediile culturale, oameni care lucreaza impreuna pentru a transmite un mesaj si un indemn referitor la lupta impotriva traficului de persoane.


3 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.