Tineretea se termina la 45 de ani. Dixit!

Ne bucuram cand vedem stiri cu femei care urca pe munti la 90 de ani, care inca danseaza tango la 80, care scriu carti cand altii isi limiteaza preocuparile la a fi la curent cu viata vecinilor de scara.

Ne intrecem in a spune ca nu conteaza anii din cartea de identitate, ci ”varsta interioara” si ca tineretea nu sta intr-un numar, ci intr-o stare de spirit.

Ne tot complimentam afirmandu-ne frumusetea nemuritoare a sufletului si suprematia ei.
Ne place cand vedem, undeva, departe, femei care fac lucruri incredibile la varste la care noi le-am vazut pe bunicile noastre facand zacusca si impletind ciorapi.

Aplaudam campaniile publicitare care mizeaza pe alte varste decat cele ”traditionale”. Ne dam in vant dupa curajul modelelor plus size si dupa recorduri precum modellingul la 80 de ani.

Dar cand vine vorba de Mihaela Radulescu, strambam din nas si spunem ca nu stie sa imbatraneasca. O blamam pentru ca vrea atentie in continuare. O punem la stalpul infamiei pentru ca-si manifesta inca sexualitatea. Ii acuzam faptul ca nu a intrat intr-un soi de coma sentimentala. O infieram cu manie proletara pentru ca are sani, pentru ca are picioare, pentru ca are buze si, pentru ca, vai!, inca pare sa fie femeie si nu o fiinta de sex incert.

Ce-nseamna ”a sti sa imbatranesti?”

In viziunea celor de la noi, tare mi-e ca-nseamna sa dispari incetul cu incetul in culorile din fundal. Sa ai nu neaparat haine cernite, cat o atitudine gri-cenusie-office. Iar 45 de ani, o varsta care-n alte parti reprezinta un apogeu si o perioada de aur, la noi e un timp aproape sepulcral cand femeia trebuie sa poarte un lintoliu de retinere si un comportament pe cat posibil adecvat unei manastiri de franciscani.

Imi veti da exemple de vedete ca Helen Mirren sau Meryl Streep. Ele sunt exemplele predilecte de ”imbatranire frumoasa”. Am toata admiratia pentru cele doua doamne, dar ele sunt doar un model. Or, natura presupune varietate, iar cea umana nu face exceptie.

Textul asta nu se vrea o pledoarie pentru Mihaela Radulescu si cu atat mai putin pentru prestatia ei din cadrul emisiunii ”Romanii au talent”. Pe care, daca doriti s-o contestati in mod real, singura modalitate de-a face asta este boicotarea emisiunii, iar asta se va vedea in cifrele de audienta de maine. Textul se vrea o pledoarie pentru libertatea fiecareia de a se raporta cum doreste la varsta pe care o are.


11 Comentarii
  1. Noi asteptam de la Mihaela Radulescu sa fie decenta, nu vulgara. Nu asteptam sa poarte haine cernite, saracuta, pentru ca e o creatoare de curente de opinie si la TV se uita multa lume, unii foarte influentabili. Mai ales adolescentii (adolescentele, aici). Nu imbatraneste frumos pentru ca desi trambiteaza opusul, uita ca la finalul zilei, un om normal nu e impresionat de decolteul ei pus in laborator si limba ei care sta doar pe-afara. Da, fiecare se comporta cum vrea oricand vrea, daca e s-o luam pe-asta, insa atunci tot articolul e inutil. Puteam spune pur si simplu ca fiecare face ce vrea si terminam intr-o propozitie. Doar ca in lumea asta nu e chiar asa, ci avem asteptari, modele, bun simt, etc. Si le asteptam si de la altii, cu toate ca fiecare e liber sa-si traiasca viata cum vrea. Asta simplificat spus. In ultimii ani, Mihaela Radulescu si-a luat aere de intelectuala, a uitat ca ea e doar o moderatoare si atat. A! Si s-a transformat intr-o jartea, ma scuzati, da\’ nu prea se vede ca la alea de la Capatos, ca ea are bani, e de la Monaco.

  2. Apoi maicuta Alexandra, tu asa sa traiesti draga, dupa cum ai scris. Mie imi plac toate lucrurile astea la Mihaela Radulescu si sper sa constituie itr-adevar un model pentru alte femei care ar fi cazul sa lase la dracu toate prejudecatile comuniste. In fine, ce pot sa spun e ca tot ce e lumesc e lasat de Dumnezeu si Lui chiar ii place cand ne bucuram de viata, nu ne-a cerut sa ne calugarim, nici asceza, nici piosenie ci sa respctam cele 10 porunci si sa-l recunoastem pe El. In rest cale libera. Asa ca sa nu ne mai impiedicam unii de altii, fiecare sa-si traisca scurta viata cum vrea, chiar si aia care sunt pe invers. Ce nu-mi place la Mihaela este ca jigneste si a faut-o nu odata ci aproape de fiecare data. E prea plina de ea si prea aroganta, dar cine stie, poate altfel nu ar fi razbit. In rest ii doresc succes.

  3. Alexandra, de ce vorbim despre batranete la 45 de ani?
    Doi la mana, calitatea de model nu si-o poate aroga singura. Ea ii poate fi conferita doar de cei care-o recunosc ca atare.
    In lumea show-bizz granita dintre decenta si vulgar e una flexibila.

  4. Cred ca am spus ca nu imbatraneste frumos, nu ca e o baba. Inca nu e o baba, desi de pe la 50 de ani asa, poti sa te simti bine in pielea ta, dar nu s-o numi ca esti tot un tinerel. Varsta a doua, e ok, spunem asa? Desi discutia nu era asta. Calitatea de model i-o ofera cei care o recunosc ca atare, DAR SI INSUSI faptul ca e persoana publica. Astea-s calitatile pe care le capata cei care apar la TV. Exista unele asteptari de la ei si nu intereseaza pe nimeni cat e de fina granita. Ii priveste, stiu unde sunt si cum trebuie sa se comporte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.