Agresivitatea din zilele noastre

Poate avea comportamentul agresiv aspecte pozitive? De-a lungul timpului s-a considerat ca manifestarea agresivitatii duce la un sentiment de eliberare sau mai bine zis catharsis. Catharsisul se refera la eliberarea de o anumita emotie prin trairea ei la intensitate maxima. Pentru a ajunge la un raspuns in acest sens, s-au efectuat anumite studii care arata faptul ca participarea la activitati agresive fie mareste frecventa comportamentului agresiv fie o mentine la acelasi nivel.

Citeste si:  Tacerea e de aur

In ceea ce priveste agresivitatea in relatii si in mediul familial putem spune:”Nu exista iubire acolo unde exista teama. Nu exista iubire daca nu exista echilibru emotional si capacitatea de a comunica despre ceea ce simtim, ceea ce vrem. Exista in aceste cazuri numai un atasament disperat de partenerul de cuplu care creaza relatii distructive.”

Citeste si:  Care este rolul unei femei si al unui barbat pentru a forma un cuplu ideal?

Ca este din pricina alimentatiei,  din pricina aglomeratiei,stresului, frustrarilor de la serviciu, greselilor de educatie facute de parintii nostri, ca este o trasatura derivata a temperamentului nostru, foarte multe explicatii care par ca scuza intr-un fel modul de comportament agresiv si ii evidentiaza originile fie undeva in afara noastra, fie in afara controlului nostru. Indiferent care este motivul pentru care un comportament agresiv a aparut, nu inseamna ca el nu este controlabil, ca nu poate fi si nu trebuie schimbat.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.