fbpx

Obiective de cariera in CV

Exista multe discutii cu privire la includerea sau scoaterea obiectivelor de cariera din CV. Cei care sunt pentru introducerea acestor obiective vor sa fie in stare sa determine in doar cateva secunde ce vrei sa faci pentru organizatie, si la ce esti buna. Un obiectiv te poate ajuta sa intalnesti nevoile angajatorului. Pentru anumiti angajatori, lipsa obiectivelor se traduce intr-un candidat care nu stie ce vrea. Pe de alta parte, numerosi angajatori spun ca rareori vad un obiectiv bine scris.
Nu exista urma de indoiala ca multe obiective din CV-uri sunt sarace, dar adunate. Pentru a evita limitarea, prea multi candidati scriu obiective de cariera.
Candidatii tind de asemenea sa ignore nevoia angajatorului de a cunoaste ce candidat poate contribui, in loc sa considere un obiectiv ca o invitatie pentru a lista totul in ceea ce candidatul isi doreste, are nevoie. Un obiectiv tipic este urmatorul:
– Sa obtin o pozitie provocatoare care sa ma ajute sa invat si sa avansez.
Argumentul impotriva limitarii nu este fara merit. La urma urmei, daca obiectivul de cariera nu se potriveste cu ceea ce angajatorul are de oferit, el sau ea nu vor lua in considerare compania.
Un sondaj indica faptul ca aproximativ 40% din angajatori vor sa vada un obiectiv in CV-uri. Este un argument destul de convingator in favoarea unui obiectiv. Daca 40% dintre angajatori s-ar enerva sa nu vada un obiectiv in CV, atunci introducerea unuia va fi cea mai sigura alegere.
Pe de alta parte, aceia care inca nu se simt confortabil cu acest lucru, pot folosi scrisori de intentie pentru a-i ajuta. Aceasta poate ajuta CV-ul sa prinda o forma elaborand ceea ce angajatorii vor.
Chiar daca nu esti de acord sa iti introduci obiectivul de cariera in CV, specialistii recomanda cu tarie sa ai unul cu adevarat, sa stii ce iti doresti si spre ce vrei sa te indrepti.
Obiectivele ar trebui sa reflecte perspectiva angajatorului, nu a celui care cauta un job si ar trebui sa spuna ca angajatorul poate contribuit. Un obiectiv ar trebui sa demonstreze valoarea candidatului, valoare care va i in favoarea organizatiei.
Obiectivele in sine ar trebui sa fie foarte concise.

Citeste si:  Venetia - orasul apelor
Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.