4 trucuri pentru ca spatiul office din locuinta noastra sa devina un loc confortabil

In general, biroul de acasa este asezat intr-un coltisor al locuintei, retras si aproape ascuns de privirile oaspetilor. De multe ori, se apeleaza la tot felul de trucuri pentru a-l face nevazut, amplasandu-l in interiorul unui dulap cu usi glisante sau la subsolul casei. Un lucru este cert: din ce in ce mai multi oameni lucreaza acum de acasa. Asadar, biroul a devenit, fie ca ne dorim sau nu, un spatiu foarte important pentru noi. In general, ne raportam la un birou propriu-zis, un scaun, calculator, fax, scanner si o imprimanta. Acestea sunt aparatele tehnologice care ne ajuta sa ne ducem rutina pana la capat, zi de zi. Ceea ce trebuie inteles de la bun inceput este faptul ca spatiul de birou trebuie adaptat la nevoile noastre si ca trebuie sa ne asigure confortul necesar pentru ca munca noastra sa nu devina o povara greu de suportat. Dar ce trebuie sa facem pentru ca aceste doua conditii de baza sa fie respectate? Exista patru solutii de baza care ne sunt la indemana.

Citeste si:  Stilul shabby chic

Identificarea spatiului office in casa ta

Daca locuiesti intr-un apartament micut, atunci variantele nu sunt prea numeroase. Insa sunt unele ingenioase. Daca elimini spatiul dedicat hainelor in dulapul vechi si faci conexiunea la internet, atunci vei converti usor un dulap de orice dimensiune intr-un spatiu de lucru. Avantaj maxim: firele vor fi si ele ascunse si nu vor mai crea acea senzatie inestetica de incarcare a locuintei.

Daca iti petreci mai mult de opt in fata calculatorului, atunci s-ar putea sa ai nevoie de o un loc mai spatios si de o lumina favorabila. Exista, fara sa ne dam seama, spatii rar utilizate in camera de oaspeti sau in zona de luat masa. Dosarele si documentele oficiale pot fi aranjate intr-un dulapior mic atasat pe un perete din aceste doua camere. Este indicat ca hartiile care pot fi foarte obositoare la vedere, sa fie in spatele unor usi inchise. Astfel, spatiul office de lucru efectiv poate fi extins la maxim, iar activitatea propriu-zisa va parea mai distractiva.

Citeste si:  Albastrul in casa ta

Planul zonei de lucru

Aici punem in discutie confortul. Gandeste-te la toate aspectele sensibile. Temperatura, lumina naturala. Daca firul de la telefon nu ajunge pana in locul considerat ideal pentru tine, renunta la aceasta idee fixa. Esti o femeie a secolului XXI, iar telefoanele mobile nu sunt tocmai un gadget inaccesibil. Foarte important este amplasarea scaunului. Nu face greseala sa-l asezi intr-un colt. Trebuie sa simti acea libertate de miscare, pentru a dobandi cu adevarat confortul de care ai nevoie. De asemenea, evita sa-l amplasezi pe o bucata din covor sau mocheta. Suprafata trebuie sa fie cat mai dura, pardoseala sau gresie, din acelasi motiv prezentat mai sus. Fereastra sa fie cat mai aproape, pentru a-ti putea permite sa controlezi singura lumina de care ai nevoie.

Biroul propriu-zis

Cea mai importanta piesa din aceasta ecuatie ramane totusi biroul sau suprafata de lucru. Intotdeauna tindem sa ne gandim mai intai la a-l personaliza, sa luam in consideratie detalii precum daca sa optam sau nu pentru usi in interiorul acestuia sau sa apelam la un dulapior separat. Este o grija aproape nesemnificativa in comparatie cu cea care ar trebui sa ne preocupe in primul rand, si anume – inaltimea propriu-zisa a biroului. De la persoana la persoana, inaltimea biroului trebuie sa fie mai mica sau mai mare, pentru a nu ne crea in timp afectiuni ale spatelui sau ale coloanei vertebrale. Confortul nostru depinde in mod direct de acest aspect.

Citeste si:  Programul "Casa verde"

Scaunul

Nici scaunul de birou nu este de neglijat. Trebuie sa includa un spatar drept si brate de sprijin. Mie, spre exemplu, imi place sa-mi intind picioarele in timp ce scriu. Un taburet mic, in interiorul biroului este tocmai bun pentru a-mi satisface acest mic moft. Acestea ar fi principalele solutii pentru un spatiu office primitor. In functie de nevoile fiecaruia insa, improvitatiile sunt numeroase si nu trebuie sa le neglijam pentru ca, odata cu ele, neglijam starea noastra de sanatate si confortul necesar.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.