fbpx

5 retete ovo-lacto-vegetariene

Dovlecei umpluti

4 dovlecei mari
o ceapa tocata marunt
1 lingura ulei de masline
50 g branza rasa
25 g unt
25 g faina
300 ml lapte
Sare si piper
2 lingurite seminte de susan

• Dovleceii se taie in doua, pe lungime si se scoate miezul cu o lingurita. Se pastreaza ceea ce ramane, iar miezul se taie in bucati mici.
• Se prajeste ceapa in uleiul de masline pana cand se inmoaie, dar fara sa se arda. Se amesteca ceapa cu branza si cu miezul de la dovlecei.
• Untul se topeste intr-o tigaie, se adauga faina si se lasa la foc timp de doua minute.
• Se adauga incet laptele, mestecand continuu. Se adauga si amestecul de dovlecei si branza, apoi se pune sare si piper, dupa gust. Cu acest amestec se umplu dovleceii si se pun intr-un vas pentru cuptor.
• Se presara deasupra semintele de susan, apoi totul se pune la cuptor, la temperatura medie pentru 20 de minute.
• Se serveste cald.

Chiftelute de cartofi

600 g cartofi fierti
O bucata de unt de marimea unei nuci
O lingura de lapte
Sare si piper
O ceapa tocata marunt
50 g branza Cheddar rasa
2 linguri patrunjel tocat marunt
1 lingurita mustar
Faina
1 ou batut usor
100 g pesmet
ulei pentru prajit

Citeste si:  E vara si in casa ta

• Cartofii fierti se piseaza ca pentru piure si se amesteca cu unt sau margarina, lapte si condimente, apoi se lasa putin la racit.
• Se adauga ceapa tocata, branza rasa, patrunjelul si mustarul.
• Aceasta compozitie se imparte in opt portii egale, din care se formeaza opt chiftelute.
• Fiecare bucata se da prin oul batut, apoi prin pesmet si se lasa la frigider 30 de minute.
• Fiecare chifteluta sa prajeste in putin ulei, timp de 2-3 minute pe fiecare parte. Cand se scot din tigaie, se pun pe servetele care sa absoarba excesul de ulei.
• Se servesc calde.

Frigarui vegetariene

1 dovlecel
8 bucati de ananas din compot
1 ardei gras verde, cu semintele scoase, taiat in patratele
8 jumatati de caisa din compot
8 ciuperci Champignon mici
O ceapa mica
4 rosii de tip cherry
Sare si piper
4 bete pentru frigarui
1 lingura ulei de masline

• Ingredientele se impart in patru, si se infig pe cele patru bete de frigarui.
• Se amesteca uleiul cu putin suc din conserva de ananas si cu condimentele, iar cu acest amestec se stropesc frigaruile.
• Se pun toate frigaruile pe gratar timp de 10 minute, intorcandu-le pe toate partile.
• Se servesc calde pe un pat de orez, alaturi de o salata.

Citeste si:  Apartamentul tau. Bucatarie. Dining

Musaca de linte

2 linguri ulei de masline
1 ceapa tocata marunt.
2 catei de usturoi pisati
1500 g linte uscata
300 ml supa de legume (numai zeama in care au fiert legumele)
1 lingurita maghiran uscat
420 g rosii tocate, proaspete sau din conserva
2 linguri suc de rosii
450 g cartofi, curatati si taiati in felii subtiri
25 g margarina
25 g faina
300 ml lapte degresat
25 g branza parmezan rasa
1 rosie taiata in felii
Sare si piper

• Se incinge uleiul intr-o oala, apoi se adauga ceapa si usturoiul, care se prajesc pana cand se inmoaie, dar fara sa se arda.
• Se adauga in aceeasi oala lintea, supa de legume, maghiranul, rosiile tocate, sosul de rosii si condimentele. Dupa ce dau in fiert se mai lasa la foc 25 de minute, mestecand din cand in cand, pana cand lintea absoarbe lichid si se inmoaie.
• Intre timp, feliile subtiri de cartofi se fierb in apa sarata timp de 10 minute sau pana cand se inmoaie. Se scurg bine si se pun deoparte.

• Margarina se topeste intr-o tigaie, se adauga faina, apoi laptele, treptat si se lasa la foc amestecand mereu pana cand se formeaza un sos fin. Se adauga branza parmezan rasa.
• Se incalzeste cuptorul.
• Amestecul continand lintea se pune intr-un vas pentru cuptor. Peste el se asaza feliile de cartofi. Se pot pune mai multe straturi. Deasupra se toarna sosul cu branza.
• La suprafata se pun feliile de rosie, apoi totul se baga la cuptor timp de 30 de minute.
• Se serveste calda, taiata in bucati patrate.

Citeste si:  Tendinte de design interior pentru toamna lui 2010

Sandwich cu rosii

1 ou
4 linguri lapte degresat
2 felii subtiri de paine
1 lingura ulei de masline
1 rosie taiata in felii
5 frunze de busuioc (optional)
Sare si piper

• Se bate oul cu laptele si condimentele si se toarna intr-o farfurie. In aceeasi farfurie se pun feliile de paine si se lasa cinci minute pana cand absorb lichidul.
• Se incalzeste uleiul intr-o tigaie, apoi se pun la prajit feliile de paine cu ou. Se lasa 2-3 minute pe fiecare parte, pana cand feliile devin crocante si aurii.
• Dupa ce se scot, pe una din felii se pun bucatile subtiri de rosie, impreuna cu frunzele de busuioc (optional). Peste ele se pune si cealalta felie de paine. Fiecare sandwich astfel format se taie in doua.
• In loc de rosii, se pot folosi felii de ardei gras sau alte legume.

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.