7 secrete in stilul chateau

Cel mai complicat stil de adoptat intr-o locuinta este, probabil, stilul chateau. Nobletea unei case nu poate fi redata doar de mobilierul clasic, din lemn masiv si de dantelariile regale. Fiecare element, amanunt trebuie sa fie fermecator la vedere, insa priveslitea generala necesita discretie, pentru ca nimic din designul unui castel nu este tipator. Ca si clasa aristocrata, un castel debordeaza senzualitate, gratie, bun gust. Un singur obiect de decor care nu va fi asezat la locul corespunzator iti poate strica intreaga atmosfera. Cred ca este de la sine inteles ca, amenajarea in stil chateau nu are niciun sens intr-un apartament de bloc sau intr-o vila cu arhitectura moderna. Cladirile din perioada interbelica, cu tavane inalte, lambriuri si usi duble sunt singurele care pot fi reconditionate si unde se poate opta pentru un astfel de design. Daca locuiesti intr-o astfel de casa si te-ai hotarat sa-i dai un iz de sange albastru, trebuie sa stii ca exista cateva detalii care nu pot da gres in realizarea visului tau.

Citeste si:  Alarme de fum

1. Draperiile grele si covorul din lana
Elementul de baza este draperia din catifea, grea, care va da un aspect de eleganta locuintei. Sub nicio forma aceasta nu trebuie combinata cu un covor modern, gen puf, din polipropilena, din sisal, sau impletitura de iuta sau canepa. In componenta lui, covorul va trebui sa aiba lana, pentru a garanta reusita aranjamentului.

2. Un ceas de perete cu personalitate
Pe hol sau in dinning este obligatoriu sa ai un ceas de perete, din lemn, cu accente stilizate stantate. Acest detaliu nu va trece neobservat de oaspetii tai, care vor remarca rafinamentul pe care un ceas clasic poate sa-l redea incaperii.

3. Tamplarie din lemn masiv
Cu riscul de a ma repeta, trebuie sa scriu ca este esential ca arhitectura sa fie veche, cu tavane inalte si cu usi duble din lemn masiv. Detaliul care poate face diferenta si care ii va da locuintei un aer aristrocratic este sa intrebuintezi nuante de alb sau crem.

Citeste si:  Decoreaza cu oglinzi

4. Secretaire si scrin
Cam cat de des mai scriem scrisori, fie ele si de dragoste? Ne mai inmuiem penita in sticluta cu cerneala? Probabil, foarte rar sau deloc, epoca tehnologizata ne-a acaparat cu totul. Dar niciodata un e-mail sau un sms, nu vor conferi scriiturii tale romantismul unei unei coli de hartie cu un scris de mana. Dar si in cazul in care nu vei recurge niciodata la aceasta metoda si o consideri nepractica, un secretaire este perfect chiar si ca element de decor pentru casa ta de printesa. Cat despre scrin, doar atat: in stilul chateau, este indispensabil. Iti va pune in valoare sufrageria, iar daca il incadrezi intre doua lampadare, efectul va fi absolut.

5. Lenjeria din matase si satin
Stii ca nu exista alta varianta. Somnul tau nu va fi niciodata mai odihnitor, iar visele tale se pot implini doar intr-un pat cu baldachin, pe care asezi o lenjerie din matase fina si satin. Atmosfera din dormitor va impleti ambianta de eleganta, cu cea de intimitate.

Citeste si:  Conceptul Feng-Shui

6. Argintarie si portelanuri fine
Desi foarte scumpa si dificil de achizitionat, merita sa investesti in argintarie. Cu siguranta iti vei savura altfel mesele si o poti considera o investitie pe termen lung, de care sa se poate bucura viitoarele generatii. Pentru ca argintaria, ca vinul bun, se pune in valoare odata cu trecerea timpului. Portelanurile marca Powell Craft, Wedgwood sau Gisela Graham vor veni si ele sa sublinieze sarmul si nobletea locuintei tale.

7. Cada in stil retro
Cada cu picioruse si linii curbe este cel de-al saptelea element obligatoriu intr-o casa ca un castel. Adaug si ca acest vas pentru imbaiat va imbina utilul cu placutul, pentru ca baile spumante intr-o astfel de cada nu se compara cu nimic altceva, iar eleganta ei te va fermeca de la prima vedere.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.