Abdomenele nu ajuta, zic cercetatorii

Please select a featured image for your post

Unul dintre cele mai usoare exercitii fizice de facut care sa ne dau speranta ca o sa scapam de burtica are din ce in ce mai mult oponenti. Este vorba de traditionalele abdomene. Doua echipe de cercetatori diferite au eliberat publicitatii studii prin care demonstreaza ca abdomenele nu au nici un efect asupra micsorarii stratului de grasime din muschii abdominali sau asupra intaririi acestora.

Prima cercetare citata a avut loc la Younstown State University din statul Ohio. Un grup de 71 de barbati si femei au fost impartiti in alte trei subgrupuri. O parte nu au facut deloc abdomene, o parte au facut cate trei seturi de 20 de abdomene de trei ori pe saptamana, iar ultimul grup de participanti a facut cate trei seturi in fiecare zi a saptamanii. Odata la patru saptamani, participantii trebuiau sa adauge si greutati ca sa fie abdomenele mai greu de facut.

Citeste si:  Idei mari pentru o bucatarie mica

Desi cercetatorii nu se asteptau la imbunatatiri dramatice, au fost surprinsi sa vada ce impact scazut au avut exercitiile de fapt. Nici unul dintre cele trei grupuri nu au prezentate semnele reducerii taliei sau al procentajului de grasime. In cele din urma nu conteaza daca faci sau nu 60 de abdomene pe zi. Muschii abdominali trebuie antrenati pana in punctul in care nu mai pot face o singura miscare, numit de americani: „no repetition point”.

Citeste si:  Tartinele, o mai buna alegere

Pe de alta parte, cercetatorii de la Unviersitatea Waterloo ne avertizeaza ca abdomenele pot induce probleme pentru spinare si pentru spate.

„Trebuie sa realizam ca exista o limita de efort la care poate fi supusa spinarea” a declara profesorul Stuart McGill pentru Idea Fitness Journal. El recomanda un nou gen de miscare numit curl-up care sa nu supuna spinarea unei presiuni prea mari.

Citeste si:  Miscare si silueta pe timp de iarna

Pentru curl-ups trebuie sa stai intinsa pe podea cu un picior intins si unul indoit la genunchi. Aseaza mainile sub spate si incearca sa-ti ridici umerii de pe podea fara sa iti misti coloana. Tine cateva secunde si apoi relaxeaza-ta.

Avantajul acestui gen de miscare, dincolo de faptul ca nu afecteaza spinarea, este ca accentul se pune pe antrenarea muschilor abdominali astfel incat sa ofere o sustinere mai buna.


2 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.