fbpx

Accelerarea naturala a metabolismului

Please select a featured image for your post

Le cunoastem toate pe super femeile care pot manca un bol intreg de cartofi prajiti la 11 noaptea si nu pun pe ele nici macar 100 de grame. Apoi ne uitam la noi, cele care se straduie sa nu manance dupa 6 seara si mor de pofta in fata unei praline de ciocolata si refuza sa o manance, pe principiul „a moment on the lips, forever on the hips”. Inainte sa aruncam cu pietre in norocoasele cu silueta, sa aruncam mai bine vina pe mama natura, care le-a inzestrat cu metabolism de invidiat.

Cum ne acceleram metabolismul? Pe langa faptul ca natura nu a fost foarte generoasa, ne-o facem si cu mana noastra prin faptul ca mancam numai alimente nepermise, la ore nepotrivite. Daca am incerca sa trecem la o dieta echilibrata, oragnismul ar arde mult mai repede grasimile. Stiu ca ai impresia ca infometandu-te toata ziua vei slabi, insa nu e asa: organismul intelege ca primeste mancare in cantitati limitate si la perioade mari de timp, asa ca incepe sa isi faca rezerve si nu arde nimic din ceea ce primeste. Inlocuind 3 mese fastuoase cu 5 mai mici, de forma unor gustari, iti accelerezi metabolismul iar corpul stie ca primeste regulat mancare, deci poate arde linistit energia.

Citeste si:  Masa de Paste: Bors, musaca si stufat. Toate de miel

Conteaza foarte mult ceea ce mananci. Poti manca putin si des, daca mananci chiftele si hamburgeri. Daca in schimb mananci alimente cunoscute pentru proprietatile lor de accelerare a arderilor celulare, mai mult ca sigur vei slabi. Sparanghelul, grapefruitul rosu sau roz, citricele in general, salata verde, telina, conopoda, dovleceii, avocado sunt doar cateva exemple de alimente care iti dau o senzatie de satietate rapida, nu contin foarte multe calorii, sunt sanatoase si iti accelereaza metabolismul. Pentru arderi mai bine trebuie sa mananci alimente cu un continut mic de grasimi insa foarte bogate in proteine sau fibre, care iti stabilizeaza nivelul de zahar din sange si iti reduc senzatia de foame si pofta de mancare.

Citeste si:  Scoaterea petelor de grasime de pe hartie

Asiaticii stiu ceva! Nu degeaba sunt toti atat de supli si in forma, este vorba de regimul alimentar pe care il au in mod normal, bazat pe foarte multe fibre. Legumele nu sunt gatite pe principiul romanesc hai sa le fierbem pana nu ramane nimic din ele, ci sunt trase la tigaie la temperaturi foarte mari si pentru putin timp, folosind o cantitate infima de grasime – stir fry. Astfel legumele isi pastreaza toate calitatile, nu ingrasa si au foarte multi antioxidanti. Si daca tot veni vorba, ceaiurile atat de pretuite de asiatici, cum e ceaiul alb sau verde dar si fructele pe care le consuma sunt bogate in antioxidanti, care actioneaza la nivelul celulei, incetinesc procesul de imbatranire si stimuleaza arderile.

La capitolul condimente avem din nou cateva sugestii foarte bune pentru accelerarea metabolismului. Ierburile sunt cele mai appreciate, atat pentru aroma cat si pentru proprietatile lor. Polenul de la albine (daca nu esti alergica), radacina de papadie, ginsengul, macul sunt numai cateva dintre ierburile care te ajuta sa slabesti in mod natural. Apoi, dintre cele folosite in bucatarie, busuiocul, rozmarinul, cimbru, sunt foarte bune si ele in acest sens. Condimentele sunt cele care te ajuta sa reduci pofta de mancare si poftele in general. Nu conteaza ca nu mananci in cantitati foarte mari, daca mananci alimente pline de calorii sau grasime. Piperul, chilli, turmericul, scortisoara, cuminul, ghimbirul, menta si in general toate condimentele putin picante si care provin din bucatariile exotice sunt foarte bune pentru accelerarea metabolismului.

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.