fbpx

Alb si rosu – combinatia unui living modern

S-a pornit de la un spatiu luminos, destul de amplu, care se deschidea cu generozitate spre terasa. In procesul de inchegare al conceptului de ambientare s-a tinut cont de personalitatea beneficiarului, punandu-se accent, in special, pe jovialitatea sa, pe firea extrovertita, afinitatea pentru bunul gust exprimat printr-o formula moderna, capabila sa raspunda pozitiv la cerintele sale si ale prietenilor, destul de numerosi, care ii calcau frecvent pragul casei. Finalul a depasit cu mult asteptarile beneficiarului, rezultatul materializandu-se printr-o amenajare atent studiata cromatic, ce depasea granitele unei imagini detasabile, pentru a se lega in schimb de fiecare colt al casei, prin inter-relationare cu celelalte functiuni si mediul structural preexistent.

Pentru ca spatiul era unul norocos din punct de vedere al raporturilor stabilite fata de accesul luminii naturale, o prezenta nelipsita de-a lungul intregii zile, s-a optat pentru o canapea alba, masiva, taiata sub forma literei „C „. Cu o suprafata de desfasurare destul de mare, canapeaua expune o imagine venita sa echilibreze amenajarea si nicidecum sa o incarce in sens negativ.

Citeste si:  Supa de ardei copti si paste cu pui si mandarine

Pentru a evidentia caracterul pulsatil, efervescent, dorinta de miscare si traire la cote inalte specifice beneficiarului si pe care acesta le voia incluse in personalitatea casei sale, s-a pus accent pe efectul imprimat asupra unei amenajari prin folosirea tonicului rosu.

Extremitatile canapelelor sunt conturate cu linii rosii, iar pernele prezente in aceeasi culoare dau viata acestei piese de mobilier, prin aducerea ei la starea de element vedeta.

Forma concava a canapelei este inchisa in plan frontal printr-o sofa alba, conceputa in aceeasi termeni referitori la material, textura, forma ca si piesa de mobilier a carei deschidere o limiteaza.

Covorul ce face legatura intre cele doua elemente intareste diverse concepte compozitionale dupa care este organizat intregul ansamblu: din punct de vedere cromatic, el asigura definirea unei imagini 3D, prin contrastul care se realizeaza intre albul canapelelor si nuanta de burgundy prezenta in planul inferior. Piesele de mobilier trec dintr-o imagine bidimensionala intr-o compozitie volumetrica fascinanta.

Citeste si:  Cannelloni cu pui si sos de rosii si sardine venetiene

Raporturile de la nivelul canapelei, care se stabilesc intre liniile drepte si cele curbe, intre formele rectangulare si cele organice, sunt evidentiate prin jocul dungilor albe cuprinse in modelul decorativ al covorului.

Masuta din sticla mata accentueaza intreaga compozitie, unificand-o si aducand-o la un echilibru stabil. Prin forma sa organica, prin caracterul sau dinamic si imaginea unui element in continua miscare, ea reuseste performanta de a trimite privirea de jur-imprejurul ei, in cautarea tuturor pieselor, spre intelegerea regulilor de asezare ale acestora.

Pardoseala este realizata din parchet de artar, a carui nuanta deschisa incalzeste atmosfera, transpunand imaginea ansamblului intr-un cadru firesc, benefic si real.

Culoarea peretilor, o problema frecventa in cazul amenajarilor de interior, dar si in ceea se priveste amenajarile exterioare, a fost aici reprezentata printr-o non-culoare : albul. Spatiul capata in acest fel amploare, iar piesele de mobilier se incadreaza din punct de vedere estetic in spatiul propus ca exercitiu. Albul peretilor se pierde in zona usilor glisante printr-o trecere subtila, aproape insesizabila spre lumina care patrunde in interior.
Unul dintre pereti, cel care include golul de usa, isi exploateaza la maxim latura estetica, iar pe cea functionala, cea de element de structura, o combina cu rolul decorativ si de depozitare. O serie de etajere, unele din sticla, altele din lemn, sunt alaturate unui dulap de legatura ce are frontul din sticla mata si imbinarile subliniate cu fasii din inox. Etajerele sustin o serie de obiecte ornamentale: vaze, rame, pot-pourri, cat si aparatura electronica, aceasta din urma cu un design ultramodern ce accentueaza liniile in care au fost trasate chenarele din cadrul suport.

Citeste si:  Pui cu legume coapte

Fiecare colt al camerei participa la intregirea imaginii de ansamblu prin piese de mobilier, elemente de finisaj sau obiecte ornamentale. Rezultatul fascineaza printr-o prezenta rafinata, prin elemnte moderne relationate prin diverse reguli compozitionale intr-o ambientare croita pe baza dorintelor si personalitatii beneficiarului.

Un comentariu
  1. canapaeaua este fenomenala!! dar cine are spatiu pentru asa ceva??? doar intr-un apartament cu patru camere iti permiti sa umpli o camera cu o canapea imensa. si stim cu totii cat costa 4 camere …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.